BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #707243 przez [email protected]
Dzień dobry :) super noc,tylko szybkie dwa karmienia i spaliśmy do 6.30 :woohoo: mam nadzieję że tak zostanie,teraz to mogę góry przenosić :)
Gabryś jadł na razie tylko marchewkę,co teraz mu podać,zupkę czy jabłuszko :unsure:

Mrufka Adula śliczna :) bardzo mi przypomina córcie koleżanki,też miała bardzo bujną fryzurkę,trzymam kciuki,musi być dobrze :)

Satine Gabrysiowi bardzo się podoba Marysia w kąpieli :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #707256 przez princess
Jadzia dzięki za zrozumienie... Mam nadzieję, że Adaś szybko nadrobi zaległości. Mam nadzieję, że nie będzie potrzebna rehabilitacja, bo jeśli tak to będzie masakra :( Najprawdopodobniej Adaś miałby stosowaną metodę Vojty a to jest bardzo bolesne i dzieciaczki strasznie się przy tym drą i płaczą... Boże, już mi go szkoda :(
Ostatnio miałam podobną akcję ze znajomymi co Ty i Radek. Otóż nasi wspólni znajomi, z którymi się często spotykaliśmy, po narodzinach dziecka raptem przestali do nas przyjeżdżać, my tylko raz byliśmy u nich na krótko bo niby musieli się uczyć czy coś. No i przedwczoraj zadzwonił gość, że zaprasza mojego Darka do nich na imprezę. A ja to co, kij od kaszanki? Myślałam, że Darek jakoś zareaguje na ten nietakt z ich strony ale co tam, chciał do nich pojechać. Ja wtedy zabrałam tyłek na aerobik i nie było mnie wieczorem 2 godziny więc nie zdążył do nich pojechać. I wczoraj znów zadzwonił gość, żeby się spotkali i zaszedł pod nasz blok, więc ja zeszłam i zaprosiłam go do nas, żeby razem ze swoją piękną do nas wpadli, na co on powiedział, że mają inne plany bo Darek sam miał do nich przyjechać... Miło mi się zrobiło jak cholera. Zobaczymy, jak oni będą mieli kiedyś dziecko. Przykro mi, że ludzie traktują to, że tak jakbym tylko ja miała dziecko a Darek może sobie fruwać, jak za dawnych, kawalerskich czasów. I co najlepsze, jemu w to graj, bo mną się nie przejmuje. Wczoraj do nich pojechał, co prawda o 22.30 już był w domu ale jednak zostawił mnie samą z dzieckiem bez słowa wyjaśnienia, a jak zadzwoniłam, żeby spytać o której mogę się go spodziewać, to wielce oburzony, że jeszcze nie wie i później się odezwie. Szkoda słów i czasu na gdanie o tym, ech ale musiałam się wygadać.

11 lata 5 miesiąc temu #707264 przez Monia_T
Hej

U nas nocka taka sobie... :dry:
Igula budziła się o 0.00, 2.30, 4.30 i ostatecznie wstała o 5.30...czyli maraton zombie trwa.

Męczą ją te ząbki, wpycha wszystko do buzi,na siłę, chwilami krzyczy bo zaboli, bardzo się przy tym denerwuje :huh:
Ale niestety nic jeszcze nie widać, także chyba Dagusia będzie szybsza :)
No i piszczy cały czas, ćwiczy głosik, pokrzykuje, popiskuje, sprawdza swoją skalę... :dry:
Chyba razem z tymi ząbkami jakiś skok się skumulował.

Wczoraj mnie czymś bardzo zaskoczyła...leżała na naszym łóżku, zobaczyła pilota od TV i oczka jej się zaświeciły bo strasznie ją fascynują podobnie jak komórki. Podpełzła zadowolona i zaczęła naciskać. Nagle odwróciła główkę w stronę telewizora jakby sprawdzała czy działa. W pierwszej chwili pomyślałam, że przypadek, a ona znowu powaliła rączką w pilota i odwrót w stronę telewizora :laugh: Chyba już skojarzyła, że pilot włącza telewizor, cwaniara mała :woohoo: Dziś chciałam sprawdzić, czy naprawdę to kuma, wzięłam pilota do ręki tak żeby widziała, a ona zaraz w stronę telewizora się odwróciła :woohoo:

Chomiczka może lepiej odpuść sobie ten wyjazd...niech sobie Oluś odpocznie i przyzwyczai się do tego jak jest...bardzo się cieszę, że wróciło do normy :)

Asia naciśnij ten spoiler uwagi to odczytasz wiadomość :)

Princess szelki na pewno opóźniły rozwój ruchowy Adasia, bo podczas kiedy inne dzieci ćwiczyły i machały nóżkami on był unieruchomiony. Na pewno szybko nadrobi :)

Iga marudzi śpiąca na maxa od pół godziny, m ją nosi a ta piszczy,krzyczy, po chwili sie śmieje...sama nie wie czego chce.

Miłego dnia :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #707280 przez [email protected]
Princess czuję że Adaś sam sobie poradzi bez rehabilitacji,chodzicie dalej na basen :unsure: znajomi beznadziejni,szkoda że ludzie nie myślą,m też odwalił
Chomiczka to mieliście z tym mlekiem,może faktycznie Oluś taki wrażliwy i lepiej na razie w domku :)
Monia oby szybko wyszedł ząbal :) chociaż Gabryś też pcha wszystko do buziaka ale już bez nerwów i nie płacze,wygląda że mu przeszło

Zapomniałam napisać że Gabryś waży 7150g :)

Po szczepieniu
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Taka dobra marchewa
W samochodzie najfajniej
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #707299 przez Satine0
Siemka laski :)

Princess Będzie dobrze. Adaś szybko nadrobi wszystko :kiss: a faceci to GAMONIE !!

Aganobla Haha :laugh: No popatrz...taki mały a już się cieszy na widok kobietki w kąpieli ;D

Jako że nie mogłam upolować tych pampersów u siebie w Lidlu to zadzwoniłam wczoraj do mamy i kupiła nam u siebie 3 paczki :lol: Teraz jestem zadowolona :D

Pierwsze zasypianko Mary na tronie :D

11 lata 5 miesiąc temu #707321 przez kasia123m
Marysia w kapieli ekstra.. :laugh: .mój syn tak chlapał tylko nie pamiętam ile miał.napewno jeszcze nie siedzxial.a tosia nic..

a Lidzia tak wysoko podnosi glownke na brzuszku w tym lozeczku?czy siedzi?

Mrufka trzymam kciuki za dziś oby było dobrze

Princess może sam nadrobi zanim traficie na reh.Ja jak chodziłam z Tosia to zawsze były niemowlaki na sali i żadne nie plaklao.Zreszta jak Toska marudzila to od razu reh zmienial aktywność.Ona bardzo chętnie cwiczyla.

Chomiczka odczekaj troszkę.Toska tez się zrobila nieufna w stosunku do obcych.pojechalam na msze za mame w niedziele i weszłam do Taty i było tam więcej osob.Zaczeli do niej gadac a ta ryk.Ostatnio przyjechala siostra meza i to samo było.Czytalam wczoraj o skoku rozwojowym miedzy 22-24 tyg i wlasnie takich umiejetnosci dzievi nabierają.

szukałam info o skokach żeby stwierdzić czemu moja taka nedbra..dziś jedziemy na pole w spacerówce.zobaczymy jak będzie.

Ladnie Gabrys wazy..slodkki

Satine już wiem czego brakuje w moim foteliku.dobrze ze dalas link.nie mam tej podstawki z przodu fotelika żeby go bardziej uchylić.ale podloze poduchę w niedziele i zobaczymy jak to będzie.moze będzie lepiej niż w kolysce

Tosia mi charczy w nocy..nic jej z nosa nie idzie..a chciałam szczepic.i już 1,5 tyg to trwa i czekam i czekam..bardzo jestem ciekawa ile wazy..w końcu bylam z nia u lek w polowie maja

11 lata 5 miesiąc temu #707367 przez ola85
Witajcie
Monia - my też szykujemy się do obniżenia łóżeczka, ale trochę mi szkoda, bo tak fajnie sobie wygląda :blink: poza tym Liduś jest trochę ciężka i będzie ciężej podnosić :blink:
Satine - bardzo fajny filmik :)
Princess - oby obyło się bez rehabilitacji, z tymi znajomymi to faktycznie beznadziejnie...
Chomiczka - moja Lidzia znowu sobie tak wczoraj pojadła że zwymiotowała :S
Aganobla - super nocka, oby takich więcej :) Cudny Gabryś :kiss:
Monia - my dzisiaj pobudka 5,23 :blink: Z tym tv to bardzo sprytna dziewczynka :)
Kasiu - leży na brzuszku :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #707391 przez Paulaaa
Cześć dziewczyny.

Naskrobałyście tyle, że nie jestem w stanie tego nadrobić. Wybaczcie :)

Z tego co zapamiętałam i zdążyłam przeczytać...

Martyna

Princess bardzo się cieszę, że wreszcie pozbyliście się tych szelek. :) To ustrojstwo na pewno opóźniło rozwój ruchowy Adasia. Jestem jednak pewna, że szybko to nadrobi. :)

Mrufka

Wszystkie zdjęcia piękne! Nasze dzieci są cuuuudowne :silly: :laugh:

U nas mała masakra. Amelii idą zęby. Jest nieznośna. Siedzi, siedzi urazi sie w dziąsło i wpada w histerię. :dry: Drze się non stop. Dostaje żel na dziąsła i tą Camilię ale to G daje.

Teraz postaram się już zaglądać na bieżąco do Was. :)

Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #707410 przez Satine0
Paulaaa Słodka Amelcia :D

11 lata 5 miesiąc temu #707420 przez anet-a-1401
dziewczyny jaki zel uzywacie na dziasełka ? bo mala ostatnio tak wścieka się z raczkami i z czymkolwiek jest wielki placz jak zabawki do buzi włożyć nie może :dry:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #707427 przez Monia_T
Amelka czysta siostra :laugh:

Aneta ja mam dentinox n

Aganobla najlepiej kolejne pojedyncze warzywko, potem zupka jarzynowa lub marchwiowa i wtedy owoc.Bo jak od razu zasmakuje w słodkich owocach to warzywek nie będzie chciał jeść :blink:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

11 lata 5 miesiąc temu #707452 przez Satine0
Mniam :D

11 lata 5 miesiąc temu #707519 przez dominia
Witam,

ja tak na szybkiego bo niestety czasu jak na lekarstwo ;)

Wszystkie Nasze dzieciaczki cudne :kiss:

Mrufka

Dzisiaj spaliśmy do 9 :ohmy: Iguń wczoraj na siłe zjadł 120 mleczka z kleikiem i usnął po 21:30 .. wstał o 2:30 faktycznie głodny bo specjalnie czuwałam i patrzyłam czy ciągnie czy tylko chwilka i już wystarczy .. po 5 wzięłam Go do siebie do łóżka i nie jadł do rana !!! później stwierdziłam, że zrobie mu na śniadanko kaszkę z mm i co ? tak się darł, wcale nie chciał jeść .. już myślałam, że uszy Go bolą i trzeba będzie jechać do lekarza .. ale usnął na 10 minut i jak nie to dziecko .. zjadł z cyca i zadowolony ..
aż ojciec przyjechał z maścią na dziąsełka bo moja teściowa mu powiedziała, że to może od tego :)
I mamy taką samą jak Monia :)

Uciekam robić obiad, później pasuje brać się za nauke póki Syn śpi :) a ciekawa jestem jak długo będzie spał czy zdążę chociaż z obiadem ;)

Miłego dnia :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #707629 przez chomiczka
Princess cieszę się bardzo że Adaś już nie musi się męczyć, na pewno szybko dogoni rówieśników, nie martw się na zapas.
Ta sytuacja z Twoimi znajomymi to jakiś żart? Co za ludzie?? To co Ty masz siedzieć w domu z dzieckiem a Twój M bumelować sobie jak gdyby nigdy nic?? Szczyt chamstwa jak dla mnie, już ja bym im odpowiednio nawrzucała za takie traktowanie. Mnie się widzi że im nie w smak jest towarzystwo Adasia, wiadomo jak to dziecko cały czas trzeba się nim interesować i przerywa rozmowę i zapłacze. Dlatego oni was nei chcą odwiedzać a zapraszają tylko Twojego M. Swoją drogą bardzo chamsko postąpił idąć bez Ciebie i znając sytuację, nie powinie się godzić na takie izolowanie Ciebie!! Mój jakby tak zrobił to już ja bym się postarała żeby mocno tego pożałował!!!!!

Monia jestem w szoku jak Twoja Iga jest kumata i jak szybko się rozwija!! W życiu bym nie pomyślała że taki maluch potrafi skojarzyć że pilot jest do telewizora!! Super, kochana jest :) Kiedyś pisałaś że Iga świadomie dotykała i głaskała Twoją twarz, czekałam kiedy moj zacznie tak robić, no i zaczął. Z tą subtelną różnicą że on mnie drapie, szczypie, szarpie i wali pięścią po twarzy, także do delikatności Iguni to mu trochę daleko, no cóż lepsze to niż nic :P

aganobla Gabryś jaki słodki, nie poznałabym go więc chyba rzadko wstawiasz jego zdjęcia! Musisz się poprawić :)

Satine te próbki i kupony od hippa to ze szpitala, jak brałyśmy te pudełka dla dzieci to tam podawało się adres i teraz wysyłają produkty odpowiednio do wieku dziecka. My już dostaliśmy od hippa dwie paczki, paczkę od bobovity i bebilonu - śliniaczek i mleko następne. Dostaliśmy też paczkę od pampersa kilka pieluszek :) Wczoraj znalazłam awizo w skrzynce i znowu coś przysłali, dziś odbiorę, ciekawa jestem co tym razem :)

Kasia odpuszczę sobie wyjazd, chociaż żal bo u nas skwar w bloku a tam zielono, ogródek i brat basen rozłożył na ogródku :( no ale wolę nie ryzykować, mój tak jak Twoja Tosia nieufny i wybucha przy obcych ni stąd ni z owąd.
Też chciałam kiedyś podłożyć małemu w foteliku pod dupkę podusie ale taka ingerencja może wpływać na bezpieczeństwo fotelika.

Paula mam nadzieję że szybko dojdziecie do siebie po śmierci teścia. Amelcia jak już duża dziewczynka :)

Satine Marysieńka też goni w rozwoju, mój jeszcze nie wie że ma stópki :D

11 lata 5 miesiąc temu #707674 przez Marusha
hello na fb padł pomysł założenia nowego wątku ze zdjęciami maluchów. Wrzucamy fotkę z urodzin i jak kończy pół roku, że my jesteśmy pierwsze ;) to założyłam i czekamy na następnych jubilatów ;)
www.zapytajpolozna.pl/120-i-iii/707669-c...e-dzieci.html#707669

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka