BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #411876 przez gabilee
anoda ja jeszcze nie czuje za wczesnie ;/ ale jeszcze troche myśle , że w 20 tc bedzie juz czuc :*

madlen to nie dobrze , ale czemu sie klocicie? przez burze hormonalna ? bo rozumiem , ze nas to teraz wszystko drazni , ale ja jakos staram sie opanowac

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411877 przez Madlen
Jestem opanowana, ciąża mnie wyciszyła. To on jest cholernym nerwusem i egoistą. Jest cudownie, a po chwili koszmar..
No ale nie ma co smucić, jest dzidzia i na niej sie skupię.

Gabilee świetne te ubranka, jakie rozmiary?

12 lata 4 miesiąc temu #411891 przez aniajulia2
Paulaaa my mamy ten sam termin. Ja tez z ostatniej miesiaczki mam na 25.02.13 a z usg 20.02.13 :)

12 lata 4 miesiąc temu #411903 przez Paulaaa
Hej dziewczynki. :)
Kolejny dzień bez wymiotów. Co za ulga. :)

Śliczne macie brzuszki. :) U mnie też już widać. Dziś obczaiłam, że ledwo co się dopinam w spodniach, które kupiłam niecały miesiąc temu. :dry: Jeszcze jak stoję to jest ok, ale jak już siadam to muszę rozpiąć guzik, bo ciśnie mnie.
Myślę, że już początkiem września będę musiała sobie kupić ze dwie pary spodni ciążowych, bo inaczej nie podołam.

aniajulia2 super. Zobaczymy która pierwsza się rozpakuje. :)
anoda89 ja też jeszcze nie czuję ruchów. Dwa razy mi się zdarzyło jak się źle ułożyłam do spania, że niby coś mnie ''kopnęło'', ale to raczej nie dzidzia jeszcze. Chociaż podobno w drugiej ciąży ruchy czuje się wcześniej niżeli w pierwszej.

Jak ja się cieszę, że jutro poniedziałek. Młoda wreszcie pójdzie do przedszkola na pół dnia. Cała sobota i niedziela z Nią od rana do wieczora i czuje się jakby traktor po mnie przejechał. :)

12 lata 4 miesiąc temu #411923 przez sylwka727
Hej nas dziś też kuzyn z dziewczyną wyciągnęli nad jezioro Czyste ale dość zimna była woda i tylko nogi zamoczyłam i jakoś nie chciałam wchodzić do wody a tym bardziej nie lubię się rozbierać publicznie bo czuję się niekomfortowo wśród tych lasek wszystkich :dry: do tego jeszcze brzuch mi sporo urósł a nikt nie wie że w ciąży jestem tak jak dziś się Anka zapytała czego nie pije piwa to musiałam naściemniać. Ale w następnym tygodniu jedziemy nad Białe na weekend chyba i wtedy to już raczej powiem im. Tak średnio mi się uśmiecha ale no cóż mojemu m też się należą wakcje :blink:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411934 przez gabilee
fajnie dziewczyny , że się wymoczyłyście w jeziorku tzn chociaz nóżki :) u nas dziś strasznie gorąco 32 stopnie paranoja !! umieram w taka pogodę , zauważyłam, że najlepiej się czuję jak pada albo jak wieje i jest pochmurno ;/

Paula miło, że wymioty wkońcu cię opuszczają :)

madlen niestety z facetami czasami gorzej jak z babami ;/ czasem trudniej jest ich zrozumiec niz kobiete :)
a ubranka są od 56-68 cm taka rozbierzność ,bo niektóre kupowałam na wyprzedaży na poźniej :)
więc mam jeszcze mało z wyprawki czuję sie jakby to była KROPLA w morzu potrzeb ;/

jeszcze mam pytanie czy bolą was piersi tak po 13 tc ?
bo mnie juz nie , ale brodawki mi sie powiekszyly , hmm z dolegliwości pozostało mi wrazliwosc na zapachy i mdlosci jak nie zjem albo czasami duze mdlosci nie wiadomo czemu :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #411982 przez Madlen
Dobry pomysł Gabilee, by większe ubranka też kupować. Jak się rozglądam to ceny takich ładniutkich pajacyków, tzn. z dobrego materiału i z ozdobami to ok. 35-45 zł, nawet w marketach. Wybralam jednak jeden tańszy, bez bajerów za 13 zł. Macie upatrzone markety/sklepy w których jest najwiekszy wybór ubranek? Byłam w Carrefour i Auchan i jakos mnie nie powaliło. Może w Tesco ładniejsze?
Muszę sobie poprawić nastrój zakupami...
Gabilee co do objawów u mnie jest tak jak opisałaś :)

12 lata 4 miesiąc temu #411991 przez anoda89
Hej dziewczyny. Ja dzisiaj bez mocy jestem, jakoś słabo się czuję. Zjem śniadanie to może przejdzie :unsure:.

gabilee Ja też mam tak jak Ty, czasami jak dotknę to po bokach bolą i mdli mnie na niektóre produkty.

Dziewczyny wy już tak zaczęłyście kupować?? Hmmm ja to tylko skarpetki mam i chyba jeszcze poczekam.

12 lata 4 miesiąc temu #411995 przez gabilee
hej mamusie :) jak dzisiaj się trzymacie?
ja męczyłam się całą noc , bo mojego sąsiada upierdliwe psy całą noc szczekały ;/ jestem wściekła dzisiaj do niego pójdę , bo mam sypialnie od ulicy !!!

wstałam już , bo tabletkę musiałam wziąć.
dzisiaj juz nic mi nie leci , jaka ulga , mam nadzieję, że już nie będzie , ale jak myślicie iść do gina zobaczyć za tydzień na usg zobaczyć czy bije serduszko i się mój synek rusza?
ten strach , że może przestać bić serce mnie paraliżuje ;/ ale wizyta u mojego gina to zawsze 160 złotych;/

dzisiaj śniło mi się , że miałam syna , ale urodził się tak duży i już mówił i znowu nie miałam dla niego ciuszków , że wzięłam go ze szpitala i była zima a on w samym kaftaniku w wózku przykryty skąpym kocykiem ;/ co takie sny mogą znaczyć? bardzo często śni mi się , że urodziłam dziecko , którego nie chciałam , ale zawsze się do niego przyzwyczajam i nigdy go bym nie zostawiła ;/

madlen ja ogólnie to chodzę do sklepów sieciówek jak h&m mają czasem promocję 2 rzeczy powiedzmy za 30 zł zamiast za 60 złotych albo do zary , ale tam jest strasznie drogo , ale tam zabiorę mojego tatę :P haha trochę go wykorzystam , jestem jego jedyna córeczką a dodam , że mam 3 braci , ale zawsze traktował nas równo i nawet jak ja czy bracia mieli urodziny to wszyscy prezenty dostawaliśmy :)
ogólnie myślę,że tata kupi wózek dla dzidzi, tak jak moich braci dzieci sie rodziły to tez kupował:)
to zawsze jakiś element wyprawki odejdzie
ale madlen patrzyłam jeszcze w tesco tam są fajne ciuszki dla dzieci , albo poszukaj jakiejś hurtowni w swoim mieście , skąd ty jesteś? bo nie pamietam :(

madlen kochana a juz dogadałaś się ze swoim m? zobaczysz napewno będzie dobrze , myślę , że on tez musi dorosnąć do sytuacji w końcu dla naszych m to tez nie jest łatwe wkońcu tak jak dla nas jest strach czy sobie poradzimy to chyba u nich tez tak jest :) napewno sie dogadacie , a może tym razem ty pierwsza wyciagnij rękę może on wtedy sie wygada i to wszystko sie jakoś pouklada :*

ależ sie rozpisałam :P

12 lata 4 miesiąc temu #412009 przez natalka
gabilee mnie piersi bolą tak jak na początku ciąży wczoraj jak zdjęłam stanik to strasznie zabolało i dotknąć ich nie idzie.
Z ubranek ja nie mam jeszcze nic jakoś boję się kupować wydaje mi się, że jest jeszcze za szybko, a poza tym dostanę parę drobiazgów od bratowej i siostry. Jak będę miała to wszystko w domu to wtedy zorientuje się czego mi brakuję i co muszę kupić.

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 4 miesiąc temu #412020 przez gabilee
natalka fajnie masz jeśli chodzi o ciuszki , ja tez bym nie rozpędzała się tak z kupowaniem gdybym miała od kogo dostać :) ale niestety nie mam zbyt fajnych bratowych ...

12 lata 4 miesiąc temu #412021 przez Marlena1888
hej dziewczyny! jak się czujecie? ja wporządku teraz już coraz lepiej, choć czasem kłuje w brzuszku. delikatne mdłości pozostały.. ale już mam o wiele więcej siły! hurra! i idę dziś na jakieś małe zakupki ciuchowe for me :)
Madlen nie przejmuj się, dogadacie się i po kłótni najlepszy seks :D
miłego dnia!

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #412023 przez [email protected]
DZien dobry mamusie,ja juz po sniadanku,jakos nie moge tu spac,warunki super ale to nie moje lozko :( Gubalówka zaliczona,dzis mielismy jechac do Bukowiny na termy ale dupa,dzwonilam do kuzynki i odradzila bo kilka kolezanek zlapalo chlamydie i nie tylko,gin tez odradza wiec jedziemy na Kasprowy,zapowiadaja 32kreski.

Witaj Paula.

Polecam ubranka z 5-10-15 wiem ze nie sa tanie ale u mnie np.teraz sa 20-40% tansze te letnie i cos kupie,dostalam ich troche po dwujce dzieci i sa super,nie sprane,dobre gatunkowo.

Milego dnia.

12 lata 4 miesiąc temu #412028 przez aniajulia2
Kurcze mnie tez znowu bola piersi a juz nie bolaly. Ja z kupowaniem wstrzymuje sie przynajmniej do 7-go miesiaca. Moj m mi nie pozwala-twierdzi ze to zawczesnie.

12 lata 4 miesiąc temu #412034 przez anoda89
Ja też się wstrzymam z kupowaniem miesiąc może dwa, odłoży się trochę kasy i będziemy szaleć. Wczoraj oglądaliśmy meble dla maleństwa i mamy już upatrzone.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka