BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #578016 przez dominia
Kryzys .. Siedze i placze z bezsilnosci ;( na nic nie mam dzisiaj sily .. Glowa w skroniach mnie boli .. Chyba od zmeczenia :( dobrze, ze to moje dziecko nie placze bo bym sobie pieprzla w leb :( ta krowa sie obrazila i poszla do dziadka na sport bo powiedzialam, ze nie bede tego ogladac .. Zostalam jak zawsze ze wszystkim sama jak mamy nie ma w domu :( musze posprzatac i zrobic obiad, wywiesic kolejne pranie .. I miedzy czasie zajmowac sie Igorem, w nastepny weekend mam 5 zaliczen a nauka jest w lesie .. Dzisiaj nie jestem w stanie nawet cokolwiek przeczytac :(
Wybaczcie, ze Wam tak smuce ale nawet moj M broni mojej glupiej siostry :(

Justyna zostaw powinno zejsc do 2 dni

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #578029 przez Madlen
Dominia ale chyba mama zrozumie, jak nie wszystko będzie zrobione?
Nie jesteś maszyną przecież. Teraz główne zadanie to zajmowanie się dzidzią. I odzyskiwanie sił. A reszta się dopasuje.
Tym bardziej, że masz naukę, podziwiam.
Co ma wisieć nie utonie.

Przydałoby się wyjść na świeże powietrze, wypicie czegoś dobrego no i jakaś słodycz dozwoloną.

Zrób sobie dzień lenia.

Trzymam kciuki by złe moce odeszły. :kiss:
A siostra to gówniara, olać.
Ja też się uczę olewać.

11 lata 9 miesiąc temu #578034 przez dominia
Madlen właśnie taki mój wstrętny charakter, że nie umiem olewać :dry: pasuje się tego nauczyć bo mnie nerwica nawiedzi :/
Napiłabym się martini .. Jejku tak dawno już za mną chodzi .. o papierosie do tego to już nie wspomnę, czasem lubię sobie zakurzyć ;)
Dziękuję :kiss: :kiss:
masz rację, pisałam Mamie, że nie spałam w nocy to może zrozumie, sprzątanie sobie odpuszczę, wywieszę pranie i ogarnę obiad ..
M zaraz będzie to coś też ogarnie w końcu niech pomaga, Igor to cały Tatuś więc się Go nie wyprze choćby chciał nawet w snach :side:

11 lata 9 miesiąc temu #578037 przez Madlen
Za dużo bierzesz na siebie. A to krótka droga do załamki.
Trzeba mysleć o sobie. Na pewno będę kochać swoje dziecię ogromnie ale czas dla mnie i tylko dla mnie musi być.

A nic nie poprawia kobiecie tak nastroju jak spa, nawet domowe, relaksująca kąpiel, muzyka, czasem piwko nawet małoprocentowe może też zdziałac cuda.
Jeśli masz dość duży odstęp m. karmieniami np. 3h to piwko zwykłe możesz smiało walnąć czy lampkę martini. To słowa położnej od laktacji.

Poza tym facet ma też mieć obowiązki zw. z dzidzią. Praca pracą, ale lepiej nie przyzwyczajać ich do wygody.

11 lata 9 miesiąc temu #578065 przez xpatiiix3
Dominia no to dobrze, raczej nie powinna ściemniać :)
allegro.pl/pojemnik-na-pokarm-pojemniki-...nia-i3057002582.html
ja 2 komplety zamówiłam i raz za przesyłke się płaci
A z porządkami daj sobie spokój, rodzinka powinna zrozumieć :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #578070 przez kasia123m
Ja tez dzis padne.mloda nie spi od 11 i wcale grzecznie nielezy.zjadla 60mojego 30sztucznego o 11...kolo 12 cyce ssala..o 13,30 dalam jej 30sztucznego..nie wiem czy 15min spala...teraz ma czkawke i sie drze...jak mam traktowac moje jedzenie pomiedzy pislkami...jakby go nie bylo?o 11 jadla jest 14 to powiedzmy ze zjadla 30sztucznego wiec co dorobic jej jeszcze?
Syn mial uregulowane posilki...o stalych godzinach...mimo iz mieszny pokarm.a miedzy posilkami dostawal chyba wode z glukoza tylko w jaakich ilosciach niepamietam...usypiam na siedzaco

11 lata 9 miesiąc temu #578071 przez dominia
Kasia nie przejmuj sie ja tez usypiam na siedzaco .. Ale przynioslam sobie kocyk i leze kolo wozka na narozniku :)
Mi dzisiaj doktor kazala dawac wlasnie glukoze .. 5 razy dziennie po 10,15 ml ..
50 ml wody i plaska lyzeczka glukozy, taki roztwor :)

11 lata 9 miesiąc temu #578078 przez xpatiiix3
Ja patrze, że i Wam zaczyna zmęczenie doskwierać, mi od wczoraj głowa pęka i spać się chce jak cholera... Jakaś masakra... Ale jeszcze daje jakoś radę :)

...
Aniołek [*]

11 lata 9 miesiąc temu #578090 przez gabilee
dziewczyny dziekuje za kciuki pomagaja :D

mam tak cudowna polozna tu na oddziale , że szok!
lekarz mi chcial zrobic ten test oxy , a ona wiedziala , ze bez skorczy i bez rozwarcia i mam jeszcze dluga szyjke , ze to nic nie zdziala , podpowiedziala mu , zeby zrobic cewnikowwanie na szyjke
i on sie zgodzil !!!
boze bylam jej tak wdzieczna , ze kupilam raffaello i dobra kawke dla niej :D

po zalozeniu zaraz mi zrobili ktg i skurcze az 80 -90 , boli , ale nie az tak
przy kazdym skurczu ma sie skrocic szyjka

teraz dala mi czopek i powie co dalej :D

lekarz powiedzial , ze do jutra napewno urodze

11 lata 9 miesiąc temu #578097 przez xpatiiix3
Gabilee pewnie będzie jak u mnie, że jak wypadnie to już ruszy pełną parą :) powodzenia, trzymam mocno kciuki :kiss:

...
Aniołek [*]

11 lata 9 miesiąc temu #578099 przez justyna84
Domina on to ma co chwila nowe jedne znikaja a drugie sie pojawiaja ;) wogole moje dziecko ma cala twarz obsypana potowkami a przeciez staram sie go nie przegrzewac moze sama za bardzo go grzeje jak lezy zemna w nocy ;)

czy wasze dzieci jak spia to mrugaja oczami jakby czuwaly?
Moja laktacja jest do niczego nic nei pomaga musze mietolic cycki i dawac z dwuch z doswiadczenia wiem ze jak przestane karmic to zaczna sie choroby .Olus wogole to czuje sie juz lepiej anybiotyk zadzialal na kaszel jeszczem u tylko siedzi w nosku ;)

11 lata 9 miesiąc temu #578101 przez ola85
Madlen, Sylwia, Gabilee - jesteście bardzo dzielnymi, cudownymi mamusiami
Sylwia - gołąbki na obiad to dobry pomysł. Ja pamiętam że specjalnie zrobiłam sobie w końcówce ciąży, z myślą że jak będę karmić to już sobie nie pojem i wieczorem dostałam pierwszych skurczów. Może i u Ciebie coś podziała :) Wiem że to takie głupie pocieszanie, ale na prawdę trzymam za Was bardzo mocno kciuki :)
Jadziu - moja ma dokładnie takie same odparzenia i też puszcza mokre bączki. Jak u Was coś zadziała to daj koniecznie znać!

Ja dzisiaj też miałam mega doła. Moja malutka też nie chciała spać, a ja się czułam winna że nie potrafię jej uśpić. Do tego wkurzają mnie tzw. "dobre rady". Każdy chcę dodać coś od siebie. Malutka uwielbia się przytulać i w moim łóżku się ładnie uspokaja, no to wszyscy krzywo patrzą że nie powinnam jej brać do łóżka tylko nosić po domu i takie tam... a to ją jeszcze bardziej rozdrażnia. No to też się dzisiaj Wam pożaliłam. Do południa normalnie ryczałam ale to chyba efekt hormonów połączonych z brakiem snu.

11 lata 9 miesiąc temu #578109 przez kasia123m
Dalam jej jeszcze 30ml mojego i zasnela.sama bym spac poszla ale teraz musze sie pobawic z synem bo biedny caly dzien taki na boku..az mi go zal.

Gabille trzymam kciuki.oby poszlo szybko :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #578128 przez Madlen
Gabilee teraz to się szybko rozkręcisz, dzielna jestes.
Czytałam o tym cewniku, że boli. Mówisz, że da się wytrzymać..

11 lata 9 miesiąc temu #578131 przez xpatiiix3
Dla mnie cewnik zakładali z paroma podejściami, myślałam, że tam na tym fotelu zejde wtedy, bo grzebali i grzebali póki założyli bo stażystka to robiła... ;/ potem aż tak strasznie nie było ale fakt ucisk ostry i powoli się rozkręca i boli coraz bardziej...

...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka