- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Paulaaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008

Ja jak zwykle z doskoku. Mam chwilę, bo Oliwia dopiero na 10.30 do szkoły.
Nasza mała ma katar. Wczorajsza noc była masakrą. Od 20 do 23 spała pięknie. A od północy do 3 w nocy wstawałam z 200 razy do Niej.

A dziś spała od 20 do 2 - przerwa na mleko i do 6.40. I weź ją człowieku zrozum...
Oliwia zrobiła się okropna przez tą szkołę. Dusi sie na siłę, próbuje wymiotować, żeby tylko nie iść o szkoły. Po Święcie Zmarłych jedziemy do poradni PP i najprawdopodobniej odroczymy jej obowiązek o rok. Pani wychowawczyni uważa, że Oliwia nie jest gotowa na szkołę (który 5latek jest). Kazała mi posprawdzać w przepisać czy na pewno Ona musi chodzić do szkoły. Jak załatwiałam szkołę to pomagała mi cała kierowniczka z oświaty. Nic nie mówiła, że nie musi. Szukała dla Oli miejsca albo w przedszkolu albo w szkole, że nie było wolnego w przedszkolu to poszła do szkoły.
Jednak prawdą jest, że ''małe dziecko mały kłopot, duże dziecko duży kłopot''.

Monia dobrze, że sprawa z tv się wyjaśniła.

Katarinka, Ania śliczna.

Pliszka cieszę się, że u Was lepiej.

Dominia łączę się w bólu. Ja też wiecznie niewyspana. W dzień na pełnych obrotach, w nocy to samo. Teraz siedzę i kufel kawy piję, coby nie zasnąć w drodze do szkoły z Oli

Chomiczka gratuluję. Świetne wieści

Od paru dni młoda wali zielone mega śmierdzące kupy. Niczego nowego nie jadła. Brak mi pomysłu od czego to. Powinnam iść do pediatry czy poczekać, aż przejdzie?
Miłego dnia.

Idę zakryć swoje wory pod oczami

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
ja też wiecznie nie wyspana.. ale idzie się przyzwyczaić

O Monia u ciebie też kiepska nocka.. a co do tv.. ale kiepska sprawa.. sytuacja wkur.. cholera. ale chyba tak jak piszesz. nabierz dystansu..szkoda się kłócić ale dobrze że zwróciłaś uwagę.
u nas też, wczoraj wróciłam ze szkolenia ok 17.00 i dowiedziałam się że u teściowej była jej koleżanka z wnuczką 4letnią i się bawiła z Fifim. Filipek wczoraj nie mógł zasnąć niemiłosiernie, wypił normalnie mleczko i usnął po czym mega płacz i zachciało mu się bawić i czytać książki i przy tym zmęczony śpiący i marudny mega, dziwne to było bo nigdy nie zdarzało się takie coś. godz się z nim bawiłam i nic, nosiłam na rękach, śpiewałam, żel na ząbek ( bo idzie mu prawa 2) i nic nie pomagało.. wkońcu splułam go na psie uroki, oblał się zimnym potem i naraz w sekundzie usnął mi na rękach.. szok... baba musiała krzywo się na niego patrzeć.. nigdy bym nie uwierzyła w takie rzeczy...w nocy potem spał oki, 2 razy się budził.
chomiczka gratulacje!!!!!!

katarinka ja też ostatnio zabiegana niesamowicie..rozumiem Cię

gratulujemy ząbka

kasia duuuużo zdrówka dla Tosi

Dominia stoa latek dla Igorka

jadzia bardzo mu przykro słuchać takich wieści z usa... życze wam miłości i przyjaźni i żeby się poukładało wszystko. będzie dobrze, to dobrze że walczycie 3mam kciuki

a u mnie oki wt, środa prowadziła szkolenie z dorosłymi i było mega przyjemnie i fajnie. na koniec kjażdy podał mi rękę i podziękował za miłe i ciekawe zajęcia:) teraz pojadę w sobotę.
pozdrawiam Was wszystkie i miłego dnia

- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Fajnie, że chrzestna zreflektowała i że udało się trochę naprawić szkodę.
Katarinka gratulacje dla Ani.
Chomiczka super, odbijesz się za wszelkie trudy, będziesz mogła realizować się w pracy w czymś nowym, super, dasz radę.
Princess niefajnie. Ja tak się zawsze o laptopa boję, bo zdarza mi się brać do łóżka i zasnąć...
Madlen Ania ostatnio też po kapieli i po cycu nie chce spać, gada, bawi się itd, zasypia ok.23 i wtedy śpi do 6-6.30, przerwa na cyc i śpi do 8.
Paula chyba rzeczywiście byłoby dla Oliwii dobrze, jakby jej tą szkołę odroczyli na rok. Tylko szkoda, że nie od razu. Biedna się przecież już namęczyła sporo. a tak też jak będzie po zabiegu i w ogóle, to chyba też inaczej, co?
Marlena jakieś dziwne magicznie brzmiące rzeczy piszesz.
FAjnie, że w pracy tak dobrze Cię przyjmują i że Ty się przy tym realizujesz.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jadzia trzymam kciuki za was,mam nadzieję że to chwilowe

- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Zresztą jedne mamusie nie dają mięsa, inne słodyczy, jeszcze inne czegoś innego i ktoś obcy nie powinien podawać cudzemu dziecku czegoś na własną rękę własnie ze względu na to że mamusia może sobie tego nie życzyć

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Domowe, świeże cisto jeszcze bym przeżyła...chociaz uważam, że i tak na to za wcześnie.
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ja takiego kremu bym nie dała, ciast anie dostał bo by się prędzej nim udusił, a parówki na pewno nie dostanie bo to najgorsze ścierwo. Bedzie normalnie jadł dobrą szyneczkę z dobrego źródła, ziemniaczki, mięsko i słodkie też, bo wszystko dla ludzi. I nie oczekuje że ktoś będzie robił jak ja, bo moze ja nie mam racji ale robię po swojemu i tyle.
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ja tak na szybciutko, a z pracy może uda mi się więcej napisać...
Moim zdaniem to wybór każdej mamy, co dawać, a co nie i w to nie wnikam. Ale po poście Michasi, pomyślałam tylko, że koleżance powinno przyjść do głowy ZAPYTAĆ, a potem ewentualnie podawać. Ja bym się też wkurzyła, bo moim zdaniem to było po prostu niegrzeczne i to koleżanka powinna przeprosić. Ja sobie nie wyobrażam wciskać coś czyjemuś dziecku nie pytając wcześniej rodziców.
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Smakowała już kanapkę z polędwicą

Wiem z doświadczenia, że w pewnym momencie mamy coraz mniejszy wpływ na to co maluchy jedzą...jednak jestem zwolenniczka ostrożnego rozszerzania diety przynajmniej przez pierwsze miesiące

- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)

A właśnie jakie jogurty oprócz tych dedykowanych dla niemowląt dajecie? Ja Nestle.
Jadzia napisz coś...bo się martwię.
Satine zaczarowałaś teściową

Szymek do służby więziennej chce?
A jednak ślub kościelny

Mary pięknie raczkuje, Adi to samo..
Marlena a Ty co za czary odprawiasz? O co chodzi z tymi psimi urokami?
Cały czas jedna dziedzina szkoleń czy różne? Nie masz tremy?
Kasia jak się czuje Tosia?
Paula-ząbkowanie?
Też uważam, że 5letnie dziecko nie jest gotowe na szkołę
U nas też megaśmierdzące kupy.
Ola na kolacje mleko z kaszką lub kaszka. Daje się przekonać czasem do mleka, najbardziej jak mu pokażę...lusterko..

A po kolacji lubi usnąć i obudzić się na następną..

Dziś Adaś obudził się rano z..... przyklejoną gumą do żucia na głowie

Zabijcie mnie ale nie wiem skąd...
Wiem wiem masakra. Nic nie mówicie. Tragikomedia.
Prawie zawału dostałam. Oliwka, nożyczki i poszło..