BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #576869 przez ufolka
hej
ja z marcówek, wiem że Andzie piszę u was także więc wklejam wiadomość od niej :

"Wojtuś jest już na świecie. Ma 57 cm i waży 3750 g. Ostatecznie miałam CC bo mały był owinięty pępowiną. Dostał 10 pkt."

mamy kolejnego marcowego bobaska :)

powodzenia oczekującym :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #576872 przez sylwia1986
Chomiczka trzymaj się :kiss: :kiss: :kiss: zdrówka dla Olusia :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #576891 przez princess
Dzięki za odpowiedzi ;)

Aganobla, Kasia śliczne maleństwa :)

Buziaczku współczuję Ci, całe szczęście, że zakrzep nie narobił Ci biedy ! Biedna jesteś, ciągle coś Cię męczy.

Alina nie martw się tym łuszczeniem się skóry, położna mówiła mi, że to sprawka hormonów i po jakimś czasie maluchowi przejdzie.

Michasia u mnie pod sam koniec ciąży wyszło małowodzie. Miałam dokładnie 4.

Jadzia w dzień też sobie pojękuje ale nie zawsze. A w nocy już którąś z rzędu. Myślałam, że może gazy go męczą albo kupkę toczy ale dziś w nocy jak jęczał poszła mu duża kupa głośno, zapadła cisza i myślałam, że biedny przestanie jęczeć a ten dalej i tak do rana :unsure:

Pliszka właśnie Adaś w nocy jeszcze śpi z nami, na razie przyzwyczajam go w dzień do łóżeczka...

Chomiczka życzę zdrówka dla synka :)

Andzia
gratulacje !!! Wojtuś jednak nie należy do grona wielkoludów, i dobrze :)

Dziś była u nas położna, Adaś waży 3680 :lol: Czyli zaczął ładnie przybierać, całe szczęście :) Ale za to co innego nas martwi, otóż położna zbadała mu bioderka i stwierdziła, że nie do końca je puszcza no i ma być podwójnie pieluszkowany... Ja miałam dysplazję stawów biodrowych i rodzice mnie pieluchowali i zakładali szyny na nózki. Adasiowi założyła dodatkową pieluchę i na plecach nie chce mi leżeć, od razu się wkurza i płacze, pewnie go uwiera ta pielucha w plecki. Macie jakiś fajny sposób na układanie tej pieluchy żeby dziecku zbytnio nie przeszkadzała? Dostaliśmy nakaz leżenia na brzuszku i spania na brzuszku godziny dziennie. Na boku ma leżeć jak najmniej, najlepiej na plecach albo brzuchu.

Wczoraj Adasiowi w końcu odpadł kikutek :)

Z tym moim małowodziem było tak. 11.02 zgłosiłam się do szpitala wg umówionego terminu. Przygotowali mnie do zabiegu, od rana następnego dnia czekałam w jałowej koszuli, dostawałam kroplówki i zastrzyki przeciwzakrzepowe. Ja już psychicznie nastawiona na cesarkę i spotkanie z synkiem. Przychodzi obchód i pan ordynator po wnikliwym przejrzeniu mojej historii choroby stwierdził, że wstrzymjemy cc. Nie wierzyłam własnym uszom. Lekarz powiedział, że to jest dopiero 39 tc i to za wcześnie na robienie cc, że powinniśmy poczekać do terminu porodu, bo dziecko może się jeszcze obrócić, a jak teraz zrobi mi cesarkę to dziecko może mieć niewydolność płucną... Wkurzyłam się wtedy na maksa i spytałam go, czy w takim razie wszyscy lekarze, którzy mnie oglądali, kwalifikowali do cc, umówili na termin w waszym szpitalu i przy przyjęciu na izbie mylili się? Lekarz powiedział, że po obchodzie mnie zbada i podejmie ostateczną decyzję. No więc na USG okazało się, że mam małowodzie, AFI 4. Powiedział, że tylko z tego powodu może mi dziś zrobić cesarkę bo to jest zagrożenie dla dziecka, tylko czy zdaję sobie sprawę z ryzyka. Ja stwierdziłam, że ZAWSZE jest jakieś ryzyko, nawet, jeśli wszystko niby gra. No i zrobili mi tę cesarkę, jak Adaś wyszedł z brzuszka to sie okazało, że miał niedotlenienie i pediatra powiedział, że całe szczęście, że miałam tak szybko zrobioną cesarkę... Dzięki Bogu, że tak się to wszystko skończyło.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #576910 przez dominia
Andzia martwiłam się o Ciebie !! Gratuluję !! :* a Wojtuś wcale nie jest taki wielki za jakiego Go miał gin :dry: dochodź szybko do siebie !! :kiss: buziaki dla dzielnej Mamy i Synka :)

My po badaniu :) Igorek waży 3580g :) czyli według tego co wypisywali Go ze szpitala po równych 2 tygodniach przybył bardzo ładnie :) i to tylko na moim mleku ! :) a waga przy wypisie 3120 :)
Poszliśmy zbadać lewe uszko bo w szpitalu się tego zrobić nie udało ;) jednym aparatem nie zbadała na początku .. no to ja już miałam nerwy niezłe zachciało mi się wręcz płakać .. Igiego zawinęła pielęgniarka tak jak to w szpitalach i kazała dać jeść bo niestety przez mojego wiercipiętka badanie nie wyszło .. przy okazji zadzwoniła na szpital po drugi aparat .. zjadł, trochę się uspokoił, włożyła tego cycka do uszka i ... wyszło pozytywnie !!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: mój dzielny chłopczyk nie płakał wcale :) i dostaliśmy niebieską kartę :) kamień spadł mi z serca :)

Co do schodzenia skóry z rączek i stópek położna mi powiedziała, że to normalne bo dziecko było 9 miesięcy w wodzie i ma prawo teraz się wszystko łuszczyć :)

11 lata 9 miesiąc temu #576918 przez princess
Dominia mówiłam, że będzie git z tym badaniem słuchu :) niepotrzebnie tylko martwią rodziców. Waga super :)

11 lata 9 miesiąc temu #576930 przez dominia
Princess przez to, że wiercił tyłeczkiem nie wychodziło to uszko .. ale już jest wszystko tak jak ma być :)
u Ciebie jak przeczytałam, że Adaś przybiera na wadze też się ucieszyłam ! oby coraz więcej :) super, że odpadł kikut, dużo wygodniej jest bez niego :)

11 lata 9 miesiąc temu #576940 przez princess
Mojemu jak robili to musiałam go do cyca przystawić, bo płakał. No i przy cycu się uspokoił i w ciszy badanie wyszło od razu :) Też dostaliśmy niebieską naklejkę z WOŚP do książeczki :)
Mimo odpadnięcia kikutka to położna kazała jeszcze podwijać pieluszkę i przemywać pępuszek dopóki się nie zagoi.

11 lata 9 miesiąc temu #576944 przez Martyna
Mamusie, czy Wasze dzieci maja problem z brzuszkiem? zrobieniem kupki? mój od 21 do 2 wczoraj cały czas plakal. Czy to kolka? jak mu pomóc?

11 lata 9 miesiąc temu #576953 przez xpatiiix3
Andzia gratulacje :kiss:

Dominia super, że wszystko w porządku w uszkiem małego :)

U mnie też dzisiaj była położna, pochwaliła Marcelka, że bardzo grzeczny chłopiec i mnei, że zadbany jest :) No i wszystko w porządku dzisiaj powerandujemy sobie po południu :) A w czwartek do przychodni na ważenie maluszka zobaczymy ile przybrał przez 2tyg :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 9 miesiąc temu #576958 przez princess
Martyna a do tej pory nie zrobił kupki? Pręży się i robi czerwony? Przyczyn może być kilka niekoniecznie brzuszek. Dzidziuś może potrzebować czułości, przytul go, ponuć do uszka. Albo może to być reakcja na zmianę otoczenia ze szpitala na dom. U nas w drugą noc po wyjściu ze szpitala Adaś miał "kolkę" wyglądało to tak, jakby bolał go brzuszek ale to chyba nie było to.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #576973 przez Martyna
Princess zrobił w końcu całkiem sporą. tak prezy sie i robi czerwony i płacz przechodzi w krzyk. około 12 wstal, przewinięty nakarmiony i znowu krzyki, spi mi teraz na rekach, kazda próba połoźżenia do lozeczka kończy sie płaczem

Andzia gratulacje :) :) :) :)

Dominia super ze z uszkiem w porzadku :) :) :) :)

11 lata 9 miesiąc temu #576974 przez dominia
Martynko ja Ci nie pomogę bo mój Syn nie płacze .. owszem pare razy się gniótł dobre 2h .. wtedy robił porządną kupkę, zjadł za dwóch i szedł spać, możesz mu podnosić nóżki skulone pod brzuszek i robić okrężne ruchy, wtedy robi się taki masaż żeby kupka wyszła i przy okazji ćwiczy się bioderka .. ja tak czasem robię i Mały nawet to lubi :)

Patii sika mi pod ciśnieniem z cycków :angry: ale to wtedy jak mały się już wessie i przypadkiem puści albo się zaksztusi .. a w sumie to ja nie wiem gdzie to mleko siedzi .. i to az tyle :dry: cyce mam miękkie ..

11 lata 9 miesiąc temu #576986 przez princess
Martyna czyli prawdopodobnie Twój maluszek potrzebuje czułości i bliskości. Obejrzyj sobie ten filmik
pokazane metody uspokajania dzieci są super, mój brzdąc usnął po paru minutach.

11 lata 9 miesiąc temu #576987 przez Martyna
Dominia dziekuje :) tak robimy, masujemy, kładziemy na bzuszek ale cały czas cos go męczy. wczoraj Mały plakal i ja z bezsilności. Oby to nie byla kolka i żeby szybko przeszło

11 lata 9 miesiąc temu #576995 przez dominia
Martynka może też być tak, że zjadłaś coś co mu zaszkodziło ? ja piłam wodę gazowaną bo mi M nie kupił niegazowanej i na noc mi nie mógł zasnąć .. na drugi dzień też mi się tak gniótł ;) zaraz odstawiłam i narazie jest ok :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka