BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 5 miesiąc temu #706336 przez Satine0
Jaaa też chcę takie coś z hippa :P

My dostałyśmy body z rossmana z napisem "rossnę od przytualnia" z okazji wejścia w większy rabat :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #706337 przez kasia123m
Princess bardzo się ciesze ze maly wreszcie bez szelek:))))

Anetka Natalka na tym pierwszym zdjęciu taka duza..ladna dziewczynka

Monia Igusia super :laugh:

marysia slodka..ona ma taka buzie ze zawsze mam ochote ja wycalowac

apropos raczkowania i chodzikow.wiadomo jedno dziecko raczkuje kilka dni a inne 2 miesiące..kazde dziecko wie ile tego potrzebuje.Raczowanie wzmacnia miesnie karku a mój syn raczkowal ze dwa miesiące a jak miał 1,5 roku się okazało ze ma slabe miesnie karku..hehe.nie ma reguly.ale jedno napisze ku przestrodze..nie wkładajcie dzieci jeszcze do chodzikow..mowila mi rehabilitantka ze ma chłopca 2,5 letniego na reh ktoego rodzice od 5 miesiąca do chodzika wkładali.tak mu pokrzywili kregoslup i biodra ze już 2 lata jest rehabilitowany.dziecko w wieku 5 miesecy powinno być przede wszystkim w pozycji lezacej.

11 lata 5 miesiąc temu #706342 przez Alina2408
satine tez takie dostalam hehe :) a twoje tez jest biale????

kurcze nie wiem skad ten hipp ale moze wejdz na ich strone i zobacz

kasiu nie wyobrazam sobie sadzic malej do chodzika my nawet spacerowki nie mamy w pozycji siedzacej...

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 5 miesiąc temu #706351 przez Satine0
Tak :p też białe

11 lata 5 miesiąc temu #706355 przez dominia
Satine mi sie widzi, ze te lyzeczki z hippa przyszly z tych smieci, ktore wypelnialysmy w szpitalu jak paczki dostalysmy :)

11 lata 5 miesiąc temu #706359 przez Alina2408
można zamówić na stronie pakiet bo sprawdziłam

my już niezłą noc miałyśmy mała obudziła się tylko o 2*30 a później 5 i do tej sosy się bawi

wygląda na to że to był skok rozwojowy

buziaki i miłego dnia

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 5 miesiąc temu #706362 przez jadziatopol
Alina a ty karmisz jeszcze piersia?
Dominia sama widzisz ,ze po kaszce nie ma roznicy wiec to nie wina cycusia :) sprobuj wydluzyc pory karmienia w ciagu dnia....i ostatnie karmienie powinno byc (tak jest napisane u mnie w poradniku od mojego pediatry) okolo godziny 22-ej ,zeby dziecko przespalo nocke do godziny 6 rano. Oczywiscie to dotyczy dzieci karmionych piersia :) u mnie to zadzialalo. Kaszke daje mu okolo 19-tej....kapiel o 21-ej (dzisiaj ze mna sie kapal w wannie i plywal ) o 21:30 cycek i klade go do lozeczka.Zasypia okolo 21:40-22 i czasem sie budzi okolo 4-tej ...wtedy biore go na raczki na chwile i zasypia znowu....i wstaje na karmienie o 6-tej :) ale wiadomo,ze bywaja nocki,ze wstanie 2 razy ;) a czasem wogole. Nie moze byc idealnie ;) ale nie narzekam. A wczesniej karmilam go co 3 godziny w nocy i zasypial zawsze przy cycku. :) po tygodniu lub dwoch pisza,ze dziecko bedzie przesypiac cale nocki bez budzenia sie i rzeczywiscie tak sie zaczelo u nas.....ale chyba nie wzieli pod uwage zabkowania i skokow ;)
Aneta ja tez do drobnych nie naleze ;) pociesze cie . Ja mam 170 cm wzrostu i waze 78!!! Ale kiedys wazylam duzo wiecej i wszystko zrzucilam dieta i cwiczeniami. Bylam jak patyczek bo wazylam 45 kg. Przed ciaza wazylam 72 ale ja sie dobrze czuje z taka waga :) jak to moj R mowi : kobieta musi miec cialko :lol: tak wiec laseczki jestesmy :lol: rasowe kobiety i tego sie trzymajmy :lol:

[/url]

11 lata 5 miesiąc temu #706480 przez Monia_T
Hej

U nas okropna nocka... Igunia budziła się co godzinę zaczynając od 22... :dry: O 5 m ją przewinął i zabrał do dużego pokoju a ja odespałam 2 godzinki...jestem dziś jak zombie :silly:

Ale się licytujecie z wagą...ja też do szczuplaczków nie należę (niestety :blush: ) mam 175cm, a waga ostatnio pokazała niecałe 73kg...teraz nie wchodzę bo boję się, że wzrosła :silly:
Kurcze a po pierwszym dziecku mając dwadzieścia parę ważyłam 57-58kg...gdzie te czasy :P
Teraz to słoniątko z oponą ratunkową przypominam :blink:

Idę położyć się do wanny.
Miłego dnia :laugh:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 5 miesiąc temu #706545 przez Satine0
Hej :)

Dziś po 7 znowu pampersów brak. Albo nie dołożyli, albo znowu sprzedane ! Masakra...

Alina Kliknęłam na ten pakiet to mi wyskoczyło, że to od 6 miesiąca czy coś ;p

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #706717 przez mrufka
Hej Kochane :kiss:

Na początek przepraszam was że nie odniosę się do waszych postów ale nie nadrobię wszystkiego,ostatnio nie miałam czasu na podczytywanie was :dry: Ostatnie trzy tygodnie po prostu wytrąciły mnie z życia najpierw myślałam że zostanę mamusią marzec 2014 bo mój okres strasznie się spóźniał potem jak był to trwał pół dnia.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

A tak z dobrych wieści Adusia już szykuję się do raczkowania tylko że zapomina że rękoma też trzeba poruszać :laugh: ląduje na twarzy ale upadek jej nie zniechęca i porusza się dalej z pupą uniesioną do góry i twarzą na podłodze :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #706771 przez ola85
Witajcie,
Szybciutko nadrabiam
Marlena - nie przejmuj się głupimi komentarzami, takie gadanie świadczy tylko źle o niej. Pewnie sama jest mało ambitna i cieszy ją dogryzanie innym.
Princess - super że u Adasia z bioderkami ok :) Wreszcie odetchniecie
Martyna - ładnie Robercik waży i mierzy. Teraz chyba te nasze dzieciaczki już będą mniej przybierać
Jadziu - dobrze że u Ciebie jest już lepiej :)
Satine - ładne krzesełko, cudna Marysia :)
Monia - no to obie jesteśmy teraz ranne ptaszki :blink:
Aneta - wybacz, ale myślę że na kolczyki za wcześnie

Dziewczyny - ja podobno prawie w ogóle nie raczkowałam, ale ogólnie to jestem bardzo za raczkowaniem. Oczywiście jak dziecko nie chcę to nie zmusisz, ale przy raczkowaniu ładnie układają się bioderka i wzmacniają się mięśnie kręgosłupa. Jeśli jednak dzieciątko chwilę poraczkuje, a potem jest silne i szybko wstaje to tylko się cieszyć :)

więcej nie zdążę...

11 lata 5 miesiąc temu #706772 przez michasia
Mrufka Ada bombowa, jak w peruce:)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Monia byłam dziś u Oskarowej Kasi, niewiem czy wiesz, że urodziła prawie 3 tyg temu. Liwia jest maciupka. Tak niedawno Ania taka była, a już w ogóle jej takiej nie pamiętam...

11 lata 5 miesiąc temu #706800 przez anet-a-1401
no to jesteśmy wszystkie w sam raz ja nie lubię szkieletorków :lol:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #706802 przez Monia_T

Adusia cudowna :kiss: I te włoski... :woohoo:

Michasia wiedziałam, że Liwia już na świecie, bo mój ojciec dzwonił do Oskara w sprawie auta, a on taki oszołomiony, że właśnie mu się córka urodziła :)
A w moim aucie niestety zepsuło sie to co on naprawiał...znowu :huh:

Wczoraj dostałam przesyłkę z bobovity a w niej zupka z mięsem po 6 miesiącu i kaszka, a dziś kolejna przesyłka od nich z marcheweczką w środku :laugh: Mogą mi takie paczki codziennie robić :silly:

Byliśmy z m na spacerze, weszłam do stokrotki a tam przy kasie pampersy active baby rozm 3 70szt za 24zł :ohmy: no takie promocje to ja lubię :laugh: Były też 4 82szt za 44zł, ale ja akurat 4 mam zapas a ta cena juz szału nie robiła :P

Teraz Igunia zasnęła, my już po obiedzie, m poszedł kombinować jakieś zapięcie i w końcu będę mogła normalnie z wózkowni korzystać :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 5 miesiąc temu #706806 przez Marlena1888
hej dziewczynki:)

troszkę Was posczytuje od rana ale nie miałam jak odpisać..

Satine ale super fotelik :) pasuje Marysi:) może i ja bym się na taki zdecydowała ;) ja mam taki pożyczony od siostry m i straszelnie się w nim poci ;) podeślesz linka? :laugh: :laugh:

Asia topol widzę że troszkę lepiej się czujesz jak znowu piszesz :)bardzo się cieszę :)kuruj się kochana :kiss:

dziewczyny ola, Monia, Alina dzięki za wsparcie :) nie ma to jak się pożalić na forum, na sercu lżej i humor lepszy :)a co do tej dziewczyny to ma 28lat, jej pasją są konie, kupiła sobie dwa a teraz ma 3. wybudowała dla nich stajnie i myśli rozkręcić z tego biznes.... waży 120kg, nie dba o siebie, wogóle! przetłuszczające włosy, śmierdzące ciuchy norma. a co najśmieszniejsze trochę pracowała na uczelni wyższej.. szok! ale dobrze ze daleko mieszka bo ona z częstochowy.. ale to już nieistotne :blink: :blink: :silly:

aneta śliczna ta Twoja królewna :)co do kolczyków dla mnie jeszcze ma czas, nie potrzebuje ozdób :)ale każdy ma swoje zdanie ;) ja też nie wiem jakbym postąpiła jakbym miała dziewczynkę :blink:

Mrufka Adusia ma świetne te włoski :)słodziutka :) a to troszkę widzę stresik był ;)hehe
faktycznie jak dla mnie to też by było za szybko :)

Princess cieszę się ogromnie! ale ulga! eee to pewnie szelki wylądowały baaaardzo głeboko w szafie hehe

Monia współczuje nocki.. czyżby znowu jakiś skok? fajnie że m ma urlop, we 2 zawsze rażniej:)oo a ja z bobowity dostałam tylko marcheweczkę.. hmm zapomniali o zupce :huh: ;)

a ja włąśnie zblendowałam Filipkowi jagody, przetarłam przez sitko i będzie na deser :)

tak sobie myślimy z m gdzie można by wyjechać na 2-3 dni z Fifim.. taki przedsmak wakacji chociaż.. może macie jakieś fajne pomysły?

dziewczyny widze że temat masy ciała.. ja myślałam że jest ok, dopóki nie wziełam metra do ręki! ale mi się sylwetka zmieniła.. talia zwiększona o 10cm.. i biodra kilka.. ale już inny rozmiar muszę kupować.. bo chciałam coś na allegro kupić. ale nie mam kompleksów z tego powodu, wkońcu mam synka i nie muszę być miss świata :woohoo: :woohoo: :lol:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka