- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Martyna
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Ig daje mi po dupie WCALE nie śpi najlepsze są rączki .. padam na ryj i do dosłownie

Chomiczka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Princess Adaśko piękny chłopczyk

z M myślę, że w końcu zaświeci słońce !

Kasia zdrowia dla Kacperka ! może to 3 dniówka ??
Martynka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
wracasz do pracy ? ojej

Ojj tak dziewczynki pomogłyście mi rodzić i dzięki temu byłam na porodówie 1,5 godziny

Właśnie dzisiaj myślałam o tych puzzlach na podłogę ma któraś ?? które polecacie ?
- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
rankiem pojechałam sobie z teściową i szwagierką- tą co ją z zakonu "zwolnili" na zakupy do miasta i zeszło nam do 14

a teraz tak mnie osłabiło bo dostałam @..... ledwo się ruszam.....
ostatniej nocki o wiele lepiej fifi spał

princess mam nadzieję że po randce nastroje lepsze i m zmądrzał i bardziej się stara..oby wam się ułożyło

chomiczka kurczeee przegadaj z nim sprawy finansowe tak dalej być nie może...
dominia u mnie to samo, choć jeszcze tydz temu było gorzej.mam nadzieję że to końcówka tego skoku...przy usypianiu to samo.
kasia szkoda że akurat się na wyjeździe takie syt.. oby Kacperek wydobrzał.. a Tosia jak nastrój? jak długo jeszcze tam będziecie?
bye
- isola
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Princess-zostaw dziecko na cały dzień z tatusiem, niech zobaczy, ile to pracy. Chociaż ostatnio mój P niby w żartach powiedział, że jestem matką, a macierzyństwo nie polega tylko na karmieniu piersią, gdy przez dłuższy czas musiał zajmować się Ninką, Strzeliłam dobitnego focha, więc później się wycofywał

Chomiczka - mój mąż też kiedyś zastanawiał się, na co ja wydaję pieniądze. Wystarczyło, że kilka razy pod rząd wysłałam go do Tesco po zakupy, zobaczył, ile co kosztuje i teraz nie komentuje...

Do gabinetu czasem trafiają do mnie pary, ale w 99 % przypadków na siłę są zaciągani przez partnerki. Najczęściej nie mają ochoty przychodzić, bo wiedzą, co się święci

Tu nie chodzi o to, żeby zwalać na kogoś winę za to, że w związku jest do dupy, ale żeby nauczyć partnerów rozmawiać, bo gdy zaczynają się nieporozumienia, dąsy, kłótnie, to zazwyczaj zapomina się o normalnej rozmowie. Są tylko przepychanki słowne, "bo Ty jesteś taki, a Ty jesteś taka, Ty to zrobiłeś, powiedziałeś, a Ty to....". To się kumuluje i gdy w odpowiedniej chwili ludzie nie zaczną spokojnie rozmawiać, bez wyrzutów, to kryzys gotowy...
Ktoś poradził Princess, żeby razem wyjechali, dobra rada pod warunkiem, że wyjazd nie będzie polegał na omijaniu tematu konfliktu i udawaniu, że jest ok, jeśli ok nie jest. Dziewczyny - trzeba GADAĆ. A że faceci w toku ewolucji zostali za nami lata świetlne, to trzeba mówić wyraźnie, powoli, spokojnie i na konkretach. Bo my, kobiety lubimy trochę i niepotrzebnie komplikować

No i zawsze trzeba pamiętać, ze kij ma dwa końce i trochę winy w sobie jednak dostrzec, bo nie wierzę, że z nas świętoszki

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

U Nas jak sa czasem klotnie to ja chce rozmawiac .. Na poczatku M odwracal sie dupskiem i tyle bylo wtedy okropnie mnie zloscil ! Teraz juz jest ciut lepiej tylko niestety ja musze zaczac gadac i jakos powoli dochodzimy do kompromisu

Ja ogolnie sie klocic nie lubie a jak juz cos sie stanie to zaraz chce zeby bylo ok.
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Jak z ta szwagierką? ma jakiś pomysł na życie? Ale ona rzeczywiście jest trochę opóźniona czy coś, czy jak?
Kasiu teraz idą upały, więc mam nadzieję, że sobie poużywacie w ładnej pogodzie. Oby Kacprowi szybko przeszło.
Isola, Dominia a u mnie to ja nie lubię rozmawiać. Ma być ok i tyle, a P chodzi i d truje, że trzeba coś przegadać

Pojechaliśmy na Msze do Bydgoszczy na 19.15, karmiłam jakoś zaraz po 18.00 i usnęła. Podczas Mszy się przebudziła, a później spała i spała i jej nie robiło, czy jest w biedronkowym wózku na zakupy czy ktoś ją niesie bujając nosidełkiem w te i we wte. W domu przełożyłam do łóżeczka, chwile się pokręciła i śpi dalej. Ale za dnia spała dużo mniej niż zwykle.
jutro jedziemy do takiego miasteczka na inscenizacje, dostane tez za to kasę, więc fajnie.Tylko dość długo będziemy musieli tam być, bo od 13 do pewnie 21...Ale jak nie będzie upału, to ok.
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Tosia grzeczn bardzo juz 2 dzien.
Zaraz mi bteria padnie.graja JA UWIELBIAM JA...HEHE...n blkonie siedze...moze zdze cos npisac
M sie przekonal jak to jest z dwojka dzieci w pierwsze dwa dni..zwlaszcza jak tosia dwla w dupe..troche zduzo powiedzial noi byla klotnia.jechalismy do dziwnowka i stwierdzialm ze wrocic musimy bo niewyrobimy w czsie a mleko musze dla niej miec.noi sie wkurzyl ze niepomysllam itd...a on od czego jest...kzalam mu spieprzc jak juz wysiadlam...pozniej przepraszal bo widzial ze sie wnerwilam nienazarty...a wczorj znow powiedzial cos niemilego dotyczacego mojego sposobu bycia wiec mu powiedzilam ze zaduzo mu ostatnio niepasuje wiec najwyzszy czas sie rozejsc i tyle...slub nie kajdany...bez jaj...przepraszal caly dzien..kupil lampion w ksztlcie serca ale nawet nie ma kiedy poscic..
Dobr dziewczynki..ide mloemu gorczke zmierze i do spania bo slaba dzis jestem..jeszcze mnie @ nwiedziala...teraz jak ladna pogoda ma byc;)
Milej nocy
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ania spała 11godzin!!! i nawet pieluchy nie było jej trzeba rano zmienić, za to teraz nadrabia jedzeniem i sikaniem:)
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Moja Liduś ostatnio bardzo mało śpi w dzień, więc i z forum trochę trudniej

Sąsiadka mi mówiła że jej koleżanka pracowała przy kontroli produktów dla niemowląt i że słoiczków Hipp najlepszy

Mała uwielbia deserki z Hippa, zawsze koło 17 daję jej pół słoiczka. Obiadki też lubi, ale najlepszą miała minę jak spodziewała się owocka a dostała zupkę

Kupiłam tą kaszkę mannę Nestle i jabłuszka z manną Gerbera i powoli przymierzamy się do wprowadzenia glutenu.
Zaraz spróbuję Was nadrobić
- bananamana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cię nad życie córeczko
Grill u mamy wyszedl tak sobie mloda byla bardzo marudna i wczesniej wrocilismy do domu zreszta m nie mial humoru jak zawsze zreszta jak mamy jechac do mojej mamy no ale nic poprostu grill nie udal sie
Jade teraz w przyszlym tyg na tydzien do mamy m ma urlop wiec bedzie dokanczal remontowe niedorobki mam nadzieje ze zrobi wszystko z listy ktora napisalam bo szczerze juz mi sie zygac chce tym wszystkim ilez mozna konczyc remont ehhh szkoda pisac
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas dziś skok milowy

Wczoraj dziadki nie mogli się nadziwić, że tak ładnie raczkuje i sama siada z pozycji leżącej a ona dziś wstała

Mam pamiątkową fotkę pierwszego stania

Jakość kiepska, ale jak zobaczyłam, że stoi to szybko tym co było pod ręką uwieczniłam

Pamiątkowe foto, już prawie siadała, ale ją złapałam

No i się zaczęło...bo teraz raczkuje w dużym pokoju, łapie się kanapy i wstaje...

Chomiczka powiem, Ci, że podejście Twojego m mnie rozwaliło...ja jednak typowa baba jestem bo tego "menskiegoo" trybu rozumowania nie kumam...Nie będę Ci radzić na sucho, u nas ja trzymam całą kasę

Super, że Oluś sam zasnął

Princess jedyne co Ci poradzę to rozmowa. Prawda, że pojawienie się dziecka to największy sprawdzian dla związku. Jeśli chcecie walczyć o Was jako o związek, to musicie rozmawiac i jasno mówić czego oczekujecie. i jeszcze jedno...kłótnia to nie rozmowa

Adaś jak zwykle poważny

Michasia chrzciny za tydzień

Ale ładnie Ania pospała

Alina masz już wszystko na chrzciny?
Banana biedna Dagunia z tymi ząbkami...zaczynam rozumiec co przechodzisz, chociaż w porównaniu z wami to u nas mega lajcik. Ale wczoraj wieczorem, pierwszy raz Igula obudziła się popiskując i tak z 10 minut nie mogłam jej utulić...tak mi jej żal było...
Iguni wychodzi ząbek, o dziwo z tyłu...cierpi bidulka, ciągle pcha tam paluszki, chwilami zaczyna popiskiwać widocznie boli. Mógłby już wyjść.
No i wyszła jej dziwna wysypka na łokciach...nie wiem co to? Może od raczkowania? Dużo czasu spędza na podłodze, a na dywanie nie sposób jej już utrzymać...szok jak to się szybko zmienia

Wrzucę Wam jeszcze mojego śmiecholka

- isola
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Monia gratulacje dla Igi- jak ładnie stoi

Byłam dziś na zakupach, co by na chrzcie młodej jakoś wyglądać i masakra, jestem nadal wielorybem

Rozszerzania diety u Ninki ciąg dalszy... Z obiadków toleruje zupki jarzynowe jedynie. Inne - trzeba się namęczyć, żeby zjadła choć kilka łyżeczek.
Jakie dajecie kaszki dzieciom? My wypróbowaliśmy kilka i jedynie Sinlac jej podchodzi - obowiązkowo z jakimś owocem słoiczkowym...
- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Marusha trzymam kciuki

przepraszam no ja nie mam jak poczytać... i nie nadrobie raczej tyle tego tak po łebkach udało się poczytać

Gratuluje oczywiście też naszym solenizantom

Wysłałam dla Alinki fotki wstawi jak będzie miała czas

Hmm zaręczyny a no malutkiego spac położyłam miałam iść się kąpać i Maciek mi powiedział ze mój żel pod prysznic w szafce ja szafkę otwieram i patrzę pierścionek oooo no i zamknęłam szafkę otworzyłam znowu i nie wiem co robić udałam durnia mowie ze idę szybki prysznic wezmę i wracam zaraz no i wracam do szafki nie zaglądałam juz

Dziękujemy zobaczymy jak dalej będzie ale póki co jest świetnie miedzy nami

A i Jadzia kochana Tobie również gratuluje mezatko

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Widzilysmy sie dzis z Satine...Marysia na zywo jeszcze ldniejsza...moja ja caly czas zgdywla ...fotki pewnie Saatine wstwi wczesniej...fajna pamiatka...
Laski co myslicie o tych puzzlch na podlogew?szkodliwe czy kupic?
Ide sie myc
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)

Monia dzięki za opisanie tłumaczenia co do fotelika.
Zazdroszczę euforii macierzyńskiej non stop.
Michasia też uważam, że pampersy active super, a jeszcze lepsze premium. Teraz kupiłam w promocji na doz.pl
Czy mleko następne musi być kontynuacją danej firmy mleka 1?
Princess ale jesteś świadomą eko-mamą super. Skorzystam z Twoich rad.
Marusha cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze. Oby u teścia też było zdrowie.
Tak rozprawiacie o dzieciach i pracy... ja bardzo się boję powrotu i tęsknoty za Adasiem. Szybko za nim tęsknie

Oczywiście wracam do pracy po urlopie macierzyńskim półrocznym i zaległych urlopach wypoczynkowych- tj. w listopadzie.
Chomiczka co za padalce w rodzinie... U mnie to samo po śmierci babci..
Alinka fajne zakupy
Michasia dzięki, jakby lepiej się zachowuje.
Odwala mu za to przy jedzeniu, które fruwa. Ma nowe krzesełko do karmienia, które odwraca uwagę od jedzenia.. Śliniaczek gryzie, mnie gryzie, jedzenie jest na całej jego twarzy, pluje, więc i mi się dostaje.. Tragikomedia. M. mówi, by dać mu smoczka, ale nie Adaś używa i nie chcę przyzwyczajać. Acha i ślini się niesamowicie..
Jadzia jesteś

Princess znam ten stan niestety.. Myślę, że metoda to odpuścić trochę, wczuć się (bardzo) z rolę 2 osoby, albo metoda szokowa
Gratuluję postępów. Też jadę skalpel, ale nie codziennie. Kolana mnie teraz od niej bolą.
M. jeszcze zrobi oczy jak schudniesz, i zobaczy w Tobie tamtą Patrycję i będzie grała muzyka

Chomiczka ale mąż z wężem w kieszeni. Czas pogonić gada

Kasia To Twój M. pokorny..

Mrufka aż mnie zmroziło, na szczęście lekarz miał dobre wiadomości!
Jadzia ale masz super z tymi zakupami. Skąd taka promocja?
Pati ale zaskoczenie.. Oby tak dalej gładko szło..
Wszystkie zdjęcia cudowne

Mało mnie na forum, dużo czasu zabiera, a w domu i przy Adim tyle pracy. Za to na fb więcej mnie