BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407415 przez Madlen
Satine0 napisał:

Madlen ja mam to samo ;-) To migrena...potworny ból głowy, każdy ruch oczami boli do tego nudności i w końcu jak pójdzie paw to jest ulga.

Wyglądało jak bóle migrenowe, ale takie po pepsi nie ustają. (Choć w ciąży już wszystko dopuszczam) :)
W grudniu dopadła mnie straszna migrena (wczesniej nie chorowałam), kilka dni trwała, nic nie pomagało, nawet supersilne leki. Doszły wymioty. Karetka zabrała mnie na izbę przyjęć, tam robili mi mnóstwo badań( badania krwi, kardiolog, tomografia glowy). Zrobili zabieg - punkcja lędźwiowa (pobranie płynu mózgowo- rdzeniowego, miało to zdiagnozować, czy nie ma zapalenia opon mózgowych), po którym leżałam i miałam komplikacje(efekt popunkcyjny, częsty) :(
W szpitalu spedziłam tydzień. Później w domu leżałam. Ktoś w szpitalu wspomniał, że może to przez tabletki antykoncepcyjne. (Nikt mi nie badał hormonów wtedy, szkoda, bo wyszłaby choroba tarczycy, która ujawniła się w ciąży). Diagnoza przy wypisie- migrenowe bóle głowy. Nie powtórzyly się. Nie wiadomo skąd tamto było.. Może nerwy, a może jakis wirus..
Gdy tak leżałam w szitalu i cierpiałam dotarlo do mnie, że nic po sobie nie zostawię(....) i zapragnęłam miec dziecko... :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #407438 przez kasia123m
Madlen ostateczny termin to 13tyg 6dni.

Mrufka i Buziaczek gratuluje coreczek.ja tez bym bardzo chciala dziewczynke.bardzo bardzo.czy moj dzidzius wyglada na chlopca.tez tak na poczatku pomyslalam.bo mi sie wydawalo ze jajeczka widze.ale lekarz powiedzial ze to napewno nie jajeczka.wiec sobie jeszcze poczekam na plec.na takich slabszym usg to moge jeszcze sporo czekac.trudno.
Wazne ze dzidzia zdrowa.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407444 przez Madlen
buziaczek18 napisał:

Hej dziewczynki ja już jestem w domku ,wczoraj wyszłam ze szpitala cisnienie mi się unormowało,biorę leki i jest oki,w szpitalu miałam robione usg i doktor stwierdził że na 85 % widzi tu dziewczynkę zobaczymy czyli będzie Zuzia,kurcze mój mąż się cieszy ,bo chciał dziewczynkę,a mi obojętnie aby zdrowe było 17 idę na następne takie dokładne usg teraz tylko pokazywał mi jak macha nóżkami ,roczkami i akurat fikneła koziołka jakie to wspaniałe uczucie u mnie na tyle ,filmik obejrzałam razem z moimi starszymi dziecmi,ale nam się podobał super,dziewczyny ale super te wasze maleństwa, :) Justyna czy chcesz powiedzieć że już poczułaś pierwsze kopniaczki dzidziusia tak wczesniej? :) ale się naczytałam ale już jestem na bierząco ,zajrzę póżniej.

Dobrze, że jesteś już w domu. I z nami :)

To wyrobię się z genetycznym w czasie :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407451 przez anet-a-1401
17 mam badania prenatalne tak się zastanawiam kurde ja tylko wymiotowałam 3 dni jeden dzień mnie brzuch bolał ,a tak to żadnych objawów nie mam tylko wstręt do nie których potraw, zaczynam się martwic czy ze mną wszystko ok:(
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #407455 przez Madlen
Aneta jak najbardziej OK. Tez mam wstręt do niektórych potraw. :)

12 lata 4 miesiąc temu #407459 przez anet-a-1401
loo mam nadzieje a ty na kiedy masz termin madlen?

12 lata 4 miesiąc temu #407464 przez Madlen
justyna84 napisał:

kasia mi tez twoja dzidzia na chlopca wyglada ,super zdiecie bardzo wyraziste.

My juz w niemcach narazie jest fajnie chociaz strasznie tesknie i tylko chce mi sie plakac ale mam nadzieje ze bedzie dobrze
Wczoraj lezac na plecach moja mala kruszynka pokopala mnie czulam to wyraznie ,takze obalam mit ze we wczesnej ciazy nie czuc ruchow :) . juz sie nie umie doczekac az pujde do ginekologa moze tu maja lepsze usgg :) . Pozdrawiam

Przyzwyczaisz się do nowego miejsca, będzie na pewno będzie lepiej w utrzymaniu i z socjalem niż tu w tej krainie. :)
Możesz opisac te ruchy dziecka?
Na kiedy masz termin?

Aneta moj termin z ostatniego Usg to 23.02.

12 lata 4 miesiąc temu #407466 przez chomiczka
Ja wróciłam już z badania. Niestety nic z tego. Dzidziuś za mały, musi podrosnąć jeszcze 5 mm żeby można było je wykonać :( najgorzej że ja za tydzień wyjeżdzam na wakacje i jak wrócę to lekarz powiedział że będzie znowu za późno ;/ więc musi mały podrosnąć te 5 mm w ciągu kilu dni :( mam nadzieje że się uda, bardzo mi zależy na tym badaniu ;/

Ale widziałam go dzisiaj, i już macha rączkami i nóżkami jak szalony :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407470 przez Madlen
Najważniejsze, że widziałaś. :) A ile teraz ma CRL?

12 lata 4 miesiąc temu #407471 przez Satine0
Mi nic lekarz nie mówił o tych badaniach... aż dziwne. Wizytę mam w 15 tc. więc będzie późno.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #407475 przez Madlen
Satine, chodzisz prywatnie czy na NFZ? Czytałam, że NFZ badanie genetyczne refunduje po 35 r.ż. albo jeśli jest potrzebne..

12 lata 4 miesiąc temu #407479 przez princess
Dziewczyny, śliczne Wasze maleństwa :)

Mrufko, fajnie, że już znasz płeć :) Już wiesz jakie zakupki robić :) A co do imienia, to z tych które wymieniłaś najładniejsze Lena i Maja. Moje faworytki to Liliana i Anastazja :)

Chomiczko, maluch urośnie napewno, co to dla niego 5 mm :) Tyle to w 3 dni nadrobi :) Mój urósł od czwartku do poniedziałku ponad 7 mm :)

Dziewczyny, macie najaktualniejszą listę ?

12 lata 4 miesiąc temu #407480 przez Satine0
Madlen chodzę na NFZ ;-)

12 lata 4 miesiąc temu #407485 przez Madlen
W tej dziwnej krainie za genetyczne trzeba bulić niestety. Żenada..

12 lata 4 miesiąc temu #407487 przez Satine0
Tu za wszystko trzeba bulić ;p

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka