BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #412088 przez anoda89
andzia_zg Witamy na forum :). Jak się czujesz?

gabilee w takim razie spóznione życzenia. Wszystkiego najlepszego kochana :kiss:.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #412089 przez sylwka727
Gabilee ja też kupiowałam większe ubranka multum mam na 0-6m i dosyć dużo do 12m znajdzie się nawet kilka na 2 , 3, 4, a nawet 5lat ale to tylko jakieś bluzeczki szlafroczek i chyba jedna jeansowa sukienka :blink:. Też się okropnie boję że serduszko przestanie bić byle Itrymestr minął bo wtedy to prawdopodobieństwo jest dużo mniejsze. Musimy byc dobrej myśli :) No trochę płacisz za te wizyty ja prywatnie jak chodziłam to miałam 50zł za wizytę ale wolałabym 160 dawać żeby jakiś rozgarnięty był gin i z powołania

Madlen z doświadczenia wiem że w Auchan nie powala ale czasem można trafić na jakieś ładne ubranka w dobrej cenie. A w Tesco faktycznie jest duży wybór i śliczne ubranka ale ceny mają kosmiczne przynajmniej u nas w Rzeszowie. WIem co przeżywasz z mężem mój były narzeczony był taki sam choleryk o byle pierdołe awantura zawsze ja musiałam ustępować więc nie będę Ci mówiła żebyś z nim pogadała czy pierwsza wyciągała rękę bo wiem że to nic nie da może jak dzidziuś się urodzi to zmięknie :) . Mieliśmy już termin ślubu ustalony i zawsze mówiłam że po ślubie się zmieni że będzie lepiej i przede wszystkim przyzwyczaiłam się do tej sytuacji i nie myślałam o tym że facet może mieć miły i iść na kompromisy. A jednak pół roku przed ślubem spotkałam moją pierwszą miłość.Zawsze o nim myślałam bo był dla mnie ideałem faceta no i jest teraz moim mężem :kiss:

Hej Andzia

Co do wieku to mi w grudniu stuknie 22 :)

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu #412090 przez natalka
My też mamy 6 lat za sobą dokładnie 22 kwietnia nam stuknęło. Na początku jak się poznaliśmy kłuciliśmy się codziennie, w pierwszej ciąży też mojego m. denerwowało to że byłam wtedy w ciąży bo jej nie planowaliśmy, a potem poroniłam i inaczej na to spojrzał. Tej ciąży też nie planowaliśmy ale jest inaczej codziennie słyszę jak mówi że bardzo nas kocha doszedł do wniosku, że jeśli dziecko ma się pojawić to jest największym szczęściarzem bo nie każdemu jest dane być rodzicem.
Ja mam 22 lata.

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #412091 przez gabilee
a moja mama urodzila mnie w wieku 26 lat :) i tata mi opowiadał ,że bardzo chciał mieć córkę z mamą i stwierdzili , że będą sie tak długo starać , aż wkońcu jestem ja :P

a powiedzcie czy wiecie jak wasi rodzice wybierali dla was imiona ?
bo ja wciąż sie zastanawiam jak moja mama mogła przeczytać w gazecie i tak mi dać na imię :P nie powiem oryginalne , ale czasem się śmieję ,że mama dałam Pam a tata Ela heeh :) a potem w urzedzie nie chcieli mi dac tego imienia i tata na drugie dał mi Anna i przekupił Pani w urzedzie kawą haha to były kiedys czasy

anoda dziekuje pieknie :*

sylwka to dobrze , że w porę zorientowałaś się , że to nie ten :) bo nigdy nie pozwólcie dziewczyny , żeby facet wami pomiatal , bo jestescie warte tego by miec do was szacunek :*

ja mam przyjaciolke , ktora ma faceta i on robi z nia co chce a teraz ma depresje wychodzi z domu tylko w nocy ;/ nie wiem juz jak jej pomoc a najlepsze, ze ona mowi ze to jej wina , ze on ja tak traktuje !!! ZADNA KOBIETA NIE JEST PRZEDMIOTEM I WINA ZAWSZE LEZY PO ŚRODKU !!! juz nie wiem jak jej to wytłumaczyc , zeby ujrzala na oczy ! ciezko mi z tym ze nie potrafie jej pomoc ;(

natalka tez mialas przezycia ze swoim m , ale cale szczescie poszedl po rozum do glowy i dorósł by być tata i cie wspierac

moj n wie , ze ja jestem niezalezna i nigdy nie pozwole , zeby mnie obrazil , dla mnie podstawa w zwiazku jest zaufanie i szacunek do siebie, nigdy go nie wyzwalam ze zlosci i on mnie tez nie :)

madlen nie mow ze jak ciocia , bo po 30 dopiero sie podobno życie zaczyna :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #412092 przez Madlen
Sylwka ciekawa historia :)
Ale jesteście młodziutkie :) Super.. Ja to jak ciotka sie czuje przy Was ;)
Idę z pieskiem w ten skwar.

witam nową koleżankę :)

12 lata 4 miesiąc temu #412096 przez Satine0
Ja wiem tylko tyle, że mi dała imię mama a mojej siostrze ojciec.

A powiem wam, że urodziłam się 3 dni po terminie...wyszłam 9 kwietnia wtedy kiedy mój ojciec wychodził z wojska ;-) tak na niego czekałam.

12 lata 4 miesiąc temu #412102 przez gabilee
satine to rzeczywiscie na niego czekałas jakbys wiedziala , ze twoja mama nie chce byc sama w takiej chwilii :)

12 lata 4 miesiąc temu #412104 przez sylwka727
Ja miałam mieć na imię Monika A chyba na 2 Sylwia a jak tata pojechał do urzędy to tylko mi dał Sylwia hehe nie wiem może tak ostro świętował moje przyjście na świat że pomieszało mu się :blink: . Ja przyszłam na świat też po terminie - około tygodnia. Więc dzięki mnie mam spędziła sykwestra w szpitalu bo urodziłam się 29grudnia. A jeszcze ciekawostka taka że to była wpadka i mama miała 18 jak mnie urodziła a tata 20. A miesiąc po tym jak wzięli ślub ślub bliźniaczka mamy też się chajtała bo też "wpadka" i też z Ryśkiem hehe

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu #412105 przez andzia_zg
Cześć dziewczyny :-)

Czuję się dobrze. O dziwo nie wymiotuję, czasem poboli mnie troszke brzuch ale wtedy się położę i ból mija. Czasem mam tylko mdłości - ale też lekkie. Miałam kryzys 3 dni temu.Akurat robiłam obiad,miałam otwarte okno a sąsiad kosił trawę. Ale mnie zmulił ten zapach. Tak jak zawsze podobał mi się zapach świeżo skoszonej trawy tak teraz myślałam,że nie skończę robić obiadu (ale na szczeście nie wymiotowałam)

A tak w ogóle to mam 27 lat :-) miło mi was poznać :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #412127 przez Paulaaa
Jest mi tak gorąco, że już nie mogę. :angry:

Ja miałam być Kamila. Tata pojechał do urzędu i ... zapomniał jak miałam się nazywać. Podał pierwsze imię jakie przyszło mu do głowy i jestem Paulina. :)

Witaj andzia_zg na forum. :)
gabilee ja też mam dziś dzień jedzenia. Jem wsio co mi w ręce trafi. Muszę dokupić sobie ogórków kiszonych. Jem je kilogramami. :) Za to na słodkie nie mogę patrzeć.

A mam 22 lata. :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #412129 przez vini-miki
czesc dziewczynki :)
Kurcze, az wyrzutow dostalam, ze tak rzadko pisze, ale wy to jestescie "bestie" normalnie...tyle postow na dzien produkowac,? szok ;)

U nas goraczka okropna...siedze i ciekne....chlopcy w basenie i chyba niedlugo do nich dolacze :)

Co do ruchow, to ja juz czulam, ale sa jeszcze tak niepowtarzalne, w doslownym slowa znaczeniu, ze nie ma co sie wsluchiwac i wyczekiwac, no powiedzmy, ze ze 3-4 razy bylam pewna, ze to "to" :) Pietra tez mam na okraglo, bo to juz miesiac prawie, jak na wizycie nie bylam, mam dopiero w czwartek..no a w miedzyczasie, mdlosci poszly juz calkowicie w niepamiec i takie schizy czlowiek sobie wkreca, czy aby aby wszystko ok? na szczescie cyce mnie bola i o zgrozo rosna i rosna..a ja zawsze z cycatych bylam :( co do moich 154 cm wzrostu ni w 5 ni w 10 :( ale co tam, jeszcze sie zdaza zrobic flaczki za jakis czas.

Ja skoncze 30 lat w pazdzierniku, pierwszego synka urodzilam w wieku 25 lat, drugi 27 i teraz no wlasnie ciekawe co...? tak czy siak bede ryczec na usg, jak mi stwierdza plec, hehe
Ja rozgladam sie narazie tylko za wozkami, i w sumie to model mam juz wybrany, a wlasciwie 2, ktore najbardziej mi sie podobaja Maxi cosi mura i Mutsy
dla przykladu kind-baby.marktplaats.nl/kinderwagens-en...jws7Kfj%2B4VB4M&df=1
i mura kind-baby.marktplaats.nl/kinderwagens-en...click=1#photoGallery

na dole jest wiecej zdjec, jak najedziecie myszka na miniaturke to sie wyswietli duze :) i jeszcze moj brzusio a moze raczej brzuchol wczorajszy (jestem 5 kg do przodu :/)
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #412135 przez andzia_zg
Ale masz fajnego brzusia :-) Po mnie jeszcze w ogóle nie widac, że jestem w ciąży. Może dlatego ze jestem wysoka i bardzo szczupla. co prawda zapinam sie w tylko 1 spodnie ale wygladam zupelnie normalnie.Ciekawe kiedy sie zrobie kuleczką hihi :laugh:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #412136 przez vini-miki
Witam tez wszystkie nowe mamusie, bo duzo was przybylo, ale juz nie pamietam kto i jak i kiedy ;) Wiec ja jestem Ania, milo mi.
Meza czy partnera, ktory nie okazywalby szacunku zawsze i wszedzie wobec mnie, nie zdzierzylabym ani chwili, dziala to oczywiscie we dwie strony. Kazdy ma plusy i minusy, trzeba tylko uwazac zeby te plusy nie przyslonily tych minusow ;)

12 lata 4 miesiąc temu #412140 przez Paulaaa
Dziewczyny co mam zrobić, żeby nie dostawać powiadomień na meila o nowych postach?
Siedzę i główkuję już ze 20 min i dupa blada...

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #412146 przez Madlen
Witaj Vini-Miki. Wreszcie wróciłaś :)
Ja jak wspominałam urodziłam się w 7 mcu, waga: 2,150 kg długość 45cm. I miałam mieć na imię Michał :laugh:

Paula jak piszesz wiadomość, przed wysłaniem odhacz kwadracik, gdzie jest mowa o subskrypcji.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka