BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #570455 przez gabilee

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #570459 przez gabilee
chomiczka juz nawet mi sie jesc nie chce ;/
ide sie przespac bo padam w nocy spac nie moglam ;/
mam nadzieje, ze wszystkie do konca tyg urodximy :)

12 lata 1 miesiąc temu #570462 przez [email protected]
Gabilee miłych snów :) ja spałam od 6 do 11

Wychodzimy dzisiaj z domu :woohoo: do kuzynki i jej córeczek,może po zabawie z nimi coś się ruszy :unsure:

12 lata 1 miesiąc temu #570468 przez Marlena1888
Kasia ogromne gratulacjeeee!:) czekamy na pełne opowieść porodową oraz fotkę Tosi:)
Drzyzgunia gratulacje!!!:) również czekamy na relacje i fotrczkę:)))

Pliszka u nas Filipek w nocy śpi w swoim łóżeczku :laugh: ale czasem jak płacze niesokojny to zostawiamy go na pół nocki między nami ale ja się troszkę boję tak spać.. żeby czasem w nocy ręką nie uderzyć itp. a w dzień czasem na naszym łożu zasypia to już go tam zostawiamy a jak zaśnie bardziej to do łóżeczka :lol:

Filipuś od pierwszego dnia upodobał sobie smoczek z aventu ten z tych pudełek co dają za ankiety w szpitalu:) i innego nie chce. mam jeszcze z tommy tipie ale wypluwa i nie chce tej chińszczyzny :silly:

dziewczyny karmiące uważajcie na przeciągii, ja teraz uważam i żadnego zapalenia nie mam:) a teraz zimno i nie pozwólcie żeby ktoś przechodził jak karmicie i robił wiatry..i na noc koleżanka mi kazała spać z pieluszką tetr. na staniku żeby cieplej cycusiom było :lol:

gabille ja jak miałam rozwarcie na opuszek to za jakieś 1,5tyg urodziłam ale wiadomo u każdego ineczej ;)może akurat będzi u Ciebie szybciej szło ;P

pozdrawiam wszystkie mamusie!!!!:)

12 lata 1 miesiąc temu #570483 przez natalka
Tak piszecie o tym kiedy dostałyście maluszka a wyobraźcie sobie że moja mama mnie dostała dopiero na piatą dobę byłam tak grzeczna że położne o mnie zapominały a mamcia wydeptała w korytażu niezły maraton.
Ja kupiłam smoczki z lovi zobaczymy czy się sprawdzą
M. wyprowadził mnie dzisiaj z równowagi chciałam zrobić dla niego pyszną kolacje z typu "ostatni posiłek" ale figa nie zasłużył zrobię tylko dla siebie
Czekam na koleżanki mają wpaść na kawe
Gabilee to teraz czekamy na poniedziałek, tez mam ktg

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 1 miesiąc temu #570489 przez xpatiiix3
Satine a może jak laktatorem dobrze pościągasz to wyjdą troche.. kurde a u mnie z kolei takie suty jak wentyle i mały temu tak dziobie mnie ;/

Gabilee trzymam kciuki za szybkie rozwiniecie się akcji :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #570506 przez sylwia1986
Natalko ja też wczoraj zaczęłam płakać jak M powiedział że wszyscy do niego dzwonią i pytają się czy już. Hormony... A później rozbeczałam się jak oglądałam w faktach reportaż o chorym nieuleczalnie 17-latku który nagrywa piosenkę o umieraniu.. Ja mam w poniedziałek wizytę u mojej ginki, ale obawiam się że poza wypisaniem L4 nawet nie zerknie mi w podwozie, chyba że jej coś naściemniam to wypisze mi skierowanie na ktg.. Miłego popołudnia :) zazdroszczę spotkania z koleżankami :side: ja chyba pójdę za tropem Gabilee i też się zdrzemnę.

12 lata 1 miesiąc temu #570537 przez bananamana
Mamusie wiecej optymizmu mi sie wlasnie zalaczyl zrobilam na obiad racuchy z jablkami i od razu humor 10 kresek do gory ajjj te hormony :)

Gabilee to moze w poniedzialek obie urodzimy ja sie mam przyjac na oddzial no i zobaczymy co tam ruszy :)

Sylwia do nas tez co chwile wydzwaniaja czy to juz a kiedy a ile jeszcze a czemu tak dlugo juz to olewam wlaczylam dla kazdego ta sama gadke ze to ksiezniczka zdecyduje kiedy zechce wyjsc :)

Satine a probowalas te sylikonowe nakladki na piersi? ja mam z tomme tippe i przed sterylizacja ich probowalam jak to sie w ogole zaklada fajne to wyciaga sutki tak ze mysle ze one sie przy okazji hartuja nie wiem moze sprobuj :)

12 lata 1 miesiąc temu #570550 przez Satine0
Bananamana Tak, też mam z Tommee Tippee...niestety mała ich wogóle nie chce ssać :)

12 lata 1 miesiąc temu #570566 przez gabilee
marlena to mnie nie pocieszylas :P

aganobla dziekuje :D wyspalam sie 2 , 5 h a ile daje :D
milego towarzystwa zycze :)baw sie dobrze :)

natalka no to czekamy :D mowisz az tak cie wkurzyl to niech sam sobie gotuje :P

banana to trzymam kciuki , aby ci wywolali jak nie zacznie sie samo :)

my dzis mamy 1 rocznice zareczyn i oboje zapomnielismy , bo ze stresu co to bedzie dzisaj w szpitalu i wgl zbieglo sie z data porodu prawie i chyba dziecko zajelo nam glowe :P

dziewczyny dziekuje za kciuki :) i za podtrzymanie na duchy bardzo duzo to daje :kiss:

sylwia ja juz nawet telefonu nie chce odbierac , ale dobrze ze moj M. wzial poszedl po kom , bo akurat moj gin dzwonil do mnie ;/ a ja juz nie moge na smsy patrzec jak sie czujesz ? juz po? nosz k..wa przeciez im powiem albo zrobie nazloscv i powiem , ze jeszcze chodze a malego bede miala juz na rekach ... ludzie to jednak nie sa wyrozumiali ;/ bo to juz nie jest troska i zyczliwosc tylko ciekawosc !!

12 lata 1 miesiąc temu #570573 przez Pliszka
Hej Mamusie

Kasia, GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! Super, że Tosia jest już z Tobą! Dla mnie też nie było miejsca i leżałam na bloku pooperacyjnym od 1:55 do 17:00, ale akurat ja to sobie chwaliłam bo tam było cichutko i spokojnie i Olcia mi przywieźli i sobie razem spaliśmy przytuleni :) Czekamy na zdjęcia Tosi :)

madlen, zgadza się, kilka godzin przed porodem byłam w knajpce indyjskiej, ale ja nie lubię ostrych potraw, więc wybrałam łagodną koftę w sosie curry, taki placuszek naan z masełkiem i mango lassi do popicia - nie mogłabym sobie wymarzyć pyszniejszej ostatniej wieczerzy :laugh: ale czy to jakoś przyspieszyło akcję, to nie wiem :blink:

princess, nasz Oluś śpi w swoim łóżeczku w swoim pokoiku (mamy elektryczną nianię z Aventu- super się sprawdza). My noce mamy rewelacyjne, ostatnio jak w dzień troszkę jest bardziej marudny i usypia wreszcie ok. 20 to budzi się dopiero po 1, a potem ok. 5, je i znów pięknie usypia :) Czasem na nocne karmienie biorę go do łózka i karmię na leżąco przysypiając, ale zawsze się stresuję, że mu coś zrobimy przez sen, taki jest jeszcze maleńki :)
Gorzej ostatnio w dzień go utulić, usypia w ramionkach, ale odłożony do łózeczka zaczyna kwilić, ale i tak nie mam co narzekać, grzeczny z niego dzidziuś. Dziś z brzuszkiem chyba lepiej, dziecko spokojniejsze, śpi jak mały aniołek, a rodzice zaraz zasiądą do obiadku i sobie obejrzą jakiś film :)

Dziś w nocy Olkowi stukną trzy tygodnie :ohmy: Szok, nie wiem kiedy to zleciało! Wczoraj odjechała od nas teściowa, bardzo pomagała i fajnie, że z nami pobyła. Daliśmy jej w prezencie takie serduszko z wygrawerowanym napisem "Od Olka" :)
allegro.pl/wisiorek-duze-serce-srebro-92...wer-i2991196608.html
Muszę jeszcze pomyśleć nad czymś dla mojej mamy, bo nie wiem co bym bez niej zrobiła w szpitalu.
Od poniedziałku zostaję z Olciem sama, ale myślę, ze już jestem na to w pełni gotowa :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #570601 przez Monia_T
Paula widziałam fotki na fb, GRATULUJĘ :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Amelka jest śliczna :)

My po bioderkach, wszystko ok :lol:
Iga ma dziś dzień na spanie u taty na rękach. Odkładana budzi się po 10-15 minutach i znowu do cycka albo na raczki. Patrzy na nas tymi wielkimi oczkami jakby chciała powiedzieć "nie będę sama spać w łóżeczku ;)" i tak od 4 rano...
Może nocka będzie lepsza... :silly:
Odkryliśmy też, że nasze maleństwo uwielbia jeździć autem, ale ma radar jak tylko stajemy zaczyna marudzić. Za to wystarczy włączyć silnik i już zasypia :)

Dzięki za rady odnośnie smoczków, jutro spróbuję NUK.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #570606 przez Paulaaa
Cześć dziewczyny, ja tylko na chwilę

Amelka jest z nami od 19.02. Ważyła 3320g, 54 cm. Wczoraj wróciłyśmy do domu i musimy się jakoś ogarnąć ze wszystkim.

Gratuluję rozpakowanym mamusiom dzieciaczków. Niestety teraz nie nadrobie wszystkiego bo mam jakies 668 postów.

Co i jak było opisze Wam następnym razem. Cięcie miało być w Pon a było we Wtorek i to w ostatniej chwili.

12 lata 1 miesiąc temu #570624 przez sylwia1986
Monia dobrze, ze po wizycie ok :)

PAulaa gratulacje :kiss: :kiss: :kiss: najważniejsze że już jesteście w domku, zdrowe, Oliwia pewnie zachwycona siostrzyczką :)

12 lata 1 miesiąc temu #570648 przez natalka
Paula gratulacje bardzo się cieszę że jesteście w domku
Na sms typu "jak się czujesz?" Nie odpisuję
Gabilee a no wkurzył i to bardzo
Sylwia taka wizyta kol. dużo daje oderwałam się od myślenia o porodzie i całej reszcie teraz do pełnego relaksu brakuje tylko wizyty w spa :laugh:

*23.01.2012 ANIOŁEK

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka