- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Ale czasem też pokurw.je trochę, ponarzeka na dolegliwośći. Zwłaszcza gdy z energicznej dziewczyny zamienia się fizycznie w "staruszke". Wiem, nie wypada na tym forum tak pisać, powinno się uwielbiać ten stan.. I pewnie spotkam się z krytyka, że będzie jeszcze gorzej, że zobaczę później jak będzie "różowo". Opisuję jednak stan dzisiejszy- tu i teraz mi źle, myslalam, że już ok, ale mdłości nadal są, jedzenie nie smakuje, wymioty... Facet często nie rozumie, mama też się dziwi. Chcę iść do pracy, a nie mam mocy. W gratisie dostałam chorobe tarczycy.
No dobra wystarczy na dziś..
aha wiem, że może być gorzej.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak to już jest.
Madlen Czasami trzeba sobie ponarzekać nawet tutaj na forum ;P wtedy jest nam lżej
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja tez się nacierpiałam z wymiotami mdłościami teraz przechodzę fazę burzy emocjonalnej dzis chyba z 3 razy płakałam , bo to kotś mi coś powiedział albo nie powiedzial tragedia...
myslalam , ze tylko ja tak mysle , ze mam watpliwosci , że to wcale nie jest tak cudownie byc w ciązy wiem , ze to okrutne , ale gdy fantazja na temat ciąży zderza sie z rzeczywistoscia to nie zawsze jst tak pieknie ...
i nadodatek nikt tego nie rozumie , bo dziwia sie jak im opowiadasz i odpowiadaja ze przeciez nie moze byc az tak zle tragedia paradoks życia złośliwość ? sama nie wiem czemu tak jest.
mimo, ze pozniej się nam to wynagrodzi
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bo z jednej strony jestem na maxa szczęśliwa, że jestem w dwupaku, ale z drugiej nie da się nie zauważyć tej całej otoczki, tych gratisów.
Dobrze, ze jest forum, dobrze, że mam poduszkę- rogalkojec, bo chyba będę spać z nią zamiast męża. W przeciwnym razie nikt się nie wyśpi. W nocy kursuję do WC kilka razy, od 5 mdłosci, dziwny smak w ustch (krew?), do czasu kiedy sie zdecyduję na 1 posiłek, a to zaczyna być misja (odrzuci czy nie)... No a zanim się "rozkręcę" to późny poranek. Wtedy jest troszkę mocy.
Dzwoniła dziś moja przyjaciółka, też jest w ciąży 7 t.c. Powiedziała, że ciąża to jakiś koszmar...
A może brak mi seksu.. Nie wiem.. Staram się o tym nie myśleć. Nie wolno mi
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mam nadzieje ze mdlosci i wymioty ci przejda tak jak mi
tylko , ze u mie jak w odstawke poszly mdlosci i wymioty to przyszla bezsennosc i burza emocjonalna i przez to czuje sie strasznie wyobcowana ;/
ale pewnie BEDZIE LEPIEJ
obejrzyj " jak urodzic i niezwariować" gra tam babka, która pisała książkę i na koncu opowiedziala co to naprawde jest ciaza
zgadzam sie z twoja kolezanka
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też miałam zatwardzenie i raz zdarzyło mi się cisnąć na siłę i zakrwawiłam. Teraz wolę dłużej poczekać niż znów mieć to samo. A te bóle u Ciebie mogą mieć charakter jelitowy. Ja przed wypróżnieniem też mam bóle i wtedy się zastanawiam, czy to macica, czy jelita i jak w końcu poczuję, że muszę na kibel to już wiem i po bóle ustępują. Czasem przed wypróżnieniem zwijam się z bólu jak przy ostrej biegunce.Hej dziewczyny. Mnie dziś w nocy złapał okropny ból brzucha wydaje mi się że to przez zatwardzenie miałam jakieś 2,3 dni i właśnie tej nocy jak poszłam po łazienki po tym bólu to zatwardzenie przemieniło się w biegunkę, wróciłam do łóżka i ból minął miałam tylko leciutkie pobolewanie, jakieś 2 tyg temu też zatwardzenie przemieniło się w biegunkę ale nie miałam żadnych bóli... Boję się też bo przeszły mi dziś mdłości jak ręką odjął, martwi mnie takie nagłe przerwanie mdłości boję się że coś się stało a wizytę mam dopiero w następny czwartek a jutro na badania.
Madlen napisał:
Ja nigdy nie badałam krwi w kierunku HCV i w obecnej i poprzedniej ciąży gin mi tego nie zlecał. Jak szłam do szpitala w zeszłym roku to przy przyjęciu pytali, czy byłam szczepiona na żółtaczkę.Witam Mamusie.
Każda cieżarna powinna zrobic badanie na HCV? Ja nie robiłam i teraz się zastanawiam czy nie powinnam, czy w szpitalu nie będą wymagać tych badań...
Lekarz Wam je zalecił?
chomiczka napisał:
Z tą grupą krwi to jakiś żart chyba. Koniecznie musisz powtórzyć. A Twoi rodzice jakie mają grupy krwi? Masz rację z HCV, jak będę szła się kłuć to i to zbadam... Trzymam kciuki za jutrzejsze USGMadlen mi lekarz nie zalecił tych badań, sama zrobiłam bo mogłam zrobić za darmo. W szpitalu byłam tylko raz w życiu w wieku 8 lat, więc nie wiem skąd miałabym się zarazić. Tym bardziej jestem zdziwiona, liczę jeszcze na to że wystąpił jakiś bład. Robiłam też badanie na grupę krwi i wyobraźcie sobie, że w wieku 8 lat miałam robione i grupa krwi była O Rh+, a z wczorajszych badań wynika że mam grupę A Rh - !!! Czyli całkiem inna. Chyba bedę musiała wszystko jeszcze raz powtórzyć.
Radzę wam kochane tez zrobić badanie na HCV, no jak widać nigdy nic nie wiadomo.
Jutro idę na USG genetyczne, mam nadzieję że tam wszystko będzie ok
anuska0987 napisał:
Znaczy to, że nie jesteś zakażona wirusem WZW typu B, wirusem HIV i kiłą.CZESC DZIEWCZYNY JA JESTEM PO BADANIACH MOZE WIE KTOS CO TO ZNACZY HBSAG ll UJEMNY , HIV -COMBI UJEMNY , RPR-CARBON UJEMNY MIAL KTOŚ Z WAS TAKIE BADANIA I WYNIKI
Satine, dobrze, że sprawa z Twoją suknią się unormowała. Ja też bym była wściekła. A po Twoim suwaczku widzę, że Twoja dzidzia strasznie szybko urosła, czyżby zmienił się Tobie termin porodu?
LadyAgula napisał:
Właśnie weszłam na ich stronkę i oczywiście nie znalazłam tego, co mnie najbardziej interesowało, jak to działa i co jest badane? Tak myślę, że jakiś hormon? Po kobiety przyjmujące progesteron nie powinny wykonywać tego testu.Hej hej
Słyszałyście o intelligender test???
Od 10 tyg. ciąży można za jego pośrednictwem sprawdzić płeć dziecka Podobno na 90% się sprawdza i dużo pozytywnych opinii ma. Ale koszt 139 zł plus przesyłka...
gabilee napisał:
Ja się na tym nie znam, ale słyszałam, że grupa krwi może się zmienić u noworodka, lub osób po przeszczepie szpiku i transfuzji krwi... Więcej przypadków nie znam.chomiczka grupa krwi może sie zmienić jako dziecko mozesz miec inna nie wiem czemu tak jest , ale jest
Madlen napisał:
Poczekaj do trzeciego trymestru Ja cierpliwie wszystko znoszę, ale jak pomyślę o porodzie to zaczynam się bać To jest dopiero przeżycie, co tam nudnościNo to muszę gina zapytać o te badania. Ciągle coś do zrobienia....
Błogosławiony stan?
Przeciez ciąża to koszmar.. Nie ma na nic sily, mdłości, ograniczenia i złe samopoczucie. A niektore kobiety to dopiero maja prze....., bo muszą leżeć. Podziwiam.
Ale oczywiście cieszę się, że będzie dzidzia, bo od dawna o niej marzę..
Ale drugi raz nie chciałabym tego przechodzić..
gabilee napisał:
Ja mam tak samo, jem za dwoje i częściej. Nie mogę dopuścić do głodu bo wtedy mdłości murowane. A Ty bidulko nadrabiaj zaległości i stracone kilogramy, dzidzia też chce jeśćhej mamusie
jak wam mija dzień?
ja cały czas jem tak jak nie jadłam ,bo wymioty to teraz nadrabiam masakra wy tez tak macie?
byłam na zakupach dzisiaj chciałam sobie coś kupić i gdzie wylądowałam ? w dziale dziecięcym i zamiast kupić sobie to wydałam pieniążki na moje ciuchy to na ciuszki dla baby mojego
są tak słodkie te ciuszki , że nie mogłam się powstrzymać.
Madlen napisał:
Poczekaj jeszcze trochę a poczujesz się lepiej. Mnie już mdłości ttak nie dokuczają, najczęściej jak się robię głodna. Większość rzeczy też już powoli zaczyna mi smakować. Mówią, że w drugim trymestrze kobieta dostaje powera jak nigdy.Tak Sylka,matka zniesie wszystko..
Ale czasem też pokurw.je trochę, ponarzeka na dolegliwośći. Zwłaszcza gdy z energicznej dziewczyny zamienia się fizycznie w "staruszke". Wiem, nie wypada na tym forum tak pisać, powinno się uwielbiać ten stan.. I pewnie spotkam się z krytyka, że będzie jeszcze gorzej, że zobaczę później jak będzie "różowo". Opisuję jednak stan dzisiejszy- tu i teraz mi źle, myslalam, że już ok, ale mdłości nadal są, jedzenie nie smakuje, wymioty... Facet często nie rozumie, mama też się dziwi. Chcę iść do pracy, a nie mam mocy. W gratisie dostałam chorobe tarczycy.
No dobra wystarczy na dziś..
aha wiem, że może być gorzej.
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiedyś w rozmowie z przełożonym powiedziałam mu, że ciąża to nie choroba. Ale głupiutka byłam. Zmieniam zdanie. Choroba! Brak sił, zmęczenie, bóle, wymioty...i reszta w pakiecie. Jak sie było po 2 stronie łatwo bylo oceniac..
Princess, nasza skarbnica wiedzy. Oby było jak piszesz w 2 trymestrze. Kiedy on się zaczyna?? 14 t.c?
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale nic trzeba być dobrej myśli... jesteśmy razem w grupie ciężkiego przechodzenia ciąży hah
aha madlen ja też cierpie na brak seksu też staram sie o tym nie myśleć , ale uważam , że seks jest najlepszy na wszystko (w moim przypadku pomagało nawet na mdłości i wymioty chociaż na chwile ) a tu co mam ZABRONIONE ;/
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
haha też tak mówiłam, a teraz leżę w domu i bąki zbijam
ale nic trzeba być dobrej myśli... jesteśmy razem w grupie ciężkiego przechodzenia ciąży hah
aha madlen ja też cierpie na brak seksu też staram sie o tym nie myśleć , ale uważam , że seks jest najlepszy na wszystko (w moim przypadku pomagało nawet na mdłości i wymioty chociaż na chwile ) a tu co mam ZABRONIONE ;/
Może szlaban zostanie odwołany wkrótce..
chciałam iść do drugiego lekarza to mam. I jeszcze mówi że są inne sposoby przytulania. No i co, że są.. jak korzyść może byc tylko dla faceta...
- gabilee
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Na kolacje zjadlam 25 placuszkow,byly pyszne robi sie jak nalesniki tylko zamiast mleka daje sie kefir i kwasne jablka polecam,robilam pierwszy raz i wyszly puszyte,mniam
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dokładnieoglądałam popiewram to w 100 %. Ale widzisz, w tym filmie jedna ciężarna ćwiczyła, inna dostała energii w ciąży. Czy nie mogłoby być tak?
Kiedyś w rozmowie z przełożonym powiedziałam mu, że ciąża to nie choroba. Ale głupiutka byłam. Zmieniam zdanie. Choroba! Brak sił, zmęczenie, bóle, wymioty...i reszta w pakiecie. Jak sie było po 2 stronie łatwo bylo oceniac..
Princess, nasza skarbnica wiedzy. Oby było jak piszesz w 2 trymestrze. Kiedy on się zaczyna?? 14 t.c?
Satine0 napisał:
To jakieś dziwne te suwaczki. Ja mam termin na 18 i jak robię suwaczek to tc wychodzi mi tak samo, jak wychodzi na USG i co mi wylicza gin. Ale u Ciebie jest duża rozbieżność Między naszymi terminami porodu 4 dni różnicy a między suwaczkami aż 12 dni Na moim suwaczku wychodzi, że jesteś w 12 t 5 dPrincess nie urosła Po prostu nie wiem jakim cudem, ale jak robiłam tutaj suwaczki to pokazywały mi o tydzień mniej niż rzeczywiście w ciąży jestem. Na tej stronie wpisałam datę porodu 14 luty tak jak wyszło z usg i się wszystko zgadza
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. napisał:
Czasem zdarza się błąd przy badaniu, tak samo jest z innymi badaniami i nie raz trzeba je powtarzać.Hej dziewczyny.Nie bardzo wiem jak to mozliwe ze zmienia sie grupa krwi ale chyba to prawda,moja tesciowa dowiedziala sie przez przypadek ze ma O rh+ a miala O rh-
Na kolacje zjadlam 25 placuszkow,byly pyszne robi sie jak nalesniki tylko zamiast mleka daje sie kefir i kwasne jablka polecam,robilam pierwszy raz i wyszly puszyte,mniam
Madlen napisał:
Jeśli masz zabroniony również orgazm to niestety tak jest...gabilee napisał:
I jeszcze mówi że są inne sposoby przytulania. No i co, że są.. jak korzyść może byc tylko dla faceta...
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa