BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #577371 przez sylwia1986
Madlen oj jak ja Ciebie rozumiem :kiss: :kiss: :kiss: już niedługo tyle wytrzymałyśmy to już i niecały tydzień damy radę. Ja miałam doła we wtorek i w środę, wczoraj i dziś już jest znacznie lepiej. U nas tydzień po terminie z karty ciąży kazali przyjść a co i kiedy będą działać tego nie wiem...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #577379 przez xpatiiix3
Martyna ja biore jedna tabletke sobie raz dziennie :P

Gabilee trzymaj się tam oby szybciej się potoczyło niż myślisz :)

Michasia gratulacje.!!! :kiss:

Pliszka no tak zaraz zamówię na allegro sobie pojemniczki do mrożenia to będę zapasik zbierać na później jak już do szkoły wrócę to będzie czym karmić malutkiego jak mnei w domku nie będzie :) Ale śliczny Oluś :kiss:

Alina też dzisiaj miałam wizyte położnej bardzo sympatycznie było :) heheh nawt się uśmiałam jak mi sutka ścisnęła i jej w twarz trysnęło mleczko :D

Madlen o kurde aż tyle już oszacowali wagę Adasia :O duży chłopak się szykuje :)

Dominia mi na hemoroidy położna mówiła miodem smarować i się wchłoną szybko i w dodatku naturalny sposób :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 9 miesiąc temu #577382 przez Madlen
Dziękuję Wam , nie mam wyjścia muszę czekać. :kiss:

Pati tak z tą wagą +/- 10%
Ale jestem wysoka, db zbudowana i powinno nie być problemu wg lekarza...
Głowka w normie, standardowa dla noworodków, a brzuszek jedynie na 42 t.c.

11 lata 9 miesiąc temu #577386 przez dominia
Patii serio ?? miód ? kurde jakoś się boję tam smyrać takimi słodkościami :blush:

Madlen tak sobie teraz myślę o Tobie, wiem, że łatwo powiedzieć, że wszystko będzie dobrze i już niedługo .. Bo Ciebie pewnie szlak trafia .. ale popatrz już jest wieczór, jutro już kolejny dzień :) i może akurat to ten Twój i Adasia :) a jak nie to już niedługo do szpitala pójdziesz :) i napewno Adaś już wyjdzie razem z Tobą !! musisz być silna :) My kobiety jesteśmy silne :) a faceci to dętki :)

11 lata 9 miesiąc temu #577388 przez czarnula0609
Cześć
Ja oby dwa poprzednie porody miałam wywoływane oks w zastrzykach tzw. testy na patologi,a póżniej kroplówkami ,już przy porodach oby dwa po terminie dwa tygodnie. Lekarze się nie spieszą póki nic z maleństwem się nie dzieje to czekają do 14 dni.

11 lata 9 miesiąc temu #577404 przez Suzi
dominia napisał:

Madlen Kochana żal się ile chcesz ! :kiss: Adaś napewno nie waży tyle :)
Już niedługo będziesz miała Synka przy sobie, myślę, że w następnym tygodniu już na 100 % :kiss:
Monia miała wywoływany, Martyna chyba też :)

Ja mam problem znowu ale z hemoroidem jakimś :( :( nie wiem co z nim zrobić .. :(

Dominia - bardzo skuteczna maść która sama nie raz stosowałam nazywa się PROCTOGLYVENOL ale nie wiem czy nie jest na receptę, druga, tez dobra i napewno nie na receptę to POSTERISAN.

11 lata 9 miesiąc temu #577410 przez dominia
Suzi dziękuję :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #577418 przez Madlen
No trafia Dominia trafia, bóle miesiączkowe, skurcze są, a szyjka niezmienna.
I te przyspieszanie nie daja nic.
Jestem silna, policjantka a zobacz psycha siada.. I hormony szaleją, tym bardziej jak się liczyło na spontaniczny poród rodem z filmów.

M. mnie tak wkurza. Ja chodzę powolutku jak staruszka, bo boli krocze, a on normalnie, jest bez wyobraźni.
Miał dziś gastroskopie i mu chyba zaszkodziła na psychę. Potrafi zasugerować, że nie umiem normalnie urodzić. Co za palant.
Nie mogę sobie pozwolić na humory, złe samopoczucie, bo sie obraża. Nie odzywa do mnie. Śpi w drugim pokoju.
Tłumaczyłam mu ostatnio, że sex może pomóc,- nie bo ostatnio mnie bardzo bolało w nocy po.
Tyle, że bolało z boku brzucha, zresztą chyba każdy ból na dole na wagę złota teraz.
Kur.a koniec dogadzania mu, robienia żarcia, teraz będę leżakować. Z psem już nie dam rady wyjść, chyba, że też jak pies, na czworakach.

Alina mój bocian chyba nie tylko się upił ale i przyjarał trawę.

Czarnula dzięki za odp.
Nie pociesza mnie 14 dni.
Tyle, że nie zmuszę lekarzy do szybszej decyzji, bo mój synuś czuje się rewelacyjnie.

11 lata 9 miesiąc temu #577429 przez czarnula0609
Ruszaj się dużo spaceruj może coś przyspieszy.
Ruch na prawdę jest wskazany pod koniec ciąży.

11 lata 9 miesiąc temu #577436 przez Madlen
Chętnie bym się zmęczyła, ale dziś potwornie boli krocze przy chodzeniu. Może jutro się rozkręce, a na deser zapodam olejek rycynowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #577437 przez Pliszka
Madlen, moja mama miała drugi poród wywoływany i wspomina bardzo dobrze, mówi, że tak to można rodzić, więc się nie przejmuj kochana :) Ze mną się tak wymęczyła, że musiała 6 lat czekać żeby zapomnieć i zdecydować się na drugie dziecko, a byłam malutka (2500g), więc maleńkie dziecko też nie gwarantuje łatwego porodu. Z resztą waga z usg też może kłamać, nie ma się co martwić na zapas. jeszcze tylko momencik. Mocno trzymam kciuki za wszystkie oczekujące mamusie!!!! :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #577439 przez dominia
Czarnula coś o tym wiem :) ruch u mnie zdziałał cuda i to 9 dni przed terminem :)

11 lata 9 miesiąc temu #577450 przez Madlen
O Pliszka to może ja tez trafie na taką promocję.
Co jak co ale chyba zasłużyłam na jakiś bonus ;) :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #577455 przez sylwia1986
Madlen z tym hasłem Twojego M, ze nie umiesz normalnie urodzić, chyba bym się poryczała.. On ma Cie teraz wspierać. Mój M mnie wspiera, ale jak raz opowiadał jak mu "koledzy z pracy" mówią, to powiedziałam, że "ekspertów" w tej dziedzinie nie potrzebuje. Jeszcze teraz "koleżanka" napisała mi takiego smsa że dzięki bardzo... :angry:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #577457 przez Monia_T
Madlen biedna, współczuję Ci bardzo. Nie dość, że ciało daje w kość swoimi ograniczeniami, to jeszcze psycha siada...
Sorki, za bezpośredniość, ale olej potrzeby Twojego M! Teraz Ty potrzebujesz rozpieszczania, on ma ciało sprawne a korona mu z głowy nie spadnie jak zajmie się sobą i Tobą przy okazji.
Długo chcą Cię trzymać po terminie...może pościemniaj trochę, że mały się mniej rusza? Mam nadzieję, że już wkrótce przytulisz Adasia :) Na taką nagrodę warto jeszcze chwilkę poczekać. Tą wagą z USG się nie dołuj...czasem różnice są do pół kg, zależy jaki lekarz i sprzęt. Będzie dobrze, nie może być inaczej :lol:

Sylwia Ty też juz długo czekasz. Całe szczęście, że nie zostałaś w szpitalu. Trzymam za Was kciuki dziewczyny, oby sie szybko zaczęło i jeszcze szybciej skończyło.

Życzę, żebyście uniknęły wywoływania przez oksytocynę. Ja pierwszy poród miałam bez z bólami krzyżowymi, było ciężko ale do przeżycia, drugi poród wywoływany oxy...szybki ale skoncentrowany i bardziej bolesny. Jednak ingerencja chemii w naturę nie zawsze jest przyjemna :blink:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka