BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 10 miesiąc temu #571762 przez Pliszka
andzia, w podgrzewaczu lub po prostu wstawiasz do miseczki z wrzątkiem. Ważne aby pamiętać, ze można je podgrzać tylko raz, a po otwarciu buteleczki należy ją zużyć w ciągu godziny. W szpitalu też dawali nam te buteleczki, tylko z Nestle NAN Pro H.A. W domu używamy mleka w proszku, bo mały ssie pierś i potem tylko mleczkiem dojada ok. 60ml, więc za każdym razem 1/3 buteleczki bym wylewała, bo do kolejnego karmienia nie można jej trzymać otwartej.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #571772 przez dominia
Kasia napisala
Jestem po badaniu.wszystko ok.jeszcze Tosia pediatryczne i do domu.w czwarek zdjeciu szwow.tak sie ciesze.bede ja dostawiac a po piersiach dokarniac.zeby ruszyla ta laktacja.piersi sa miekkie narazie

Ida do domku ! :) super :)

Gabilee juz poszla do szpitala ? Kto jeszcze ma isc ?

Ciekawe co zrobia z Sylwia na ip :)

11 lata 10 miesiąc temu #571782 przez andzia_zg
Mi się wydaje, że sylwię zostawią już w szpitalu... W końcu odszedł jej krwisty czop więc poród może zacząć sie w każdej chwili...

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #571784 przez chomiczka
Cześć mamuśki,

Ja nie czuje żeby to było dzisia, ba, nie czuje żeby to w ogóle było w tym tygodniu :silly: no ale zobaczymy, ta pełnia trzyma mnie przy życiu ;)

Sylwia trzymam kciuki żebyś wróciła już z małym ;)

Super że Kasia wychodzi już do domu, całkiem szybko ją wypuszczają. Super :) w domku na pewno poradzi sobie z cycami ;)

Dzisiaj muszę się czymś zająć żeby nie myśleć o niczym. Co będzie to będzie, zobaczymy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #571795 przez dominia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #571796 przez Monia_T
Madlen my używamy Pampersów. Pierwsze 2 tygodnie były rozmiar 1, teraz 2. Są tylko odrobinę dłuższe, a ponieważ Iga ma talent do obsrywania sobie plecków nam pasują. Schodzi nam ok 40-50szt tygodniowo. Miałam próbkę Dady z Biedronki, są trochę większe i grubsze niż Pampersy, ale też mi odpowiadają i jak skończę zapas, który zrobiłam przed porodem pewnie kupię Biedronkowe.
Chusteczki mam Hugies Natural, dla mnie ok, ale ja głównie dupkę myję wodą i zwykłą chusteczką, jak dla mnie żadne nawilżone nie umyją tak jak zwykła woda z kroplą płynu do mycia :)
Na mleku mm w ogóle się nie znam :silly: Kupiłam paczkę Nan Pro w razie czego, ale póki co stoi zamknięte. Nawet nie wiem jak się je przygotowuje.

Andzia ja wymiotowałam w trakcie porodu i było to oznaką rozwierania szyjki :P Chociaż u Ciebie to chyba jeszcze nie to...;) ?

Dominia Iguś jako słodki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 10 miesiąc temu #571800 przez chomiczka
Dominia ale słodziutki :kiss: :kiss: nie mogę się napatrzeć, a jak się ślicznie uśmiecha... nie wiedziałam że takie maluszki już tak się potrafią uśmiechać, jejku też bym chciała mieć takiego cukiereczka przy sobie :cheer: :cheer:

11 lata 10 miesiąc temu #571812 przez dominia
Chomiczka już niedługo :kiss: myślę, że w tym tygodniu będziesz miała okruszka obok siebie :)

11 lata 10 miesiąc temu #571825 przez andzia_zg
Dominia zdjęcia są rewelacyjne :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

A oto piosenka na dziś dla zdesperowanych :silly:

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #571831 przez dominia
Kasia napisala
Noi nieide:(ze wzgledu na moje haschimoto musza dziecku pobrac badania a moga dopiero 72godz po porodzie czyli o 22,20.wiec rano jej pobira i wtedy do domu

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #571842 przez princess
Chiczi dzięki, pomogło ! :) Palec mi trochę zeszczuplał, namydliłam i ściągnęłam ten nieszczęsny pierścionek :) Myślałam, że obrzęki po ciąży już mi trochę zeszły a tu dupa :(
A co u Ciebie? Jutro masz cesarkę?

Biedna Kasia, miałam podobną sytuację w szpitalu, mleka nie ma, Adaś płacze, suty poranione... Ale mm dostał na szczęście nad ranem...

Pliszka ja wybudzałam Adasia ale teraz sam się budzi co 2-4 godziny. Wczoraj wyjątkowo po południu pospał prawie 5 godzin ale go nie budziłam. Dziecko ma swój rytm i raz pośpi dłużej za to następnym razem obudzi się szybciej i nadrobi tą liczbę karmień na dobę. Jak wybudzałam Adasia na karmienie to potem był rozdrażniony i ciężko mu było ponownie zasnąć.
Chyba nie doczytałam, jaki u Ciebie jest problem z karmieniem? Przez ten stan zapalny/gorączkę?

Madlen dobre pytanie, powiem Ci szczerze, że nie liczyłam ile pieluszek schodzi na dobę :D Myślę, że ok 10... Ja używam Dady 1 właśnie z Biedry, kupiłam też Babydream z Rossmana i czekają na wypróbowanie.
Mleczko wstawiam w butelce do gorącej wody i po paru chwilach jest ciepłe, bo stoi w temperaturze pokojowej. Różnie wypija, wczoraj wieczorem wypił prawie dwie butelki, czyli prawie 180 ml :ohmy: Ten mój Adaś to straszny żarłok. Potem w nocy jak wstaje to wystarcza mu jedna pierś, czyli to wychodzi max 90 ml...

Dominia Igi jaki śmieszek fajny :D

Monia ja też staram się jak najczęściej myć dupkę małemu wodą z mydełkiem. Jakie było moje zdziwienie, gdy po wytarciu pupy chusteczkami nawilżanymi na zwilżonym waciku z mydełkiem jeszcze było pełno brudu...

Mamusie poradzcie mi, chcę umówić dziecko do Poradni Preluksacyjnej i Neonatologicznej, czy muszę mieć już wyrobiony PESEL dziecka?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #571908 przez dominia
Kasia napisala
Bedzie miec badania w kierunku fenyloketonurii,mucowiscydozy noi tej wrodzonej tarczycy jutro.wszystkim dziecia tu robia bo to przesiewowe.nakarmilam z 2cycow i spi.wiec moze dzis w nocy bedzie lepiej.pozdrowienia dl a wszystkich

Princess super, że pierścionek zszedł :) niech jeszcze chwilkę poczeka na piękne chude paluszki :)

Co do pieluszek to ja kupiłam jedne jedynki pampersa, dostaliśmy jeszcze jedną paczkę i już dwa opakowania dwójek też z pampersa :) myślę nad dadami z biedronki żeby używać :)
Nie idzie nam dużo, jesteśmy już 7 dni w domu i poszło może półtorej paczki :) Iguś robi porządną kupę około 3-4 razy dziennie :) nie tak, że purknie i trzeba przebierać :)
Chociaż zazwyczaj jak zmieniam pieluszkę to jest w trakcie i trzy razy go wycieram :silly: bo co ma czystą pupkę to pierdnie i znowu trzeba myć :blush:

Princess idziesz na swoj pesel wtedy :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #571944 przez Monia_T
Princess nie potrzebujesz od razu peselka dziecka. Na początka podajesz swój tak jak pisała Dominia, a dziecka uzupełniasz na kolejnej wizycie.

Sylwia napisała, że rozwarcie ma małe, chcieli ją położyć na patologii, ale wychodzi na żądanie bo woli czekać w domu. Ma rację, nie wiadomo ile to potrwa a pobyt w szpitalu i czekanie to nic przyjemnego.

Te badania na fenyloketonurie, mukowiscydozę itd. robią we wszystkich szpitalach w dniu wypisu. Szkoda, że kolejny dzień muszą zostać, ale lepiej być dzień za długo niż jakby mieli coś przeoczyć.
A mleko się rozbuja :lol: Potrzebuje kilku dni i częstego ssania :blink:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 10 miesiąc temu #571982 przez natalka
Dominia ależ słodziak z Twojego Igorka :)
Chomiczka ja nastawiam się na wywołanie za tydzień
Wróciłam właśnie z ktg... wyszła b. ładna prosta kreseczka, nic się nie dzieje mam przyjść w czwartek

*23.01.2012 ANIOŁEK

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #571986 przez drzyzgunia
Hej dziewczyny :)
Miałam zdawać relacje co u Pauliny a tym czasie sama wylądowałam na porodówce :) Mały waży 4000g i ma 56 cm przyszedł na świat po przez cc 22.02 u mnie się trochę skomplikowało bo próbowali wywołać poród od wtorku w sumie były dwie próby oksy i balonik( cewnik ) ale niestety nic nie pomogło i w piątek po 8 h lekarz zdecydował o cc :) mały przyszedł na świat o 17:30 dostał 10 punktów. Od wczoraj jesteśmy w domku ( po dwóch dniach nas wypuścili) pomału walczymy z laktacją ale mały dzisiaj już sporo siedział na cycku :) więc jest dobrze po matulku się uczymy nawzajem :) Nie jestem na bieżąco więc wszystkim dziewczyną które urodziły gratuluje :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka