BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685756 przez dominia
Chomiczka strasznie musisz mieć w mieszkaniu :ohmy: Oluś chodzi w samym pampersie ?? bo chyba inaczej się nie da ;)
Ten okulista jakiś czub .. jak nie widzisz literek to pewnie masz minusy tak jak ja ;) okropna wada :(

Alinka ja też dzisiaj mam gorszy dzień, do tego padam na pysk :(

Monia ale złośnik :) kochaniutka :kiss:

Ola pięknie wyglądałaś z M 3 lata temu, teraz wyglądacie tak samo super :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #685757 przez Alina2408
monia z filmikiem mam jakis error a szkoda a co do m chyba rzeczywiscie jakis skok tylko nierozwojowy bo sie nie rozwija :P:P ja nie wiem mnie to najbardziej wkurza ze mowi ze nie bedzie palil albo tylko 10 dziennie no i dowiaduje sie zupelnie przez przypadek zejak bylismy u jego rodzicow to mam mu cichaczem dala trzy paczki fajek zebym nie wiedziala... noszz... no i papierosek jest zawsze najwazniejszy nie ma bata musi byc...

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685759 przez Madlen
Dzięki za wsparcie :)

Ogólnie ja widzę, że brzuchol się zmniejsza. A sukienki o kroju ciążowym sobie podaruję, bo prowokują. :silly:
Szok, ile jest głupich starych bab..

Monia no nie wiem czy lepiej od Ciebie wyglądam :unsure: . Nie wydaje mi się. Widziałam Twoje zdjęcia. A sama unikam aparatu :) Tyle kg przytyłam to mam :)I pamiętam słowa doktora "wysiusiam po porodzie"
Pamiętam jak pisałaś o równie "mądrej" babie. Czy to chamstwo czy prostactwo..
Ale zawzięłam się, teraz chodzę dodatkowo na spacer w podciśnieniu :) na siłowni.
Bieżnia, skakanka, hula-hop, przysiady, brzuszki, maszyny siłowe, vacu well i jestem ledwo żywa.

Igunia akrobatka :ohmy: Ale piękny dywan. A taki "bałagan" chciałabym mieć..

Alinka u mnie też walka z fajkami od początku. Ale nie ma sensu się wk.. Niech se pali.

11 lata 6 miesiąc temu #685778 przez gabilee
monia nie moge odtworzyc filmiku ;/ error ;/
hm a co do przyjazdu to chcialam , ale zawsze cos wypadnie
a ty Madlen czujesz sie juz na silach na spotkanie forumowe?

11 lata 6 miesiąc temu #685787 przez gabilee
dzisiaj wieczorem Leoś tak płakał , ze pierwszy raz mu lezki polecialy chyba tak goraco mu :( a juz mial tylko koszulke i pampka :( wykapalam i troche lepiej bylo, ale byl tak umeczony , ze w efekcie zasnac nie mogl i podkowa na ustach i lament moj biedaczek taki upal dzieci maja przesrane , bo tylko tak jak rodzice uloza nawet koszulki nie moze sobie sam sciagnac :(
zeby go uspac polozylam go na samym pampersie i balkon lekki przewiew i dopiero sukces , a za 10 min znowu lament masakra

11 lata 6 miesiąc temu #685822 przez Monia_T
No nie wiem co z tym filmem..ale niektóre z Was mogą odtworzyć? Gabilee, Alina może później spróbujcie.
Iga też kiepsko upały przechodzi...mam momenty, że zaczyna piszczeć bez powodu. Pewnie jej po prostu gorąco :)

Madlen mój wygląd to pozory...ja się na zdjęciach dobrze kamufluję :silly:
A dywan to mój nowy nabytek, sprzed kilku dni :) Naszukałam się i ten nam się spodobał. Iguni też, bo uwielbia na nim leżeć :blink:

Iga przed chwilką przebudziła się na moment, chyba właśnie z gorąca...dałam jej cyca, tak łapczywie piła i śpi dalej :laugh:

Ja też do niej dołączę :laugh:

Dobranoc :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685852 przez xpatiiix3
Mam 10-11 lipca chyba lece 59 za mnie i za Marcelk 29. :D plus dycha za dojazd do Wawy i z głowy :D także małe wydatki a ojciec zwraca po dojeździe a teraz tylko z ojcem co do daty dogadać się :D

Alina będzie dobrze faceci chyba juz tak maja ze ciężko im czasem najprostszej rzeczy Robić przy d,iecku :P my nie mamy problemu nikt w domu nie pali tylko brat ale on się nie liczy, M też nie pali :)

Marusha każda mamusia musi być dowartościowana ale córa spora mi się wydaje :D jak wielkosciowo.? :)

Buziaki dla Marysi i Anelki z okazji 4 miesięcy :)

A mam dzisiaj bardzo lekkie karmelowe plamienie czyżby to okres się zblizal.? Hmm...

Trzymajcie kciuki jutro oby dobre oceny były bo zaliczam przedmioty które w przyszłym roku na świadectwo przechodzą...

Dobranoc mamusie :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 6 miesiąc temu #685893 przez dominia
Dzien dobry :)

U nas pobudka o 7 .. Ja ledwo sie obudzilam :( nie moglam w nocy z nerwow spac .. A co dopiero bedzie dzisiaj :(

Milego dnia :* u mnie zapowiada sie meeeeega gorac ;)

11 lata 6 miesiąc temu #685915 przez Monia_T
Dzień Dobry

Igula wczoraj tak wcześnie zaczęła spanie więc wstała sobie dziś o 5... :silly: No ale za to w nocy tylko raz jadła. Teraz śpi od 7.20, a była taka zmęczona, że szok. Piszczała, wyginała się, cycka nie chciała. Przytuliłam ją i w momencie zasnęła :laugh:

Wysypka zniknęła, pupcia zagojona, sudocrem zdziałał cuda :laugh: Jednak na odparzenia i ranki jest najlepszy :)

Dziś mam objazdówkę z dziewczynkami, dermatolog Kini, zakupy, zakład pracy m - bo muszę kwitek z kolonii do dofinansowania dowieźć. Zapowiada się upał, za oknem w cieniu już 26 stopni, a jest chwila po 8...
Mam nadzieję, że damy radę :)

Pati świetna cena za lot! Jedź, znaczy leć i baw się dobrze :woohoo: Albo zostań tam na stałe, miałabyś dużo spokojniejsze i wygodniejsze życie :laugh:

Weszłam rano na wagę...i 2 kg na plusie :blush: Ehhh, szkoda gadać...

Miłego dnia :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #685917 przez ola85
Witajcie
Madlen - dzięki :) A ten komentarz baby był nie na miejscu. Nawet jak tak pomyślała, to jak zobaczyła Adasia to powinna ugryźć się w język
Marusha - jak się obudzi przed 5 to jeszcze zasypia, jak po 5 to już nigdy. Ale humor ma wtedy świetny, śmieje się, chcę się bawić, no i później w południe pada :blink:
Ale 30 to bym Ci w życiu nie dała :silly:
Monia - biedna Igunia, oby się szybko wygoiło. Super jej to wychodzi :) Ale wygimnastykowana dziewczynka :) Ja bez problemu otwieram filmik :)
Alina - dobrze że sobie to jakoś wyjaśniliście, szkoda twoich nerwów
Oj ja papierosów nie lubię, dobrze że mój M nie pali...
Dominia - dzięki :) u mnie też upał

A moja malutka kończy dzisiaj 4 m-ce :)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #685964 przez Pliszka
Dzień dobry :)

Monia, u Olka na podrażnioną dupkę najlepiej zadziałał Sudokrem, po prostu byłam w szoku, po dwóch posmarowaniach pupcia się zrobiła bledziutka i śliczna :)

Madlen, nie przejmuj się. Niektórym brak taktu i klasy i nic na to nie poradzisz. Mi wczoraj własna babcia konspiracyjnie poradziła że da mi majtki obciskające :laugh: Ja tam się nie przejmuję, już się dobrze czuję we własnej skórze, dużo się ruszam, nie objadam się , ale też nie zamierzam głodować. Jakoś tak ta zumba dała mi dużo pewnosci siebie :) Tańczymy przed lustrami, ciało w ruchu wygląda inaczej, podoba mi się to co widzę, a jak komuś się nie podoba, to niech odwróci wzrok :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #685966 przez Marusha
Monia cudna ta Twoja Igunia jak bym widziała swoją Martynkę my ten etap już mamy za sobą ;) Martynka będzie dla Was prekursorem w czynnościach skoro jest starsza o miesiąc ;)

Ja dzisiaj jestem dętka..
Mała poszła spać o 22ej pobudka o 1,30 zasnęła o 2ej ale ja nie mogłam usnąć do 3,30...

Wczoraj miałam rozmowę z szefem o moim powrocie do pracy.. odchodząc na macierzyński obiecano mi że wrócę na główną księgową....zarząd się zmienił i teraz owszem chcą abym wróciła ale na inne stanowisko... co dla mnie oznacza uwstecznienie się...MASAKRA.
Podłamana jestem strasznie...człowiek poświęcał się dla tej firmy 10 lat pracuje tutaj, chodziłam prawie do porodu a teraz tak mi dziękują...nie pamiętam kiedy czułam się tak oszukana... Ryczałam wczoraj pół wieczora, aż mała wiedziała że jest coś nie tak bo ciągle badawczo na mnie patrzyła.
Mąż mówi że to dobra okazja na szukanie nowych wyzwań i chyba trochę ma rację, ale wiecie jak to jest jak się człowiek zasiedzi w jednym miejscu to do innego boi się pójść... zobaczymy może człowiek własnie potrzebuje kopniaka aby coś zmienić w swoim życiu?

Jedynie śmiech Martynki dzisiaj mnie jakoś rozbudza i pociesza, jak to mój Misiek mówi że razem teraz we trójkę damy radę ;)

gabilee pamiętam jak naszej pierwszy raz poleciały łezki, ja ryczałam wtedy z nią płacz dziecka to chyba najcięższe co może być w wychowywaniu dzieci :( jedynie teraz mogę rozróżnić czy mała płacze bo ją coś boli wtedy lecą łezki czy płacze bo się wkurza i chce coś wymusić ;)

xpatiiix3 wczoraj spotkałam sąsiadów i patrzą na małą i mówią że wygląda jak 7 miesięczne dziecko, teraz jej ciuchy kupuje na 74 ale chyba faktycznie coś jest na rzeczy bo dostaliśmy po męża chrześnicy ubranko do chrztu, Amelka była chrzczona jak miała 9 miesięcy i miała rozmiar 74 ;) to zanim nasza będzie miała 9 miesięcy to chyba dobije do metra ;) mam tylko nadzieję że jak dorośnie to nie będzie miała więcej niż 180 :)

Powodzenia w szkole ;)

Za oknem zero słońca ale duszno jak w saunie.....

11 lata 6 miesiąc temu #685995 przez xpatiiix3
Dziewczynki dobra 2 piateczki końcowe juz mam jeszcze 3 praktyki fizyka i religia nie wystawione...

Wiecie co no kur... A paszport czy da rade na jakimś oświadczeniu polecieć.? Raczej bez paszportu nie Polsce :(

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 6 miesiąc temu #685998 przez dominia
Patii można polecieć na dowód ale też nie wszędzie, Marcelek musi mieć paszport albo dowód żeby mógł lecieć :)

11 lata 6 miesiąc temu #686000 przez sylwia1986
Dzień dobry :)

My już po spacerku :)

Chomiczka zamówiłam dziś zakupy w tesco, 3 zgrzewki wody i karton mleka + dużo innych pierdół. Powiedz mi czy jakoś specjalnie musiałaś prosić pana żeby Ci to wniósł. Boję się, że zostawi mi to pod drzwiami i na 2 piętro sama będę musiała to wtargać..

Madlen jednym uchem wpuszczaj drugim wypuszczaj, szkoda nerwów.

Alina z tymi fajkami też walczę u M od ładnych kilku lat, jedyne co to stwierdził, że ogranicza...

Ola najlepszego dla Lidusi :kiss: :kiss: :kiss: a jak u Was po rocznicy ? B) :silly:

Monia ale gibka Iga :lol:

Pati leć taka okazja może szybko się nie powtórzyć :) powodzenia w szkole :kiss:

Marusha oj wiem co czujesz z tą pracą, ja za tydzień mam taką rozmowę. Też bije się z myślami czy nie rzucić tamtej w cholere i szukać czegoś na miejscu, ale raz że się zżyłam z ekipą, , a dwa tak jak mówisz człowiek boi się zmian.

Cycusiowe mamusie, czy dopajacie swoje maluszki w te upały czy po prostu częściej dajecie cyca? Bo mój co godzinkę się cycusiem wspomaga. Że aż wczoraj na wieczór nie miałam go czym nakarmić i podałam 80 ml mm :dry:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka