BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #407234 przez aniajulia2
kasia123m piękna dzidzia a znasz płeć?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #407237 przez anoda89
Dziewczyny mam nadzieje że ja jutro się dowiem co się w brzuszku ukrywa :). Cały czas myślę że będzie chłopak ale czym bliżej wizyty tym mam wątpliwości. Wcześniej lekarz nic nie widział i powiedział że są szanse na dziewczynkę :laugh:, mi to obojętne aby zdrowe.

kasia a mi Twoja dzidzia na chłopca wygląda :).

12 lata 4 miesiąc temu #407251 przez justyna84
kasia mi tez twoja dzidzia na chlopca wyglada ,super zdiecie bardzo wyraziste.

My juz w niemcach narazie jest fajnie chociaz strasznie tesknie i tylko chce mi sie plakac ale mam nadzieje ze bedzie dobrze
Wczoraj lezac na plecach moja mala kruszynka pokopala mnie czulam to wyraznie ,takze obalam mit ze we wczesnej ciazy nie czuc ruchow :) . juz sie nie umie doczekac az pujde do ginekologa moze tu maja lepsze usgg :) . Pozdrawiam

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407282 przez mrufka
Hej dziewuszki ja już po badaniu bałam się jak cholera od 3 w nocy nie spałam tak się przejełam tymi badaniami. Na szczęście moja mała jest zdrowiutka jak rybka. Gin określił mi płeć będę mieć córcie. 28 września mam następną wizyte i będzie juz 3d. Mała się kręciła nie dała się zmierzyc ale się udało uffff ulżyło mi strasznie. Ciszę się jak cholera.

Mówiłyście o byciu w ciąży że to choroba jestem teraz tego samego zdania zmęczenie wymioty nastroje bóle i inne dolegliwości od wczoraj mnie boli w pachwinach kasia ty chyba masz te bóle? ja z nimi dajesz sobie rade? a po za tym super że dzidzia zdrowa, fajne masz to zdjęcie wtydnisia słodkie. Jednak w pierwszej ciązy uważałam że bycie w ciązy to najpiękniejsza rzecz jaka mnie spotkała mogłabym chodzić przez całe życie nie miałam naj mniejszego objawu że w niej jestem oprócz brzuszka i baraku okresu, robiłam wszystko pływałam ćwiczyłam jeździłam na rowerze, biegałam wszystko do 9 miesiąca a teraz zmieniam zdanie wcale fajne to nie jest ;)

a to dzisiejsze foto mojej modelki :laugh:
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #407290 przez anoda89
mrufka super! Pierwsza forumowa dziewuszka :laugh:. Normalnie się cieszę razem z Tobą :).

12 lata 4 miesiąc temu #407295 przez buziaczek18
Hej dziewczynki ja już jestem w domku ,wczoraj wyszłam ze szpitala cisnienie mi się unormowało,biorę leki i jest oki,w szpitalu miałam robione usg i doktor stwierdził że na 85 % widzi tu dziewczynkę zobaczymy czyli będzie Zuzia,kurcze mój mąż się cieszy ,bo chciał dziewczynkę,a mi obojętnie aby zdrowe było 17 idę na następne takie dokładne usg teraz tylko pokazywał mi jak macha nóżkami ,roczkami i akurat fikneła koziołka jakie to wspaniałe uczucie u mnie na tyle ,filmik obejrzałam razem z moimi starszymi dziecmi,ale nam się podobał super,dziewczyny ale super te wasze maleństwa, :) Justyna czy chcesz powiedzieć że już poczułaś pierwsze kopniaczki dzidziusia tak wczesniej? :) ale się naczytałam ale już jestem na bierząco ,zajrzę póżniej.

12 lata 4 miesiąc temu #407324 przez Satine0
Widzę, że już płeć znacie to może i ja się dowiem na wizycie co fasol ma miedzy nogami :P

12 lata 4 miesiąc temu #407329 przez anoda89
Wow kolejna dziewczynka :).

Satine kiedy masz wizytę?

12 lata 4 miesiąc temu #407334 przez Satine0
Dopiero 21-go :( To będzie 15 tydzień więc może coś dojrzy. Mam nadzieje ;p

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407352 przez Madlen
kolejna śliczna dzidzia. Gratulacje mrufka.

Ten dzień to był koszmar. Potworny ból głowy i straszne wymioty. Nic nie mogłam zjeść ani wypić.
Moja mama przybyła na pomoc- przyniosła Pepsi w puszce i kazała szybko wypić. I stał się cud. Głowa przestala boleć, odbiło mi si ze 100 razy i wymioty ustąpiły :laugh:
Mówi, że najprawopodobniej coś stanęło mi na żołądku. Może to nie miało nic wspólnego z ciażą.. Najważniejsze, że odżyłam.
Kocham Pepsi. :kiss:

Ps.Na zdjeciu USG zobaczyłam, że termin porodu to 23.02. Zmieniłam więc suwaczek :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407363 przez mrufka
Mi na wymioty pomógł kisiel odkąd go zjadłam nie wymiotuje teraz profilaktycznie jem jeden dziennie, a wypróbowałam chyba wszystko. Madlen ja miałam tak jak ty nawet dostałam kroplówkę do picia bo tak ze mną było ciężko że nawet nie siusiałam i nawet po niej wymiotowałam a tu życie uratował mi kisiel :laugh:

Ja nie mam imienia dla dziewczynki bo wiele mi się podoba Adrianna, Lena, Marcysia, Marysia, Ula, Hania, Ninka, Maja, Marianna i nie wiem jak by był chłopiec to jest tylko jedna opcja Jaś :) a wy jak macie imionka powybierane?

12 lata 4 miesiąc temu #407365 przez Satine0
U mnie Marysia albo Mieszko :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407376 przez Madlen
Mrufka kisiel- wypróbuje, mam nadzieje, że aż takie straszne wymioty nie powrócą, bo to było z potwornym bólem głowy= coś stanęło na żołądku. Oby..

Imion nie wybrałam, poczekam aż poznam płeć. Mam USG genetyczne 16go. Wtedy będę miała równo 13 tydzień ciąży. (wg ostatniego USG)
Do kiedy te przezierność karkową mozna zbadać?

12 lata 4 miesiąc temu #407380 przez mrufka
Madlen przezierność karkową ja miałam dziś mierzoną a mam 13 i 6 dni chyba można do 14 tygodnia ale nie wiem

12 lata 4 miesiąc temu #407383 przez Satine0
Madlen ja mam to samo ;-) To migrena...potworny ból głowy, każdy ruch oczami boli do tego nudności i w końcu jak pójdzie paw to jest ulga.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka