- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
My szczepimy na pneumokoki i nic małemu nie było, jak gdyby nigdy nic, był radosny i żadnej gorączki nie było

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
tosia zjadla o 13 cala zupke jarzynowa i teraz po 2 gidznach 150ml i znow była taka glodna ze szok..nie wiem kurde kupic kleik ryzowy i zageszczac te obiadki czy jak?zrobilo nam się troszkę ciemieniuchy,potraktuje oliwka i wyczesze...może zejdzie.
Pati ja miałam przepuklinę pachwinowa wielka i bylam operowana jak miałam miesiąc...i tylko blizna została...
po pneumokokach i po rota ponoc jest goraczka.a my mamy driugie szczepienie przed sobą..chciałam isc dziś to Toska w nocy charczy jakby katar miała wiec poczekam do przyszłego tyg...nie pali się.
- Marusha
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Dominia śliczny maluszek

patii to dobrze że lekarz uspokoił, oby się sama ta przepuklina zniwelowała

Michasia też piaskuje co jakiś czas ząbki ;)wy na grunwald a tu pogoda się popsuła.. ale może u Was słonce wyszło bo u nas na wschodzie leje

Sylwia Bartuś jaki bystrzak! a te włoski! mojemu dopiero zaczynają się włoski pojawiać

Aganobla ale wybredny ma smaczek hihi:) a weź daj warzywka i owocki, na pewno coś mu posmakuje

Ola Liduś skradła moje serce! jest śliczna jak laleczka

Kasia ja się długo zastanawiałam nad pneumo i rota, ale jednak nie szczepimy.. za dużo się słyszy o skutkach ubocznych. u mnie niedaleko koleżanki znajomej syn cofnął się w rozwoju po pneumo... i co ważne nie zawsze działa. mojej kumpeli córeczka po rota i tak miała biegunę i była 3 dni w szpitalu. a Ty szczepisz na te dodatkowe? chyba nie, z tego co pamiętam... a Twój synek po meningokokach zachorował tak? słyszałam o tym że mają tą szczepionkę wycofać...

dzx dziewczynki za komplementy

ja właśnie uspałam Filipka bo na tą pogodę taki śpiący. dałam mu o 14 zupkę własnoręcznie robioną, ziemniaczek młody, marchewka, kleik kukurydziany, deczko wody,masełko

narka
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Chyba żałuje że wzięliśmy 6w1, dziś trochę czytałam.... z dodatkowych wzięliśmy tylko pneumokoki. Teraz myślę czy dobrze zrobiliśmy. Dziewczyny nie piszcie że dzieci znajomych się cofneły w rozwoju czy coś.. strasznie nas to dobija, chyba nie potrzeba dodatkowych negatywnych informacji

Straszne to że same narażamy dzieci na te niebezpieczeństwa, no ale to chyba mniejsze zło.
Kasiu na co wy szczepicie? 5w1 i pneumokoki??
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

My na razie tylko 5w1 bez wzw. Na pneumokoki myślę, że zaszczepię Olka jak bedzie starszy i będzie miał iść do żłobka/przedszkola, póki jest ze mną w domku nie ma ryzyka zarażenia, dzieci w rodzinie nia mamy, a im strasze dziecko tym lepiej sobie radzi z tymi szczepionkami. Chomiczka, ja się cieszę, że się naczytałam i podjęłam świadomą decyzję

- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Chodzi mi o to że teraz nie ma po co czytać o powikłaniach bo i tak się nic nie zmieni, a po co się zamartwiać. Jeśli chodzi o pneumokoki to Olek może nie chodzi do żłobka, ale spotykamy się ze znajomymi którzy mają dzieci które mają kontakt z innymi dziećmi itd....
Tak naprawdę w tematyce szczepień żadna decyzja nie jest dobra.
- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

Marusha no mój mało leży na tym brzuchu może i to z tym związane faktycznie...
Ola no właśnie nic konkretnego tylko ze jak nie zejdzie coś będzie się działo to wtedy będziemy szukać o tak powiedział..
Kasia mam nadzieje ze u Marcelka samo zejdzie

Marlena no oby było w porządku

Nie mam dzisiaj głowy do niczego.. Jestem strasznie zakręcona pranie porobione jutro poprasowac tylko musze żeby więcej w torbie się zmieściło

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
...
Aniołek [*]
- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

...
Aniołek [*]
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja szczepie 5 w 1 bo mi mowila terapeutka w szpitalu żeby nie skojarzona zoltaczka.i ze tylko podstawowe..zadnych dodatkowych.
kupiłam fotelik do karmienia używany.bo po synie mam wielki drewniany i pol mojej malutkiej kuchni by mi zajal...mieszkanie które wynajmowałam było dużo większe.taki...ma uchylne siedzisko,regulowane wysokości..Tosia już kupe na nim walnela..

tablica.pl/oferta/krzeselko-do-karmienia...cF2B.html#85da8af333
ide ja kapac bo starsznie placze...troszkę ma zatwardzenie..może przez to..
a to dostaliśmy od cioci z kaliformi...dla Tosi..jeszcze body i getry z myszka miki..przyszlo dzisiaj...z kartka na chrzciny
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Fajnie, że Twój Oluś polubił spacery

Kasia, super fotelik i prezenty

pati, nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu.. Ja też póki co nie mogę sobie wyobrazić rozstania. Pomyśl na spokojnie. Do kiedy musisz podjąć decyzję?
- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die

monia my krzeselka jeszcze nie mamy ale u nas sprawdza sie lezaczek ostatnio swietnie sie mala w nim czuje dzis nawet udalo mi sie sporo zrobic bo mala ogladala i zasmiewala sie siedzac w lezaczku z wibracjami a wlaczylam jej potwory i spolke sama uwielbiam te bajke

monia ja mam kaszki z bobovity i one jak sie za ciepla wode dodaje to mi sie zrobila plynna wylalam ntychmiast a jakos nie zauwazylam zeby robila sie pozniej plynna moze dlatego ze nataszka wcina ja szybko

monia bys zobaczyla natke jak sie wygina hheheh no i teraz raz za razem wyplatuje sie z koca na brzuchol

ola no widzisz takiego sprzetu to ja nie mam ale za to natunia nauczyla sie rozciagac pozytywke w jabluszku no takim co to sie ciagnie i ona gra ia sie sciaga... bo tam taki robaczek sie jeszcze rusza w trakcie grania i ja to bawi...
marlena u nas tez byla podmianka wanienki ale dlatego ze z braku miejsca wanienka byla wieszana pod sufitem no i jakos spadla i pekla :OP:)
sylwia ja tez do mamy jezdze nie tylko jak sie kloce

chomiczka wyrowna sie ja tez mialam krzywa glowke...
marusha my mamy rozne sloiczki i podaje rozne firmy i jest dobrze

pati i co powiedzial lekarz z tym jajczatkiem?? co dalej???
dominia bo u chlopcow moga nie schodzic jajczatka...
pati a mowilam ze te plamienia to na okres!!!
madlen ja mam mleczno ryzowa i robie ja na wodzie a podaje lyzeczka...
pati nie martw sie spokojnie...
pliszka pati najnizszy centyl to kolo 3
pliszka zazdroszcze wagi ja ostatnio wpadam w kompleksy walcze z zatrzymujaca sie woda w organizmie czyli moje nerki i waga mi wzrosla... czuje sie jak balon...
ola lidzia sliczna...
sylwia a nie myslalas zeby napisac jakies info o tym sprzedajacym??
satine ja 24 sierpnia mam urodziny a 25 chrzcimy natke

pati sprobuj sie starac o ten wyjazd nie wiadomo jeszcze czy sie uda a wiesz dowiesz sie sporo opowiesz malemu o siwecie poznacie go razem

kasia fajne krzeselko no a prezent super...