BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #518497 przez dominia
Honka u Nas właśnie o to chodzi żeby się wygadać i podzielić jakimiś wątpliwościami bądź zapytać jak się czegoś nie wie :) Ja dzięki forum dużo, dużo więcej wiem :) bo tak to byłam zielona w wielu sprawach :)

U mnie śniegu nie ma a szkoda .. bo u mnie M z Olą by się wybrali na deski, bo wiem, że strasznie by chcieli :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #518498 przez sylwia1986
Michasia też użyłam mniej cukru ale masło prawdziwe ;) a zamiast orzechów ryż parowany. Zobaczymy, zaraz sprawdzę bo tężeje na balkonie. Póki co najwięcej radochy miał pies, który wylizywał garnek i gonił za nim po całym pokoju. U nas też sypie śnieg, ale że temperatura lekko na plusie więc zaraz znika.

Satine no jak nic młody Banderas ;) a to sama cyknęłaś mu te fotki, czy z jakiegoś portalu podwędziłaś ? :silly: powodzenia przy malowaniu.

12 lata 3 miesiąc temu #518516 przez Alina2408
kasiu tez mam kilka niebieskich rzeczy i nie mam zamiaru narzekac...

satine tylko lekko mlodszy od oryginalu...

honka to macie ladnie u nas snieg nie powiem bo calkiem fajnie bialo sie zrobilo...

michasia wiesz moze trzeba by bylo odrobine poczekac az to maslo lepiej ostygnie albo troche wiecej mleka dosypac...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #518522 przez [email protected]
Dzień dobry :) Gabryś dał mi nawet pospać do 11,w nocy sie kręcił i wstawałam tylko 2razy na siku,o 7 rano dzwonił domofon :angry: teraz ma czkawkę,dzisiaj pierwszą,szkoda mi go bo często ją ma,co do ubranek to też mam pajacyki,body w kwiatuszki i to prawda że kiedyś ubierało sie chłopców na różowo

Dominia super wózek :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #518541 przez xpatiiix3
Kasia no mi na ból w krzyżu najlepiej prawie na płasko się położyć, to tam odpoczywaj, nie martw się o cukry i myśl pozytywnie tak jak wtedy to będzie dobrze :) A co do tego prasowania to kurde, a kto to będzie widział, że prasujesz ;P hehe A zresztą czasem trzeba, chociaż święto czy niedziela czy nie ;P

Satine no no hehe czasem każda z nas się obejrzy za jakimś przystojniakiem ;P ale facet bez kitu jak Banderas =] chłopy też się oglądają czasem za tyłkami to nam też wolno czasem powzdychać :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #518546 przez Satine0
Sylwia heheheh z nk foty ukradłam :woohoo:

Alina no młodszy, młodszy :) ma coś ok. 25 lat o ile się nie mylę...

najlepiej wygląda w wakacje jak jeszcze taki mocniej opalony jest haha...

12 lata 3 miesiąc temu #518562 przez sylwka727
Przepraszam że ja znów tak jak po ogień ale dziś mnie rozłożyło niestety zaraziłam się od taty i zdycham mama mi przygotowała mleko z czosnkiem i miodem wypiłam ale mi kilka razy cofkę zrobiło :dry:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #518584 przez sylwia1986
Michasia jest twardy, jak wafelek, już kawałek podjadłam, pyyyycha.

Sylwka kuruj się kochana, na mnie mleko z samym miodem działa dobrze a czosnek osobno do grzanek, bo po takiej łączonej miksturze też bym miała cofkę ;)

12 lata 3 miesiąc temu #518610 przez anoda89
Hej dziewczyny. Śliczne macie wszystkie brzuszki. Dzieciaczki też rosną ładnie i już niedługo będą na świecie. Powiem wam że nie mogę się doczekać tych waszych porodów. Życzę wszystkim zdrówka :kiss: :kiss: :kiss:

Dzisiaj maiłam wizytę u gina. Starania mogę zacząć od maja buuuu...ale trudni jak trzeba to poczekam. Wymroził mi nadżerkę, dał żel dopochwowy i następna wizyta w marcu. Na niej zrobi mi USG blizny i da listę badań jakie mam zrobić. Czuje że będzie przekładał te moje starania do roku bo będzie bał się ryzykować. Nie martwię się na zapas, zobaczymy co powie w marcu.

Witam nowe mamusie :).

No i do Jadzi. Miałaś wstawić zdjęcie brzucha :unsure:. Zawsze czekam na te Twoje foty bo brzuch masz meeega i taki słodki :lol: Ja was codziennie czytam więc jestem na bieżąco :).

Mrufka trzymaj się kochana też masz przeboje co jakiś czas ale już niedługo i Ada będzie z Tobą :kiss:

Dominia niezła bryka :) Igor będzie się woził :silly:

Satina no z daleka to jak Banderas :)

Jaszcze raz buziaki :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #518627 przez Paulaaa
Cześć brzuszki. :)

Zima wróciła! A już miałam nadzieję, że obędzie się bez mrozu i śniegu. :P

Wczoraj wyprałam pierwszą partię kolorowych ciuszków Amelci. Dziś miałam prasować, ale, że święto to sobie odpuszczę. Kurcze fajnie znowu prać takie maleńkie ciuszki. I jak ładnie pachną, gorzej będzie z prasowaniem. :P

Kasia, Oliwia bierze od wczoraj drugi antybiotyk. Pierwszy dostała w Piątek, ale co wzięła to wymiotowała. Z Piątku na Sobotę tak ja dusił kaszel, że wczoraj rano znowu pojechaliśmy do pediatry. Zmienił jej antybiotyk, dostała syropy i krople przeciwkaszlowe.
Po tym antybiotyku nie wymiotuje na szczęście. Ale za to gorączkuje do 39 stopni. Dostaje na zmianę nurofen i eferalgan. Kiedy czopek działa nie ma gorączki, mija 6 godzin i wraca.
Mamy obserwować i we wtorek do kontroli. Ale widzę poprawę po tym antybiotyku, jeszcze aby ta gorączka odpuściła.
A jak tam Twój Syn?

Honka witaj. :)

Sylwka zdrówka życzę.

Domina wózek bardzo ładny. :)

Fajnie tym z Was które podostawały rzeczy dla dzieci. Też bym tak chciała. :P

Zapomniałam napisać, że moja młoda też sie jakoś mniej rusza od wczoraj. Czuję tylko jak się przekręca i jak wbija mi stopy w zebra. Oby się rozchulała, bo zaczynam shizować.

12 lata 3 miesiąc temu #518651 przez Marlena1888
Hej ja tylko na chwilke mam klopoty z internetem.jutro przyjada z neostrady to moze naprawia.. milej niedzieli buzka :side:

12 lata 3 miesiąc temu #518664 przez Alina2408
sylwka moze i nie jest najsmaczniejsze ale dziala...

sylwia a cos zmienilas w przepisie???

anoda szkoda ze dopiero w maju ale lepiej troszke dluzej a skuteczniej :):)

marlena walcz o neta :):)

12 lata 3 miesiąc temu #518671 przez sylwia1986
Anoda jak trzeba to trzeba, lekarz chyba faktycznie się boi o Twoje zdrówko, oby nie przeciągał tego za długo. Ale nie macie zakazu z M na bliższe przytulanki ? ;)

PAulaa oby ten antybiotyk przyniósł efekt, mnie jakoś tak przeraża jak lekarze na ślepo trafiają tymi antybiotykami, chyba zawsze będę dziecku robić wcześniej wymaz z noska czy gardła (no chyba że infecja posunie się dalej na oskrzela :( ), żeby zobaczyć co to za bakteria i jaki antybiotyk na nią podziała, tyle że ja mam do tego stały dostęp ;)

Alina poza tym że dodałam 1 szklankę cukru i zamiast orzechów dałam ryż parowany to nic :) rewelka jeszcze raz dziekuję za przepis, łatwy i pyszny :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #518677 przez anoda89
Mamy teraz zakaz na tydzień bo miałam wymrażaną nadżerkę i dostałam żel dopochwowy a tak to nie, mamy tylko uważać. Trudno ale wolę poczekać jak trzeba, nie chce potem nie mieć przygód.

Dziewczyny współczuje wam tej końcówki ciąży. Widzę że wszystkie ciężko ją przechodzicie i co chwilę któraś ma skurczę. Jeszcze troszeczkę i będziecie się rozpakowywać :)

12 lata 3 miesiąc temu #518691 przez Alina2408
ja juz odliczam dni anoda boje sie ale ciesze jejku ile to mieszanych uczuc... sama nie wiem jakich wiecej...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka