BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #413224 przez vini-miki
Dave gratuluje z calego serducha!! :kiss: Nie zamartwiaj sie na zapas, mysl pozytywnie i ciesz sie tym szczesciem :) Bylo Ci tak zapisane :) co zrobic ;) Samo szczescie :woohoo:

Jestem realistka, co ma byc to bedzie, nigdy nie odrzucam zadnej mozliwosci, jednak ciesze sie tym co mam teraz, bo to jest realne, namacalne, rzeczywiste...i kiedy tylko jakas natretna mysl zaczyna podgryzac, schodze natychmiast na ziemie... no, halo przeciez jestem w ciazy, nie dolega mi nic, no przeciez niedawno wydawalo mi sie nawet, ze "cos" zapukalo, wiec pozytywne myslenie szybko wraca.... i plany na przyszlosc.A strach przed tym co mi zapisane w gwiazdach, przed losem to ze mna np zawsze juz zostanie, ale to tylko momenty, jestem zwyczajnie swiadoma, ze nie tylko dobre rzeczy sie na swiecie dzieja.

Wlaczaj natychmiast pozytywne myslenie! Do odwolania :)
No i oczywiscie uwazaj na siebie, jak kazda inna rozsadna kobieta w ciazy uwaza. Nie masz zadnych innych wskazowek od gina, rob wiec tak jak robilas we wczesniejszych ciazach, bo przeciez dbalas, "chuchalas"... uszy do gory!!!!!!!!

Raz jeszcze ogromniaste gratulacje! i szczescia, szczescia, szczescia :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413284 przez natalka
Hej Dave gratulacje, dużo zdrówka dla ciebie i dzidzi, oszczędzaj się :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Mi się jakoś pojemność żołądka zmniejszyła, na śniadanie zjem bułkę i do obiadu nic nie zjem, także nawet jakbym chciała się objadać to nie mogę.

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #413291 przez gabilee
natalka to sie ciesz nie przytyjesz za dużo :P
ja jem mało , ale za to często , nie zjem za dużo na raz i wtedy jestem głodna co chwilkę i podjadam :P
a jak dziś mamusie samopoczucie?
mi lewa pierś chyba znowu się powiększyła :( boję się , że mi obwisną piesi ;/

a macie może też w ustach posmak krwi ;/ ? bo ja już od wczoraj może to od krwawiących dziąseł przy myciu zębów ?

12 lata 4 miesiąc temu #413298 przez Paulaaa
Dave gratuluję. :) Dbaj o siebie, na pewno wszystko będzie dobrze. :) Trzymam kciuki. :)

Ja dziś znowu wymiotowałam. :( Już myślałam, że odpuściło...Tak fajnie było przez kilka dni.
No nic. Kiedyś w końcu wymioty odpuszczą. Ale normalnie odechciewa mi się wszystkiego. :(
Muszę zmusić się do jakiegoś śniadania...

12 lata 4 miesiąc temu #413299 przez natalka
Samopoczucie jak narazie ok tylko nic mi się nie chce.
Ja jeszcze nie przytyłam, schudłam.:dry:

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 4 miesiąc temu #413301 przez Satine0
Cześć dziewczyny :)

U mnie dziś chłodniej...jaka ulga!! Tak więc samopoczucie dobre. Ja w 4 tygodnie przytyłam 2 kg.

Dave gratuluje!! :)

12 lata 4 miesiąc temu #413302 przez gabilee
a ja ciągle stoję na 60 kg :) co mnie cieszy bardzo, ale wazylam sie 17.08 wiec zaraz pojde sprawdzic :)

12 lata 4 miesiąc temu #413306 przez gabilee
no i nic sie nie zmienilo wlasnie sie zwazylam i jest 60,4 wiec to nie duzo wiecej :)
i tak jestem jeszce 4 na minusie , bo schudłam na początku 6 kg , a wy ?

12 lata 4 miesiąc temu #413311 przez sylwka727
Dave jeszcze raz gratuluję :kiss: tak właśnie coś podejrzewałam jak wczoraj pisałaś :)

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu #413312 przez Misia
Dave Gratuluję :) 3maj się :)

Eh dziewczyny za dużo tego do czytania .... mniej więcej nadrobiłam :P

Ja wczoraj wróciłam z nad morza z podróży poślubnej, która miała być do Hiszpanii ale ze względu na dzidzie sprzedaliśmy wycieczkę i wybraliśmy się nad Polskie morze :P

Tak się nażerałam za przeproszeniem, że szok! Ej ja zjem dwa kęsy czegoś i jestem najedzona ... i tak jak zamówiłam sobie kotleta z ziemniakami i burakami to żal mi było połowę oddać i zjadałam prawe do końca i tak resztę oddawałam Pawłowi a wychodziłam tak najedzona ze ledwo szłam hehe :P ja narazie trzymam stałą wagę ...

Co do naklejek kupiłam nad morzem po 2 zł jedną 4 naklejki - 2 Myszka Miki i 2 Smerfy. Takie duże 70cm tak na oko :P są śliczne :)
I co do zakupów moich pierwszych dla dzidzi to jeszcze takie śliniaczki były słodkie z imionami i nie mogłam się oprzeć a że nie znam płci kupiłam dwa :P i teraz nie mam wyboru syn będzie miał na imię Oliwier a córcia Nadia :)

Dzisiaj zaczynamy remont w mieszkaniu mamy kasę ze ślubu i malujemy sobie sypialnie na niebiesko :)

3macie się dziewczyny :)

12 lata 4 miesiąc temu #413313 przez Satine0
Ja nic nie schudłam raczej :P heh

12 lata 4 miesiąc temu #413314 przez buziaczek18
Dave wielkie gratulację,cieszę się razem z tobą ,nie martw się i nie denerwuj na pewno będzie wszystko dobrze,dbaj o siebie i o dzidzię,dziś u nas troszkę chłodniej zrobił sie wiatr i będzie padać ,ja narazie przybrałam 5 kg myslę że dużo ale cóż ,kurcze nic mi się nie chce , ;) zjadlam małe śniadanko i chce mi się spać ,jakaś taka śpiąca jestem ,zajrzę potem.... :)

12 lata 4 miesiąc temu #413322 przez mrufka
Dave cudowna wiadomość oszczędzaj i dbaj o siebie :*

U mnie z wagą bez zmian schudłam prawie 5 kg i nic jeszcze nie przytyłam stoję w miejscu. Samopoczucie u mnie dziś dobre choć wstałam z bólem kręgosłupa czekam na tą poduszkę z utęsknieniem aż przyślą. Dziewczyny jak u was z przesądami w ciąży wczoraj do mnie babcia mówi nie oglądaj programów o kalectwie bo sie zapatrzysz i urodzisz chore dziecko ja tam nie wierze a wy jak ?

12 lata 4 miesiąc temu #413335 przez Satine0
Ja też w to nie wierzę ;-) Mi znowu babcia nie kazała nic kupować...

12 lata 4 miesiąc temu #413339 przez Marlena1888
helloo mamusie! wczoraj nie pisałam bo pojechałam do rodziców i siostry:) i wróciłam do mnie z 17l- siostrą i jej chłopakiem i poszliśmy na spacer i frytki robiliśmy i tak zeszło, pojechali ok 22.30:) fajnie mi zleciał dzień:) mama zrobiła szarlotkę i tak się objadłam że szok:) co do wagi kurcze miałam się rano zważyć na czczo ale zapomniałam. dziś na śniadanko morlinki ze serem :) coś czuję że moja waga biegnie do góry :) hihi:) grunt że są smaki.

gabillee pokoiki śliczne! wiecie co, ja mam jeden pokój w remoncie, zmieniamy tam okna właśnie na dniach i będziemy kłaść panele. no miał tam być salon ale może faktycznie lepiej pokój dziecięcy zrobić.. no nie wiem sama...?

dave świetna wiadomość, szybka jesteś :)gratulacje !super że wszystko jest na dobrej drodze:))))

a i mam fragment dla Was :) kupiłam poradnik dla przyszłych mam:)) pierwszy cytat:
"Jeśli łudzisz się, że radość macierzyństwa
w pierwszym roku życia dziecka
wynagrodzi Ci wszystkie nieprzespane noce,
to nie czytaj tego poradnika.
odłuż go i idź się wyspać!
po urodzeniu dziecka
nie będzie już na to czasu."

hah zaczyna się mało optymistycznie :D hahahaha:)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka