BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546119 przez Madlen
Dzięki Katarinka :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #546122 przez dominia
Katarinka dzięki, że dodałaś ten ochraniacz na przewijak :) z mama rozmawiałam o tym niedawno, że są takie rzeczy a takiej wrażliwej pupci nie położę na tym zimnym 'materiale' co ma przewijak :) akurat do ikei mamy jechać z M w niedziele :) uwielbiam tam chodzić :lol: zawsze wychodzę z torbą pierdółek :blush:

Natalka to super masz, ja będę musiała przedłużać sesję ze względu na to, że wypada mi w terminie porodu :dry: :(

11 lata 10 miesiąc temu #546136 przez Satine0
Cześć :)

U mnie nocka dziwna. Leżałam zła jak osa...nie mogłam zasnąć :dry: :dry: A tak mi się chciało. Czyży była pełnia? Do tego mocno wiało i wogóle. Dziwnie.

No nic. Trzeba się ubierać i powoli zbierać na te ktg. A mi się tak nie chce, że szok :P Wolała bym pospać jeszcze :) albo poleżeć chociaż.

11 lata 10 miesiąc temu #546206 przez chomiczka
Cześć mamuśki,

Ja dziś też nie mogłam spać, leżałam właściwie całą noc. Ale za to czuję się trochę lepiej niż wczoraj, kiedy to wyłam cały praktycznie dzień bez powodu ;) eh... już ostatnia prosta i będziemy wszystkie szczęśliwe :)

Ja kupiłam pokrowce na przewijak frotte z gumką na allegro, są identyczne jak prześcieradła z gumką tylko mniejsze: allegro.pl/pokrowiec-na-przewijak-uniwer...tte-i2961092393.html kolorów pełno do wyboru :)

Na stronie IKEI jest podane że koszt 2 pokrowców na przewijaki to 24,99 zł a na allegro te same są sprzedawane za 34,99 zł :ohmy: :ohmy: allegro.pl/ikea-gullunge-pokrowiec-na-pr...wce-i2937378382.html

W ogóle ostatnio zauważyłam że na allegro wcale nie jest tak tanio jak się wydaje, jak dochodzi do tego przesyłka i okres oczekiwania to czasami lepiej iść do sklepu i kupić. Ciuszki np. są o wiele tańsze dla dziecka w Tesco, kosmetyki dla niemowlaka (NIVEA) są O WIELE tańsze w Rossmannie, np. ten sam krem Nivea na każdą pogodę kupiłam w Rossmannie za 9,99zł a na allegro identyczny jest za 14,99 zł!!! Lovela w Rosmannie 19,99 a na allegro 22,99 zł :blink: :blink: także ja nie wszystko kupuje na alle, bo widzę że kiedyś to się bardziej opłacało niż dzisiaj.

Co by tu robić dzisiaj, coś bym porobiła ale mi się nie chce :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #546220 przez princess
Michasia pytasz co u mnie... We wtorek byłam na wizycie w szpitalu, wyznaczyli mi termin cesarki na 12.02. Ale ile się musiałam nalatać i naprosić... Ostatnio martwiłam się swoją wątrobą bo wyszły mi trochę gorsze wyniki. Na szczęście gin stwierdził, że tragedii nie ma, ale na wszelki wypadek mam badania powtórzyć i uważać na dietę. Bałam się bardzo, że to może mieć zły wpływ na Adasia :( Poza tym ostatnio czuję mocne parcie w dół, brzuch już nisko, więc dziś muszę do końca dopakować torby do szpitala i czekam. Ciekawe, czy dotrwamy w dwupaku do terminu cc :)
A jak Ty się czujesz? Remonty już skończone? Masz już skompletowane pieluszki wielorazowe?

Sylwia powodzenia na wizycie.

Pytanko, możecie polecić jakiś dobry szampon i odżywkę do suchych/zniszczonych włosów? Muszę coś kupić a nie wiem co...

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546222 przez Paulaaa
Hej Wam

Widzę, że nie tylko ja miałam ''udaną'' noc. Kurcze od 1 do 3 siedziałam z głową nad WC. :dry: Później zasnąć nie mogłam. Co przysnęłam to wiatr tak hulał, że się budziłam. W końcu wstałam po 7 chwilę...

Jutro zaczynamy NASZ MIESIĄC!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Powiem Wam, że z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej panicznie się boję (a wiem przecież co mnie czeka) i modlę aby dotrzymać 2w1 do 17... :side:

Jadzia Huberciek jest CUDOWNY!! :kiss: No taki słodziak, że słów brakuje. :lol:
Dzolka,Satine bardzo łądne macie brzusie. :) Wcale nie są jakieś wielkie, są akurat :silly:
Domina,Kasia Wasze są mniejsze ale równie urocze. :blink: Domina Twój urósł od czasu ostatniego pokazywania. :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #546239 przez xpatiiix3
Hej brzuszki ;*

Madlen nie wiem może myślał, że wpadnie na chwile, ponosi sobie na rękach i pójdzie do domu albo że mu cycka użyczę i będzie karmił, bo nie wiem, toż ja takiego maluszka z nim samym bym nawet nie zostawiła na dłużej... Albo jak podrośnie to się tatusiem nagle stanie :O Ja tam nie potrzebuję jego zajmowania się młodym, sama sobie poradzę ;)

Sylwia powodzenia na wizycie ;)

Katarinka jaka zmiana podejścia, pozytywne myślenie się włącza :D

Natalka ja wiem, ja muszę się namyślić, ale mam w kopiach roboczych w telefonie ;)

Chomiczka to tak jak dla mnie nudzi się, ale jakoś nie wiem za co się zabrać najpierw, a że przed chwilą wstałam do zacznę od prysznica :P

Princess będzie dobrze, a do terminu pewnie dotrzymasz ;)

Paulaaa biedna miałaś męczącą nocke, mam nadzieję, że już lepiej.? ;)

Ja to jako tako się wyspałam, no powiedzmy ;P o 6 dopiero na siku hee :D i przed chwilą więc pospała sobie jako tako :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546282 przez chomiczka
Princess super, że znasz już dzień i godzinę :) i pomyśleć że to już tak niedaleko :) Ja też mam długie i bardzo zniszczone i suche włosy, u mnie nie sprawdziły się żadne popularne szampony czy odżywki. Moje włosy uratował szampon i maska do włosów suchych i zniszczonych L'biotica BIOWAX, produkty tej firmy nie zawierają parabenów, SLS, i uratowały moje włosy :) Także tylko to mogę polecić.
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #546334 przez Dzolka
hej
ja własnie po wizycie narazie Jasiu nie chce wyjść eh szkoda :( mam czekać jeszcze tydz i zobaczymy czy bd coś sie dziać :dry:

A jak tam u Was :unsure: :unsure: :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #546349 przez michasia
Madlen te ochraniacze są na pewno w akpolu, ale droższe i takie brzydsze...Ja właściwie nie kupiłam. Ale chyba warto.

Ja dziś o 6.30 stwierdziłam, że nie śpię dalej i już! Wyspana byłam i tylko się męczyłam. poczytałam sobie ten poród na wesoło, który kiedyś ktoś wstawiał. Tak się śmiałam, że się cała trzęsłam i przy okazji śpiącego P, bo spod kołderki nie chciało mi się wychodzić:)
www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-...orod-na-wesolo-7030/
W każdym razie polecam do poczytania, ja dziś skończyłam i niektóre historie naprawdę bomba!

Chomiczka kobiety chyba mają taki zbiorniczek na łzy w sobie i on się czasem przepełnia i nie da się kranika zakręcić, tylko musi wylecieć co się nazbierało...
Chomiczka ja zawsze przed wyjazdem do miasta oglądam sobie w necie wszystkie gazetki z promocjami i jadę tam gdzie akurat jest promocja na większość rzeczy, które potrzebuję.
Na allegro jednak i tak wychodzi często taniej, nawet licząc przesyłkę i jest ogromny wybór. A niektóre rzeczy to nawet niewiem gdzie bym miała kupić:)
Dla mnie może też inaczej, bo nie jestem z miasta, a pocztą mi często na drugi dzień przyjdzie:) (choć już 3 dni czekam na tusze do drukarki...)

Princess a tak ogólnie samopoczucie? Masz siłę rano wstawać, czy wstajesz i nie możesz doczekać się wieczora? Wyniki rzeczywiście warto powtórzyć. Najwyżej jak się zacznie akcja przed terminem, to będziesz miała szybciej swojego Adasia w ramionach:)
Remont skończony, choć jednak kupimy małą komodę, bo będzie łatwiej układać małe ubranka, a miejsce jest. Jeszcze myślimy o jakiejś półeczce na pierdoły, zasłonki musze kiedyś kupić i zdjęcia powiesić na ścianie...ale trzeba najpierw wywołać, a jakiś długi ogon mam ostatnio...
Pieluszki- zamówiłam jeszcze 10 u jednej dziewczyny, która szyje, i 2 otulacze jeszcze i czekam aż będą gotowe, a tak to już mam wszystko. Tylko nie poprane. Dziś doszła też pieluszka formowanka w arbuzy:) nie mogę się doczekać widoku takiej małej pupci w arbuzowej pieluszce:D
jednorazowych pieluch też mam 2 paczki jedynek, bo przez pierwszy tydzień pewnie tylko jednorazówki będą używane, zanim się tak dziecko ogarnie co i jak:)
Dziś przyszedł też środek odkażający do prania pieluch, to może zaraz wstawię wszystkie wkłady tetrowe, ręczniczki z mikrofibry i gotowe wkłady.
2 próbki środka do prania dzieciowego mam, to zużyje. A wieczorem kupię proszek i już zacznę prać na całego w końcu, bo się zabieram i zabieram:)
Z szamopnem to ja na codzień używam figowego z ziaji, bardzo mi pasuje, a tak raz po raz clear- bo kocham jego zapach, taki z różowym kółkiem, bo innych zapachy są jakieś inne...
No i jedwab do włosów, ale ostatnio zaniedbałam i mi się w zimie bardzo końcówki porozdwajały...

Dziolka tydzień to już malutko:) ale Ty już mogłabyś od 2 spokojnie rodzić. wow, dla mnie termin na koniec lutego to jeszcze taki odległy czas, że hej.

Kasia czekamy na zdjęcia:)

11 lata 10 miesiąc temu #546350 przez xpatiiix3
Dzolka za dobrze mu u mamusi w brzuszku :D

...
Aniołek [*]

11 lata 10 miesiąc temu #546354 przez Alina2408
dzolka my probowalismy ale to nic nie dalo nic nie przyspieszylo ale za to jak bylo przyjemnie hehehe

andzia mnie tez gin wyliczyl ze w 30 tygodniu nataszka miala 2133 a teraz ocenil ja na 3300 wiec widzisz ze nie ma co sie martwic :)

no to znaczy ze pewnie monia mnie wyprzedzi :):) czy dobrze czaje ze to bedzie pierwsza dziewczynka :):)

vini no wlasnie pisalysmy wczoraj z dominia chyba o tobie ze gdzie sie podziewasz wyglada na to ze czop masz juz z glowy a dokladniej z pitki :P:P

kasia moze tylko pcha raczki :)

dominia ja mialam pewnosc ze mala sie nie odwrocila bo czkawke mialam w doopce :P

martynka rzeczywiscie az szok :)

andzia czop moze odejsc rozno z wodami... mojej mamie tak odszedl a wody chlustnely prawie przy pelnym rozwarciu...

jjadzia widzisz fajowsko ze teraz odbierasz macierzynstwo inaczej ... i pomyslec ze mogloby cie to ominac gdybys drugi raz nie zaszla :):)

dobrze ze piszesz o tym siusiu bo moglybysmy sie zdenerwowac a mowily ze to jednorazowe czy moze trwac??? jadziu i tak najpiekniejsze jest to na ktorym hubek sie usmiecha szok :):)

martyna wszystkiego naj naj naj....

wiecie ja chyba nie przejmuje sie tymi rozstepami bo bardziej mi zalezy na malutkiej i powiedzialam sobie ze takie sa koleje losu oczywiscie bede sie starac wrocic do formy sprzed ciazy ale nataszka bedzie dla mnie najwazniejsza chociaz juz mysle o zajeciach w basenie dla niemowlakow zebysmy mogli rodzinnie bo mojemu m zalecil lekarz na te dne moczanowa basen a ja tez kocham plywac wiec i mala moglaby szybko zacac :)

ola najwazniejsze ze wszystko dobrze a malej jak cieplutko to niech siedzi :)

jadzia dla bartka to taka nowosc jak dla radka heheh :)

aga mowilas lekarzowi o tych opuchnieciach???? uwazaj zeby nie bylo zatrucia nie chce cie straszyc ale kontroluj to...

martyna kolezance lekarz tak nacisnal na brzuch bo nie miala juz sily przec ale on to zrobil pojedynczo fachowo i bylo juz po wszystkim tak sie chlopina postaral :):)

jadzia moj marek ja zobaczyl hubcia to powiedzial ze no normalny a on chce nataszke czyly bardzo byl zachwycony tylko zazdroscil :P:P:P

kasia tez mam z tym poceniem tak ale ja to w nocy zmieniam koszulinke i wilgotnym recznikiem przemywam cale cialo bo mnie to drazni...

katarinka mnie tez w nocy najciezej bo boli mnie brzuchol na maksa szczegolnie jak sie klade na lewym boku a tak inne dolegliwosci nie sa juz takie uciazliwe chyba nataszka pomyslala ze skoro ona sie zdecyowala troche dluzej posiedziec do konca to przynajmniej mamusi nie bedzie juz dokuczac :P:) moze rzeczywiscie zrezygnujesz z cesarki a ze znieczuleniem to masz dobrze u nas nie robia nawet platnie a poza tym to ja i tak nie moge bo mam uczulenie i blokuje mi plyn rdzeniowo kregowy wiec gdyby nie daj boze cesarka to w pelnej narkozie...

ja na przewijak mam jeden pokrowiec wlasnie zgumka a tak to myslalam o flanelowych pieluszkach...

chomiczka tez wiekszosc rzeczy kupilam poza allegro bo nawet jak byly tansze to nie o tyle zeby mi sie oplacalo zamawiac i czekac...

princess ja od dluzszego czasu uzywalam bialego jelenia bo te inne mi szkodzily a ostatnio kupilam taki fioletowy zwykly z ziajki i wlosy mi sie fajnie po nich zrobily miekkie i lekkie...

paulaa a co ci???

a wlasnie chomiczka moja mama uzywa tego biowaxu po chemii bo jest swietny

to widze dzolka ze tak jak u mnie :):)

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 10 miesiąc temu #546358 przez Madlen
Princess ja mam włosy trudne w rozczesywaniu.
Używam:

www.glisskur.schwarzkopf.pl/glisskur/pl/...id-silk-odzywka.html

a następnie

www.glisskur.schwarzkopf.pl/glisskur/pl/...a-regeneracyjna.html

i jestem zadowolona :)

Patidobrze, że humor Ci towarzyszy :)
Uśmiałam się z tego posta o zajmowaniu się dzieckiem :)

11 lata 10 miesiąc temu #546367 przez Satine0
No to ja już po ktg. Oczywiście skurczy brak :) Małej standardowo się nie śpieszy więc na pocieszenie zjem sobie pączusia ;)

11 lata 10 miesiąc temu #546383 przez xpatiiix3
Madlen tak ja mam takie jednorazowe napady załamania co jakiś czas, a tak to w miarę humorek dopisuje mi ;) Hehee bo to było śmieszne, co on wymyśla, bo ja nie wiem w jaki sposób chciałby się zajmować naszym synem :P

Satine no to nie szybko chyba się Marysieńka zapowiada ;) Ale jeszcze trochę i będzie z Wami ;)

...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka