BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #408416 przez Dusia
Ale tu u was fajowo :lol: :lol:
Ja sama w domku ,moja panna gdzieś wybyła,mąż w delegacji,w domu wszystko "wylizane"co tu robić ?
Jeżeli chodzi o papu to ja tylko mięcho,mięcho i mięcho !!!Dzisiaj zraziki,sosik i buraczki mmmmm pychota!!!!Tak się najadłam,ruszać się nie idzie :)
Oj oby do tego 4 września(następna wizyta)przeszłam ostatnio niemiłe chwile(chodzi o ciąże siostry)ale to może innym razem.
A imiona macie już wymyślone?
A bierzecie dziewczyny jakieś witaminy?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #408417 przez Satine0
Te rozmowy o jedzeniu sprawiają, że ślinka mi cieknie :P mniam mniam!! :)

Dusia ja biorę tylko kwas foliowy i magnez.

12 lata 4 miesiąc temu #408420 przez jadziatopol
Hej Dusia :)
Ja biore witaminy od poczatku ciazy. Lekarz mi przepisal. Imiona wybralismy z mezem Ewa i Hubert. A ty masz juz imiona przygotowane? Teraz wole sie przygotowac...bo jak bylam w ciazy z moim synem cala ciaze myslalam ,ze bedzie dziewczynka i mialam tylko przygotowane imie Ewa.....moje zaskoczenie bylo tak duze jak zobaczylam ,ze to chlopczyk ,ze wybralam imie Bartek.....nie wiem dlaczego. Oczywiscie moglam zmienic...ale jak juz zaczelam w szpitalu do niego tak mowic...i juz tak zostalo.Acha :) maluszek wstal teraz i rozrabia w brzuchu...hihi :) ...lubie to uczucie :laugh:

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #408423 przez Madlen
Za leniwa jestem by gotować. A tak naprawdę nie mam na nic siły. Ta zapiekanka to taka podłużna z baru... Poszłam na łatwiznę. :)
Mało tego. Przyjechała mama i zjadłam z nią 3 kawałki pizzy... ;)

Co do witamin- lekarz zalecił Femibion1 na razie.

12 lata 4 miesiąc temu #408426 przez Dusia
Oj jak ja się nie mogę tego kopania doczekać
,już zapomniałam jakie to cudowne!!!(choć pod koniec bywa to mało przyjemne)
W pierwszej ciąży jakoś od początku czułam że będzie dziewucha,o imieniu dla chłopca wcale nie myślałam,no i miałam racje,urodziła się śliczna 4 kg Julcia :)miała takie pyzy że oczek jej wcale widać nie było,nie pasowało do niej Julcia raczej Kachna grubachna :)
A teraz to powiem szczerze że nie chce zapeszać,ale tak po cichutku chodzi mi po głowie Bianka,albo Antek :)Ale jak to dalej będzie to nie wiem,dlatego pytam Was,może znajdę jakąś inspiracje :)Mój duży dzidziuś(mąż)ma włoskie korzenie,nawet sobie nie wyobrażacie jakie on dziwactwa wymyśla :)
Pytam o witaminy bo się tyle na ich temat nasłuchałam,że już sama nie wiem co o tym myśleć,no ale skoro lekarz kazał to biorę :)

12 lata 4 miesiąc temu #408429 przez anoda89
Jednak na obiad była rybka :).
Ja jak większość dziewczyn biorę Femibion 2. Imię to mamy dla chłopca wybrane, Marcel a dla dziewczynki to może Kornelia. Będziemy się zastanawiać jak już poznamy płeć.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #408442 przez Madlen
Mam pytanka do kobiet, które rodziły:
- ile trwał Wasz poród?
- ile przytyłyście w ciąży i jak dlugo trwało zanim wrociłyscie do "swojej" wagi?
- miałyście rozstępy? smarowałyście sie specjalistycznymi kremami. :unsure:

Tak mnie to wszystko nurtuje :)

Wiem, że niektóre wypowiadały się w tej kwestii ale zapominalska jestem :P

12 lata 4 miesiąc temu #408451 przez saiko
Madlen napisał:

Mam pytanka do kobiet, które rodziły:
- ile trwał Wasz poród?
- ile przytyłyście w ciąży i jak dlugo trwało zanim wrociłyscie do "swojej" wagi?
- miałyście rozstępy? smarowałyście sie specjalistycznymi kremami. :unsure:

Tak mnie to wszystko nurtuje :)

Wiem, że niektóre wypowiadały się w tej kwestii ale zapominalska jestem :P

Hej, jestem tegoroczna lipcowka :) a moj synek ma juz 4 tygodnie

- moj porod : do szpitala trafilam o 1:30 z coraz mocniejszymi skurczami, ok 2 trafilam na porodowke z rozwarciem 2 cm, o 7 mialam 10 cm i zaczelam przec i tak do 8:30 kiedy to sie zorientowali, ze maly ulozyl sie twarzyczkowo i zadecydowali o cesarce. Skurcze bolaly baaaaaardzo i nastepny chce tez cesarke.
- rozstepy: brzuch smarowalam Perfecta Dax Cosmetics + peeling Lirene ale niestety zadko smarowalam ida i posladki w rezultacie brzuszek mam piekny a na udach i posladkach troszke mi wyskoczylo w ostatnich chyba 2 tygodniach i podczas porodu.

- przytylam z 59 do 75 a po miesiacu waze 63

Dziewczyny, cieszcie sie ciaza i nie glupiejcie pod koniec z przyspieszaczami i ulatwiaczami jak herbata z lisci maliny, olej z wiesiolka bo to g*wno daje ;)

12 lata 4 miesiąc temu #408452 przez princess
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. napisał:

Napiszcie jakie imiona chodza wam po glowie,moze cos sciagne :blink: napiszcie co sadzicie o Gabriel,Erwin,Leon,moj maz powiedzial ze skrzywdze dziecko tymi imionami i nie chce slyszec o nich,jak bedzie dziewczynka to raczej Michasia i na to sie godzi :)

Popieram Twojego męża :)

Witaj Dusia :)

Aniajulia, gratuluję córci :)

sylwka727 napisał:

Za to zrobiłam dziś pomidorową jeszcze nigdy mi taka dobra nie wyszła przepyszna była :cheer:

Uwielbiam pomidorową, ale mi nigdy smaczna nie wyszła, za to mój mąż robi bezbłędną :) Ja dziś na obiad miałam zapiekankę z ziemniaków, brokuła, boczniaków i surimi :)

A co do mięsa to ja nie jem go już przeszło 9 lat i nigdy nie tęskniłam :)

Jak Wasze samopoczucie? Ja cały dzień leżę, bóle mam trochę mniejsze niż wczoraj, ale jednak mocno mi dokuczają :( Czytałam, że jak przy krwiaku mocno boli to prawdopodobnie łożysko się odkleja. Znów nic nie robię, tylko wstaję na siku i jedzenie. Bardzo się boję o moje maleństwo :(

12 lata 4 miesiąc temu #408454 przez buziaczek18
Jadzia trzymamy kciuki ,daj znać,madlen ja maj już 4 dzieci więc u mnie to wyglada tak 1mporod trwał 8 godzin i kroplówka siłami natury ,2 poród 9 godzin i kroplówka siłami natury 3 poród 5 godzin i kroplówka już nie byłam nacinana :) 4 poród szybciutko 3 godzinki i 3 parcia bez nacięcia hura i teraz mam nadzieję że też szybko pójdzie ale dużo daje kroplówka z oksycykliną pomaga szybciej się rodzi,. :) ja przytyłam w kazdej ciąży po 5, 7 kg ,co do rozstępów mam na brzuchu od pierwszej ciąży mam te same dzięki bogu ,więc nie jest tak tragicznie .A co do imion to mam w domku Paulinkę,Kubusia,Nicolę i Filipka,a teraz ma być Zuzia albo Jgorek. :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #408455 przez Madlen
Saiko dzięki bardzo za odpowiedź. Gratuluje bobaska. Zazdroszczę, że ju go masz. :) Na pewno skorzystamy z Twoich rad :)
To ładnie waga Ci spadła. Nawet bym nie pomyślała o przyspieszaczach..

Buziaczek, podziwiam Cię. Tyle razy to znieść. Jestes dzielna i baardzo zaawansowana mamusia :) Chciałabym mieć taki poród jak Twój 4ty :laugh:

Princess, będzie wszystko dobrze, tylko trzeba w to wierzyć kochana.. Dbasz o siebie i dzidzie w brzuszku, to najważniejsze. Siła wiary czyni cuda!

12 lata 4 miesiąc temu #408460 przez anoda89
princess nie czytaj w necie bo się niepotrzebnie nakręcasz. Poleżysz trochę i wszystko będzie dobrze, głowa do góry. Kiedy masz teraz wizytę?? Mnie dzisiaj też brzuch boli od samego rana ale z przerwami.

buziaczek teraz to chyba będziesz miała poród ekspresowy :). Moja znajoma rodziła 2,5 godziny i to było jej pierwsze dziecko. Mam nadziej że i nam tak szybko pójdzie :).

Ja brzuch i piersi smaruję oliwką. Strasznie mam suchą skórę a nigdy nie miałam z tym problemu a teraz nic nie pomaga. Może wy znacie jakieś dobre balsamy, kremy??

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #408463 przez Madlen
Ja myślałam by kupić na rozstępy www.i-apteka.pl/product-pol-40144-MUSTEL...zapachowy-150ml.html ponoć dobry, na allegro taniej..
Może któraś używała go?

12 lata 4 miesiąc temu #408465 przez princess
Dzięki dziewczyny :kiss:

Wizytę mam za 10 dni. Dziś w nocy byłam już pewna, że zadzwonię do gina i pojadę na wizytę, ale z drugiej strony to ciągłe usg i naświetlanie, bez przesady. Tydzień temu miałam 10 minutowe usg, w poniedziałek szybkie usg z powodu tego krwawienia i dziś znów miałoby być? I tak pewnie gin kazałby mi leżeć i tyle. Więcej objawów żadnych nie mam i powoli się poprawia wiec chyba nie ma sensu jeździć...

12 lata 4 miesiąc temu #408466 przez Madlen
I tak trzymaj :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka