BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 9 miesiąc temu #578353 przez princess
Madlen jak tylko Adaś znajdzie się po drugiej stronie brzuszka zaczniesz z nami nawijkę :)

Jadzia tylko że na Wielkanoc nasi wybrani chrzestni przyjeżdżają do PL (mieszkają w Anglii) a potem to już nie wiadomo kiedy przyjadą i czy się zgrają w czasie... Ja to najbardziej chciałabym na majówkę urządzić chrzciny, ale nie da rady. Dlatego ta Wielkanoc nam tylko pasuje, ale za to właśnie wtedy te szczepienia będą... Trudno, zapytamy pediatry co o tym sądzi.
A co Wy planujecie zrobić z chrzestnymi?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #578354 przez dominia
Kasia jest zdjecie Kacperka z Tosia :)

Ja chrzciny robie 6 kwietnia zaraz po swietach :) jutro M ma isc do ksiedza :)

Princess dzisiaj lekarka byla i tez 6 tygodni wypada nam przed swietami .. Powiedziala, ze poczekamy tydzien i zaraz po swietach zaszczepimy :) ale, ze mam chrzciny wiec mysle, ze przeciagnie nam sie na 8 tydzien .. Mama ma isc do niej w pon to zapyta czy tak moze byc, bo dzieci lubia goraczkowac, sa marudne .. Wiec wtedy wole to przeczekac w domu :) na spokojnie :)

11 lata 9 miesiąc temu #578355 przez Monia_T
Hej, ja tylko na chwilkę...Iga od 5 rano cały czas na cycku albo rękach, moich, męża albo mojej mamy, która przyszła popołudniu. Męczy ją katarek i kaszel, drzemki trwają od 3-5 minut, po czym wybudza się wystraszona swoim kaszlem albo ciężkim oddechem...masakra. Żal mi jej bardzo, bo jest wykończona.

Przekazuję tylko wieści od Aganobli: prawdopodobnie jutro wyjdą z Gabrysiem do domku, przekazuje gratulacje dla Michasi i trzyma kciuki za dwupaczki.

Ja się dołączam...dwupaczki ręce i nogi trzymam za Was zaciśnięte :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Spadam, kolejne 3 minuty minęły i mała się wybudziła... :dry:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 9 miesiąc temu #578386 przez xpatiiix3
Gabilee super, powodzenia :) ale to cewnik już wypadł czy wyciągnęli czy dalej z nim śmigasz.? bo u mnie mieli wyciągnąć sami gdyby nie wypadł i wtedy dopiero oxy podać... Ja chodziłam z nim prawie 13h póki wypadł a potem już z górki niecałe półtorej godziny i mały na świecie :)

Aneta powodzenia :)

Monia jeju oby szybko Igunia wróciłą do zdrówka :)

A mój Marcyś nad ranem dostał strasznej wysypki na brzuszku... Taki zsypany jest.. Cholerna oliwka kurde przez tą suchą skórke wszystko delikatnie go wysmarowałam na brzuszku tylko aby się nie błyszczał no i dzisiaj mam efekty... Jak nie zejdzie to do lekarza pójdę z nim w poniedziałek.. ;/

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 9 miesiąc temu #578398 przez gabilee
majkon tez mnie wkurzaly te telefony , smsy , masakra , armagedon wrecz !!
ludzie nie mysla naprawde ;/

madlen to fakt data ladna :D
powiem ci , ze nie wiem co ci doradzic z twoim M. , zobaczysz wkoncu minie burza i przyjdzie slonce :D

ale powiem wam , ze jeszcze sie nie ciesze dopoki go nie zobacze calego i zdrowego , bo jak oxy nie zadziala to oszaleje !
ale jestem dobrej mysli

dziekuje wam za trzymanie kciukow jutro zacisnijcie bardziej :kiss:

aneta miejmy nadzieje, ze cos ruszy :D

princess ja wybralam chrzestnych brata mlodszego i przyjaciolke :)
wybralam kogos z kim mam super kontakt :D

monia zdrowka dla Iguni :kiss:

pati cewnik nie wypadl, jak jutro nie wypadnie po oxy to sami go wyciagna

11 lata 9 miesiąc temu #578399 przez dominia
Patii jakiej oliwki użyłaś ??

Dziewczyny Wy też tak capicie mlekiem ? ja to chyba już jestem przewrażliwiona na tym punkcie :/ codziennie zmieniam stanik, pare razy podpaski cyckowe .. nie mówiąc już o ubraniach bo co przecieknie to zmieniam koszulkę :dry:

Swoją drogą .. marze o czasach kiedy będę mogła iść spać bez biustonosza :cheer: :cheer:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #578434 przez xpatiiix3
Gabilee no tak jak u mnie mieli wyciągać jak nie wypadnie i oxy :) Mam nadzieję, że sam cewnik zadziała i w nocy niespodziankę będziesz miała :) hehe A jak tam bóle nasilają się.? Ja chodziłam pod prysznic i do kibelka na siusiu i sama się napinałam wtedy troszkę i kucałam co raz to jak chodziłam może to przyśpieszy coś :D

Dominia johnsona właśnie i wiem, że nie można niby od razu, ale chciałam dobrze... ehh... A co do mleka ja też czuje je ciągle pod nosem no i cała się lepie od niego i non stop mi cieknie a w nocy to już wogóle całą mokra się budze nie raz, nawet rękawy mam mokre :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 9 miesiąc temu #578466 przez dominia
Patii johnson lubi uczulic ;) kup sobie zwykla parafinke w aptece jest najlepsza i najbezpieczniejsza :)
Ten smrod mleka mnie juz wkurza normalnie :p

11 lata 9 miesiąc temu #578513 przez jadziatopol
Princess no to rozumiem...faktycznie nie macie wyjscia. Zapytaj pediatry moze szczepionke da sie przesunac ...na pewno cos da sie zrobic :)
A my nie wiem co zrobimy...najgorsze jest to ze nikt nie moze do nas przyjechac z Polski...gdyby to byla Europa to nie byloby problemu...a tak to jest. Mamy tu znajomych...jedno malzenstwo. Ona teraz jest w ciazy z drugim dzieckiem. Umowilismy sie na weekend..zobaczymy...moze oni?w sumie...odpowiedzialni,powazni, sympatyczni :) tylko troche za malo sie jeszcze znamy ;)

[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #578601 przez sylwia1986
Dziewczynki o 0:30 obudziły mnie skurcze, a przed chwilą chyba odeszły mi wody. Jadę na IP.
Ps. randka się udała :silly: :blink:
Będę pisać do Moni lub Oli.

11 lata 9 miesiąc temu #578602 przez jadziatopol
Sylwia hehe...randka niezla :lol: trzymam kciuki kochana!!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #578609 przez gabilee
Sylwia trzymam kciuki kochana :)

ja s nocy skurcze pod 100 co 10-7 min :) szyjka sie skrocila na 1 cm
Cewnik odszedl
zobaczymy co dalej
kroplowka o 7.15 bo porodowki zajete jednak
trzymajcie kciuki ;)

11 lata 9 miesiąc temu #578612 przez Madlen
weszlam tu by zobaczyc co u Gabilee a tu takie newsy. Sylwia ale wystrzelilas :) Gabilee zadziala, jeszcze troche i Leos bedzie z Toba. Bardzo trzymam za Was kciuki. Pozdrawiam z wanny. Obudzily mnie bole ale mam je juz tyle.. Dzisiaj WY. :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #578617 przez ufolka
hej
poczytałam was właśnie, pati na suchą skórę dobry jest do kąpieli emolient jakiś no a na skórę maść cholesterolowa, ja używałam i bardzo fajnie skóra małej się poprawiła, bo też sucha była strasznie :)

trzymam kciukasy za rodzące, ja sama już 4 dni po terminie z OM :)

11 lata 9 miesiąc temu #578623 przez Madlen
Ufolka witaj w klubie, u mnie 6 dni po terminie OM, 2 po USG.
Kiedy masz się stawić w szpitalu?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka