BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #571674 przez aganobla@op.pl
Sylwia ok,ja też wolę czekać w domu,może zadzwonie dzisiaj do gina i zapytam ile mam się zgłosić po terminie
Od 2 dni ciężko się załatwić,lewatywa pewnie tak,choć u mnie ból straszny zaraz po niej ale to przez zrosty,ostatnio miałam przed operacją w kwietniu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #571678 przez dominia
Usnelismy o polnocy .. Pobudka o 3:30 i 5:30 .. Teraz tez na jedzonko .. Przebieram pampersa a tam pępuś bez kikuta, odpadl po 10 dniach :)

Nowy tydzien :) czekamy na dzidziusie ! :*

12 lata 1 miesiąc temu #571686 przez natalka
Dominia super że kikut już odpadł
Sylwia to czekamy na rozwój wydarzeń
Madlen ja miałam kilka razy przeczucie że "to już" ale jak widać u mnie nie działa :unsure:

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 1 miesiąc temu #571694 przez Monia_T
Witam z rana :)

Madlen w trakcie porodu nie będziesz miała chwili, żeby pomyśleć o oczyszczeniu :) Ale jeśli teraz się tym przejmujesz, to możesz kupić w aptece domowy zestaw do lewatywy, kosztuje kilka złotych i jest identyczny jak ten, który możesz mieć w szpitalu. Zrobisz co trzeba w domu, lub na początku porodu i po sprawie. Twój komfort psychiczny też jest ważny, więc jeśli tego potrzebujesz, to dlaczego nie ;) U mnie cały poród od podania oxy do narodzin trwał 3 godziny, był bardzo bolesny i intensywny i mimo, że miałam swoją łazienkę do dyspozycji nie myślałam o tym ;)

Kolejna nocka podczas której córcia dała mi się wyspać :lol: Może to znak, że juz jej się pory normują i będzie już tylko lepiej :)

Z tego co kojarzę podczas ostatniej pełni wyskoczyło naraz kilka maluszków, więc może teraz pora na kolejny wysyp :blink: Powodzenia Dwupaczki :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #571702 przez sylwia1986
Jadę z M na IP, najwyżej mnie odeślą znowu do domu. Mam nr do Moni, to w razie czego dam znać :) trzymajcie się i wszystkim nierozpakowanym życzę szybkiego rozpakowania :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #571703 przez Monia_T
Czekam z niecierpliwością na info! Powodzenia :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #571705 przez princess
Michasia nie robiłam tak ale przystawiam go często i długo trzymam przy piersiach. Sptam dziś położnej co o tym sądzi.

Madlen ja to mleko kupiłam allegro.pl/bebilon-1-w-plynie-90ml-rtf-p...-24-i3054920153.html

Katriss mi przy wypisie ze szpitala kazali iść na kontrolę bioderek za miesiąc.

Dominia super, że kikutek odpadł :) Nasz się jeszcze trzyma.

Wczoraj po południu i wieczorem Adaś wypił łącznie prawie dwie butelki mm (moje piersi też oczywiście opróżnił). Ja się położyłam spać 18-22 :ohmy: Adaś spał razem ze mną, wstał na jedzonko, o 23 spał znowu, pobudka o 1.30 i potem dopiero o 6 jak tata wychodził do pracy. Teraz śpi, udało mi się go odłożyć do łóżeczka. Sama idę ogarniać mieszkanko, dziś wizyta położnej.

Dziewczyny znacie jakieś skuteczne sposoby na zdjęcie pierścionka z palca? Wczoraj pierwszy raz po ciąży założyłam pierścionki i jednego nie mogę za Chiny zdjąć :( próbowałam już z oliwką, z poślizgiem i nie schodzi :( i boli mnie palec bo jednak ciasno mi go opina.

12 lata 1 miesiąc temu #571710 przez chiczi
Princess, potrzymaj palec dosyć długo uniesiony do góry(krew spłynie, zrobi się "luźniejszy") a potem szybciutko namydlić lub właśnie naoliwkować lub posmarować zwyczajną margaryną lub masłem i szybko pod wodę- u mnie zadziałało :)

12 lata 1 miesiąc temu #571712 przez dominia
Kasia napisala
Hej.jak tam dwupaki?urodzila ktoras?u nas w nocy byl koszmar.nie mam pokarmu i nie chcialy dokarmic Tosi.dali jej pusty cumel od butelki i stwierdzily ze ma odroch ssania.w nocy juz plakalam razem z nia.dostawialam do pystych cyckow i o 5rano poszlam i wtedy mi laskawie daly mleko.sutki mam mega zgryzione bo nie chcialam jej sciagac liczac ze cos pociagnie.wiec jak tylko sie nie denerwowala to memlala nawet po godz 1.koszmar.cukry rano mialam ladne a popoludniu juz nie nistety.dali mi dzis pol ciemnego pol jasnego chleba.ponoc maja sie unormowac

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #571719 przez natalka
Sylwia w takim razie trzymam kciuki żebyś wrõciła z maluszkiem w ramionach i oby było szybko i w miarę bez boleśnie :kiss:
Princess niestety nie pomogę, kiedyś słyszałam o maśle ale pewnie działa tak samo jak oliwka
Kasia trzymaj się, w końcu pokarm się pojawi
Zbieram się i jadę na ktg

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 1 miesiąc temu #571727 przez andzia_zg
Witam z rana i melduję sie w dwupaku. Nocka kiepska. Obudzilam sie po połnocy, bo zrobiło mi sie słabo i chcialo mi sie wymiotować. chyba zaszkodziło mi wczoraj ciasto, bo raczej od czego innego mogłoby mi sie chciec wymiotowac... zasnelam dopiero po 3 a rano obudzily mni bóle bioder... nie moge dłużej leżeć na jednym boku, bo wtedy mocno boli i co chwilke musze sie przewracac... ble...

A dziś pełnia :lol: ciekawe kto urodzi :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #571737 przez Pliszka
Dzień dobry :)

Olek spał nieprzerwanie od 20 do 2:30 :ohmy: Nie wiem czy to nie za długa przerwa, ale jak się nie budzi to chyba nie jest głodny :unsure: Nie wiem czy go uszczęśliwiać na siłę czy karmić na żądanie :unsure: Czasem budzi się po 2 godzinach, a czasem śpi długo, szczególnie w nocy. Kolejna pobudka była o 4:45, a potem o 7 i teraz znów śpi mój niedźwiadek :) Nie mogę się na niego napatrzeć :)
Zaraz powinna przyjść do nas położna środowiskowa, była chora, więc dlatego tak późno, a ja się nie mogę doczekać wizyty u pediatry, odetchnę z ulgą jak sie dowiem, ze Oluś ładnie przybiera na wadze. Widzę go codziennie, więc nie dostrzegam zmian, ale wczoraj wpadł do nas na chwilkę mój tata i powiedział, że mały urósł :)

Sylwia, powodzenia!!! :)

Kasiu, współczuję. Olka też na początku nie chcieli dokarmić, ale potem przyszła do nas taka fajna położna, pomagała mi go przystawić do piersi i zobaczyła, że niewiele tam jest :( i dała mu mleczko i najedzone szczęśliwe dziecko zaraz usnęło :)
Dobrze, ze Tosia ładnie ssie, to najlepiej pobudza laktację :) nie poddawajcie się :) U mnie chyba jest co raz lepiej :)

Miłego dnia Dziewczyny!

12 lata 1 miesiąc temu #571745 przez Madlen
Dzięki Monia, chyba poczekam na rozwój wydarzeń. Najwyżej popuszczę na porodówie. Liczę na samooczyszczanie w domu :laugh:

Ale macie kochane dzieciątka, pozwalają Wam się wyspać.. I takie ślicznee.

A ile pieluszek schodzi dziennie? Używacie Papmersów czy innych firm? Rozmiar 1?
A chusteczki które najlepsze?
Biedronkowe pieluchy ktoś ma? Ponoć niezłe są.

Princess dzięki za link. Podgrzewasz to tylko tak? ile jednorazowo wypija? Pół butelki?
Pamiętam, że mydło pomagało zdjąć pierścionek.
Ja swoje też nieprędko założę.

Co za położne.. jak mogą nie dokarmić od razu..
Że też Kasia musi się jeszcze denerwować.
Nawet gdyby miała mleko a nie chciała karmić to nie ich sprawa.

Sylwia powodzenia kochana :kiss:

Andzia może się oczyszczasz przed..

Gabilee co u Ciebie? Jak nocka?

12 lata 1 miesiąc temu #571748 przez andzia_zg
Madlen ale ja nie wymiotowałam... mnie tylko tak mocno mdliło...

właśnie dobre pytanie z tym mlekiem... bo jest ich tyle rodzajów, że szok... Jak się robi t w buteleczkach? wystarczy tylko podgrzać w podgrzewaczu do butelek?
W ogóle to tych Bebilon 1 jest kilka... HA, papti itp

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #571756 przez Pliszka
Madlen, my używamy pieluszek Baby Dream 1 Fit&Fun z Rossmana, a chusteczek Pampers Sensitive. Na początku mieliśmy pieluszki i chusteczki Huggisa i się pupka zrobiła czerwona, teraz jest wszystko super. Pieluszek schodzi dużo, w tydzień zużyliśmy dwa opakowania po 30 sztuk. Myślę, że tak minimum 8 dziennie trzeba liczyć.

Położne nie dokarmiają od razu bo wtedy dziecko nie ma motywacji żeby ssać, a jak nie ssie to i mleczko w piersiach się nie pojawi :( więc jeśli nam zależy na karmieniu piersią to trzeba sie trochę pomęczyć, no ale wszystko ma swoje granice... Mi też się serce kroiło jak Olek płakał głodny, a ja nie byłam w stanie nic zrobić, do tego miałam 39 stopni gorączki. Jak poszłam z nim w środku nocy do położnych prosić o to mleczko i mnie zobaczyły to sie przestraszyły, zabrały dziecko na karmienie, a mnie podłączyły pod kroplówkę. Matko, jak sobie to przypominam to robi mi się słabo :dry:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka