BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 6 miesiąc temu #685329 przez dominia
Chomiczka i chodzi o to, że dziecko na mm ma te bułki inne niż dziecko na piersi :) mój Igor jest tylko na cycku i wygląda sobie baaaaardzo dobrze :) ten tłuszczyk ma taki ubity a Nadia taki, że palec w udko wchodzi jak w masełko :lol:
Nie napisałam tam, że jest gruba, wręcz przeciwnie, że jest mniejsza od Igora :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #685331 przez ola85
Witajcie
Ja miałam zabawną noc. śniło mi się (już po raz kolejny) ze wstaję w nocy do małej i biorę ją do nas do łóżka. Potem obudziłam się w nocy, bo M mnie szturchnął, a ja na niego: "nie wierć się tak bo dzidzię przygnieciesz" a On w szoku, bo dzidzia u siebie w łóżeczku słodko śpi.
Buziaki dla czwórki dzisiejszych 4-miesięczniaków :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
U nas potwornie gorąco.
Alina - moja też śmieje się do listków :) A jak się zaśmieje tak głośno to jestem najszczęśliwsza na świecie :)
Alina, Monia - a ja mojej jeszcze butelki nie dałam, nawet nie spróbowałam. Ona tak lubi cycać że grzechem byłoby odmówić :silly:
Monia - co do rzęsy to nic się nie robi :)
Pati - będzie dobrze z samolotem :)
Paulaa - a może po prostu jej za gorąco?
Monia - mam takie samo podejście do autobusów jak Ty :)
Marusha - ale my przez tą popołudniową drzemkę to wstajemy codziennie o 5 lub 6 rano :blink: Martynka jest prześliczna :kiss: Ma takie duże oczka i jest taką pyzatką jak moja Liduś :) cudo :kiss:

A my dzisiaj mamy 3 rocznicę ślubu.
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #685339 przez chomiczka
Dominia mi sie wydaje że malutka po prostu "taką ma urodę", u swojego nie zauważyłam nic takiego ;)

Monia u nas nie jest tak źle w mpk, bo najczęściej jest klima, autobusy są nowe, tramwaje też, także czesto taka podróz to przyjemność, chociaż zdarza się też tak jak piszesz, smród, skwar i męczarnia. Dla mnie to nie straszne bo od ładnych paru lat tylko tak się poruszam, bo nie było kiedy prawka zrobić :blush: Jak Olek trochę zmężnieje to wybieram się na kurs. Póki co nic innego mi nie zostaje. M wozi się samochodem i w miarę możliwośći nas też wozi, ale dziś nie może bo ma spotkanie w pracy więc przygoda przygoda, każdej chwili szkoda :lol: :lol:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685360 przez xpatiiix3
Dobra zobaczymy ciotka szuka juz dla mnie biletów tylko z ojcem musze się dogadać do końca :P a damy rade pewnie ,Dominia lot samolotem moje marzenie, ale oczywiście boje się :P dobra zobaczymy jak to będzie :P pewnie jakoś w środku lipca pojadę bo wizyty u lekarzy mamy z Marcelkoe. No i w połowie sierpnia najpóźniej powrót :P

Marusha oponka no gdzie Ty ja masz :P

ola, Marusha śliczne jestescie :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685364 przez sylwia1986
Upałów cd.
My wychodzimy na spacer w związku z tym o 9 i po 17.
Teraz Bartek zasnął mi na rogalu na kolanach, z miną a spróbuj mamo mnie odłożyć :silly:
Pati oby wyjazd, a w zasadzie wylot do taty się udał :)
Olu piękne zdjęcia, już wiem kogo mi przypominasz :lol: aktorkę Annę Gzyrę :) udanej rocznicy :)
Marusha pięknie wyglądasz z córeczką :)
Dominia będzie dobrze :) sesję jakoś zaliczysz, a teraz Igi ma fajne towarzystwo :lol:
Chomiczka jak Twój lotek? Bo ja ostatnio trafiłam jedynkę :woohoo:
POPSUŁA MI SIĘ PRALKA :angry: z nią wiąże się zabawna historia, bo mojemu M po zrobieniu testu zamiast powiedzieć że jestem w ciąży powiedziałam, że musimy kupić nową pralkę :lol: nawet roku nie ma :huh: :dry:

No masz przez ten upał zapomniałabym o najważniejszym :lol:
Buziaki dla Amelki i Marcelka z okazji ich małego święta :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #685372 przez dominia
Sylwuś na gwarancję z dziadem :)

11 lata 6 miesiąc temu #685378 przez Monia_T
Dziewczyny, a gdzie jest Madlen??????
Haloooo, kochana, wszystko ok? Zamelduj się chociaż jednym krótkim "żyję" ;)

Napisałam Wam na fb, że nie wiem jak usypiać młodą w dzień, bo ona to tylko przy cycu, to chyba przeczytała i na kolanach siedząc mi usnęła. Ja do niej gadam, zabawką macham a ona nie reaguje, patrzę śpi :laugh: I tak już dobre półtorej godziny :) Jak wstanie to idziemy trochę wyprażyć dupska w słońcu.

Ola jaka piękna para :laugh: A Ty jak nastolatka :laugh:

Marusha śliczne z Was dziewczynki. Ale odwołuję spacer, z taką chudziną na ulicy w życiu się nie pokażę, bo będę jak słonica obok wyglądać :silly:

O...Iga się budzi.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 6 miesiąc temu #685398 przez Alina2408
monia też właśnie myślę o kubek ale nie wiem jaki tyle ich. z rzęsą to chyba zakropić

pati też się boję ale chciałabym zobaczyć czy jest czego szukaj biletów bo są różne okazję

paula a ty karmisz piersią bo może ta kawa tak na nią działa ;) a szczerze może to skok bo tak trochę wygląda albo upały
chomiczka taka wata może zostawić w oczku więcej tych cudów

marusha ale z ciebie laską

ola gratuluje kochana śliczna z was pora

my na działce jak zwykle ale jest dupa bo dostałam okres nie za mocny ale coś tam jest

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 6 miesiąc temu #685403 przez sylwia1986
Dominia No właśnie rano dzwoniłam po serwis, Pani konsultantka kazała mi sprawdzić samej kilka rzeczy, przy sprawdzaniu filtra zalałam sobie łazienkę :huh: ale i tak nie działa, a serwis będzie za tydzień :ohmy: najwcześniej w piątek..

Monia jak znajdziesz jakiś sposób na usypianie inny niż cyc to podziel się, no u mnie jeszcze chusta wchodzi w grę, ale na nią teraz za ciepło.

11 lata 6 miesiąc temu #685451 przez ola85
Dziewczyny, dziękuję za komplementy, ale na zdjęciach ślubnych zawsze wygląda się ładniej niż zwykle :silly:

Dominia - no faktycznie sesja przed Tobą. nie zazdroszczę
Sylwia - my pół dni spędzamy w ogródku pod orzechem :blink: nigdzie dalej się nie zapuszczamy, bo ukrop :) No to teraz przy każdym zepsuciu pralki Twój M będzie miał stracha :silly:
Monia - ja specjalnie małej usypiać nie muszę. Po południu po prostu przychodzi na nią pora i dwa razy zakołyszę i śpi. Dzisiaj spała godzinkę :) Potem już do wieczora to tak jak u Was, jak zaśnie to tylko przy cycu i na 15min
Alina - a Ty dalej karmisz piersią, prawda?

Ja dostałam dziś od M róże i obiecał że wróci z pracy najpóźniej o 19 :) zobaczymy czy dotrzyma słowa :blink:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685460 przez Madlen
Monia żyję, dziękuję kochana, zalatana ostatnio i jakoś bez weny..

U nas ok, z M. jakotako ;)
Adaś nadal jakieś pojedyncze pryszcze ma, tym razem pediatra kazał dodać mleko Bebilon dla alergików, na zmianę z butelką Bebilonu normalnego. Bzdura jak dla mnie. Albo całkowicie zmienić albo w ogóle. Na razie się wstrzymuję.
Zalecił krem Atoperal baby. Ma dobre opinie na bangla, musze kupić. Tymczasem zmieniłam proszek na dziecięcy (ostatnio prałam w vizirze sensitive to może za mocny jest) i piorę wszystko na nowo z czym Adi ma styczność.

Byliśmy w Pieczyskach, miałam rozszerzaną pod biustem sukienkę. Chcieliśmy nakarmić Adasia, usiedliśmy pod parasolki, Zamówiłam kawę,baba pyta co do kawy ja że nic, że na diecie ;) Daliśmy mleko dziecku, a gdy odbierałam kawę baba do mnie: a myślałam, że pani w ciąży!!! :ohmy: :ohmy:
Na co ja nie w ciąży ale na diecie a dziecko tam. A ta głupia "aa".. i że tak szybko nie zejdzie. Ale prostaczka..
Zatkało mnie. M. mówi, że to ta sukienka taka rozkloszowana!!
Zresztą koleżance co urodziła 3 mce temu tez ktoś walnął tekst w którym jest miesiącu...

Chcę się zapisać na vacu vell, mam pojedyncze wejście w karnecie i jestem zadowolona z tego

AA Jadzia śliczności piękne zdjęcia :)

Monia Wasze z pikniku też rewelacyjne. A gdzie to było w Myslu?

Ola pięknie wyglądaliście i sceneria bajeczna.

Pati leć :)

Witam nową koleżankę na forum :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685553 przez chomiczka
Madlen nie przejmuj się, ludzie to burak w znacznej większości niestety!! Ja po porodzie miałam jeden dzień w którym 3 osoby mnie zapytały czy jestem w ciąży, za trzecim razem trudno mi było się pohamować żeby czegoś nie powiedzieć... ale to tylko wtedy.

Nie wiem czy to zasługa diety, czy ćwiczeń czy zbieg okoliczności, ale wchodzę w jedne spodnie sprzed ciąży!!!! hurrrraaaaa :) i to takie z wysokim stanem :lol: dopinam się w brzuchu, nie że bebech wisi nad paskiem :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: ale jakoś nie widzę żebym schudła, tylko 1,5 kg na minusie.

Wróciliśmy od okulisty, miałam zamiar kupić okulary to mi pan poeiwedział że sobie uroiłam wadę i mam iść na psychoterapię!! Jakiś świr mówie wam :dry: męczyłam dziecko przez pół miasta w taką pogodę i na takiego debila trafiłam :ohmy: czy to jest normalne że napisów w tv nie ejstem w stanie odczytać?? Zresztą byłam jakiś czas temu u 2 okulistów i oboje zalecili okulary, nie miałam wtedy siana to nie kupiłam. Na razie dam sobie z tym spokój. Ale lekarz potraktował mnie jak świra, dobrze że skierowania do psychiatry nie chciał wypisać :dry:

Olek był bardzo grzeczny, nie płakał tylko się uśmiechał, ale ostatni raz tak dziecko wzięłam w taki skwar, serce mi się krajało jak widziałam jak mu gorąco, mimo że wodę mu dawałam i wycierałam husteczkami nawilżanymi nóżki i rączki.. Nigdy więcej, M będzie musiał kombinować na drugi raz żeby nas wziąć samochodem

32,5 stopnia w mieszkaniu, któraś ma ochotę na darmową saunę?? masakra :huh:

11 lata 6 miesiąc temu #685700 przez Marusha
chomiczka chciała bym mieć 16 :) w tym roku stuknęła mi 30ka ;) starość nie radość ale dziękować ;)
oponka jest jak się wyprostuje, śmieje się że czasem wyglądam jak dziecko z Etiopii ;>

kupując wózek obstawialiśmy że mała urodzi się duża bo ja mam 176 a M ma 196 więc myślałam że jak nic 59 cm malutka będzie miała jednak urodziła się 56 ;) toteż szukaliśmy wózka z dużą gondolą i udało się kupić taki że myślę że jeszcze z miesiąc poleży.

Mała rwie się do siadania ale jeszcze kiwa się na prawo i lewo więc póki mieści się w gondoli to korzystam. Buntu na pokładzie nie odnotowaliśmy ;)

dominia jak byłam z nią dwa tyg temu na szczepieniach ważyła 8 kg więc teraz pewniej, ale jest tylko na cycku, każdy daje jej dwa miesiące więcej, niestety nie mam porównania do innych dzieci więc dla mnie jest w normie ;) przynajmniej zdrowo wygląda ;)
Tak mała jest z 17 styczeń termin był na 18ty więc prawie jak w zegarku, śmiejemy się że matka księgowa to córka prawie urodzona z terminem ;) porządek musi być !

Teraz jesteśmy na etapie rechotu z byle czego wierzgania nogami i turlania się jak bączek ;) aa i próby wsadzania sobie stópek do buzi ;)

ola85 a potem mała śpi czy nie? bo ja czasem mam pobudkę o 1ej a czasem dopiero o 5 lub 6ej ale zawsze potem chwile pogada poguga i śpi dalej do 8-9 ;) namęczyłam się jak miała kolki wtedy cały dzień nic nie spała.

Gratulacje z okazji rocznicy. My mamy 4go września trzecią ;)

xpatiiix3 sylwia1986 Alina2408 dziękujemy dawno tyle komplementów nie usłyszałam :)

Monia_T chyba żartujesz? nie dość że jestem nieatrakcyjna towarzysko dla znajomych bo mamy dzidzie to jeszcze mam popaść w depresję że nikt nie chce się ze mną umówić na spacer bo jestem "chuda" :P

A tak na poważnie to nie ma co zazdrościć mała ze mnie wyciąga tak że w miesiąc potrafię zgubić 5kg, a siły skąd?jem i jem i chudnę.... u mnie to szybko w anemię się może przemienić więc muszę się mocno pilnować...

Madlen nie martw się zejdzie na pewno mi też trzy miesiące brzuch wisiał, ale ja karmię cyckiem więc później jak mała zaczęła więcej przybierać zeszło piorunem. Teraz ciepło więc więcej spacerów i wrócisz do formy.

Mama siedzi na forum a Martynka z tatą piszczą kto głośniej, a już dawno powinna spać tylko jakoś jej się nie chce ;)
KOLEJNA DUSZNA NOC......

11 lata 6 miesiąc temu #685704 przez Alina2408
ola tak karmie cycuchem :)

madlen kazda z nas ma jeszcze cos pod biustem ale szczerze to dziwie sie ze ludzie sa tacy glupi ze niby zaraz po ciazy juz zaciazylas czy moze jeszcze jak w niej chodzilas???

chomiczka szok 32 stopnie??? ja mam przynajmniej 10 stopni mniej :):)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #685738 przez Monia_T
Marusha ja tez karmię wyłącznie piersią i cholerka nic a nic nie chce zejść...gorzej, mam wrażenie, że tyję :P
No dobraaaa...pójdę na ten spacer...ale tam gdzie nie ma witryn i od Brdy daleko, żebym z rozpaczy nie skoczyła :blink:
Fajniutka Martynka :) Super jak się spotkają z Igunią :) Moja stópki wcina już ponad miesiąc, paluszki ssie prawie jak cycusia :silly:

Madlen przeżyłam takie wspaniałe komplementy o brzuchu. Usłyszałam dokładnie to samo...i doła złapałam. No mam ten jeb.. brzuch! Ty wyglądasz o niebo lepiej ode mnie! Babie na oczy padło, nie przejmuj się :laugh:

Alina głęboki oddech...ja jestem przeciwnikiem palenia i nie rozumiem tego nałogu. Raz, że drogi, dwa bezsensowny, trzy śmierdzi...a m znowu jakis skok przechodzi, że go nagle pragnienie wolności naszło?

Chomiczka gratuluję gubienia brzuszka :laugh: Jakaś dietka?
Ja ostatnio pokręciłam hula hopem. Trochę boli na plecach i boczkach, a z przodu mam taki wał tłuszczu, że nic nie czuję :P
Ja niestety!!!! :dry: nadal nie mogę opanować chęci na słodycze :P
Ten okulista to jakiś konował...skoro nie widzisz znaczy, że coś jest nie ta...no nie? Co za lekarz...

Igunię dziś tak bardzo pupka obszczypała, że aż ranka jej się zrobiła. Szłam do mojej mamy i ona zrobiła taką kwaśną kupkę, jesooo jak ryczała, łezki ciurkiem po policzkach płynęły, biedna...w biegu jej pieluchę ściągałam i wacikiem z zimną wodą myłam. Do tego wyszła jej wysypka na udkach, delikatna no ale jest. Nie wiem, może słońce, może truskawki bo spróbowałam...zobaczymy jutro. Pieluszki kupiłam ostatnio pampers premium care i teraz te jej będę zakładać. Mam nadzieję, że szybko jej się wygoi. Później poszłam z nią na spacer, ślicznie spała, obudziła się o 20.30, więc wróciłam do domu,szybkie mycie , piżamka, cycuś i już śpi aniołek :)

Jeszcze nowość, od kilku dni Igunia opanowała nowe ćwiczenia. Dotąd jak leżała na brzuszku podnosiła dupkę ale na kolankach, a teraz podnosi na całych wyprostowanych nóżkach :) Nagrałam dziś chwilkę jej ćwiczenia :)
Wścieka się, że nie udaje jej się przesunąć :laugh: Jeszcze opanuje o co chodzi z rączkami, główka w górę i wio :woohoo:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka