- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Dusia
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja sama w domku ,moja panna gdzieś wybyła,mąż w delegacji,w domu wszystko "wylizane"co tu robić ?
Jeżeli chodzi o papu to ja tylko mięcho,mięcho i mięcho !!!Dzisiaj zraziki,sosik i buraczki mmmmm pychota!!!!Tak się najadłam,ruszać się nie idzie
Oj oby do tego 4 września(następna wizyta)przeszłam ostatnio niemiłe chwile(chodzi o ciąże siostry)ale to może innym razem.
A imiona macie już wymyślone?
A bierzecie dziewczyny jakieś witaminy?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dusia ja biorę tylko kwas foliowy i magnez.
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja biore witaminy od poczatku ciazy. Lekarz mi przepisal. Imiona wybralismy z mezem Ewa i Hubert. A ty masz juz imiona przygotowane? Teraz wole sie przygotowac...bo jak bylam w ciazy z moim synem cala ciaze myslalam ,ze bedzie dziewczynka i mialam tylko przygotowane imie Ewa.....moje zaskoczenie bylo tak duze jak zobaczylam ,ze to chlopczyk ,ze wybralam imie Bartek.....nie wiem dlaczego. Oczywiscie moglam zmienic...ale jak juz zaczelam w szpitalu do niego tak mowic...i juz tak zostalo.Acha maluszek wstal teraz i rozrabia w brzuchu...hihi ...lubie to uczucie
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Mało tego. Przyjechała mama i zjadłam z nią 3 kawałki pizzy...
Co do witamin- lekarz zalecił Femibion1 na razie.
- Dusia
- Wylogowany
- gaworzenie
,już zapomniałam jakie to cudowne!!!(choć pod koniec bywa to mało przyjemne)
W pierwszej ciąży jakoś od początku czułam że będzie dziewucha,o imieniu dla chłopca wcale nie myślałam,no i miałam racje,urodziła się śliczna 4 kg Julcia :)miała takie pyzy że oczek jej wcale widać nie było,nie pasowało do niej Julcia raczej Kachna grubachna
A teraz to powiem szczerze że nie chce zapeszać,ale tak po cichutku chodzi mi po głowie Bianka,albo Antek :)Ale jak to dalej będzie to nie wiem,dlatego pytam Was,może znajdę jakąś inspiracje :)Mój duży dzidziuś(mąż)ma włoskie korzenie,nawet sobie nie wyobrażacie jakie on dziwactwa wymyśla
Pytam o witaminy bo się tyle na ich temat nasłuchałam,że już sama nie wiem co o tym myśleć,no ale skoro lekarz kazał to biorę
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Ja jak większość dziewczyn biorę Femibion 2. Imię to mamy dla chłopca wybrane, Marcel a dla dziewczynki to może Kornelia. Będziemy się zastanawiać jak już poznamy płeć.
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ile trwał Wasz poród?
- ile przytyłyście w ciąży i jak dlugo trwało zanim wrociłyscie do "swojej" wagi?
- miałyście rozstępy? smarowałyście sie specjalistycznymi kremami.
Tak mnie to wszystko nurtuje
Wiem, że niektóre wypowiadały się w tej kwestii ale zapominalska jestem
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
Mam pytanka do kobiet, które rodziły:
- ile trwał Wasz poród?
- ile przytyłyście w ciąży i jak dlugo trwało zanim wrociłyscie do "swojej" wagi?
- miałyście rozstępy? smarowałyście sie specjalistycznymi kremami.
Tak mnie to wszystko nurtuje
Wiem, że niektóre wypowiadały się w tej kwestii ale zapominalska jestem
Hej, jestem tegoroczna lipcowka a moj synek ma juz 4 tygodnie
- moj porod : do szpitala trafilam o 1:30 z coraz mocniejszymi skurczami, ok 2 trafilam na porodowke z rozwarciem 2 cm, o 7 mialam 10 cm i zaczelam przec i tak do 8:30 kiedy to sie zorientowali, ze maly ulozyl sie twarzyczkowo i zadecydowali o cesarce. Skurcze bolaly baaaaaardzo i nastepny chce tez cesarke.
- rozstepy: brzuch smarowalam Perfecta Dax Cosmetics + peeling Lirene ale niestety zadko smarowalam ida i posladki w rezultacie brzuszek mam piekny a na udach i posladkach troszke mi wyskoczylo w ostatnich chyba 2 tygodniach i podczas porodu.
- przytylam z 59 do 75 a po miesiacu waze 63
Dziewczyny, cieszcie sie ciaza i nie glupiejcie pod koniec z przyspieszaczami i ulatwiaczami jak herbata z lisci maliny, olej z wiesiolka bo to g*wno daje
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Popieram Twojego mężaNapiszcie jakie imiona chodza wam po glowie,moze cos sciagne napiszcie co sadzicie o Gabriel,Erwin,Leon,moj maz powiedzial ze skrzywdze dziecko tymi imionami i nie chce slyszec o nich,jak bedzie dziewczynka to raczej Michasia i na to sie godzi
Witaj Dusia
Aniajulia, gratuluję córci
sylwka727 napisał:
Uwielbiam pomidorową, ale mi nigdy smaczna nie wyszła, za to mój mąż robi bezbłędną Ja dziś na obiad miałam zapiekankę z ziemniaków, brokuła, boczniaków i surimiZa to zrobiłam dziś pomidorową jeszcze nigdy mi taka dobra nie wyszła przepyszna była
A co do mięsa to ja nie jem go już przeszło 9 lat i nigdy nie tęskniłam
Jak Wasze samopoczucie? Ja cały dzień leżę, bóle mam trochę mniejsze niż wczoraj, ale jednak mocno mi dokuczają Czytałam, że jak przy krwiaku mocno boli to prawdopodobnie łożysko się odkleja. Znów nic nie robię, tylko wstaję na siku i jedzenie. Bardzo się boję o moje maleństwo
- buziaczek18
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To ładnie waga Ci spadła. Nawet bym nie pomyślała o przyspieszaczach..
Buziaczek, podziwiam Cię. Tyle razy to znieść. Jestes dzielna i baardzo zaawansowana mamusia Chciałabym mieć taki poród jak Twój 4ty
Princess, będzie wszystko dobrze, tylko trzeba w to wierzyć kochana.. Dbasz o siebie i dzidzie w brzuszku, to najważniejsze. Siła wiary czyni cuda!
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
buziaczek teraz to chyba będziesz miała poród ekspresowy . Moja znajoma rodziła 2,5 godziny i to było jej pierwsze dziecko. Mam nadziej że i nam tak szybko pójdzie .
Ja brzuch i piersi smaruję oliwką. Strasznie mam suchą skórę a nigdy nie miałam z tym problemu a teraz nic nie pomaga. Może wy znacie jakieś dobre balsamy, kremy??
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Może któraś używała go?
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wizytę mam za 10 dni. Dziś w nocy byłam już pewna, że zadzwonię do gina i pojadę na wizytę, ale z drugiej strony to ciągłe usg i naświetlanie, bez przesady. Tydzień temu miałam 10 minutowe usg, w poniedziałek szybkie usg z powodu tego krwawienia i dziś znów miałoby być? I tak pewnie gin kazałby mi leżeć i tyle. Więcej objawów żadnych nie mam i powoli się poprawia wiec chyba nie ma sensu jeździć...
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa