BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407796 przez [email protected]
Hej.Nie chciałabym cesarki,w kwietniu mialam operacje i wiecej nie chce,pewnie nie zdaje sobie sprawy z bolu jaki mnie czeka podczas porodu ale mysle pozytywnie. Moja mama urodzila troje dzieci i jest drobna,przed zajsciem w pierwsza ciaze wazyla zaledwie 36kg.ze mna przytyla 15kg,2 porody b.ciezkie,tylko ze mna jakos lepiej wspomina porod.Moja sister jest wieksza odemnie i darla sie okrutnie,krzyczala na polozna i lekarza,na nastepny dzien wszystkich przeprosila i drugiego dziecka nie chce ale mysle ze jeszcze kiedys zmieni zdanie.
Jak sie dzisiaj czujecie mamusie? ja nie zapeszajac ok :)
Jak narazie mam termin na 22.02,w poniedzialek pewnie sie zmieni z usg.
W badaniach prenatalnych jest test papa i wszystko 400zl.najwiecej ten test chyba kosztuje.
Test pappa+usg czyli miedzy innymi przeziernosc fałdu karkowego zwieksza wykrywalnosc wad.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #407829 przez kasia123m
Michasia ten test lekarz zleca w momencie gdy z usg wychodzi podwyzszone prawdopodobienstwo wad lub przeziernosc jest duza,brak kosci nosowej.wczesniej sie tego nierobi.a jezeli z tego pfu w :laugh: yszoby dalej zle to robia aminopunkcje. Dlatego mowia zeby robic usg gen w 12 tyg zeby byl czas na pobranie tej krwi bo ten test z krwi robi sie od 10tyg chyba do 13.jakos krocej niz ogolnie usg genetyczne.Ale jak usg genetyczne wychodzi ok to sie krwi nie robi

Anoda niedenerwuj sie.bedzie dobrze.

Misia zdjecia ze slubu obowiazkowo wklejasz na forum :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #407893 przez anoda89
Dobrze że mamy trochę czasu na namysły :). U mnie była mama z bratem, trochę pogadaliśmy. Tęskni mi się za nimi :(. Jak byłam na chodzie to raz w tygodniu byłam i siedziałam cały dzień. Zaczynam coraz bardziej się stresować wizytą. Boje się jak cholera tego że jak się trochę przejdę to zacznę krwawić.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407902 przez Satine0
Szybko zleci do tego lutego ;p

Ja dopiero co się dowiedziałam, że jestem w 5 tyg ciąży a to już drugi trymestr się zaczyna! :woohoo:

12 lata 4 miesiąc temu #407939 przez anoda89
Dziewczyny ja niedługo uciekam do gina. Trzymajcie kciuki.

12 lata 4 miesiąc temu #407942 przez LadyAgula
anoda89 napisał:

Dziewczyny ja niedługo uciekam do gina. Trzymajcie kciuki.

Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo żeby wszystko było jak najlepiej :) :) NApisz co i jak po.

12 lata 4 miesiąc temu #407946 przez michasia
Anoda trzymamy, trzymamy.

Ja we wt mam wizytę u mojej gin, to chyba zapytam, jestem w ciąży 2 tyg wcześniej niż na pasku, to jeszcze bym zdążyła w miarę.
Wizyty powinny być co tydzień:)

Na obiad miałam w końcu frytki -poprzednio jednak nie robiliśmy:)
A dziś mam imieniny dziadka, to będzie imprezka:)
Cały czas mam 3 kg do tyłu, to nie przejmuje się jedzeniem.

12 lata 4 miesiąc temu #407949 przez LadyAgula
Powiedzcie mi jak to jest z tymi położnymi bo one teraz składają wizyty w domu już podczas ciąży tak??? A po co to??? I to jest mus? Czy można z tego zrezygnować?

12 lata 4 miesiąc temu #407955 przez Satine0
Ja pierwsze słyszę o tym ;-) U mnie chyba tego nie ma .

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407958 przez mrufka
Ja też pierwsze słyszę. Po urodzeniu 3 razy zagląda pielęgniarka środowiskowa.

michasia ale narobiłaś mi smaka na frytki

12 lata 4 miesiąc temu #407959 przez kasia123m
Polozna byla dopiero po powrocie z dzieckiem ze szpitala.a teraz wpada ponoc jeszcze kontrolnie jak dziecko ma 3mies i robi spis mlek kosmetykow itd.
Ja juz po wizycie.moge jechac ale jest problem.moj gin bedzie dopiero 10wrzesnia.to za 4,5tyg.kupa czasu.bo za dwa tyg on jest ale mnie nie ma.strasznie dlugo.troche sie boje.lekarz tez pewny nie byl.bede sie modlic zeby dobrze bylo.w razie czego mam jechac do niego do szpitala do poradni albo nie daj Boze na oddzial i powiedziec ze jestem od niego.nadal zakaz chodzenia po gorach.duphaston mam 3 razy po pol ale tylko dlatego ze jade bo potem juz koniec.i w tajemnicy wielkiej z duza doza bledu wiem ze moj dzidzius chyba nic nie ma miedzy nogami :laugh: :laugh: :laugh:

Wlosy moge farbnac ale tylko szaponem.

Anoda czekamy na Ciebie.

12 lata 4 miesiąc temu #407960 przez jadziatopol
Na poczatku sorki za te liste...nie wiedzialam co i jak :)
A jezeli chodzi o polożna może przyjsc ale nie musi...zalezy od Ciebie. Przychodzi do ciebie po porodzie, pokazuje jak pielegnowac dziecko...obserwuje rowniez ciebie...czy wszystko sie prawidlowo goi po porodzie. Ja po pierwszym porodzie skorzystalam z pomocy poloznej...bo czulam sie jak dziecko w ciemnosci. Nie mialam nikogo kto moglby mi pokazac jak kapac dziecko etc.Ale teraz mysle,ze poradze sobie sama :)
Anoda-trzymam kciuki. Daj znac po wizycie. Na pewno wszystko bedzie w porzadku. Ja mam jutro wizyte ....tez trzymajcie kciuki. Jak bede miala zdjatko to zamieszcze :)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #407965 przez Satine0
Ale mi się dziewczyny spać chce!! :P Masakra...zaraz zasnę na siedząco.

A do mojej wizyty coraz bliżej mrrr... Jedynym minusem moich wizyt jest to, że do mojego lekarza muszę od 7 rano w kolejce stać! On przychodzi o 9 dopiero...a i tak zawsze jeszcze 6-10. Mówię wam masakra. Tyle kobietek do niego chodzi.

12 lata 4 miesiąc temu #407972 przez jadziatopol
Satine idz do spanka. Ja mam dopiero poranek u siebie ale tez mi sie chce spac okropnie. Jutro wazny dzien i dla Ciebie i dla mnie :) Jak wrocisz od lekarza to podziel sie wrazeniami...ja tez napisze jak bylo. :)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #407974 przez Satine0
Nie, nie...ja wizytę mam dopiero 21-go :( Ale już blizej niż dalej :P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka