- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Martyna
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- buziaczek18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- vini-miki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Monia, ja mam taki o

A Zuzia charczy dalej, ale delikatnie tak...wczoraj nie zrobilam jej zadnej inhalacji, dzis musze sie spiac.
Wogole wczorajszy dzien byl dniem marudzenia, caly czas chciala przy cycku, rzucala sie na niego jak wsciekly pies doslownie, zeby po 5 pociagnieciach znowu wypuscic...szukala przytulanki. Wazylam ja wczoraj jak zwykle na glodniaka i sie lekko "zmartwilam", bo od kilku dni waga stoi w miejscu, nic do przodu nie rusza. Kurde musze ta wage w kat odstawic, bo tylko sobie schiz nawkrecam. Zuzia wazyla wczoraj 4540gram, niby dobrze przybrala, bo jesli od wagi urodzeniowej liczyc to rowne 700 gram ( przepisowe

Dziewczyny ja dzis w nocy tak sie spocilam, ze rzno musialam pod prysznic, masakra. I ta woda rozowa tez mi dzisiaj poleciala w takiej ilosci, ze polecialam sprawdzac, czy okresu nie dostalam.
Jak tam wasze sprawy lozkowe?

Monia mi 2 razy przy zaparciu tez lekko nadpekla ta moja miniranka, teraz juz sie pilnuje, zeby duuzo pic. Jem owsianki, musli, jogurty naturalne, ale jak sie nie bedzie pilo, to na nic te sruty, bo tylko jelita zakleja. Trzeba wyczuc swoja granice. U mnie to ponad 2 litry musi peknac, a jak tylko 1 dzien sie zapomne to pozniej juz 2 dni przerwy w dwujeczce

No dobra budzi sie panienka

- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

Dominia mnie też coś bierze, cholerstwo jakieś tylko, że mnie nie boli gardło a głos mi odbiera w nocy tylko szeptem mogłam mówić aż sama siebie nie słyszałam i z nerwów zaczęłam płakać, że chyba głos straciłam, do tego te przeciekające cycki i trzęsło mnie z zimna strasznie ;/ zmęczenie już strasznie daje o sobie znać matko ja śpie góra 4-5h dziennie, kiedyś to było nic ale teraz jeszcze te osłabienie i zaczynam nie wyrabiać, jeszcze matka mnie dobija, wyszłam wczoraj przygotować kąpiel dla małego i słyszałam jak zaczęła mi dupe obrabiać do babki i ciotki jak ja to i tamto źle robie, przykro mi się strasznie zrobiło, to moje dziecko i ja wiem co powinnam robić, a według niej jak mały śpi to po co go budzić lepiej nie kąpać.. no ale szkoda dziecka i wybudziłam i wykąpałam go wczoraj

Gabilee czekamy na opowieść porodową

Martyna tabelka adnie wygląda tylko jeszcze te 3 luki..

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Moj Syn zrobil dzisiaj dzien dla Mamy i spal pieknie do po 9 !!!

masakra z tym poceniem sie :/ w pewnym momencie tez mozna bylo pizame wykrecac i do tego mi bylo mega zimno

Dzisiaj M sklada o becikowe i rodzinne

Patii nasraj na to :/ i przyklep

Vini moj M juz by chcial przytulanek ale jeszcze troszke za wczesnie

- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Alina - ja jeszcze małej nie ważyłam od wyjścia ze szpitala
Jadziu - moja też, czasem do południa nie robi kupki, a potem w nocy jedna za drugą... i tylko śpiochy zmieniam

Ja chyba przekarmiłam dziś małą bo mi dość mocno ulała, a dotychczas zdarzało się to bardzo rzadko. też jest tylko na piersi, ale czasem dopada ją wilczy głód, chyba po tatusiu

Dominia - ja jadłam powidła śliwkowe, dżem truskawkowy, jogurt też wiśniowy
Kasiu - śliczne zdjęcia
Pati - to do łóżeczka i kuruj się szybciutko

Dominia - ja też się w nocy strasznie pocę,
Vini - mi już się marzy przytulanko, ale byłam pocięta i popękałam i na razie się goję... Ale brakuje mi już bliskości
A ja nawet całkiem nieźle spałam, ululałam małą przed 22 i spała do 12,30. Potem znowu spała od 1.15 do 4 rano! potem jak zasnęła o 5 to o 6 już była na nogach, ale jakoś razem drzemałyśmy do 7. Jak na poprzednie noce to ta wypadła na prawdę nieźle

- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

Ola już troszkę lepiej z gardłem moim, ale w nocy nie na żarty się wystraszyłam..

No to biorę się za porządki i kąpiel póki malutki śpi

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- mrufka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Madlen mnie rana po cc bolała dwa dni ale po pierwszej ponad miesiac. Niczym nie smaruje myje tylko mydlem bialy jelen i bardzo ladnie sie goi
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Patii i bardzo dobrze zrobiłaś !!!

Ja padam na twarz

- natalka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jesteś całym moim światem:*
- Martyna
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Pati dobrze zrobiłaś, że wykąpałaś Marcelka. Przedwczoraj M wrócił późno i Mały obudził się koło 21 i już go nie kąpaliśmy i to był błąd. Po kąpaniu zupełnie inaczej się zachowuje. U nas niestety tylko M kapie bo ja się boję. Wczoraj miałam spróbować ale spanikowałam. Dziś chyba muszę się odważyć bo M od jutra do pracy idzie i różnie może wracać.
Monia a w nocy po karmieniu Igunia szybko Ci zasypia? czy musisz ją jeszcze lulać?
Alina ja zastanawiam się mocno nad leżaczkiem bo Mały 2 razy dziennie ma takie dłuższe okresy gdzie mu się spać nie chce i wtedy ja nie bardzo mogę coś zrobić bo chodzę co chwilę i go doglądam a tak miałabym go cały czas w pokoju na oku. Pamiętam, że kupowałaś w Smyku, czy mogłabyś napisać do ilu kilo masz i czy tam można ustawić pozycję taką bardziej leżącą?
Powodzenia u chirurga!! oby nie bolało za bardzo!!
Dominia a jakie dokumenty trzeba mieć do becikowego?
Ola dziękuję

Nam też się dobrze spało. Mały zasnął około 23, wstał na jedzonko przed 3 a potem przed 7 i teraz od 10.20 śpi sobie obok mnie na brzuszku

Sylwia super że jutro wychodzicie

Natalka słodka córeczka

- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mam pytanko, ze względu na mm podajesz Olkowi wodę (lub herbatkę)do picia?
Jadzia i jak tam włoski, pofarbowałaś znowu?
Mrufka to dobrze, że rana się goi. Moja też ok, choć ostatnio miałam dziwne bóle głęboko w okolicy rany. Na szczęście od wczoraj się uspokoiło. Fajnie, że Twoja córcia już tyle śpi, czekam kiedy mój Adaś pójdzie w jej ślady

Banana jeśli dziecko przybiera prawidłowo na wadze to moim zdaniem nie ma sensu wybudzać. Ja wybudzałam Adasia parę razy bo przez tydzień nie przybrał na wadze ale potem był bardzo marudny i nie mógł znowu zasnąć. Teraz go nie wybudzam, sam wstaje co 3-4 godziny i starczy.
Madlen mnie niestety długo rana boli. Oczywiście z czasem ból maleje ale początki były dla mnie straszne. Nie martw się, to jest tak jak pisała Satine - sprawa indywidualna

Natalia śliczna dziewczynka z Olgusi

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Martyna zaświadczenie od gina, że byłaś pod jego opieką najpóźniej od 10 tygodnia ciąży, zaświadczenie o zarobkach za 2011, o ubezpieczeniu ile na składki poszło chyba .. pesel małego, skrócony akt urodzenia, ksero Twojego dowodu i męża

My już od wczoraj mamy pesel

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Coś mu dzisiaj łzawi jedno oczko

A ja czuję się fatalnie