- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Jedno cudo mam już z tego hehe. Tylko nie chce wyleźć.
A sex w ciąży neistety nie daje mi frajdy, ale jak ma pomóc.
M. nie ma, jutro znów te głupie ktg i potem do gina.
Iga niesamowita, fajny ma typ urody, będzie laska.
Dominia zamrażaj, przyda się.
Dziś się dowiadywałam o formalnościach zw. z dzieckiem. Trzeba dziecko zgłosić do ubezpieczenia zdrowotnego w pracy-jak będzie miało PESEL. A jak ktoś będzie załatwiał świadczenie z PZU to można to zrobić przez Internet, wystarczy scan aktu ur. i dowodu os.
A urlop mac. 20 tygodni od dnia ur. Pod koniec piszemy wniosek o przedłużenie o 4 tyg. No i zaległe urlopy.
W październiku powrót do pracy...
Fajny obrazek
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natalka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteś całym moim światem:*
Gabilee nie mam fb, nie odbieram tel. od nikogo oprócz mamy i M. na sms też nie odpisuję, gadu wyłączone i mam wszystkich w nosie dzisiaj 2 dni po terminie
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
natalka nie przejmuj sie kochana tymi tel i smsami , ja juz tez mam to w du...
ogolnie dopadla mnie frustracja ciazowa !! chcialabym juz normalnie funkcjonowac , bo juz mam tak MEGA dosyc !! chryste dziewczyny nawet M. opierdzielilam , a biedak nic nie zrobil , az mi glupio , czuje sie samotna i zwiazana z ciaza !! nie moge wielu rzeczy z M. robic , dzis np. M. idzie pierwszy raz na silownie , a ja jak ta kretynka w domu ! ale nie mam mu za zle nie o to chodzi ,bo chce zeby dbal o siebie , ale glupoty mnie nachodza w glowie !
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
Jeśli chodzi o pozycje to u mnie też sprawdza się tylko jak ja na górze, ale po tym przez pół godziny sapie jak parowóz, jakbym maraton przebiegła i zwyczajnie już mi się nie chce a pomyśleć że kiedyś miałam taki temperament... mam nadzieję że to wróci.
Tak sobie myślę że ludzie grubsi i w szczególności panowie z takim bencem piwnym to mają ciężkie życie, cokolwiek zrobić jest ciężko... Trudno w takim stanie funkcjonować, pewnie można się przyzwyczaić. Ja odczuwam mega różnicę jeśli chodzi o jakość życie w rozmiarze większym o te kg.
natalka przez cały okres zwolnienia L4 i potem macierzyńskiego odkłada Ci się zaległy urlop w wymiarze 20 lub 26 dni w roku, więc wyjdzie tego trochę i też powinnaś mieć go jeżeli jesteś normalnie zatrudniona.
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nie rozumiem ludzi otylych z wyboru , nie liczac tych co z powodu choroby sa otyli, ze im dobrze z takim balastem przeciez to ciezko cokolwiek zrobic ...
mnie tez M. wspiera , ale dokladnie jak mowisz poporstu ma sie dosyc ;/
no ale nic koniec narzekania trzeba sie cieszyc , ze maluszki sa zdrowe w naszych brzuszkach
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- natalka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteś całym moim światem:*
- Katriss
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja też myje mała tylko samą wodą nie dodaje nic do niej nie wiem czy to dobrze...
- Katriss
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
Katarinka już dawno się nie odzywała, ciekawe jak tam z dzidzią sobie radzi, chyba nie pokazywała zdjęć jeszcze?
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Natalko ja też już się nie przejmuję, dwa tygodnie w te czy we wte to też termin !! Byłam u ginki, powiedziała mi to samo co w szpitalu - główka wysoko, rozwarcie na opuszek, L4 mam na cały ten tydzień, gdyby nie pojawiły się do tego czasu skurcze lub nie odpłynęły wody to do szpitala na oddział w niedziele.
Oj dwupaczki jak ja Was rozumiem wczoraj miałam mega euforię, bo myślałam że to już a tu jeszcze mogę i tydzień tak chodzić i "rodzić"
Co do przytulanek to ja na górze bardzo się męczę i zostaje nam tylko łyżeczka
Ja do pracy myślę że wrócę w styczniu przyszłego roku, jeśli fundusze pozwolą, chciałabym pobyć październik-grudzień na wychowawczym.
Katriss buziaki dla Klaudusi od forumowej cioci Boziu takie śliczne te dzieciaczki, że aż ciągnie do macierzyństwa
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
wrolimamy.pl/konkurs-poznaj-aplikacje-moje-dziecko/
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Sylwia - w czwartek mam zdjęcie szwów. Jak wszystko będzie ok, to w piątek wracamy. Mój M jest w pracy, ale był przy porodzie i teraz na weekend
W szpitalu dali mi na zapalenie pęcherza furagin, teraz wyczytałam że może zaszkodzić małej. No i strasznie się teraz o nią boję. Ale w końcu dostałam to od lekarza, który wiedział że karmię piersią. Dziś już jest ok, to tego nie wezmę, ale ciągle o tym myślę...