BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 10 miesiąc temu #546037 przez Martyna
właśnie jestem ciekawa czy takie skakanie i wypychanie może być w jakimś stopniu niebezpieczne dla dziecka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546039 przez kasia123m
cukry ok....na czczo troszke nisko bo 76 chyba dzis bylo ale potem juz po sniadaniu 109 wiec ok..bo kawce z mc donalda 104...caffe latte zamowilam i wsypalam jeden cukier...jak wrcalismy od lekarza z synem bo bylismy wieczorem zalatwiac ten papier pod integracje...
jutro bal o 10,30..ale do przedszkola juz na 8 bo rano jest ang...ponoc Pani kazala dzieci ubrac juz przed sniadaniem tylko nie wiem po co...przed balem bedzie fotograf.A synowi zab wypadl wieczorem i teraz ma dwie takie smieszne przerwy...fajnie wyglada...
ja w piatek do dentysty..nareszcie bo z dziura chodze..i wogole dziaslo mnie boli kolo tego zeba..
Tosia jakos dzis dziwie lezala bo mnie lapal jakby skurcz w nodze jakby jakas zyle zatykala..

Jadzia caly czas ogladam Twoje fotki..niemoge sie napatrzyc..moj M tez ogladal..ciekawe jak bedzie wygladac moja corcia...w pon ide do diabetologa apotem wieczorem gin..kaze mu ta nozke poodgladac i wogole mam nadzieje ze cos przybrala od ostatniej wizyty u niego...

Domina a twoje cukry jak?teraz to juz chyba bez problemu?musze sobie gorzka czekolade kupic bo mi sie skonczyla...

niestety wypychanie dziecka jest bardzo niebezpieczne/mojej kolezanki corke wypychali i ma dzieciece porazenie mozgowe..musieli glowke nacisnac niechcacy...i ja jak szlam rodzic kacpra to mowilam ze wszystko ale wypychac niepozwole...ale jak tetno slabnie to jest taka panika ze tylko chcialam zeby go wyjeli szybko...Noi wypychali zeby sie lozysko oderwalo bo pewnie podejzewali co jest grane...mam wpisane w ksiazeczce kolizja pepowinowa...

11 lata 10 miesiąc temu #546041 przez dominia
Kasia po posilkach jest ok :) na czczo niestety gdzies w okolicach 90 wychodzi .. ;) nie wiem dlaczego .. Nie jem kolacji wieczornej bo sie boje.. Ketonow ostatnio nie mialam wiec chyba jest ok .. Juz dieta mnie obrzydza wrecz no ale nic na to nie poradzimy :(

11 lata 10 miesiąc temu #546042 przez Satine0
Dziewczyny a ja w aptece widziałam plakat czekolad dla diabetyków ;-) Dostępne w aptekach. Mleczna i gorzka.

diabetyk24.pl/zywnosc-dla-diabetykow-slo...olada-o_c_104_1.html
a ile tu pyszności :)

11 lata 10 miesiąc temu #546043 przez xpatiiix3
Aganobla już w piątek nasz miesiąc się zacznie ;) I zaczniemy się sypać :D

Michasia mi na biegu zrobili zeskanowali tylko mój dowód i zdjęcie z dowodu mam na tej karcie z krwiodastwa ;)

Dominia no tak najpierw jako świadek będzie widniała, a po bierzmowaniu jako chrzestna jak doniesiecie zaświadczenie, więc się nie martw ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 10 miesiąc temu #546060 przez kasia123m
Satine te czekolady wygladaja prepysznie ale nie wiadomo czy mozmy.gorzka wedla ja kupuje i jak zjem 1 czy dwie kostki to po godz cukoer 90.ona jest ozwolona przez naszych diabetologow.jak zjem mlecznej milki to tez cukier ok ale tej staram sie nie jesc to tez cukier ok ale jadlam ze dwa razy bo ta juz moze wywolywac skok cukru mimo dobrego po godz.

Dziewczynki my dzis bal...syn zachwycony od rana,pojde mu foty porobic to potem jakas wstawie.

Powodzenia na dzisiejszych wizytych. :laugh:

Justynka jak tam?Vini?

Czekamy na wiesci....

Ale sie w nocy spocilam.masakra.pizama do prania a mi by sie prysznic przydal ale niezdaze przed wyjsciem.najwyzej jak go zaprowadze i wroce.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546061 przez Madlen
Hej, byłam wczoraj rano i kilkanaście stron do nadrobienia :cheer:

Kasiu a dlaczego trzymasz w tajemnicy swój stan? Niespodzianka tak?

Chomiczka b. ładne łóżeczko.

Natalka ja butelkę tommee tippee kupowałam tu: allegro.pl/listing/user.php?string=tommee+tippee&us_id=23881740

Pati ja bym jasno powiedziała matce Maćka o jego postępowaniu, skoto będzie babcią niech zna prawdę.

Co za typ.. będzie się dzieckiem zajmował haha akurat potrzebuje Twojej zgody na to, a nie chcenia.

Michasia tak powinno być u naszych M. z przygotowaniami, ale mój pewnie nie wie co mam w torbie...

Dominia zgrabniutki brzusio

11 lata 10 miesiąc temu #546084 przez sylwia1986
Dzień dobry :kiss:
Jadzia to piękne co piszesz :) lejesz miód na nasze serca :) synek cudowny :kiss: :kiss: :kiss:

Olu mój bąbelek pewnie też przed terminem nie będzie chciał wychodzić ;) a tak się martwiłyśmy 2 miesiące temu żeby dotrzymać do terminu, a za jakiś czas pewnie "siłą i sposobem" trzeba będzie dzieciaczki przekonać do wyjścia.

Kasiu to oni przed samym porodem oprócz ktg nie robią jeszcze usg, żeby zobaczyć jak wygląda sytuacja, czy np. dziecko nie jest pupką wstawione, albo tak jak w sytuacji Kacperka owinięte pępowiną? Czekamy na zdjęcia z balu ;)

Ja dziś do okulisty na 12, zobaczymy co z tym moim krecim wzrokiem B) , pewnie wada się pogłębiła, ale ważniejszy jest dla mnie stan siatkówki.
Powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach :)

11 lata 10 miesiąc temu #546086 przez Madlen
c.d.
Dżolka pokaźny brzuszek :)

Satine ładna willa Marysiowa :)

Katarinka a jakie to ochraniacze na przewijak?

Kasiu malusi ładny brzusio :)

Justyna może to już..

Vini lada chwila..

Jadzia jaki on cudowny, ale Ci zazdroszczę że już masz swoją istotke obok...
Ciul z rozstępami, modelkami już i tak nie będziemy :P

M. wczoraj położył część paneli. Jeszcze parę dni i wniesiemy meble i będzie w miare ogarnięte.

Tak mi nie wygodnie z brzuchem, że nie wiem jak trzymać laptopa. W każdej pozycji źle.

11 lata 10 miesiąc temu #546087 przez dominia
Dzien dobry :)

My dzisiaj ranne ptaszki, sasiad przyszedl robic mi sciane w kuchni i niestety mnie obudzil :) ale to nic.. Wiecej dnia bede miala na nauke :)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

Milego dnia :*

11 lata 10 miesiąc temu #546088 przez katarinka1
Hej Mamcie!
Dziś nawet się wyspałam i póki co mam jakąś energię. Wczoraj padłam i wszystko mi przeszkadzało. Ręce tak bolały i te nogi - baloniki, że aż się poryczałam z bezsilności. M wystraszony pociesza tylko, że jeszcze trochę. Łatwo powiedzieć... Ale nie możemy się przecież za bardzo użalać nad sobą, w końcu kobiety są stworzone do rodzenia dzieci :huh:

Jadzia cudny ten Hubercik, nic tylko schrupać. Ale mnie cieszy bardzo jak czytam o Twoich uczuciach, które Cię przepełniają. Piszesz o dojrzałym, świadomym macierzyństwie tak pięknie :) Jesteśmy w podobnym wieku i mam nadzieję, że tak właśnie jak Ciebie synuś tak mnie oczaruje i zawładnie sercem moja córcia :lol: Taki powiew o[ptymizmu i nadziei...

Martynka sóźniane ale szczere, najlepsze życzenia imieninowe, wszystkiego NAJ :kiss:

Kasia nie myśl w tak ciemnych kolorach o porodzie bo się zadręczysz. Podobno nie ma dwóch takich samych czy podobnych. Oby Twój okazał się teraz tak piękny jak Jadzi :)

A ja na dzień dzisiejszy odpuściłam trochę z paniką przedporodową. Jakoś tak staram się mysleć pozytywnie i nawet rozważam rezygnację z tej cesarki. Jakoś tak mam nadzieję na piękne przeżycie iwiarę, że będzie ok. Oby... Co najwyżej nie zamierzam rezygnować ze znieczulenia zo, które w moim szpitalu jest dostępne i bezpłatne. W końcu mamy XXI w. i po co robić na siłe z siebie bohaterkę całą w mękach. Siły przecież będą potrzebne dopiero po...
Zaraz się ogarnę i lęcę parę spraw pozałatwiać. Miłego dzionka dla wszystkich i udanych wizyt :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #546089 przez katarinka1
Madlen kupiłam w IKEI takie ochraniacze na przewijak. To wygląda jak takie prześcieradełka z frotki na wymiar przewijaka. Pakowane po 2 sztuki, bardzo ładne. Mam zamiar używać np. po kąpieli by bobaska nie kłaść na tej gumie/ceracie. No można pieluszkę, ale będzie się zwijać jak dziecko ruchliwe, a to nie i estetyczne.

11 lata 10 miesiąc temu #546095 przez Madlen
Katarinka fajna sprawa taki ochraniacz. Nie wiedziałam czegoś takiego, poszukam.

Ja dzień porodu taktuję jako zbawienie.
Nie boję się, bo to tylko czas, który upłunie z zzo :) Wiem, że będzie kur....o boleć, bo taka kolej rzeczy. Bardziej tego się obawiam, że po porodzie nadal będę przez jakiś czas taka bezsilna...

11 lata 10 miesiąc temu #546108 przez katarinka1
Madlen bardzo proszę www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90140548/

ja polecam, bo doświadczone mamusie mi też poleciły. Poza tym to niedrogie :)

11 lata 10 miesiąc temu #546118 przez natalka
Hej
Noc była w miarę dwa razy siusiu i spałam dalej o 6 pobudka, strasznie mnie krocze boli aż nie mogę chodzić :ohmy:
Jadzia Hubercik jest cudowny a jak ślicznie się uśmiecha, cieszę się, że u Was ładnie się układa :)
Cudne macie brzuszki dziewczyny, muszę później sobie strzelić fotkę pewnie jedną z ostatnich :side:
Dominia wytrwałości w nauce, ja mam w sobotę ostatni egzamin brakuje mi jeszcze kilku wpisów.
Kasia koniecznie wstaw zdjęcia po balu
Monia trzymam kciuki żeby szybko poszło
Pati ja na twoim miejscu wysłałabym tego sms do "teściowej" tak jak dziewczyny pisały w życiu różnie się układa
Ja mam ochraniacz na przewijak bo od kogoś dostałam ale samego przewijaka nie mam :blink:
Madlen dzięki za linka muszę w końcu zamówić butelki
Miłego dnia!!!

*23.01.2012 ANIOŁEK

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka