- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Jestem po badaniu.wszystko ok.jeszcze Tosia pediatryczne i do domu.w czwarek zdjeciu szwow.tak sie ciesze.bede ja dostawiac a po piersiach dokarniac.zeby ruszyla ta laktacja.piersi sa miekkie narazie
Ida do domku ! super
Gabilee juz poszla do szpitala ? Kto jeszcze ma isc ?
Ciekawe co zrobia z Sylwia na ip
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja nie czuje żeby to było dzisia, ba, nie czuje żeby to w ogóle było w tym tygodniu no ale zobaczymy, ta pełnia trzyma mnie przy życiu
Sylwia trzymam kciuki żebyś wróciła już z małym
Super że Kasia wychodzi już do domu, całkiem szybko ją wypuszczają. Super w domku na pewno poradzi sobie z cycami
Dzisiaj muszę się czymś zająć żeby nie myśleć o niczym. Co będzie to będzie, zobaczymy.
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chusteczki mam Hugies Natural, dla mnie ok, ale ja głównie dupkę myję wodą i zwykłą chusteczką, jak dla mnie żadne nawilżone nie umyją tak jak zwykła woda z kroplą płynu do mycia
Na mleku mm w ogóle się nie znam Kupiłam paczkę Nan Pro w razie czego, ale póki co stoi zamknięte. Nawet nie wiem jak się je przygotowuje.
Andzia ja wymiotowałam w trakcie porodu i było to oznaką rozwierania szyjki Chociaż u Ciebie to chyba jeszcze nie to... ?
Dominia Iguś jako słodki
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Noi nieide:(ze wzgledu na moje haschimoto musza dziecku pobrac badania a moga dopiero 72godz po porodzie czyli o 22,20.wiec rano jej pobira i wtedy do domu
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co u Ciebie? Jutro masz cesarkę?
Biedna Kasia, miałam podobną sytuację w szpitalu, mleka nie ma, Adaś płacze, suty poranione... Ale mm dostał na szczęście nad ranem...
Pliszka ja wybudzałam Adasia ale teraz sam się budzi co 2-4 godziny. Wczoraj wyjątkowo po południu pospał prawie 5 godzin ale go nie budziłam. Dziecko ma swój rytm i raz pośpi dłużej za to następnym razem obudzi się szybciej i nadrobi tą liczbę karmień na dobę. Jak wybudzałam Adasia na karmienie to potem był rozdrażniony i ciężko mu było ponownie zasnąć.
Chyba nie doczytałam, jaki u Ciebie jest problem z karmieniem? Przez ten stan zapalny/gorączkę?
Madlen dobre pytanie, powiem Ci szczerze, że nie liczyłam ile pieluszek schodzi na dobę Myślę, że ok 10... Ja używam Dady 1 właśnie z Biedry, kupiłam też Babydream z Rossmana i czekają na wypróbowanie.
Mleczko wstawiam w butelce do gorącej wody i po paru chwilach jest ciepłe, bo stoi w temperaturze pokojowej. Różnie wypija, wczoraj wieczorem wypił prawie dwie butelki, czyli prawie 180 ml Ten mój Adaś to straszny żarłok. Potem w nocy jak wstaje to wystarcza mu jedna pierś, czyli to wychodzi max 90 ml...
Dominia Igi jaki śmieszek fajny
Monia ja też staram się jak najczęściej myć dupkę małemu wodą z mydełkiem. Jakie było moje zdziwienie, gdy po wytarciu pupy chusteczkami nawilżanymi na zwilżonym waciku z mydełkiem jeszcze było pełno brudu...
Mamusie poradzcie mi, chcę umówić dziecko do Poradni Preluksacyjnej i Neonatologicznej, czy muszę mieć już wyrobiony PESEL dziecka?
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bedzie miec badania w kierunku fenyloketonurii,mucowiscydozy noi tej wrodzonej tarczycy jutro.wszystkim dziecia tu robia bo to przesiewowe.nakarmilam z 2cycow i spi.wiec moze dzis w nocy bedzie lepiej.pozdrowienia dl a wszystkich
Princess super, że pierścionek zszedł niech jeszcze chwilkę poczeka na piękne chude paluszki
Co do pieluszek to ja kupiłam jedne jedynki pampersa, dostaliśmy jeszcze jedną paczkę i już dwa opakowania dwójek też z pampersa myślę nad dadami z biedronki żeby używać
Nie idzie nam dużo, jesteśmy już 7 dni w domu i poszło może półtorej paczki Iguś robi porządną kupę około 3-4 razy dziennie nie tak, że purknie i trzeba przebierać
Chociaż zazwyczaj jak zmieniam pieluszkę to jest w trakcie i trzy razy go wycieram bo co ma czystą pupkę to pierdnie i znowu trzeba myć
Princess idziesz na swoj pesel wtedy
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sylwia napisała, że rozwarcie ma małe, chcieli ją położyć na patologii, ale wychodzi na żądanie bo woli czekać w domu. Ma rację, nie wiadomo ile to potrwa a pobyt w szpitalu i czekanie to nic przyjemnego.
Te badania na fenyloketonurie, mukowiscydozę itd. robią we wszystkich szpitalach w dniu wypisu. Szkoda, że kolejny dzień muszą zostać, ale lepiej być dzień za długo niż jakby mieli coś przeoczyć.
A mleko się rozbuja Potrzebuje kilku dni i częstego ssania
- natalka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteś całym moim światem:*
Chomiczka ja nastawiam się na wywołanie za tydzień
Wróciłam właśnie z ktg... wyszła b. ładna prosta kreseczka, nic się nie dzieje mam przyjść w czwartek
- drzyzgunia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Miałam zdawać relacje co u Pauliny a tym czasie sama wylądowałam na porodówce Mały waży 4000g i ma 56 cm przyszedł na świat po przez cc 22.02 u mnie się trochę skomplikowało bo próbowali wywołać poród od wtorku w sumie były dwie próby oksy i balonik( cewnik ) ale niestety nic nie pomogło i w piątek po 8 h lekarz zdecydował o cc mały przyszedł na świat o 17:30 dostał 10 punktów. Od wczoraj jesteśmy w domku ( po dwóch dniach nas wypuścili) pomału walczymy z laktacją ale mały dzisiaj już sporo siedział na cycku więc jest dobrze po matulku się uczymy nawzajem Nie jestem na bieżąco więc wszystkim dziewczyną które urodziły gratuluje