- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- bananamana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cię nad życie córeczko

Drzyzgunia to i ja bym musiala tyle poczekac bo tez cc

Ola świetny pomysł ale fajnie by jeszcze było wkleic tak dla porownania nasze z dziecinstwa i naszych maluszków

A i Ola jeszcze jedno nie wiem czy jesteś tego świadoma ale na tym naprawde mozna zarobić nie wiem jak u nas w Polsce ale za granica w prywatnych klinikach można sprzedawać swój pokarm oczywiscie musi sie miec komplet badan i to calkiem niezle za to płaca, z tego co słyszałam to niektóre kobiety na tym zarabiaja spore pieniadze a dodatkowo jest to nieopodatkowane tzn zalezy od kraju

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylwia, ja Olusiowi daję tylko deserki/jogurciki na mm, takie specjalne dla maluszków, kupuje w rossmannie Nestle albo Bobovita, są rózne smaki, ostatnio nawet były w promocji, czasem dokładam mu jeszcze owoce ze słoiczka. Uwielbia takie deserki

Ola, ja też ostatnio znalazłam swoje zdjęcia jak miałam pół roczku, Olek jest do mnie bardzo podobny, ale ładniejszy

Kasia, super zdjęcia

Ale dziś ponuro

- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Pliszka - a u nas właśnie pojawiło się trochę słonka

- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Pliszka mi gin powiedział że pół roku to minimum jakie trzeba od cc odczekać i znam przypadek gzie dziewczyna pół roku od poprzedniego cięcia zaszła w ciąże tyle że warunkiem było to że miała kolejne cc. Na Staraczkach jest dziewczyna która 9 miesięcy po cc zaszła w kolejną ciąże a starała się chyba 3 miesiące po cięciu. Ja osobiście bym się bała po tak krótkim czasie zajść w kolejną ciąże chociaż czułam się bardzo dobrze. Ostatnio nawet mówiłam lekarzowi że boje się że w ciąży mi się blizna rozejdzie to powiedział że tyle już cesarek robił i nic się nie rozchodzi a jakby coś było nie tak to szybciej zakończą ciąże.
Drzyzgunia wydaje mi się że chodziło o to żebyś mogła naturalnie urodzić. Blizna już się nie zmieni i jej stan jest taki jak będzie za 3 lata. Kiedyś lekarze zalecali żeby minimum 2 lata odczekać bo sprzętu nie mieli żeby wszystko kontrolować.
Kasiu przesłodka Tosiunia jest

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Muszę też poszukać moje fotki z dzieciństwa, na razie widzę tylko, że moje dziewczynki są jak klony

Banana ja też w życiu nie pomyślałabym, że w mleku mamy mogę małej przekazać za dużo składników mineralnych...ale wnioskuję, że np wapń idzie z moich kości bo sama go sobie nie dostarczam.
Igi marudna, widać, że źle się czuje, pieprzone choróbsko...
Isola jak mała w przedszkolu? I cd pytania....jak mama to przeżywa?

Anoda znam kilka dziewczyn, które rodziły kolejne dzieci po cc z przerwą krótszą niż 2 lata (jedna nawet zaszła po 8 miesiącach)...i na szczęście wszystko ok

- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

Ola szok jak nasze brzdace szybko rosną

Kasia Tosinka boska

A ja musze Wam się pochwalić co mały wczoraj robił... Podobała mu się opaska siostry mojej rozowa z motylkami i trzymałam ja to usiadł i za rękę złapał mnie w sensie za ramie i wstał wszyscy oczy postawili potem powtórzył to cztery razy kusilam go ta opaska a jak się cieszył jak każdy brawo bil ale nie udało mi się potem nagrać dzisiaj jak ktoś pomoże to nagram go

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Monia dziękuję za audiobooki, oj fajne słuchowisko, bubek właśnie zasnął przy jednej z nich

a właśnie pytanko a propo drzemek Waszych maluszków czy robią sobie dwie takie dłuższe czy więcej krótszych? Bo my mamy ze cztery takie po pół godzinki no może jedna godzinna.
Ola genialne zestawienie

Pliszka ma wrócić jeszcze ciepełko

Pati oj takie nowe umiejętności maluszków sprawiają wiele radości

- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ola Liduś i Ty jesteście podobne

...
Aniołek [*]
- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ola Liduś i Ty jesteście podobne

...
Aniołek [*]
- drzyzgunia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ale mamy mały sukcesik młody zaakceptował kubek nie kapek wiec już piciu nie będziemy podawać w butelce a taki był zaoferowany nowym sprzętem, że za jednym zamachem wypił 200ml herbatki:) Mam pytanko czy można takiemu maluchowi podać mięte?
Pati pewnie dlatego nie ma co porównywać z rówieśnikami prostu przykład naszego Hubercika śmiga już jak mały samochodzik a mój np. sam jeszcze pewnie nie siedzi

Ola super połączenie szkoda że ja nie mam żadnego zdjęcia jak byłam w wieku mojego urwisa

Anoda u mnie oprócz cc wchodzi jeszcze duży aspekt finansowy dlatego póki co nie zdecyduje się na 2 dziecko muszę przynajmniej się zahaczyć gdzieś do pracy :)a wtedy mogę myślec o siostrzyczce dla małego

- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylwia, no to czekam na powrót lata

Monia, zdrówka dla Ciebie i dla Iguni!
Anoda, ja się jak najbardziej nastawiam na drugie cc, dzięki, trochę mnie uspokoiłaś. Muszę sie wybrać na usg żeby zobaczyć czy wszystko ok. Mam nadzieję, że tak

pati, dzielny Marcyś

O rany, dałam dzis Olkowi ślweczkę suszoną z Bobovity i chyba zaczyna działać

I jeszcze się pochwalę, że Oluś ślicznie mówi "mama"

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

No widzę, ze planowanie zaczęło się na dobre

Będę Wam wszystkim kibicowac, ale z ławki dla rezerwowych i kontuzjowanych

Nie czekajcie zatem tylko do roboty, żeby Was starośc nie zastała......jak co poniektórych hmmmm

Żarciki,,oczywiscie, ale mi już wolno, jam Wasza Matka w końcu

Wiec jakem rzekla- ad rem! 3mam kciuki za wszystkie lutowe staraczki

kasia, ja wiem zecto zupełnie irracjonalne, ale chyba bałabym sie włożyć malca wvpaszczę takiemu "rekinu"

monia, dopiero dzis zaladowalo mi się zdjęcie Iguli w okularach i .......padłam, no cuuuuuuudna jest

ola, ja też poprosze naparsteczek choćby tego Twojegom" drinusia" bo Miki czasem nie w sosie

aga moja Mistrzyni Dobrego Nastroju i Krolowa OptymizmumWszechczasow- PLISZKA dobrze Ci radzi-chwal Ewcie przy wszystkich i często, nawet zmyslaj powody, a zobaczysz efekty

Pliszka, Ty nie mozesz miec innego typu dziecka niz Olus bo ja powiedzialam jestes gejzerem optymizmu i radości życia, tacy ludzie nienrodza malkontentow i marudow

Dominia, jak juz wspomnialam, nigdy nie ma tego " najlepszego momentu"
Ja obydwoje starszych dzieci urodzilam w czasie studiow, z corka nie mieszkalismy nawet u siebie tylkomz rodzicami m, syn juz w swoim mieszkaniu, finanse, hmmmmm pozostawialy wiele do życzenia, ale jak widac dalismy radę, to nie prawda, ze KONIECZNE są tzw warunki, chęć jest konieczna, miłość jest konieczna a reszta się znajdzie. Mikuś jest naszą wisienką na torcie, fakt, ten ma już wszystko, szczęsciarz, ale nie w gadżetach sila i szczescie tylko ze jestesmy nadal pęlną rodziną ( masa naszych szkolnych znajomych juz dawno zapomniala z kim byli ożenieni....

Wiec powtarzam - zawsze mozna miec wiecej i lepiej, ale nie zawsze da się poniej miec dziecko ( moze nie jestem tu najlepszym przykladem

bananamama, jak mi ulżylo jak sie dowiedzialam ze z dagunia wszystko ok. Ucaluj ją od e-ciotki

marlenko, a na jakie opowiesci sie nastawilas? O czym chcesz zebym opowiedziala? Fifi niezły pieszczoszek

pati, no Tobie to chyba radzilabym mimo wszystko jeszcze troszke wstrzemięźliwosci, abyś skończyla te swoja sql i troche jeszcze mimo wszystko poobserwowala M.......

W sumie to jak sie wchodzi namlutowki, to powinna sie wlączac muzyczka - " Nas nie dogoniat, nas nie dogoniat....."

A gdzie jest Michasia, MartynaAlina????
No i czas wolny mi sie chwilowo skonczył......

- bananamana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cię nad życie córeczko

Pati plany fajne

Dziś mnie córka zaskoczyła rano myslałam ze toprzypadek ale powtórzyła to drugi raz po południu, zazwyczaj robi 2-3 kupki dziennie i dzias z rana jak ja przebierałam to zmarszczyła nosek podniosła główke popatrzyła na pampka i zaczeła szybko wciagac i wypuszczac powietrze ( zazwyczaj ja jej tak pokazywałam jak zmienialam kupsko mówiac do tego fuuuu ale smrodek) no i pozniej po południu zmieniam drugi raz a ona to samo po czym wielki uśmiech

Suzi heheh Ty to masz teksty uwielbiam Cie czytać

Monia podziekowała za audiobuki są świetne

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

My mamy u rodziców sypialnię, kuchnię i łazienkę ale kuchnia jest na drugim piętrze i nie korzystamy z niej bo wszystko się robi na dole a w łazience mamy tylko .. kibel

Kiedyś będę chodzić z dorosłym Synem po mieście a Jego znajomi będą się pytać czy jestem Jego siostrą

Wiem coś na ten temat

A co było jak się z wujkiem dowiedzieli, że jestem w ciąży

Dobrze, że jesteś !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monia wow

A u Nas masakra

Ig był mega niespokojny .. ma takie napady co się drze .. od wczoraj, lekki katar chociaż nic nie wychodzi tylko charczy mu w noski, kupiłam nasiwin i ibum, zmierzyłam temperaturę 37,9 to dałam mu pół dawki ibumu bo taki był rozpalony i prawie leciał z rąk .. po jakiś 30 minutach znowu się rozdarł .. w końcu zadzwoniłam do przychodni i za 30 minut mieliśmy być .. Igor waży 8 kilo czyli spadł 400g z wagi. Weszliśmy do gabinetu a ten leży bierze taki podkład spod głowy je go, nogi rusza jak wariat, zadowolony jak ta lala nic mu nie jest

- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Pati - ja myślę że wątków wystarczy

Suzi - to wpadnijcie na energy drink

A co do tego macierzyństwa to ja chyba tez nastawiłabym się na cesarkę " na życzenie"