BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #517837 przez Madlen

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #517844 przez Alina2408
sylwka ja mam kwas foliowy z tymi omega...

dzolka z miesiaczki ja mam tez na 5 ale z usg wychodzilo na 23 stycznia hehe

katarinka ja wypralam w wizyrsensitive wklad a reszte w proszku dla bobasow...

pati juz mu powiedzialam ze mi sil brakuje ze ja sie musze wyspac a on przestac denerwowac ale to malo daje... teraz czekamy do poniedzialku...

madlen tak szybko to ci juz nie zdazy wyrosnac :P:P ale rzeczywiscie pojedz zurawinke...

dominia trzymaj sie...

madlen witam w klubie my czerpiemy przyjemnosc ze slodyczy i przytulania hahahha

andzia moja mama pierwsze pazurki nam obgryzala bo sie bala obciac...

no a mnie nawiedzila grupa wsparcia w postaci kolezanki i w koncu wszystkie ciuszki sa na swoim miejscu nie tylko uprane i uprasowane ale i ulozone wyglada na to ze nataszka moze pchac sie juz na swiat...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 3 miesiąc temu #517851 przez andzia_zg
Alina ja to chyba bede miała takiego stresa jak będe miała obciąć pazurki małemu, że nie wiem jak to zrobię :S to sa przecież takie delikatne pazurki... serce by mi pękło gdybym zacięła maluszka :(

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #517852 przez michasia
Andzia to super, że ubranka na miejscu. A sposób mamy bombowy:)

Kupiłam kilka rzeczy u tego sprzedawcy na allegro, którego polecałyście... allegro.pl/listing/user.php/run?change_v...der=p&us_id=14918399
Kilka rzeczy (grzebyk, termometr do wody, nożyczki kupię gdzie indziej, bo mi się nie podobają). Ale on nie ma tych majtek hartmana i nie ma podkładów poporodowych. Macie kogoś u kogo kupowałyście i ma tez inne rzeczy-nie chce mi się szukać...
No właśnie a jakie podkłady? Myślałam nam tymi bella mama, są tanie i chyba niezłe. A są też takie za 1zł/szt wychodzące. Może lepiej takie? I są też chyba hartmana takie duże.
Wkładki laktacyjne z canpolu kupiłam, tanio wychodzą. Mam nadzieję, że dobre.

12 lata 3 miesiąc temu #517857 przez Madlen
ja kupowałam na doz pl majtki i podkłady Hartmann (różne rozmiary)

www.doz.pl/apteka/p49007-Molipants_majtki_siatkowe_nr_1_3_szt
www.doz.pl/apteka/p13681-Molimedwkladki_...ne_midi_Hart._14_szt
i Bella mama też mam

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #517867 przez justyna84
Jadzia ja mam cisnienie 150\90 lub 80 tutaj nic nei gadali na takie cisnienie a ten lekarz to byl w szpitalu i dopiero jemu sie nei podobalo .W pierwszej ciazy mialam wyzsze cisnienie ale potem dziennie chodzilam do osrodka i sobie merzylam to mialam normalne 110 \70 tylko u gina bylo takie wysokie widoscznei ze sttresu , ten polski lekarz tez ak powiedzial ze to moze byc stres i mam nie pic kawy zeby jeszcze nie podnosic ,a ja pije taka mala . Jadzia a w domu mierzysz cisnienei powinnas conajmniej 2 razy dziennie mi sie wydaje ze te twoje nie jest az takei tragiczne zeby mialo malutkiemu zaszkodzic tylko porostu to kontroluj , nie martw sie :)
Ja 10 mam wizyte u Niemca gina ciekawe co mi powie ;) maly mnie tak kopie po zebrach ze wysiedziec nie idzie a jak kopnie to boli ojj ;)

A DOPEGYT mozesz wziasc tez go mialam przepisany bralam tylko na poczatku bo potem juz nie jak w osrodku mi wychodzilo niskie cisnienie

12 lata 3 miesiąc temu #517870 przez kasia123m
szczawiany sa od piasku w nerkach...pij wiecej...
a cukier w moczu miala dziewczyna ktora ze mna na diabetologi byla..wyszedl jej w 32 tyg.dostala glukometr i dietka ,bo na szkoleniu ze mna byla......nie wiem czy wczesniej nie powtarzala testu obciazenia glukoza...

12 lata 3 miesiąc temu #517871 przez xpatiiix3
Alina no tak, trochę nie bardzo, bo odbija się też na Tobie i Nataszce, ale mam nadzieję, że będzie ok :) Kurde teściowie muszą w końcu zrozumieć i zrobić coś z bratem M...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #517910 przez katarinka1
No i wyprałam ten wkład już w 30 st. Teraz pięknie pachnie a nie śmierdzi :)
Poprałam też pieluchy tetrowe i rożek/becik.

Madlen Ja pościel kupiłam tam gdzie Ty polecałaś. Podoba mi się bardzo i wygląda solidnie. Także dziś domówiłam u nich jeszcze jeden komplet na zmianę (w dobrej cenie, bo 37 zł z prześcieradłem). Do tego jeszcze dwa kocyki mniejsze, bo większy i ciepły już mam i pieluszki tetrowe 3 szt. kolorowe :)
A rzeczy higieniczne dla siebie do szpitala i po oraz kosmetyki też kupowałam w aptece doz.

Dziś dopiero przejrzałam forum i piękne macie brzusie mamusie :)

Dziewczyny, a czym zamierzacie kąpać maluszki? Ja kupiłam mydełko nivea i bambino, ale koleżanka, która ma 3 miesięcznego bobasa poleca mi balneum do kąpieli. Sama nie wiem...
Aha, w Rossmanie są w dobrej cenie ceratki dla niemowląt, które można użyć też do szpitala jako podkład na łóżko. Pakowane po 10 szt i tanie, nie pamiętam dokładnie ile, ale groszowa sprawa. Jak zostaną, to przydadzą się choćby na przewijak.

12 lata 3 miesiąc temu #517925 przez honka_18
Witam wszystkie mamuśki. Jestem nowa na forum i proszę o pomoc,czytałam dosyć sporo na tym forum lecz nie znalazłam nic na ten temat.
Otóż mam już za sobą 35 tyg i 6 dni ciąży, lecz już 3 noc budzi mnie jakiś dziwny ból jajników podobny do tego podczas okresu tylko trochę słabszy, a dzisiaj męczy mnie dość silny ból w górniej części brzucha i miałam twardy brzuch bez przerwy ok 3 godzin ( zmiana pozycji, leżenie, chodzenie nie pomogły) nie mam pojęcia co to może oznaczać ale się trochę boję. Mam nadzieję że pomożecie mi z tym zmartwieniem. Z góry dziękuję za pomoc

12 lata 3 miesiąc temu #517959 przez andzia_zg
Cześć honka jeśli chodzi o twardy brzuch to ja mam tak często w nocy.W dzień jest ok ale jak przychodzi noc to mi brzuch twardnieje i trzyma bardzo długo, nawet z 3 godz. Każda pozycja wtedy jest zła... ani nie moge leżec na boku bo boli, ani tym bardziej na plecach, bo dochodzi do tego ból pleców... chwile pochodze po mieszkaniu ale ile można chodzić.... biore wtedy magnez (bo jakos nospy nie chce brac duzo) O dziwo magnez mi pomaga.
Niepokoja mnie te bole ale jak ostatnio byłam na wizycie i gina mnie badala to mówila,że wszystko jest ok, szyjka wysoko, mocno trzyma, na usg sprawdzała lozysko i też mocno trzyma. wiec nie wiem co moze powodowac te bóle :S i co najdziwniejsze, że ciagle to mi sie zdarza w nocy, w dzien jest ok :S

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #517972 przez dominia
Dziewczynki ! Kupiliśmy wózek :lol: :lol: jest bardzo zadbany, żadnej dziurki ani przetarcia :) jestem zadowolona :) około 800 zł zostało w kieszeni :)

12 lata 3 miesiąc temu #517973 przez Alina2408
ja mysle ze wykorzystam grupe wsparcia czyli kogos doswiadczonego...

pati moze w koncu bo ja chcialabym spokojnie usiasc i porozmawiac o niczym z m tak poprostu... pati a jak ty sie dzis czujesz??? odpoczelas po wczorajszym???

katarinka w normalnej cenie sa ok 14 zl a w promocjach zazwyczaj niecale 10 zl wiem bo ja tak kupowalam i takie ladne we wzorki hehe

honka witamy serdecznie :) widze ze jestesmy na tym samym etapie ciazy... jezeli chodzi o takie bole i stawianie sie brzucha to dziewczyny braly magnez a czasami nospe ... ja jakos nie mam az takich problemow chociaz ciagnie mnie czasem niemilosiernie... generalnie ja stosuje metode naturalna czyli odpoczywam na boku i ewentualnie ciepla kapiel... jezeli jednak nie czujesz sie pewnie to zawedruj na pogotowie lub zadzwon do swojego gina... a nie zdenerwowalas sie moze ostatnio bo to tez wplywa... a dzidzia rusza sie tak samo jak zwykle??? no i pochwal sie czy chlopak czy dziewczynka :)

12 lata 3 miesiąc temu #517980 przez Alina2408
dominia gratki :):) a nie mowilam ze sie uda :):)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka