BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 9 miesiąc temu #595504 przez Monia_T
To widzę, że my z Iga pierwsze na szczepienie idziemy, już w ten czwartek. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, bo też jestem pełna obaw...
Obudziło się słoneczko, idziemy się kąpać :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #595505 przez Satine0
Madlen To nasze szkraby ważą tyle samo ;p

11 lata 9 miesiąc temu #595506 przez sylwia1986
Pati świetnie sobie radzisz z maluszkiem, to miło ze strony klasy :)

Madlen dzięki za radę z Alantanem, jak M będzie w aptece powiem żeby kupił.

Alina my porę kąpieli mamy po 21, bo wtedy M wraca z budowy.

Jak ja bym chciała być już na swoim.. W tym wynajmowanym pokoju ze wspólną kuchnią na 3 osoby czuje się jak student, nawet czasem wstyd mi przyjmować gości.. Przepraszam, musiałam się wyżalić :(

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595543 przez jadziatopol
hej dziewczyny!
tak mnie przerazilyscie ta dyskusja na temat szczepionek ze zaczelam drazyc temat....bylam ciekawa jakie tutaj szczepionki sa obowiazkowe i wogole. Wiec tutaj po skonczeniu 8 tygodnia mamy WZW typu B + 5 w 1 (bezkomorkowe szczepionki) bo w USA nie sa juz stosowane pelnokomorkowe od wielu lat tak jak w UE. W sklad tego 5 w 1 wchodza RV,Dtab,Hib,PCV,IPV. Ja tez sie boje strasznie tych szczepien ;) tym bardziej,ze sie nasluchalam kiedys od lekarzy w moim szpitalu na ten temat tylu niefajnych rzeczy ,ze az nie chce o nich myslec ;)
Majkon, Aneta gratuluje wan dziewczyny! :lol: zamknelyscie tabelke forumowa :lol:
Madlen ale jaja! od suszarki? ;)
Patii extra ze strony klasy :)
Monia trzymam kciuki za szczepienie Iguni. My idziemy w poniedzialek ;) i juz trzese porami . Ale ladny avatarek....tzn Igunia na zdjeciu przeslodziutka :kiss:
Martyna tabelka swietna :lol: dopisz prosze drugie imie Bartlomiej :)
Moj Hubert spal wczoraj 7 godzin w nocy! od 21-4 rano :) i dzisiaj tak samo :lol: ale sie wyspalam :lol: od kiedy go nie przekarmiam ulewanie minelo :)
Gabilee masz racje :) za duzo jadl ;) teraz mu przerywam ..odbijamy i potem juz nie potrzebuje siedziec przy cycku....zasypia sobie :) za to w dzien troche czesciej je :)
Monia ja chyba tez przytylam po porodzie ;) czuje sie gruba jak swinia ;) ale sie usmialam z jednego posilku..hahah...u mnie tez to tak wyglada ;) :lol: to niewesolo z tymi zabkami to bedzie wygladac ;) juz sie boje ;)
Princess jak laktacja? strzelasz juz laserami ? :side: :lol:
Dominia ale patent z ta gruszka :lol: szkoda,ze ja nie mam regulacji mocy w odkurzaczu....moj ciagnie tak ze wessaloby kozy razem z Hubkiem :lol:
Sylwia wspolczuje takich warunkow ;) a macie jakies mozliwosci na zakup swojego mieszkanka? my tez mamy taka pore na kapiel bo moj tez pozno wraca z budowy :)

A ja chcialam dobrze i kupilam farbe jasny brazowy...nalozylam i jestem jak Ania z Zielonego Wzgorza :angry: ;) jestem tak wkurwiona...i zalamana bo nie wiem co robic ;) Ania zawsze mi sie bedzie kojarzyc z porazka ;) i ten jej zielony kolor ;) wyszedl mi taki ciemny rudy.....jak golden retiever :side: ;)

[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #595557 przez Pliszka
Alinka :( vran.org/in-the-news/can-infanrix-hexa-kill-babies/
Włosy mi dęba stają :( Zupełnie nie wiem co robić.

11 lata 9 miesiąc temu #595595 przez dominia
Jadzia to Radek co chwile z jakąś inną babą śpi :lol: [oczywiście chodzi mi o Ciebie] :lol: jak takie nowości masz na głowie :lol:
Może ta farba to jakiś szajs ?? używałaś jej już kiedyś ? :)

11 lata 9 miesiąc temu #595603 przez Paulaaa
Matko kochana. Jebana kolka meczyla Amelke 2,5goddziny. Co i raz wpadala w taki okropny placz ze masakra. Widac bylo ze sie meczyla okropnie. Mamy ta bio gaje ale to sie na ch.j nadaje. Zainwestuje jutro w ten bobotc (?).
Nawet jej dzis nie umylam. Zasnela o 20.45. Az czerwone powieki mialabidulka.

Jestem wykonczona. Padam na twarz.

Ja Amelke szczepie... Nie wiem czym. Mam metlik w glowie.

11 lata 9 miesiąc temu #595607 przez Alina2408
sylwia wspolczuje wspolnej kuchni... kurcze nie wyobrazam sobie wrocic do takich czasow :P ja sie ciesze z wlasnych 30 metrow :)

monia rzeczywiscie idziecie najwczesniej... u nas taki termin ustalila pani doktor na pierwszej wizycie...

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 9 miesiąc temu #595614 przez jadziatopol
Paulaa biedna Amelka ;) dobrze ze juz usnela...trzymam kciuki zeby pospala troszke i ty tez :)
Dominia w Polsce zawsze uzywalam TYLKO fryzjerskich Majirel..a tutaj nie wiedzialam gdzie sa takie sklepy z profesjonalnymi farbami wiec kupilam Loreal...ktorego tez czesto uzywalam (takiego sklepowego)....ale niestety tydzien temu jak rozjasnialam wlosy...musialam wczesniej splukac bo Hubert sie obudzil i zaczal plakac i musialam go nakarmic (Radek go uspokajal jak mogl najdluzej) i niestety nie rozjasnilam do konca....jeszcze zabraklo jakis 20-30 minut i od tego zaczal sie problem ;) bo na takiej srace juz nic nie wyjdzie...a nie chcialam ponownie rozjasniac bo zniszczylabym sobie wlosy ;)
Pliszka przerazajacy ten artykul ;) ja tez teraz siedze i czytam na amerykanskich stronach opinie rodzicow...i tak sie juz panicznie boje,ze chyba wogole go nie zaszczepie ;)

[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #595641 przez xpatiiix3
No szok heheh fajnie ze strony klasy też się cieszę :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 9 miesiąc temu #595652 przez sylwia1986
Jadziu M pracuje od 7-16, przyjeżdża na obiad i jedzie do nas na budowę bo kupiliśmy parter domu i tam remontuje, mieliśmy nadzieje że uda się wprowadzić zanim Bartek się urodzi, ale niestety z tym remontem końca nie widać i nawet wakacje wydają się być terminem nierealnym :(

11 lata 9 miesiąc temu #595666 przez jadziatopol
Sylwia no to swietnie ,ze juz macie cos...szkoda tylko,ze tak dlugo to trwa...sam tam robi? czy ktos mu pomaga? w koncu sie doczekasz ...gorzej by bylo gdybyscie wogole nie mieli zadnych perspektyw :)

[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #595674 przez kasia123m
Mrufka syn by; szczepiony w punkcie szczepien w poradni dla dzieci ciezkich..w sensie wczesniakow albo tak jak my po spesie..ze niby w tej poradni bardziej dokladnie badali przed szczepieniem noi dostawal niby duzo zastrzykow ale bezpieczniejsze/...noi za free..placilam tylko za pneumo i meningokoki...noi on te pierwsze szczepienia mial odsuniete.myslalam ze szedl 5 w 1 ale nie dokonca..bo np 1 szczepienie to w 6tyg to mial tripacel( martwa blonnice tezec krztusiec), nie mial polio...noi do tego mial wzw...dziwnie..probowalam sie teraz w tym polapac i nie wiem..porownujac to co dostal z tym co teraz jest...Wiem ze to polio bylo jakos odwlekane.w sensie IPV.ja nie wiem co ja zrobie z tymi szczepieniami..jak czytam te artykuly co wrzucacie to jakas masakra...

Sylwia wazne ze idzie do przodu ten remont..kiedys napewno sie doczekasz..gorzej jakbys wynajmowala pokoj i wiedziala ze nie ma szans na normalnosc..

Paula biedna Amelka..oby juz spala bez bolu bidulka

patii super praktyczny prezent

11 lata 9 miesiąc temu #595714 przez xpatiiix3
No ja to nie mogę mój syn z rana tak ślicznie prawdziwie się do mnie uśmiechał :) A teraz niedawno wieczorem znowu to samo szczerzył się do cycka i na mnie się spoglądał i to samo i nawet hi hi hi ciche było tak chichotał do mnie :) a do tego wychodzi mu już a gu :D matko jaka ja szczęśliwa i zakochana jestem w nim <3

Dobranoc mamusie.! :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 9 miesiąc temu #595763 przez andzia_zg
Paulaaa napisał:

Matko kochana. Jebana kolka meczyla Amelke 2,5goddziny. Co i raz wpadala w taki okropny placz ze masakra. Widac bylo ze sie meczyla okropnie. Mamy ta bio gaje ale to sie na ch.j nadaje. Zainwestuje jutro w ten bobotc (?).
Nawet jej dzis nie umylam. Zasnela o 20.45. Az czerwone powieki mialabidulka.

Jestem wykonczona. Padam na twarz.

Ja Amelke szczepie... Nie wiem czym. Mam metlik w glowie.

Mojego Wojtka też łapią kolki. Tak sie wtedy pręzy i krzyczy i nie może spać. Dałam mu wczoraj kropelki Sab Simplex i o dziwo zasnął bez płaczu i marudzenia. Dziś te mu dam. A jesli chodzi o ten Bobotic to podobno jest bardzo podobny do Sab Simplex tylko, że jest mniej oczyszczony. Więc powinno pomóc.

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka