BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 9 miesiąc temu #577846 przez gabilee
dominia jeju dziękuję kochana :kiss: i dziękuję za trzymanie kciuków :D też mam nadzieję , że to czop i pójdzie jak u Kasi :)
a lekarka już przyszła czy nadal się spóźnia ? a co będzie sprawdzać ? mam nadzieję , że też będę taka wytrwała jak Ty i inne mamusie i miała cierpliwość do nocnych pobudek Leosia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #577847 przez kasia123m
Madlen nie pisz tak.przeciez synus w koncu zechce wyjsc.ruszaj sie jak najwiecej,u mnie pomogly chyba schody i wyjsvie na 4 pietro.M tez powinien pomoc a nie gadac glupoty.juz niedlugo...blizej niz dalej...wiecznie w ciazy niebedzieesz...nie da rady

My dzis mielismy pobudki w nocy .zasnela o 20,30 i potem pobudka o 12,prawie 3 i o 6.cala noc stekala,tak sapala.nie spala spokojnie.chyba z kupa jest problem...teraz niby spi ale tez niespokojnie....mam nadzieje ze to nie od mleka bo je sztucznego nieraz po 60ml bo ja w pol godz odciagam tylko 30:( teraz po nocy chyba bedzie wiecej mojego.

Gabille powodzenia.trzymamy kciuki.czop odszedl to sie rusza jak u mnie:)

U mnie w karcie ze szpitala pisze niewspolmiernosc porodowa,scisnieta macica.czyli ze jednak uznali ze dziecko moze nie przejsc.ze niby cos z miednica nie tak.pewnie stad bole krzyzowe.dobrze ze tym razem zauwazyli.szkoda ze zeszlym nie.Mama nademna czuwala i niepozwolila Tosi zrobic krzywdy.zbliza sie rocznica jej smierci...:( i czasami musze sobie poplakac.

Jeszczee 7min odciagania a mleka juz 60.choc tyle.jeden posilek dostanie moj...

11 lata 9 miesiąc temu #577848 przez gabilee
sylwia to życzę udanej randki ^^ zazdroszczę , bo mi się strasznie chce , a w szpitalu post :P chyba zaciągnę M. do łazienki hahaaha na ostatnią posługę
wczoraj wieczorem lekarz ordynator był na obchodzie i kazał dziś iść na spacerek po dziedzińcu , żeby być mobilnym więc może jakoś zleci mi ten dzień...

11 lata 9 miesiąc temu #577850 przez Madlen
Gabilee to nie masz tak źle w tym szpitalu.
To u Ciebie tylko czekać na skurcze :)

Kochana jesteś :kiss: Jakoś przetrzymam, to tylko czas.. Upływa nieubłagalnie czy tego chcemy czy nie.
Spacer niestety nie wchodzi w grę, nie mam siły i boli dół.
Ale mam nadzieje, że pospacerujemy kiedyś z naszymi chłopczykami :)

Czuję się bez zmian, opuchnięta trochę, ale nie mam siły już płakać.
Trzymam kciuki, to już Twoje ostatki w dwupaku :)

Dobre pytanie do Sylwi "jak sobie rodzisz?" :lol:

Sylwia to miłej rocznicy.
Też muszę coś dobrego zjeść, echo w lodówce, chyba zamówię zakupy przez internet.

No może wykrzesam jednak siły na spacer, skoro mnie tak wyganiacie :P

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #577851 przez sylwia1986
Madlen hahaha :lol: nawet nie zauważyłam tego "jak sobie rodzisz" - POWOLUTKU :lol: :silly: chyba też usunę tego suwaczka.. 6 dni po porodzie pffff jasne... :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #577852 przez Madlen
a ja rodzę sobie jeszcze wolniej :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #577881 przez sylwia1986
Pati teraz takie rozmyślania mnie naszły na temat mrożenia pokarmu, pisałaś ostatnio że zamówiłaś na allegro specjalne pojemniki. Ile kosztowały? Bo ja wpadłam na pomysł, żeby kupić w aptece jałowe pojemniki, które między innymi służą do badania moczu a koszt jednego takiego 100ml pojemnika to ok. 1zł. Ewentualnie poproszę koleżankę z pracy żeby mi trochę przywiozła :blink: Chyba muszę ten pomysł opatentować :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #577896 przez dominia
Sylwia te pojemniki na mocz raczej szczelne nie są :dry: a tu chyba między innymi o to chodzi .. :)

Pani Doktor już poszła :)
Z Igorkiem wszystko ok :) troszkę pokrzyczał bo za dużo Go macała i golizny jeszcze nie toleruje :) jaki był fajny jak Go postawiła na nogach na stole :) taki maciupki człowieczek :)
Pępuś mamy kleić :) bo troszkę wystaje .. cycuś już ładnie pokazuje dziurkę do siusiania :lol: pracujemy nad tym z mamą każdej kąpieli :)
Kazała dawać wodę z glukozą ze względu na lekką żółtaczkę żeby ją wypłukać, dobrze, że nie widziała go kilka dni temu bo wyglądał jak żółtek :blink:
Werandowanie od 3 tygodnia a ja już z nim na 15 minut na spacerze byłam :silly: ani się nie przyznałam do tego :)
To, że furczy w nosku to normalne bo jeszcze te chrząstki w nim są lelawe i żeby wodą morską psikać i tyle :) żadnego katarku nie ma :)
Pytałam o szczepionki .. powiedziała, że płatne najbezpieczniejsze :) więc na takie się nastawiam :)
Więc nie pozostaje Nam nic innego jak ładnie zdrowo rosnąć :)

Kasia super, że po nocy chociaż jest tyle mleczka :) mój Igor dał mi dzisiaj po dupie w nocy .. normalnie już spałam przy Nim a on 'rozrabiał' ..
Tatuś jutro ma wolne to może ciut się w nocy zainteresuje :) bo tak to nie chce żeby wstawał bo jeździ autem i musi być wyspany :)

11 lata 9 miesiąc temu #577897 przez gabilee
hahaha madlen nie zauważyłam , ze tak jej napisałam :P
a z naszymi mężczyznami musimy się obowiązkowo spotkać :D
mnie też bolał brzuch i dół i kuło , ale powolnymi kroczkami może ci się skróci wtedy szyjka :D
a jak boli to super , bo znaczy , ze Adaś napiera na szyjkę i chce jednak wychodzić :)

sylwia wychodzi na to , ze Madlen tylko sumiennie wszytsko czyta :P hahaha

kasiu mam nadzieję , że wyjdzie tak jak u ciebie :D
a to super , że po nocy się mleko zebrało czyli nie jest źle :D
a co do mamy to popłacz sobie , ale musisz mieć mamusie w serduszku i nie gdybać co by było gdyby ... nasze mamusie czuwaja nad nami i jest im tam dobrze i my tez tak musimy myslec :)

11 lata 9 miesiąc temu #577921 przez Alina2408
pati to lednie ja poczestowalas :P

dominia bedziesz miala slodka dziurke :P:P

madle bo ty masz twardsze cialko niz my zwykle zjadaczki chleba :) a bocian to chyba sobie posiedzi za te nerwy twoje...

madken ja ci z calego sertca zycze bezbolesnego porodu taki bonusiak nalezy ci sie... a mezem sie nie przejmuj niech sie wali ze tak powiem...

dziewczyny noszace mnie pomoglo dzwiganie zakupow i intensywny spacer ale przede wszystkim kilka kilogramow zakupow...

gabilee oby to bylo to...

dominia moja nataszka ma dzis chyba zly dzien nie zrobila kupy od nocy i sie trocher martwie a do tego jeszcze ulalo jej sie tragicznie no szok i nie spi... my spacerujemy codziennie i dzis tez bo piekna pogoda niby chlodno ale sloneczko sliczne i grzeje wiec skorzystamy... mnie lekarka kazala wyjsc z mala po niecalym tygodniu nawet na godzine ale poczekalismy az nataszka miala dwa... a teraz codziennie spacerujemy ponad godzinke...

ja za to mam cos dola od misiaca samochodu naprawic nie mozemy bo najpierw kasa pozniej mechanicy nas w chuja robia kaza czekac na wieczne nigdy kurwa... nawet nie mozemy pojechac na wieksze zakupy...

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 9 miesiąc temu #577961 przez xpatiiix3
Dominia odsypiaj w dzień kiedy tylko się da :)

Gabilee trzyma kciuki żeby szybko ruszyło :)

Madlen już niedługo i Twoja kolej nadejdzie :D

Sylwia 26zł niecałe za 6 sztuk (140ml) z pokrywkami i cena już z przesyłką :) no i one są ze specjalnego tworzywa do przechowywania pokarmu, więc mleczko potem plastikiem nie będzie zajeżdżać :P

Kasia super, że mleczko się zbiera :)

Dominia dla mnie mówili od 2tyg werandowanie już, ale ja dzisiaj wyjde sobie z nim na chwilke, bo musze w czwartek do przychodni na ważenie i sobie po zwolnienie ze szkoły :P i co do szczepionek z tego co wiem niektóre płatne wcale nie są takie bezpieczne, a polecają tylko dlatego, że przychodnia zarabia na tym między innymi..

Alina no chyba taka łasa była na mleczko z cyca, że jej tak trysnęło, a lekko ścisnęła :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 9 miesiąc temu #577967 przez Madlen
Byłam na spacerze z psem, wzięłam sobie za cel ogległy o pół godziny sklep. Inaczej wróciłabym po chwili do domu. Pies ma więcej siły niż ja.. Jak czasem szarpnie to lece za nim.
Czuję duży nacisk w dole. Dziwię się, że szyjka jeszcze mocna.
Zakupy dźwigałam oczywiście.
Zmęczona jak po maratonie.

Alina dzięki. No niech się wali..sam ze sobą.
Taa twardzielka ze mnie, że hej.
A bociana jak dorwę to obedrę z piór chyba. Co za ptaszysko.

No samochód studnia bez dna, ciągle coś się nowego rysuje..

Gabilee też twarda zawodniczka jesteś. Może nasze dzieci czekają na lepszą wiosnę..
Ja już rodzę 2 tydzień. Za to rozwarcie pewnie będzie szybkie i plum.
Znów bajka o łodzi mi się włączyła..

11 lata 9 miesiąc temu #577974 przez dominia
Patii mi mówiła między innymi o tych szczepionkach dodatkowych prewenar firma czy jakoś tak .. to jest 4 szczepionki po 300 zł ;) akurat będę miała na nie z becikowego .. a o tych podstawowych też mówiła, że płatne .. ale nie wypowiadała się, które tylko mówiła, że w przychodni wybierzemy najlepsze bo mają bardzo dobre szczepionki :) lekarka to sąsiadka i dobra znajoma mojej mamy więc mi raczej nie ściemnia :)
Zapodaj linka Kochana do tych pojemniczków :)

11 lata 9 miesiąc temu #578002 przez Martyna
Jadzia oby szybko udało pozbyc sie tych odparzeń. A nie boisz się, że może cos się stać jak spi na brzuszku? czy Hubus juz jest na tyle duży i silny że sobie poradzi?

Nasz najpierw spał na boczku, potem na plecach ale miał problem z zasnięciem i od wczoraj znowu kładziemy go raz na jednym raz na drugim boczku i tak mu najlepiej a połozna własnie mówiła żeby na boczkach nie kłaśc ze względu na bioderka

Sylwia możemy Twoja koleżanką zapoznać z moją :) dogadałyby się :laugh:

Dominia nasz wczorak od 19 do północy nie spał :) całe szczęscie, że nie płakał :) po prostu spać mu sie nie chciało chyba i tylko chciał być noszony i przytulany

Madlen może i miałam cięzki poród ale pojawienie się Synka wyrzucilo to z pamięci. Teraz jak wspomianmy z M poród to mówimy tylko o śmiesznych chwilach. Np jak chciałam znieczulenie i wezwano anastezjologa to powitałam go słowami: O przyszedł mój zbawiciel :) Wszyscy parsknęli śmiechem :laugh: Wazne jest też to że trafiłam na super połozne i lekarzy. Bardzo miło się do mnie zwracali, proponowali róznę pozycje pomagali, reagowali na każde wołanie i krzyk. Takiej ekipy zyczę Wam dwupaczki :)

Gabilee :) super sie Ciebie czyta :) tylko nie zdemolujcie toalety :laugh:

Sylwia wszystkigo szczęsliwego :) i barrrrrdzo udanego wieczoru a jutro szybkiego i bezbolesnego porodu :)

Dominia my też werandujemy już od 2 dni i dzis lub jutro na spacer. Nam połozna juz w srodę kazala werandować a w czwratek iść na 40 minut na spacer bo jest ładna pogoda

Alina wiem co przezywasz z samochodem, nasz w styczniu stał ponad 2 tygodnie u mechanika i na koniec nic i tak nie zrobił

11 lata 9 miesiąc temu #578014 przez justyna84
Hej maja wasze dzieci na twarzy takie chrostki wygladajace jak ,,pryszcz,, nie wiem czy to wysuszyc fioletem czy poprostu zostawic bo potowki to nei sa

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka