- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a lekarka już przyszła czy nadal się spóźnia ? a co będzie sprawdzać ? mam nadzieję , że też będę taka wytrwała jak Ty i inne mamusie i miała cierpliwość do nocnych pobudek Leosia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My dzis mielismy pobudki w nocy .zasnela o 20,30 i potem pobudka o 12,prawie 3 i o 6.cala noc stekala,tak sapala.nie spala spokojnie.chyba z kupa jest problem...teraz niby spi ale tez niespokojnie....mam nadzieje ze to nie od mleka bo je sztucznego nieraz po 60ml bo ja w pol godz odciagam tylko 30:( teraz po nocy chyba bedzie wiecej mojego.
Gabille powodzenia.trzymamy kciuki.czop odszedl to sie rusza jak u mnie:)
U mnie w karcie ze szpitala pisze niewspolmiernosc porodowa,scisnieta macica.czyli ze jednak uznali ze dziecko moze nie przejsc.ze niby cos z miednica nie tak.pewnie stad bole krzyzowe.dobrze ze tym razem zauwazyli.szkoda ze zeszlym nie.Mama nademna czuwala i niepozwolila Tosi zrobic krzywdy.zbliza sie rocznica jej smierci... i czasami musze sobie poplakac.
Jeszczee 7min odciagania a mleka juz 60.choc tyle.jeden posilek dostanie moj...
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wczoraj wieczorem lekarz ordynator był na obchodzie i kazał dziś iść na spacerek po dziedzińcu , żeby być mobilnym więc może jakoś zleci mi ten dzień...
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
To u Ciebie tylko czekać na skurcze
Kochana jesteś Jakoś przetrzymam, to tylko czas.. Upływa nieubłagalnie czy tego chcemy czy nie.
Spacer niestety nie wchodzi w grę, nie mam siły i boli dół.
Ale mam nadzieje, że pospacerujemy kiedyś z naszymi chłopczykami
Czuję się bez zmian, opuchnięta trochę, ale nie mam siły już płakać.
Trzymam kciuki, to już Twoje ostatki w dwupaku
Dobre pytanie do Sylwi "jak sobie rodzisz?"
Sylwia to miłej rocznicy.
Też muszę coś dobrego zjeść, echo w lodówce, chyba zamówię zakupy przez internet.
No może wykrzesam jednak siły na spacer, skoro mnie tak wyganiacie
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylwia1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Pani Doktor już poszła
Z Igorkiem wszystko ok troszkę pokrzyczał bo za dużo Go macała i golizny jeszcze nie toleruje jaki był fajny jak Go postawiła na nogach na stole taki maciupki człowieczek
Pępuś mamy kleić bo troszkę wystaje .. cycuś już ładnie pokazuje dziurkę do siusiania pracujemy nad tym z mamą każdej kąpieli
Kazała dawać wodę z glukozą ze względu na lekką żółtaczkę żeby ją wypłukać, dobrze, że nie widziała go kilka dni temu bo wyglądał jak żółtek
Werandowanie od 3 tygodnia a ja już z nim na 15 minut na spacerze byłam ani się nie przyznałam do tego
To, że furczy w nosku to normalne bo jeszcze te chrząstki w nim są lelawe i żeby wodą morską psikać i tyle żadnego katarku nie ma
Pytałam o szczepionki .. powiedziała, że płatne najbezpieczniejsze więc na takie się nastawiam
Więc nie pozostaje Nam nic innego jak ładnie zdrowo rosnąć
Kasia super, że po nocy chociaż jest tyle mleczka mój Igor dał mi dzisiaj po dupie w nocy .. normalnie już spałam przy Nim a on 'rozrabiał' ..
Tatuś jutro ma wolne to może ciut się w nocy zainteresuje bo tak to nie chce żeby wstawał bo jeździ autem i musi być wyspany
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a z naszymi mężczyznami musimy się obowiązkowo spotkać
mnie też bolał brzuch i dół i kuło , ale powolnymi kroczkami może ci się skróci wtedy szyjka
a jak boli to super , bo znaczy , ze Adaś napiera na szyjkę i chce jednak wychodzić
sylwia wychodzi na to , ze Madlen tylko sumiennie wszytsko czyta hahaha
kasiu mam nadzieję , że wyjdzie tak jak u ciebie
a to super , że po nocy się mleko zebrało czyli nie jest źle
a co do mamy to popłacz sobie , ale musisz mieć mamusie w serduszku i nie gdybać co by było gdyby ... nasze mamusie czuwaja nad nami i jest im tam dobrze i my tez tak musimy myslec
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
dominia bedziesz miala slodka dziurke :P
madle bo ty masz twardsze cialko niz my zwykle zjadaczki chleba a bocian to chyba sobie posiedzi za te nerwy twoje...
madken ja ci z calego sertca zycze bezbolesnego porodu taki bonusiak nalezy ci sie... a mezem sie nie przejmuj niech sie wali ze tak powiem...
dziewczyny noszace mnie pomoglo dzwiganie zakupow i intensywny spacer ale przede wszystkim kilka kilogramow zakupow...
gabilee oby to bylo to...
dominia moja nataszka ma dzis chyba zly dzien nie zrobila kupy od nocy i sie trocher martwie a do tego jeszcze ulalo jej sie tragicznie no szok i nie spi... my spacerujemy codziennie i dzis tez bo piekna pogoda niby chlodno ale sloneczko sliczne i grzeje wiec skorzystamy... mnie lekarka kazala wyjsc z mala po niecalym tygodniu nawet na godzine ale poczekalismy az nataszka miala dwa... a teraz codziennie spacerujemy ponad godzinke...
ja za to mam cos dola od misiaca samochodu naprawic nie mozemy bo najpierw kasa pozniej mechanicy nas w chuja robia kaza czekac na wieczne nigdy kurwa... nawet nie mozemy pojechac na wieksze zakupy...
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Gabilee trzyma kciuki żeby szybko ruszyło
Madlen już niedługo i Twoja kolej nadejdzie
Sylwia 26zł niecałe za 6 sztuk (140ml) z pokrywkami i cena już z przesyłką no i one są ze specjalnego tworzywa do przechowywania pokarmu, więc mleczko potem plastikiem nie będzie zajeżdżać
Kasia super, że mleczko się zbiera
Dominia dla mnie mówili od 2tyg werandowanie już, ale ja dzisiaj wyjde sobie z nim na chwilke, bo musze w czwartek do przychodni na ważenie i sobie po zwolnienie ze szkoły i co do szczepionek z tego co wiem niektóre płatne wcale nie są takie bezpieczne, a polecają tylko dlatego, że przychodnia zarabia na tym między innymi..
Alina no chyba taka łasa była na mleczko z cyca, że jej tak trysnęło, a lekko ścisnęła
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czuję duży nacisk w dole. Dziwię się, że szyjka jeszcze mocna.
Zakupy dźwigałam oczywiście.
Zmęczona jak po maratonie.
Alina dzięki. No niech się wali..sam ze sobą.
Taa twardzielka ze mnie, że hej.
A bociana jak dorwę to obedrę z piór chyba. Co za ptaszysko.
No samochód studnia bez dna, ciągle coś się nowego rysuje..
Gabilee też twarda zawodniczka jesteś. Może nasze dzieci czekają na lepszą wiosnę..
Ja już rodzę 2 tydzień. Za to rozwarcie pewnie będzie szybkie i plum.
Znów bajka o łodzi mi się włączyła..
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Zapodaj linka Kochana do tych pojemniczków
- Martyna
- Wylogowany
- rozmowna
Nasz najpierw spał na boczku, potem na plecach ale miał problem z zasnięciem i od wczoraj znowu kładziemy go raz na jednym raz na drugim boczku i tak mu najlepiej a połozna własnie mówiła żeby na boczkach nie kłaśc ze względu na bioderka
Sylwia możemy Twoja koleżanką zapoznać z moją dogadałyby się
Dominia nasz wczorak od 19 do północy nie spał całe szczęscie, że nie płakał po prostu spać mu sie nie chciało chyba i tylko chciał być noszony i przytulany
Madlen może i miałam cięzki poród ale pojawienie się Synka wyrzucilo to z pamięci. Teraz jak wspomianmy z M poród to mówimy tylko o śmiesznych chwilach. Np jak chciałam znieczulenie i wezwano anastezjologa to powitałam go słowami: O przyszedł mój zbawiciel Wszyscy parsknęli śmiechem Wazne jest też to że trafiłam na super połozne i lekarzy. Bardzo miło się do mnie zwracali, proponowali róznę pozycje pomagali, reagowali na każde wołanie i krzyk. Takiej ekipy zyczę Wam dwupaczki
Gabilee super sie Ciebie czyta tylko nie zdemolujcie toalety
Sylwia wszystkigo szczęsliwego i barrrrrdzo udanego wieczoru a jutro szybkiego i bezbolesnego porodu
Dominia my też werandujemy już od 2 dni i dzis lub jutro na spacer. Nam połozna juz w srodę kazala werandować a w czwratek iść na 40 minut na spacer bo jest ładna pogoda
Alina wiem co przezywasz z samochodem, nasz w styczniu stał ponad 2 tygodnie u mechanika i na koniec nic i tak nie zrobił
- justyna84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ''Zajmuje Całe Serce Mamusi '' 22.02.2011