BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 10 miesiąc temu #572900 przez gabilee
Jak nie to jutro ide z M. na silownie na bieznie hehe zarcik

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #572902 przez xpatiiix3
Malden ja myśle niech przyjdą przyniosą co mają dla małego ja tam najwyżej ich wyprosze jak coś nie tak i tyle :P

Bananamana gratulacje :kiss:

Justyna ślicznie :)

Gabilee no hahaha a jak inaczej :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 10 miesiąc temu #572906 przez Madlen
Banana gratulacje :)

11 lata 10 miesiąc temu #572929 przez jadziatopol
Justyna troche niewyrazne ale niewazne :) wazne ze was widac :) to dobra opieke mialas i swietnie ze ci sie trafila polozna z Polski. U nas tez byla jedna polozna z Polski Halina. Tez sie ucieszylismy . Opiekowala sie mna w jedna nocke :lol: bylo milo pogadac wreszcie po Polsku :) to szybki porod mialas :) swietnie :) dzieki ze opisalas i milej nocki :lol:
Bananama gratulacje kochana :kiss:
Dobrze sie tydzien zaczyna :lol:
Dominia dlatego moze sie tak chudnie przy karmieniu piersia :) ja takiej przemiany materii w zyciu nie mialam :lol:
Monia ja chyba tez zaczne Hubusia karmic przed kapiela bo wczoraj byl cos nie w sosie bo byl glodny ;) i tez karmie na zadanie :) a z ta kupa mielismy podobnie wczoraj ale cale szczescie nigdzie nie wychodzilismy jak ty :lol: Radek trzymal go na rekach (ubranego)i nagle uslyszelismy ,ze puszcza takiego pierda....i za chwile kupa wyleciala mu przez nogawke i zaczela kapac na skarpetki Radka...hahahha...myslalam ze pekne ze smiechu :lol:
Gabilee no to bedziesz miala pracowita nocke :lol: :blink:

[/url]

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #572932 przez gabilee
No i dupa ... M. zasnal jak niemowle glowa go boli i ostatnio dosc czesto :'( nie rozumiem no ale coz jak mi sie nie chce to on tez mnie nie zmusza... ale tak ogolnie to jestem slabo szczesliwa w ciazy... przynajmniej teraz bo strasznie mnie ogranicza meczy mnie juz to wzzystko . chce sie pozbyc tego brzucha . czuje sie gruba i brzydka i nic na to nie moge poradzic dlatefo ta frustracja chyba

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #572934 przez michasia
Monia Igunia śliczna, taka duża już dziewczynka:)i tak główkę ładnie trzyma. Myślałam, że dopiero później dzieci tak główkę trzymają. to będą w biurze zazdrościć Igi, jeszcze jak ja wystroisz:)

Jadzia widać, że Hubert nabrał pultasków. Super, że tak udało się pospać:)Bartek się ładnie zajmuje bratem chyba, co?

Justyna gratulacje. Kolejny ekspresowy poród:)
Moja kuzynka "rodziła" 28godzin...myślałam, że to tak zawsze długo jakoś jest, że kilka godzin się trzeba męczyć, a tu już kolejna, której tak szybko poszło.

no to już 2 pary forumowe są, Moni Iga z Jadziowym Hubim i coś mi się mocno wydaje, że kiedyś jeszcze Aliny Nataszka z Pati Marcelem miała się zeswatać:) to czujemy się zaproszone dziewczyny już na 2 wesela:)

Patii no ciekawe jak wizytacja wypadnie. Pamiętaj, że zawsze możesz powiedzieć, że jesteś zmęczona i chciałabyś odpocząć. No i Mały pewnie będzie niespokojny, to długo może nie zabawią.
Z imieniem ojca to dobrze, jak mu bardzo będzie zależało, to zawsze może sobie sądowo się starac o ustalenie, a Tobie skreślić go już by się pewnie nie udało.

Mrufka czaderskie te włoski ma Ada:)

Mrufka, Patii u mnie położna na szkole rodzenia mówiła, że jak dziecko jest na samej piersi to się nią i napija i najada i nie ma potrzeby podawania czegokolwiek więcej.

Justyna super piękna rodzinka:)a czemu masz lalkę w łóżku, bo to jeszcze w szpitalu, tak? To miałaś ciekawie tak po obcemu...dobrze, że na położna Polkę trafiłaś:)

Madlen to miałaś przygodę...Ale piesek wykapany i wszystko poprane, to czas na nowego lokatora najwyższy:)

Banana Ogromne gratulacje.
to mamy pierwsze dziecko w tym tygodniu, no i dziś pełnia, może któraś jeszcze się dziś wybiera?

Gabilee ale masz plany:)to dużo sił Ci życzę.

Monia, Jadzia to będzie co opowiadać później dzieciom jak rodziców ładnie urządziły;)

Mi kuzyn-mechanik w końcu zrobił auto, także mogę jechać rodzić w każdej chwili, bo tak to się bałam, że nie będzie czym, bo mama pracuje też na nocki czasem i na studia wyjeżdża, to jej 3 dni nie ma...Tylko portfel trzeba uzupełnić, bo tym razem choć po kosztach to dużo więcej wyszło niż się spodziewałam...ale przynajmniej jest ok:)

Tak fajnie, że jeszcze pewnie kilka nocy i będę rodzić i później powrót z dzieckiem do domu i będę mogła przeżywać to co rozpakowane już forumowe mamusie i patrzeć jak taki mały człowieczek rośnie, zaczyna się uśmiechać, podnosić główkę.
Tak niedawno zaczynało się "rozpakowywanie" a teraz już tylko kilka dzieciaczków w brzuchach siedzi.

Dobranoc

Gabill to plany wzięły w łeb, może rano się uda, albo może w nocy się M przebudzi w lepszej kondycji:) A Ty lada moment będziesz bez brzucha i bez dodatkowych kilogramów, już naprawdę niedługo:)

11 lata 10 miesiąc temu #572938 przez Martyna
Banana GRATULACJE!

Ciekawe czy mamy jeszcze jakiegoś dzieciaczka :)

Michasia to już gotowa jestes :) może następny poniedziałek będzie Twój?

Mamusie czy po każdym karmieniu bierzecie Maluchy do odbicia?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #572939 przez jadziatopol
Michasia super ze juz masz samochod :) bedziesz teraz spokojniejsza :) no juz niedlugo kochana i ty bedziesz tulic swoje male kochanie :) a Bartek chcialby czesciej sie zajmowac ale musze na razie mu ograniczac dostep do Hubka bo jest lekko przeziebiony ;) ale garnie sie do niego i powiedzial,ze tez juz chce swoje :ohmy: ;)

my juz po wizycie :lol: zgadnijcie ile Hubek wazy! myslalam ze z 2700 przytyl do gora 3600 a on wazy 4400! myslalam ze padne tak duzo nadrobil,ze jestem w szoku. mial 50 cm a ma 55cm :lol: czulam wlasnie,ze przybral sporo po ubrankach bo juz ubieramy czasem 3 mies. :lol:
Martyna staram sie zawsze...ale czasem w nocy jak juz zje z drugiego cycka i spi to go odkladam do lozeczka na boczku bez odbijania :)
Madlen no to niezle cie piesek urzadzil ;) dobrze ze czegos grubszego nie narobil ;) :lol:

ciekawe ,ktora dzisiaj urodzi? :lol:

[/url]

11 lata 10 miesiąc temu #572964 przez Alina2408
pati to znalazlas niezle rozwiazanie na nawal mleka jednak dobrze jest miec mlodsze rodzenstwo :):)

gabilee spokojnie nie martw sie zobaczysz ze to bedzie zaraz juz...

chomiczka no nie wydaje mi sie ze ci sie upiecze i cale zycie w ciazy heheeh...

madlen u mnie sie nie czeka idzie sie do szpitala w dniu terminu...

andzia rzeczywiscie wszystkie znaki na niebie i ziemi mowia ze to juz powinno byc a tudooopa...

princess niestety nie wiem nie mam jej jak zwazyc juz kombinowalam zeby zrobic to na wadze kuchennej :P

princess pij wiecej to powinno pomoc w napelnianiu piersi...

dominia moze to oslabienie czasem sie tak trafi...

dominia mnie szwy przestaly ciagnac dopiero po dwoch tygodniach a tak chodzilam prawie zgieta w pol bo nie moglam sie z bolu wyprostowac...

chomiczka mnie tak zczyscilo zaraz przed sama akcja ze lewatywa byla zbedna...

monia ja powiem tak ze ja to rodzic moge ale niech mnie nie zszywaja :P:P a co do drugiego dziecka to zobaczymy bo nie chodzi o ciaze czy nocne wstawanie ja wiem ze ja nie bede umiala odmowic swojemu dzieckucwiec klasycznie musi mnie byc stac zeby nie odmawiac dwojce dzieci :P:)

sylwia a ja myslalam ze ty jux...

kasia nie martw sie bedzie pokarm i bedziesz miala te baby w dupie...

madlen my przeszlismy przez rossmanowskie te newborn fun and fit i rewelacja... teraz wieksze mamy dady bo byly w promocji i tez sa dobre chociaz wydaje mi sie ze rossmanowskie lepsze byly... chusteczki z rossmana brat ku[il mi jedna paczke cleanica ale sie nie sprawdzily...

drzyzgunia sliczny malutki...

pliszka jaki fajny golas

satine marysia sliczny diabolek nocny :):)

banana gratuluje...

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 10 miesiąc temu #572975 przez natalka
Justyna, Banana gratulacje wreszcie macie maluszki przy sobie
Pati daj znać po "wizytacji"
Jadzia śliczny Hubi, a Bartek prawdziwe ciacho :laugh:
Wszystkie lutowe dzieciaczki takie śliczne że napatrzeć się nie moge
Noc była super tylko dwie przerwy i dalej spanko, wstałam wcześniej i zaniosłam mocz do badania a teraz zrobiłam sobie kawę rozpuszczalną z mleczkiem dawno nie piłam. Boli mnie brzuch jak na okres, czop dalej odchodzi strasznie dużo tego
A co u Was?

*23.01.2012 ANIOŁEK

11 lata 10 miesiąc temu #572980 przez dominia
Dzien dobry z rana :)

Igi wstawal 3 razy w nocy :) wiec nie jest zle .. Cycus i do spania dalej :) obudzilismy sie o 8 :)
Jutro przychodzi do Nas polozna i pediatra :) juz sie boje tej wizyty ;) mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze :)
Mamusie Waszym maluszkom tez tak furczy w nosku ? Juz mam gruszki, wode morska i nawet elektruczny wysysacz spicorow i to pomaga tylko na chwilke i dalej mu jakas koza zalega tylko tak gleboko, ze ja jej nie widze wcale ;)

Czekamy dzisiaj na nowego dzidziusia ! Milego dnia :*

11 lata 10 miesiąc temu #572987 przez andzia_zg
Bananamana gratulacje !!!!!

Ja jak zwykle melduję sie w dwupaku. Noc spokojna - zero skurczy. Tylko dziś juz drugi dzień mam podwyższone ciśnienie i az mi sie ręce trzęsą... :S

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #573001 przez Monia_T
Banana serdecznie gratuluję!!!

Jadzia uśmiałam się, że Bartek juz chciałby swoje...wyobraziłam sobie Ciebie jako babcię :lol: :lol: :lol:

Dominia spokojnie, na pewno wszystko będzie ok :) Z noskim mamy tak samo :)

My ważymy małą tak, że ktoś z nas wchodzi na domową elektryczną wagę sam i później z nią. Tam jest zaokrąglenie do 100g, ale jest to dość wiarygodne, bo jak byliśmy u pediatry to wyszło nam tak samo :)

Alina ja po pierwszym porodzie, mimo, że też z bólami krzyżowymi mówiłam dokładnie tak samo...mogę rodzić znowu, tylko niech mnie nie zszywają. A nie spieszyliśmy się z drugim dzieckiem, bo nie chciałam pierwszemu odbierać tego czasu, który poświęcam tylko jej. Na początku chciałam kochać i zajmować się w 100% jednym. A później jak już chcieliśmy drugie to nie szło tak łatwo je zrobić. I teraz po tylu latach ciąża duuużo bardziej męcząca, poród wykańczający...a zszywanie to pestka :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 10 miesiąc temu #573004 przez dominia
Monia czyli z noskiem to normalne ?

Ja zszywania nie wspominam ani zle ani dobrze .. Jestem neutralna do tego, wstrzykneli mi jakies znieczulenie tam co czulam co robia ale bolu wcale .. Gorzej z nacieciem :/ jak sobie przypomne to az mnie ciary przechodza .. To akurat bardzo dobrze czulam..

11 lata 10 miesiąc temu #573006 przez sylwia1986
Dzień dobry :kiss: rodzimy nie śpimy :lol: :lol: :lol: ,
u mnie noc cudowna, w całości przespana - chyba się uspokoiłam i wyciszyłam, nie cackam się z każdym twardnieniem i ukłuciem :)

Jadzia oj faktycznie Hubuś wygląda inaczej, takie słodkie pućki na policzkach mu się zrobiły :lol: :kiss: :kiss: :kiss:

Justyna fajnie że jednak się odezwałaś, myślałyśmy że już o nas zapomniałaś. Gratuluje ekspresowego porodu :lol: i ślicznego dzieciątka :kiss: :kiss:

Pati ten najmłodszy braciszek ma problemy z nerkami? Będzie dobrze :kiss:

Aganobla trzymamy kciuki, będzie dobrze, oby szybko się rozkręciło i będziesz tuliła swojego Gabrysia :kiss: :kiss: :kiss:

Mrufka Twoja akrobatka jest urocza i te włoski :kiss: :kiss: :kiss:

Bananamama gratulacje :kiss: :kiss: :kiss: w końcu tulisz swoją księżniczkę :lol:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka