BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 9 miesiąc temu #595204 przez ola85
Martyna - u mnie też słoneczko rano za oknem, a zimno okropnie. A co do szczepień to ja mam już na 4 kwietnia! A mamy dzieciaczki w tym samym wieku, więc pytanie do innych mam w którym tygodniu życia dziecka macie szczepionkę?
Sylwia, Martyna - u mojej małej też czasem pojawiają się takie czerwone plamki na buźce, a potem same bledną, w necie też czytałam że to chyba też ten trądzik

Mam jeszcze do Was prośbę o poprawienie wagi mojej Lidzi w tabelce na 3680 bo tak ma oficjalnie w książeczce. Na porodówce podali mi 3750, więc tak napisałam do Sylwii, ale skoro potem ważyli jeszcze raz to niech ma mniej, w końcu to dziewczynka :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #595224 przez Martyna
Andzia Ola zmienione :)

Pliszka ja też nie wiem co myśleć i co zrobić :(

Sylwia nasze kupki takie własnie są :) takie lepkie. Ja każdą oglądam dokładnie :laugh: jak M raz wyrzucił za szybko to nawrzeszczałam na niego bo nie zdążyłam jej "zbadać" :lol:

Ola te szczepionki mają być około 8 tygodnia. Rzeczywiście szybko masz.
Mam nadzieję, że te krostki niedługo znikną :)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #595254 przez dominia
Ja ide na szczepienie po 7 tygodniu :) a jakie wezme to jeszcze nie wiem ale napewno martwe:)

Igi nie spal mi od 8:30 do 14:30 :ohmy: ;) z 15 minutowa przerwa .. I caly czas byl na rekach .. Normalnie myslalam, ze padne na pysk w pewnym momencie .. Nikogo nie bylo w domu .. Tzn byl moj tata w piwnicy, przyszedl na 10 minut akurat jak Igor mi krzyczal polozony na kanapie bo ja juz nie dalam rady Go trzymac na rekach ;)
Obcieliśmy paznokcie w koncu :) minal miesiac a pielegniarka przy wypisie ze szpitala kazala poczekac az maly skonczy miesiac :)

Tabelka jest piekna ! :) i powiem Wam, ze Nasze Skarbusie wcale nie urodzily sie takie duze :)

Zmeczenie mnie lapie a za nauke pasuje sie brac bo mam tego sporo a w czwartek ustny ;) zobaczymy jak to wyjdzie bo zawsze po obiedzie i kawce bierze mnie spanie ;)

Patii gdzie jestes ?? Jadzi wczoraj nie bylo, mam nadzieje, ze spedzala czas z rodzinka i dlatego nie miala czasu czegos skrobnac :)

U nas kupka popoludniowa wyszla piekna ! :) taka wlasnie jak ma byc :) kupa cieszy .. Hmm nie spodziewalam sie, ze kiedys takie cos bedzie mi sprawialo radosc :)

11 lata 9 miesiąc temu #595260 przez michasia
Alina ja właśnie tak w środku mocno smyram patyczkiem, wokół kikuta i pod nim.

Sylwia Ani kupki też są takie jak mówisz i tez większość badam wzrokiem:) :lol:

No cóż zaszczepić trzeba, wybór rzeczywiście ciężki, bo zawsze może się coś stać.
A szczepi się chyba koło 6.tygodnia.

dziś P mi przyniósł wór z rzeczami sprzed ciąży, jedne spodnie zapinam na mocnym wdechu-zawsze były mocno obcisłe po praniu, a inne ubrałam, ale lekko ściskają brzuch i dziś coś mocniej krwawię, bo tak to już tylko taki śluz podbarwiony krwią miałam. Może przez to ściskanie...rozpięłam guzik:)

No to pojechałam do dentysty...najpierw 5 min nie mogłam otworzyć auta pilotem, dostałam się innym sposobem i co? mąż genialny nie zgasił świateł...to sobie ruszyłam...
No nic może w czw się uda, choć mam wizytę u gina, jak nie zdążę to w następny pon pojadę.
Ale chciałam od razu zakupy zrobić, bo wszystko się w domu kończy i nie ma co podjadać...

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595261 przez mrufka
Szczepienia matko ja tak się tego boję że tragedia jakąś nie wiem jak szczepic a to w tym tygodniu. Syna szczepilam refundowanymi nic mu nie było. Mojej kuzynki syn szczepiony 5w1 i na menigokoki pneumokoki i rotawirusy najpierw zachorowal na krztusiec a w tamtym roku miał wycinanego guza w mózgu. Koleżanki syn po menigokoki był jak twój Kasia syn po poźniej zachorował na sepse. A ty Kasia jakmi Kacperka szczepilas?
Sylwia ty chyba szczepisz refundowanymi ?
Im więcej czytam tym jestem glupsza :dry: Aż mam ochotę siąść i płakać przy Kubie nie czytałam o tym wszystkim byłam mniej świadoma tego wszystkiego a teraz umieram ze strachu.

11 lata 9 miesiąc temu #595270 przez Alina2408
sylwia ja mm taki odruch ze jak mala zaczyna ssac to mnie sie pic chce i pije w nocy tez mam wode przy lozku...

paula dlatego my odpuscilysmy spacerek bo mala usnela a m mi powiedzial ze jest okropnie a u nas nawet slonca nie bylo....

pliszka tez mamy kupic te inf.hexa...

my mamy 28 marca czyli pod koniec 8 tygodnia...

dominia my sie cieszymy i zkup i z bekania do tego stopnia ze rano jak pilam karmi i mi sie odbilo to m do mnie czy ma mnie odbeknac i zlapal mnie tak ze glowe mialam na jego ramieniu hihi...

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 9 miesiąc temu #595271 przez andzia_zg
u mnie szczepienie za 3 tygodnie a już się boję bo nie mam pojęcia jakie szczepionki wybrać... tyle sie człowiek naczyta ile powikłań itp że nie mam pojęcia czy wybrac standardowe szczepienia refundowane czy skojarzone. Totalnie sie na tym nie znam :S

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595284 przez sylwia1986
Ja się skłaniam za refundowanymi bez żadnych dodatkowych póki co, jeszcze wypytam o tą zawartość thiomersalu i zorientuje się czy w razie czego jakoś da się załatwić bez tego konserwantu.

Dzięki za odpowiedzi w sprawie kupki :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595287 przez dominia
Alinka my się z mamą śmiejemy, że teraz jak są pierdki albo bekanie to mówimy, że super i wszyscy się cieszą a za 5 lat jak coś takiego zrobi to powiemy 'Ty świnio' :lol: :lol:

Sylwia właśnie jeżeli kupki są luźne to dobrze, bo mój Igi ostatnie 3 dni robił takie .. hmm same te grudki były w śluzie ;) przez ten katarek :huh: dlatego jak dzisiaj w południe zrobił już taką jak trzeba czyli luźniejszą z grudkami taka ala nieścięta jajecznica to byłam przeszczęśliwa i aż musiałam wycałować mojego Misiaka, że tak się postarał :)

11 lata 9 miesiąc temu #595290 przez sylwia1986
Dominia o tym samym wczoraj z M rozmawialiśmy :lol: :lol: :lol:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595413 przez [email protected]
Hej laski :) nie mam kiedy was poczytać,Gabryś daje mocy :cheer:

Martyna tabelka super :) Gabryś urodził się przez cc,drugie imię Michał,dł.55cm ,dziękuję :)

My szczepimy 5w1 16kwietnia i boję się jak cholera

11 lata 9 miesiąc temu #595446 przez Alina2408
dziewczyny czemu taka cisza?? doszlam do wniosku ze to chyba pora kapieli :P:P my juz po i moje dziecie spi w najlepsze z raczkami w gorze moze sloneczko kochane...

11 lata 9 miesiąc temu #595462 przez xpatiiix3
Monia no no to mówisz, że super ponowny pierwszy raz :P a ja mimo wszystko, że nie cięta to jakoś bym się bała :P hhe a z resztą nie mam z kim i nie prędko będę miała... :P

Satine to u mojego wyszło, że w pierwszych dwóch tygodniach po wyjściu ze szpitala tył 50g dziennie, a w czwartek dowiem się na bilansie dopiero ile teraz waży, w poprzedni czwartek 3720g było, a Twoja Marysieńka już spora dziewczynka :)

Dominia mój też nie je tak strasznie dużo jak ściągam to tak jak u Ciebie, ale za to częściej :)

Michasia moja koleżanka po ciąży nie brała wapna i jej się prawie wszystkie zęby powykruszały, troszke jak szczerbata wygląda, przez to przestała małą karmić, a ja biorę calcium pantothenicum czy jakoś tak i nie mam problemów z zębami :) bo mi mama mówiła, że dziecko z mlekiem wybiera z nas wszystko co najlepsze i wapnem też trzeba wspomagać zęby i kości :P

Dominia niestety nie było czasu wcześniej trochę zabiegana rano byłam, a potem koleżanka moja dobra przyszła jeszcze ze starej klasy :)

Ale dzisiaj ciężki dzionek po 11 w szkole byłam oczywiście koleżanki obeszły małego, dostałam od klasy 2 paczki pieluch rossmanowskich 2 i 3 ,więc super będą na potem bo mam już 3 paczki pampersów 2 i jak je zużyje to wtedy wypróbujemy te rossmanowskie :) Później po południu przyszła przyszła chrzestna mojego Marcelka :) Bardzo grzeczne to moje dziecko było dzisiaj :) Wychowawczyni i pani od praktyk się nim zachwycały nawet wychowawczyni wzięła go na ręce na chwile :) I mówiły ciągle, że taki malutki :P hehe sympatycznie było no i kurde haha ale fory mam :D mogę sobie w trakcie lekcji wychodzić nie będzie problemu :P "dziecko najważniejsze" tym bardziej, że piersią karmie i nauczyciele zrozumieją :)

A jutro następny gość koleżanka na odwiedziny wpada :)

A dzisiaj to ja już wypompowana :P padam na twarz hehe mam ochotę pocałować już poduszkę :D No ale niestety niedługo malutki wstanie pewnie, więc karmienie i lulu dopiero :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595476 przez Madlen
Odpadł nam o dziwo kikut..

Pliszka myślisz, że już możesz ćwiczyć po cc? Co na to położna/lekarz?

Oo tabelka, ale ja mam wielkie dziecko, szok :)
Dziś waży 4600g :ohmy: :)
Martyna wpisz mu drugię imię Maksymilian :)
Martyna oświadczenie własne o dochodach za 2011 chcieli. Na ich druku, nie chcieli Pita.

Pojebało mnie z tą suszarką, chciałam dobrze i suszyłam ciepłym powietrzem na brzuszek.
A dziś ma zaczerwieniony, jakby wysypkę z przegrzania. Ale trzymałam daleko suszarkę by go nie poparzyć.
Położna podejrzewała uczulenie na mleko. Dzwoniła do pediatry, ona na to że od suszarki może być.. kazał stosować alantan plus. I zapowiedział, że przyjdzie jutro..

Sylwia jak czytałam w necie o maści alantan plus to właśnie na trądzik niemowlęcy ją stosują i b. chwalą.

Princess co się nie odzywasz? wszystko ok?

11 lata 9 miesiąc temu #595485 przez Alina2408
pati to milutko ze strony kolegow :):) moi z pracy mimo ze dorosli itp nic nie wymyslili... wrecz przeciwnie dupe mi obrabiaja :P ale moze jak beda tak obrabiac to chudne wiecej :P:P

ostatnio doszlam do wniosku ze w moim miescie to ograniczeni ludzie mieszkaja a ta malomiasteczkowosc bije po oczach i po rtwarzy normalnie... interesuja sie tym co nie trzeba i niby nawet ci wyksztalceni nie umieja sie zachowac... a zazdrosc jest na porzadku dziennym i najlepiej zeby komus zrobic przykrosc... coraz czesciej mysle ze powinnam sie jednak wyprowadzic... dla wlasnego zdrowia psychicznego...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka