- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
ja smaruje się oliwką ale kupię sobie coś na zmianę a na obiadek zrobiłam pyszną zukę ogórkową ) pozdrawiam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dusia
- Wylogowany
- gaworzenie
Wiem bo prawie wszystkie moje znajome mają wózki x-landera
allegro.pl/x-lander-x-move-2012-sapcerow...ove-i2523517340.html
- Dusia
- Wylogowany
- gaworzenie
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dusia dzięki....zerknę na pewno. Słyszałam juz tę nazwę.
Teraz lecę do lekarza. Trzymajcie się cieplutko i spijcie dobrze
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Z wózków to jak już wcześniej pisałam podoba mi się x-lander, maxi-cosi, mutsy. U mnie jednym z kryteriów to żeby były pompowane koła i dobra amortyzacja kół i rodzimy zimą więc i gondola musi być duża.
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madlen co do twoich pytań to mój poród to szkoda do porodu porównywac bo praktycznie nic nie czułam bo dzieci ważyły 600g i 620g i trwał 2godzinki a zleciało jak pół przez 6 miesięcy przytyłam 10kg a co dziwne rozstępy zrobiły mi się w ostatnim tygodniu jak już leżałam i nic nie jadłam a jak wyszłam ze szpitala (po 1,5miesiąca) miałam już swoją wagę albo nawet trochę mniej bo się nie ważyłam ale wchodziłam w ciuchy sprzed ciąży
Princess nie czytaj na internecie tych wywodów bo nie wiadomo kto to pisze i czy ma pojęcie o tym co pisze poza tym nie zawsze wszystko wygląda tak samo
Jadzia to straszne nie wyobrażam sobie takiego wypadu i to w ciąży ale dobrze że wszystko się tak skończyło i synek zdrowy
Marlena zupka ogórkowa, mama robi świetną lepszej nie jadłam ale no cóż muszę tydzień poczekać aż wrócą z Hiszpanii
A co do wózków to jeszcze aż tak myślami nie wybiegam modlę się żeby dotrwać chociaż do 28tc żeby nic się nie stało złego tak jak w pierwszej ciąży. Teraz nawet nie potrafię się w pełni cieszyc ciążą bo cały czas się boję...
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No bole krzyzowe to masakra.ja bolu brzucha wogole niepamietam.tylko te wklucia w kregoslup.jak lapalo to jakby mi ktos dluto w kregoslup wbijal a kazaly mi lezec i sie nieruszac bo jeszcze jak chodzilam to jakos sie skulilam i szlo.ciocia moja byla kolo 12 to jej pytalam kiedy zaczna sie bole brzucha bo oprocz cholernego kregoslupa to brzucha nieczuje.potem byla o 14 bo wychodzila z prcay to jej lekarka powiedziala ze jeszcze wiele godz a ja sie juz konczylam na lezaco.na szczescie o 3:30 syn sie urodzil.tzn o 15:30 .po takich dawkach przyspieszaczy,przy wypychaniu i spadku tetna.Idac rodzic obiecalam sobie ze niepozowole wypychac.kolezanki dziecko wypychali i ma dzieciece porazenie mozgowe bo glowke uszkodzili.Ale moj syn byl tak owiniety pepowina ze nie chcial wyjsc.pepowina trzymala go w srodku.wiec pchali.3 lekararzy bo 2 pierwsze lekarki nieumialy i dopiero jak urwalo sie lozyko to on z lozyskiem naraz wyszedl.tetno spadalo.powinni ciac.byla niedziela.wiecej w tym szpitalu rodizc niebede.teraz jak sie ciocia dowiedziala ze w ciazy jestem to odrazu pytala gdzie bede rodzic.ja mowie ze nie na kopernika.a ona to dobrze bo mialam Ci mowic zebys u nas nierodzila.Nie mialam okazji zapytac dlaczego bo zmarl jej maz kilka dni pozniej wiec maja co innego na glowie ale kiedys zapytam.Ten szpital ma najlepszy oddziql noworodkowy w kraku.wiec jak dziecku sie cos dzieje przewoza tam.ale poza tym nie ma nic.Nie chodzi mi o sale czy boksy na porodowce.ale obok porodowki byla lazienka.tam zrobili lewatywe i wisisz nad kiblem a drzwi nie tylko z porodowki ale i z korytarza i wchodzi jakis gosc.no masakra.bo tam oporcz kibla bez scian byl prysznic i jakas wanna.zero intymnosci.dla mnie to upokorzenie.masakra.Ale dziewczyny niemartwcie sie.sa lepsze szpitale.akurat ja trafilam na taki.
A ktos moze wie czy jak byly bole krzyzowe w 1 porodzie to przy drugim tez musza byc?
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasia co do bóli krzyżowych nie pomogę, sama też je miałam. Nie wiem czy przy kolejnym porodzie się pojawiają. Nejlepiej zapytać jakiejś połoznej.
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa