BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #594283 przez niika
oczywiście :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #594292 przez buziaczek18
Już zagłosowane dziewczynki..,,,,,Latopik stosuje się przy azs,jakiś krostkach na buzi,oraz jeżeli podejrzewa się bóle brzucha ze względu na nietolerancję mleka ,mi zaproponowała pani w aptece i jest o niebo lepiej ,.ale każde dziecko inaczej reaguje więc nie umiem powiedzieć jak zachowa się twoj maluszek ,życzę wam żeby kolki się już skonczyły.... Alinka sliczne ,ale obstawa.... :) twoja niunia słodka..... :) :)

12 lata 1 miesiąc temu #594309 przez xpatiiix3
Alina dokładnie przede wszystkim jego zasługa też, bo silny jest i walczył wytrwale o życie :) Ale świetne fotki hehe te Twoje psiaki fajne są :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #594344 przez michasia
Alina super obstawę na Natasza:)

Buziaczek ja robię chrzciny w Wielkanoc-koszty wtedy niedużo większe niż na same święta. Alkoholu nie planuję. U nas nie ma zwyczaju "opijania". Obiad, ciasto i kolacja. I tak na święta robi się więcej jedzenia. A też mogłabyś zrobić dzień przed pierwszą komunią syna, goście pewnie ci sami, co na komunii, więc po prostu sam chrzest dzień wcześniej. Nam akurat zależy by szybko ochrzcić, a gości będzie tylu, co u nas na każdych urodzinach/imieninach plus teściowa.

12 lata 1 miesiąc temu #594347 przez dominia
Kolo 15 tak mnie zmoglo, ze jak zombie poszlam do lozka, zostawilam Igunia z M i w sekundzie spalam jak zabita :) 2h snu i obudzili mnie goscie na dole .. Maly dostal buciki do chrztu i drugie z adidasa :) super sa :)
Troche boli mnie glowa .. Pewnie od spania ;)

Moja tesciowa i tesc to Jozef i Jozefa .. Imieniny sa :/ tesc dzwonil zebysmy przyjechali ale Iguń chory .. Siedzimy w domu jemy jak swinki i dupy nam rosna :lol:

Igulek dzisiaj troszke lepszy :) zalozylismy gruszke na odkurzacz .. Bo wszystkie te gluty mu siedza bardzo daleko w nosku .. I tyle wydarlo, ze masakra ;) ale od razu widac roznice w oddychaniu mojego chorusianego Skarba <3 :)

12 lata 1 miesiąc temu #594353 przez Madlen
Alina widzę, że psiaki współpracują :)

Buziaczek widzę, że ogarniasz gromadkę, super :)

Chomiczka musi być jakiś sposób na to, ale jestes dzielna mamusia..

Dominia gruszkę na odkurzacz? Czy ten "katarek" macie?

12 lata 1 miesiąc temu #594361 przez anet-a-1401
Hej dziewczyny przepraszam ze nie dawalam znaku ale nie mialam dostepu do internetu probowalam przez telefon ale dawalo rady. A wiec twk mala przyszla na swiat 7.03.2013 o 8.30 byla na swiecie przez cc ... 55cm 3590g i ogolnie karmilam do dzis rana butelka i cycem ale stwierdzilam ze skoro sie cycem nie najada bo mam nie wartosciowy pokarm to rezygnuje jutro ide do gina po cos na zatrzymanie laktacji. Nodpoczatku pila mleko nan pro ale zaczelam miec problemy ze zrobieniem kupy wiec przeszlam na bebiko i nadal to samo, a nadzieje ze sie poprawi jak przestane mieszanke jej robic cyca i butli. A tak wogole znacie jakies sposoby na powstrzymanie produkcji mleka?

12 lata 1 miesiąc temu #594460 przez dominia
Madlen do noska mamy coś takiego
pamedica.pl/505-elektroniczny-aspirator-...um-wysyka-w-24h.html
Ale on mi nie wyciągnie tego katarku który jest bardzo głęboko i go nie widać ;) M obciął gruszkę tak żeby założyć na rurę odkurzacza, daliśmy na najmniejszą moc i tak pięknie wszystko ściągnął, że Igi od razu lepiej zaczął oddychać :) włożysz tylko końcówkę tej gruszki do nosa a odkurzacz już sam robi resztę .. przynajmniej mu nie grzebie tak i nic nie uszkodzę :)

Majkon w końcu malutką masz koło siebie :) Gratuluję ! :)

Aneta jednak było cc ? gratulacje dla dzielnej mamy :)

No to chyba jesteśmy w komplecie :) Dziewczynki, które mają tabelkę można ją uzupełnić do końca i wkleić na nasze lutowe terminy :) będziemy mogły w każdej chwili do niej wzdychać jaka jest piękna ! :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #594523 przez xpatiiix3
Aneta gratulacje.!!! :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 1 miesiąc temu #594558 przez Madlen
Aneta gratulacje :)

Dominia ale wypasiony aspirator.
Ale pomysłowi jesteście z tą gruszką :)
Ja mam "katarek" Zobaczymy jak zadziała. Oby na razie nie było takiej potrzeby.

Zastosowałam dziś kilka razy Bobotic i jest spokój.
Szok jaka ulga. Je, śpi, siusia i niech tak zostanie. Kupki dziś nie robił.
Napiszcie mi czy musi codziennie kupkać? Zazwyczaj robił 3 razy..

12 lata 1 miesiąc temu #594617 przez Paulaaa
Dzień Dobry :)

U nas nocka spoko. Mała padła koło 20. O 23.30, 3.30, 5.40 szamanko. Śmiejemy się z A., że nie musi nastawiać sobie budzika na 6 rano, bo mamy swój własny, prywatny budzik. :silly:

Moje dziecko od wczoraj zjada po 100-120 ml mleka. Nie za dużo?

Wstałam rano o tej 5.40 i byłam pewna, że dziś jest Niedziela... :silly:

Muszę iść dziś do ratusza po peselek małej. :)

Madlen położna mi mówiła, że jeśli dziecko jest na mm to kupy moze nie robić nawet trzy dni. Ale nie wiem, moja mała kupka codziennie...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #594681 przez andzia_zg
sylwia1986 napisał:
Andziu u nas z tym pępkiem po octenisepcie też średnio ;/ na wierzchu niby zasuszony a w środku jak przemywam dwa razy dziennie to troszkę się ślimaczy.. zużywam dwie pałeczki do uszu i jest na nich taka wydzielina.

Sylwia dziękuję, że odpisałaś na mojego posta. Mi w szpitalu w ogóle zabronili używac Octenisept czy spirytus.Kazali stosować wyłącznie suchą pielęgnację pępka, czyli osuszac jałowym gazikiem po kąpieli. ale że nic to nie dawało to zaczęłam stosować gaziki leko i po kąpieli jak nimi czyściłam pępek to też tak jak u ciebie wychodził syf spod spodu pępusia. Identycznie jak u Ciebie wyciągałam taką brązową wydzielinę, a dzis mały zahaczył za pępusia i poleciała żywa krew...a jak odsunełam kikut to pod spodem nie widać żeby cos było zasuszone :-( kurcze to już 17 dni a pepek nadal jest... kiedys stosowało się fiolet i jakos szybko odpadał a teraz się tak długo paprze... juz nie wiem co robić...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #594692 przez Alina2408
andzia ja stosowalam tribactic tez patyczkiem i po dwoch tygodniach pepek odpadl i nic sie nie slimaczylo mimo ze mala kiedys zakupkala kikuta :P wiem ze michasia tego tez stosuje i ciekawe jak u nic ale sie nie skarzyla...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #594695 przez andzia_zg
A dużo sie tego daje na patyczek? tak żeby aż zmoczyć ten kikut? Bo tak się już zastanawiam co ja źle robię... :-(

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #594702 przez Paulaaa
Andzia moja Amelka jutro będzie miała miesiąc i kikuta ma nadal. Wisi na włosku, suchy jak wiór. Jedynie tam gdzie jeszcze trzyma jest taki niezasuszony do końca. W szpitalu kazali mi go trzymać na sucho czyli nic nie robić. Dopiero jak po dwóch tyg. przylazła położna to kazała kupić octanisept i psikać.
W Piątek byłam z Nia w szpitalu tam gdzie się urodziła i na noworodkach ogladali ten pępek. Jeśli nie ma krwi i się nie babra to ma sobie jeszcze wisieć. W koncu odpadnie. Natomiast jeśli zauważyła bym chodź kroplę krwi to mam od razu iść do lekarza.
U Wojtusia była to zywa krew więc lepiej idźcie do lekarza.

Alina idę dzis do apteki po ten tribiotyk. Pójdę w Twoje ślady, moze to wreszcie sprawi, ze odpadnie nam ten kikut.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka