BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 10 miesiąc temu #545787 przez sylwia1986
Dzolka miłość kochana miłość ;)

Satine za to ja zrobiłam sobie takiego miksa, że nie wiem co z tego będzie ;) najpierw chleb ze swojskim smalczykiem mojego taty i szczypiorkiem, teraz buła z nutellą i kakao, a pewnie jeszcze podjem jajecznicy na boczku i cebulce od M bo tak ładnie pachnie.

Vini póki co mamy 3 chłopców, a ta galaretka to czopik myślę że w weekend będziecie z M tulić Zuzię czego gorąco Ci życzę :kiss:

Moni pozdrowiona od nas wszystkich forumowych mamuś :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #545791 przez kasia123m
O kurcze rozkrecaja nam sie dziewczyny...to powodzenia i szybkich porodow;)

Ja nie wiem czy sie mloda nie obrocila.tak mnie wali w dole brzucha ze chyba raczkami by tak rady niedala...pod zebrami nie czuje nic....w dole brzucha i przy pepku...a w dole brzuchaa nisko...poniezej lini majtek...lurde bylyby jaja...az boli od rozpychania

11 lata 10 miesiąc temu #545800 przez Dzolka
sylwia1986 tak jak mnie heh też daleko uciekłaś :laugh:

No rozkreca sie wszystko Luty za 2 dni :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #545803 przez dominia
Kasia mój młody podobnie teraz się rusza .. i strasznie wali po żebrach :dry: na środku pępka 'dziura' :) ja już nie wiem jak on leży .. aż się boję czy jest dalej główką w dół, chociaż gin powiedział, że to już niemożliwe żeby się odwrócił .. ale obawy zawsze są :(

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #545807 przez Dzolka
Jeszcze duzo razy dzidzia może sie przewracac nawet godz przed porodem spokojnie :)

Moja bratowa co tydz była u gina na końcu ciąży i mały co tydz inaczej sie układał

11 lata 10 miesiąc temu #545818 przez dominia
Dzolka mój Syn od 23 tygodnia jest w pozycji główką w dół :) gin powiedział, że już jest za nisko żeby się przekręcił .. ale ostatnio Mrufce mała się odwróciła .. w 38 tygodniu .. więc mnie nie strasz :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #545821 przez Martyna
To niesamowite dopiero był maj, czerwiec i dowiadywałyśmy się o ciąży, chodziłysmy na pierwsze usg oglądając małe kosmiczne istotki, a teraz mamy w pełni ukształtowane dzieciaczki w brzuszkach, które zaraz będą z nami :) już mamy 3 chłopaczków, a ile jeszcze porodów przed nami :)

11 lata 10 miesiąc temu #545825 przez andzia_zg
No to zaczyna sie rozkręcać :-) Monia i Vini to już ostatni chwile i już niedługo będziecie tuliły swoje skarby. Czekamy na ciąg dalszy wydarzeń i trzymamy kciuki :-)

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #545830 przez Dzolka
dominia mój syn od 28 tyg sie wstawił głową do kanału i też siedzi tak cały czas, nie strasze tylko mówie trzeba na każda możliwość sie nastawic no niestety ale można byc dobrej mysli :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #545853 przez andzia_zg

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #545874 przez kasia123m
Mi wody chlusnely nagle a zadnego czopa wczesniej niebylo.wody byly gorace i przezroczyste.jak juz sie ubieralam do szpitala to znow chlusnelo duzo..potem przy wysiadaniu z taxi...w szpitalu jak mnie badali...duze ilosci goracej bialej wody...tzn pzrezroczystej...Teraz moze byc zupelnie inaczej wiec czytam Was uwaznie zeby wiedziec co i jak...;)

11 lata 10 miesiąc temu #545882 przez andzia_zg
kasia czyli jednak nie musi byc czopa, żeby sie zaczeło...

Tez Was uwaznie czytam,bo tak naprawde nie wiem co moze sie wydarzyc i wole byc przygotowana na rozne okolicznosci...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #545891 przez Martyna
Kasiu a skurcze też miałaś czy później się pojawiły? a jeśli miałaś to czy bardzo bolały?

Ja mam nieregularne, czasami zabolą ale raczej bardziej to jest nieprzyjemne jak bolące

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #545907 przez jadziatopol
czesc dziewczyny :)
staram sie was czytac na biezaco w miare mozliwosci...malutki nakarmiony ,lezy obok mnie i tak slodko spi i spiewa przez sen :lol: musze wam powiedziec ,ze wczoraj strzelila mi skora w kilku miejscach na piersiach ;) tak mi nabrzmialy,ze pomimo tego ,ze smarowalam cala ciaze to mam 5 nowych rozstepow...ale jak tylko popatrze na Hubinka mojego to przestaje sie tym przejmowac :) nie mam juz zadnego biustonosza bo pomimo tego,ze kupilam do karmienia duuuuzo za duuuuzy to w jeden dzien okazal sie za maly ;) Radek pojechal mi kupic jakis ,....zobaczymy co kupi :blink:
Vinia zycze ci szybkiego rozwiazania kochana :kiss:
Monia trzymam kciuki mocno :)
dziewczyny macie piekne brzuszki i pepuszki ! :lol: Dominia urosl ci brzuszek sporo :ohmy: jest sliczny i ksztaltny :) i pomyslec,ze tam maly czlowieczek o imieniu Igorek sobie siedzi i niedlugo spojrzy na ciebie swoimi przecudnymi oczkami a ty rozplyniesz sie z milosci :)
Kasia tez masz sliczny brzuszek i pepuszek :lol: ubranka bardzo ladne dla Tosi :)
Satine masz chyba taki brzuszek jak ja mialam ale wyzej :) Ale mialas sen z Marysia...hahah...usmialam sie :lol:
Nikka jestem tak zakrecona,ze nie wiem czy gratulowalam...chyba tak ale powtorze na wszelki wypadek gratulacje kochana cudownego synka :) :kiss: czekamy na zdjecia :)
Martynawszystkiego najlepszego z okazji imienin :)
Justyna moze to juz? zycze ci zeby szybko i sprawnie poszlo :lol: :)

Ciekawe ,ktora bedzie nastepna? oj dziewczyny...nie przypuszczalam nigdy ,ze macierzynstwo moze byc tak piekne :kiss: przy pierwszym synku bylam mloda i chyba niedojrzala teraz odbieram to wszystko inaczej :) i tak bardzo sie ciesze i kocham tak mocno....nie przypuszczalam,ze to bedzie mozliwe :kiss:
Dzisiajesza nocka troche mniej spokojna byla. Hubus budzil sie co 1,5 godzinki na jedzenie i zamiast spac miedzy posilkami to lezal i sie rozgladal...nie plakal ale sobie spokojnie lezal i ja nie moglam przestac na niego patrzec :kiss: wiec efekt byl taki,ze prawie nie spalam. Kupki po kazdym posilku jak zwykle. Mleko leje mi sie z piersi strumieniami :) ale nie bola juz. Przystawiam go na ok 15 minut do jednej i 15 minut do drugiej :) Acha...zapomnialam wam powiedziec. Tuz po porodzie na pieluszce Hubusia pojawial sie czerwony mocz...jakby krew...ale uspokoili mnie w szpitalu,ze to normalne po porodzie...to moczany :) (o ile dobrze pamietam) w kazdym badz razie norma :)
Radek pojechal do swojego szefa po czek za prace i dostal w prezencie od wszystkich chlopakow kase :ohmy: bylismy zaskoczeni :) 900$ dostalismy :lol: ladnie z ich strony :) bedzie musial ich zaprosic gdzies zeby swietowac przyjscie Hubka na swiat :)

Dziewczyny nie martwcie sie porodem. Wszystko jest do przezycia i zycze wam zeby poszlo gladko i bez komplikacji i zebyscie juz cieszyly sie z macierzynstwa bo na prawde jest cudowne :kiss: Juz niedlugo cale forum bedzie pekac od zdjec maluszkow i pieknych , szczesliwych mam :kiss:

Joj...ale sie zaczal smiac przez sen takie cos:"ha..ha...hi"....

a to pierwsze zdjecie to podczas testu na sluch,ktory mu robili w szpitalu

[/url]

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #545911 przez andzia_zg
Dziewczyny, które już rodziły... może napiszcie jak to u Was wyglądało? Będziemy wiedziały na jakie ewentualnosci być przygotowanym...

jadzia Hubi jest prześliczny :kiss: a ten jego uśmiech to poprostu cudo :kiss:

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka