BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #411636 przez anoda89
Madlen a mi mówią że chłopca można poznać już w 12 tyg. Dziewczynkę trudniej podobno.

Ja na pewno kupie parę body z długim rękawem. Spodenki też można ze 2-3 pary kupić.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411645 przez Madlen
Bo ja myślalam żeby na łatwiznę pójść i zamiast body+spodenki czy tez inne zestawy ze śpiochami (nie wiem już co sie na co/pod co zakłada :P ) więcej pajacyków kupić.

A na wagdze + 4 kg :ohmy:

Ja miałam być chłopcem wg USG w 7mcu :dry:
Więcej USG nie było, bom wcześniaczek, więc mamuś się zdziwiła jak zobaczyła "Michałka" :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411648 przez mrufka
Madlen ja ci powiem co miałam dla synka rodziłam w listopadzie więc pajacyki śpioszki body z długim i krótkim rękawem, kaftaniki, skarpetki, czapeczki, łapki niedrapki, kombinezon, szalik i gruba czapka. Spodenki i sweterek kupiłam na wigilie żeby ślicznie wyglądał bo według mnie dziecku nie jest wygodnie w gaciach ja zakładałam od święta :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #411650 przez Marlena1888
witam mamusie!
tak zrobię, tej nocy zrobie sobie kojec z poduszek :) i zobaczę :) widzę że już kupujecie ciuszki :) też bym chciała.. kumpela ma córeczkę 6letnią i półrocznego synka i obiecała mi ciuszki niezależnie od płci:D i szwagierka ma ciuszków po synku - ma teraz 16 miesięcy;) także jestem spokojna o ciuszki, tylko także chciałabym też mieć swój wkład i kilka ciuszków na pewno wybiorę sama :)
co do wagi to przytyłam narazie 2 kg, a to dlatego że na początku schudłam prawie 3.
dziś czułam się dobrze, tylko czasem czuję takie kłucie w brzuszku.
a Wy jak tam żyjecie? pozdrawiam i 3manooo!

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411663 przez justyna84
hej dziewczyny . Ja teraz bedek upowac duzo kaftanikow bo w pierwszej ciazy mialam malo a wszystko sie przyda jak najwiecej bo dzidzia jak zrobi kupala to czasami nawed i po 3 razy ubranko jest zmieniane ja tam sie zaopatrze w szmaterland;). Ja jak leze to pprawie wcale nei mam brzucha i martwie sie ze jest cos nei tak czy moze jest to efekt tluszczyku i nawed jak leze to poprostu nei widac,chociaz jakis tam pagurek na lezaco mam ale maly;\

madlen a ty jestes z natury szczupla tak? Na tym zdieciu to ten siusiok jest duzyjak na dziecko co jest jeszcze w brzuszku :laugh: wiec dlatego twoj maz niedowierza :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #411665 przez anoda89
Mnie boli jajnik albo w pachwinie ale chyba pachwina i przez to cała noga mnie rozbolała. Ja to jak będę kupować spodnie to raczej dresy albo materiałowe. Najlepiej zapytać się koleżanek które rodziły, co miały na start i co się przydało a co nie.

12 lata 4 miesiąc temu #411667 przez Madlen
Mrufka zakoduję to sobie :)
Justyna-tak, z natury szczupła, w sumie normalna :) 173 cm wzrostu 63kg wagi, choć ta waga to różnie kg w obydwie strony.

No to może nie jest siusiak ;)

12 lata 4 miesiąc temu #411683 przez Paulaaa
Hej dziewczyny.
Podczytuję Was już od pewnego czasu, jednak dopiero teraz naszła mnie ochota co by się odezwać i przywitać.

Mam na imię Paulina. Jedną córcie już mam, Oliwia jest z Września 2008. Teraz drugi maluszek będzie. Termin z OM 20.02.2013 a z USG 25.02.2013.
Przyjmiecie mnie do swojego grona? :)

12 lata 4 miesiąc temu #411686 przez Madlen
Pewnie. Witaj na forum Paula :). Skąd jesteś? Jak się czujesz?

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411691 przez Paulaaa
Z Warszawy. :)
Ogólnie czuję się ok. Teraz mam trochę spokoju, bo wymioty ustąpiły (dwa dni spokoju) . Ale od początku ciąży to jakaś masakra, nie mogłam nic jeść. Wymiotowałam po 10 razy na dobę. Póki co mam -13 kg.
W pierwszej ciąży zero wymiotów. Teraz jest zupełnie inaczej. Mam nadzieję, że to już koniec, bo jestem nie do życia jak wymiotuję pół dnia.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411695 przez Madlen
Bidulka. Szok, nie wiedziałam, że tyle można w ciąży schudnąć.. Dostalaś kroplówkę?
Oby już się uspokoiło.
U mnie teraz jakby troszkę więcej energii, no ale zobaczymy

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411699 przez sylka
Madlen wg mnie to ciezko na tym foto powiedzieć czy to chłopiec ;) Ja w kolekcji mam USG synka z chyba 18 tc gdzie lekarz 2 raz potwierdził nam płeć (że synek powiedział nam w 15 t 4d)i mam foto jajeczek. Jak maluch tak ułożony na boczku to wg mnie cieżko cokolwiek między nóżkami zobaczyć. Lekarz na pewno dokładnie obejrzał i wie co mówi ale z foto na potwierdzenie nie trafił :) Wydaje mi się że to bardziej stopa z podklonej w kolanku nogi a rączka na foto jest tuż nad tą nogą deko jaśniejsza plamka. 2 rączka za to wyraźna. Ale to moja opinia.

12 lata 4 miesiąc temu #411701 przez Marlena1888
coś na dobry sen ;
zalukaj.tv/zalukaj-film/10712/ciaza_dla_...r_dummies_2005_.html
hej paula! i dobranoc mamki,

12 lata 4 miesiąc temu #411702 przez Paulaaa
Nie, co Ty. Żadnej kroplówki mi nie dali. Chociaż wizyta w szpitalu mnie nie ominęła. W 9 tc dostałam od gina skierowanie do szpitala, bo podejrzewał, że ciąża obumarła (właśnie przez te wymioty, bo nie krwawiłam ani nic).
Na szczęście jest wszystko ok. Dzidzia zdrowa, ''duża'' i ruchliwa.
Dwa dni świętego spokoju także mam nadzieję, że teraz będzie już z górki.

Tak czytałam, że niektóre z Was już wiedzą co będzie. Zazdroszczę. :) U mnie w 12 tc nic nie było widać. Dzidziuś nie chciał pokazać co ma między nóżkami. Teraz wizytę mam 7 września i mam nadzieję, że już się dowiem czy dziewczynka czy chłopiec. :)

Madlen, widzę po suwaczku, że mamy bardzo podobny wiek ciąży. Różnica kilku dni. Na kiedy masz termin? Jak się czujesz?

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411729 przez Madlen
Sylka dzięki za wnikliwą analizę USG. Zapewne masz rację :)

Paula to już dość nacierpiałaś, teraz czas odpocząć od dolegliwości.
Na szczęście wchodzimy w 2, bezpieczniejszy trymestr. Też miałam czas, że bałam sie o ciążę. W 7 t.c. narysowała mi się choroba tarczycy Hashimoto. A nieleczona może prowadzić do tragedii. Na szczęście w porę zaczęłam brać hormony.

Czuję się, żeby nie zapeszyć lepiej. Jak w lipcu byłam tydzień nad morzem też myślałam, że mdłości odeszły, ale po powrocie do Bydgoszczy wróciły :(
Od kiku dni jakby więcej energii i mniej tych wstrętnych mdłości.

Tak na 100% nie jestem pewna płci, różnie to bywa.. ;)

A termin: lekarz liczy wg 1go USG, bo najwiarygodniejszy, (bo dzieci mogą szybko rosnąć) : 1marca. W suwaczku termin z ostatnich USG.
Data wg USG z 16 wrzesnia to 20 marca :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka