- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Madlen

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Guma do żucia???? Ktoś Ci w nocy stoi na łóżeczkiem

Marlena doczytałam...ja też jestem ciekawa co to za czary? I jak to się robi...może się kiedys przydać

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

np. Kobieta starsza idzie popatrzy na dziecko i 'otititi jaki piekny bobasek' i gotowa wojna z poduszka

- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)

No tego nie było 1 guma 8 miesiącu żucia

Operacja prosta nie była

Moja mama nocowała i wyręczyła mnie w porannym karmieniu dopóki nie zapytała co on ma na główce.
A tak obserwował wczoraj jak żuję gumę.. to sobie ją znalazł.. Ale gdzie.?
Wszystko chowam, wyrzucam, kable pochowane, kojec, puzzle, przemeblowania, poduszki, zabawki a atestem "Madlen", sprzątanie, mycie podłóg (sierść psa mnie dobija)... a on mógł sobie krzywdę gumą zrobić.

Monia Jogurty aksamitne powiadasz. Musze się im przyjrzeć.
Banana kiedyś odradzała Danonki wapń+wit D. Tak Banana to te? Niby nieciekawe wyniki badań wyszły..
Chyba jakieś baby zaczarowały również moje dziecko. Bo to co wyprawia przed zaśnięciem..
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A co do kremu z ciasta to tez bym siee niezle wkurzyla.opierdzielilabym jak nic.ciasto ze sklepu z kremem.zrszta skad moge wiedziec co jest w tym kremie.michasia pisala o posypc orzechowej,moze bylo w tym kakao.kako.orzchy czkolada i miod...najwieksze alergny.ja deecyduje czgo moje dzziecko probuje.
Dzieki Madlen.Tosia lepeij.charczy jj w plucach jak ja mam na rekach.ale oklepuje i robie nebulizacjee.jakby jeszcze miala w nosiee takie geste i w gardle.odkaszluje mokro.zobaczymy.zaczela pelzac do przodu.podnosi pupe i przesuwa sie do przodu ale nie raczkuje jeszcze.
Zmykam bo nudzi..
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
razie czeka na nowy dowód ( meldował się u mnie na stałe) i idzie złożyć papiery

- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jogurty kupuję Humany. Też jestem przeciwniczką Danonków, i serków homo.
Monia to dobrze, że znajoma poczuła się do winy.
Paula Oli za każdym razem robi zielone kupy?
Marlena chyba nie wiesz, jakie zagrożenie niosą za sobą takie praktyki.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Boże... lizanie powiek? Baby jagi? Czary? Dziewczyny, jeśli nie chcecie wylądować u egzorcysty to nie bawcie się w takie rzeczy. Jeśli marudzenie, niespokojny sen itp. są wynikiem rzucenia uroku to chyba większość dzieci jest opętana. Litości

- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Każdy rodzic ma prawo sam decydować co je jego dziecko i już. jedni mają taki pomysł, inni inny i nikt tu nikogo nie zlinczuje.
do 3 r.ż. nie chcę podawać gotowych słodyczy i już, taki mój wybór, choć sama wpierniczam równo. Co innego ciasto domowe nawet z kremem, ubita kremówka, czy budyń, itd. ale jak uznam, że przyszedł czas na takie rarytasy, to zrobię ciasto drożdżowe czy biszkpt, krem z budyniu, galaretkę z soku, czy ubiję kremówkę.
Madlen ja jogurcików nie daję. te dla niemowląt są chyba na mleku modyfikowanym. niewiem od kiedy można dawać przetwory mleka krowiego, ale chyba ja zacznę od jogurtu naturalnego zmiksowanego z owocami.
Myślę, że jak już to jogurty z prostym składem, bez żadnych zbędnych dodatków, barwników itd.
O danonkach słyszałam, że niewskazane poniżej 3r.ż., że za dużo cukru mają i w ogóle,a el wiem też że dużo osób podaje.
Guma do żucia wow, dzieci potrafią znaleźć coś w bardzo dziwnym miejscach i w ogóle:)Nieźle.
Ja nie wierzę w takie przesądy, czary, itd.
Satine to oby się dostał do nowej pracy.
Princess myślę podobnie.
Co do chemii to czasem zdarza mi się takie myślenie, że wszystko samemu. Chleb piekę od końca sierpnia cały czas, obecnie 100%żytni razowy z mąki z młyna, która wyglada jak trociny, jak to Paweł stwierdził. Chlebek pyszny. Mięsa też czasem sami pieczemy, niestety z kupnego. Ale zawsze to choć ciut zdrowiej.
A ciasta kupne mi samej nie wadzą, bo jestem wielkim łasuchem i nie patrzę na to, co tam może być...
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
To tak w dużym skrócie:
Katarinka - Ania śliczna, my też nie lubimy czapek

Monia - dobrze że sprawę w tv udało się w miarę bezkonfliktowo załatwić

Pliszka - ale że z tym telefonem taka akcja, nie pomyślałabym...
Marlena - ja nie próbowałam nigdy takich " czary mary", no bo jeśli to nie prawda to po co, a jeśli jednak "coś" w tym jest, to ja tam wolę, żeby było to jak najdalej ode mnie...Gratuluję kolejnego udanego szkolenia

Madlen - guma do żucia, eh... dobrze że operacja usunięcia sprawnie poszła. Wiesz ja w ogóle to jestem wrogiem gum do żucia

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie kaszek. Musze coś z tym pokombinować. Liduś ma alergię na mm (nie wiem czy na wszystkie firmy, Nestle na pewno

Lidzia normalnie zalicza w ciągu dnia dwie godzinne drzemki, dzisiaj spała 2 razy po 20 min. Więc ogólnie była trochę zajmująca. Pewnie ją weźmie na sen koło 18 i potem do 23 będzie zabawa

- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72