- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Patii kurcze...zycie niestety i niemile niespodzianki szykuje dla nas...a najbardziej cierpia na tym dzieci

Pliszka no tak...powiem dosadniej...kawal buca

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziś wcześniej pobudka bo Misiek musiał wcześnie wyjechać do pracy, razem sobie zjedliśmy śniadanie, Oluś jeszcze smacznie śpi, miałam się jeszcze położyć, ale w sumie to jestem wyspana

Jadzia, super, że Twój Bartek to taki mądry chłopak

Pati- mam nadzieję, ze dzisiejsza nocka lepsza?
Miłego dnia Dziewczyny!!!

- gabilee
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
w szpitalu podawalam malemu to gotowe mleko w malych buteleczkach enfamil premium lipil ,a teraz w domu z proszku ten sam producent i to samo mleko i jak je przygotowywuje to gotuje wode czekambaz ostygnie do temp pokojowej dodaje ten proszek i miezam i podaje malemu ,ale co zje to praktycznie wszystko wypluje
zalamana jestem
czy to trzeba specjalne wode?
kasiu widzialam ze ty uzywasz tego mleka czy moglabys sie wypowiedziec ?
czy lepeij kupowac to mleko juz gotowe w tych buteleczkach?
- gabilee
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Juz wiem czym sie strulysmy z Tosia.kompotem z jablek.cala noc mnie bolal brzuch i bylo mi niedobrze.ona zjadla rano mojego mleka i znow steka i sie prezy.niby nie placze.to bylo mleko w nocy odciagane.a ten kompot wvzoraj rano mial dziwny smak.troche wypilam...reszte wylalam...
A jak a masz butelke?tommy tippee?musisz patrzec jak mu do buzzi smoczek wkladasz...musi lezec na jezyku.jak pije cmoka to zle wlozona butelka...Tosia tak czasami lapie i tez wypluwa.wiec wyjmuje i daje jeszcze raz.ja zmienilam mleko na bebilon 1 bo tamtego nie bylo nigdzie kolo domu tylko w aptece.Jak Ci juz zje troche to wez go oodbij i znow mu daj.ja tak robie jak zje z 30-40...odbijam i dopiero dalej je.bo jak kiedys zjadla naraz 90 to wszystko zwrocila przy bekaniu.zamaly brzuch,zaduzo powietrza sie nalapala.
Jak widze ze ona niby pije a bokami pluje mlekiem to wyciagam butelke i wkladam jeszcze raz ...kwestia zlapania smoczka.bo male buzki jeszcze maja.a te smoczki niby jak cycki ale wiadomo ze to sie jak cycek niepoddaje
- buziaczek18
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

W szpitalu był karmiony strzykawką i sondą metodą "po palcu" i wtedy czasem wypluwał mleko i lało mu się po brodzie jak sonda była za płytko.
Może zadzwoń do swojej położnej środowiskowej, niech Was odwiedzi, zobaczy jak mały je i poradzi co robić? Trzymam mocno kciuki!
- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die
jaki ladny spiacy mis satine...
aga i dobrze ze zabronilas im przychodzic.. cholera ludzie sa bezmyslni... u glupi sorry za slownictwo ale twojej tesciowej poradzilabym lekture bo tak naprawde niemozliwe zeby dziecko bolal brzuch z za malej ilosci pokarmu poza tym skad ona moze wiedziec ile ty go masz a musialabys miec wykonczony organizm zeby twoj pokarm byl malowartosciowy...
anetko to ty pewnie juz tulisz maluszka to ja zamiast trzymac kciuki bo pewnie za pozno to ci pogratuluje

satine ja tez wyszlam tak jak ty z mala i pogoda byla okropna a moja lekarka mnie pochwalila bo dziecko nie moze sie kisic.. mozna wychodzic na spacery do - 5 stopni tak mi powiedziala...
jadzia to my odwrotnie niedawno wstawalam dwa razy w nocy a teraz co trzy godzinki bo mala je malo bo pozniej nie moze przez nocny sen zrobic kupki i nadrabia rano jak sie juz dbrze obudzi...
pliszka a nie masz tam jakiegos parku i laweczki zeby na chwile usiasc i odpoczac na spacerku???
kasiu na poczatku nataszka potrafila jesc nawet kolo godzinki tak sobie dziamgala... a teraz w nocy wystarcza jej 10 -15 minut a w dzien kolo 20-25
kasia do cyca doszlo ale to nie musialo byc tomoze sie nalykala powietrza...
jadzia zazwyczaj tak popuszcza ale powiem wam ze najlepsze sa te kiedy i papmki i spiochy przepuszczaja...
pati nie martw sie poprostu znajdziesz odpowiedniego faceta dla was obojga... a jezeli ci maly spi od 18 to ty tez do lozka nie masz wyboru bo w koncu padniesz...
gabilee nie pomoge ci ktore lepiej ale wiem ze w aptekach mozna zamowic to gotowe w paczkach po 6 i ja placilam za to 22 zl... a slyszalam ze jest to jednak najlepsze mleko...
a ja przezylam wczoraj chirurga... pan mily skasowal mnie na 200 zl a dziure mam okropna... powiedzial ze chyba sie uda bez antybiotyku bo jedyny jaki moglabym miec podany to penicylina a ja jestem na nia uczulona... boli mnie wszystko cala paszcza musialam w nocy wziac 2 apapy zeby przetrwac ale koszmar dalej nie lykam tak jak trzeba troche sie slinie... teraz bol jest do wytrzymania wiec nic nie biore ale z jedzeniem mam problem i nie mowie juz o smaku bo prawie go nie czuje... a dziure mam mega bo nie zszywal bo sie bal ze sie wtedy bez antybityku zapaprze... mam nadzieje ze bedzie jednak ok...
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)

AGANOBLA szkoda, że lekarz mi wkręcał, że poradze sobie spokojnie z duży dzieckiem...
Dzieki za rady odnośnie rany.
Jadzia wzruszająca opowieść o "tacie"
Ciekawe wasze rady co do mleka , też używamy gotowe w buteleczce Hipp i zastanawiam się jakie jutro kupić, bo wychodzimy

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Dzień dobry wszystkim

Dzisiaj Kuzynka zwaliła mnie z łóżka o 7:35 bo musiałyśmy do MOPSu jechać z moim dowodem bo musiały baby mieć wgląd do oryginału

Igi mi już trzecią godzinę nie śpi

Patii jak dzisiaj ??
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Madlen fajnie, że wychodzicie

Sylwia pisała, że też wychodzą z Bartkiem, odezwie się wieczorem
- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die

dominia a probowalas dac mu smoczka???
monia moze potrzymaj ja dluzej na raczkach... moze to pomoze...
my bylysmy na spacerze zimno juz kupilam sobie azurowy sweterek

- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Alina no dzisija lepiej już

No to tak dzisija malutki dał pospać o 7 już wstał na dobre a tak co 3 godzinki wstawał o 4 chwile pośpiewał i dalej w kime

Byłam właśnie w przychodni i powiem Wam że chyba mam pełnotłuste mleczko

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die