- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/kalenji-spodnie-legginsy-dams...a-s-i3584128326.html
Bardzo wygodne, na zumbie też się sprawdziły A jeszcze na zumbie tańczymy przed lustrami, które wydłużają, a wiec i wyszczuplają Uwielbiam je, takie mam w nich ładne nogi Muszę sobie kupic takie lustro do domu
Buty mam teraz New Balance i są super, tylko takie białe zwykłe, ale są jeszcze w bardzo dobrym stanie, akurat przez zimę się w pełni zamortyzują
Ola, tu nie chodzi o tresurę. Po prostu przyzwyczajenie jest naszą drugą naturą, a dzieci uwielbiają rytuały Wy macie rytuał: piosenka plus rączki i wygląda na to, że sprawia on przyjemnosć i Tobie i Lidzi i o to chodzi Ja nigdy nie musiałam Olka przyzwyczajać do samodzielnego usypiania, od razu po powrocie ze szpitala najedzonego odkładałam go do łóżeczka, dawałam smonia i kładłam obok niego pieluszkę i sam zasypiał i tak ma do dziś. Dzięki temu mogę na przykład chodzić na zumbę, bo wiem, że Misiek po 10-12 godzinach w pracy jest zbyt zmęczony na szopki z lulaniem dzidziusia a tak to daje mu butlę i go odklada do łóżeczka i tyle Mały Oluś- Chomiś był przyzwyczajony do noszenia przez kolki, jak widać łatwo się odzwyczaił Po całym dniu mamie należy się miły wieczór Mały chomiś też wyglada na całkiem zadowolonego z życia
Dla mnie macierzyństwo to wielkie szczęście i satysfakcja Szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko Nie chodzi o tresurę, ale o znalezienie takich rozwiązań żeby wszyscy w domu byli szczęśliwi bo życie jest tylko jedno. Nie zrobiłabym niczego co unieszczęśliwiłoby Olusia, ale jeśli możliwe jest żeby szczęśliwe było i dziecko i mama i tata to ja idę taką drogą i fajnie, że są takie książki, które pomagają takie rozwiązania znaleźć, choć ja akurat ich nie potrzebowałam, bo mam złote dziecko
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
Madlen ja miałam jakieś 3 tygodnie dramat z zasypianiem w dzień, nie chciał spać i darł sie jak wariat, godzinami go odkładałam do łóżeczka potem z powrotem do zabawy a tam marudzenie no to chyc z powrotem do łóżka i tak w kółko. Dopiero po jakis 2 godzinach zasypiał i ja z nim padałam. Przeczytałam tą książkę i znalazłam błąd.
On nie chciał jeszcze spać bo nie był zmęczony i dlatego nie mógł zasnąć. Ja za czesto go chciałam uśpić więc on był rozbity i bawić też się nie chciał. Przedłużyłam czas zabawy i zwiększyłam przerwy między spaniem i pomogło. Już na drugi dzień zasypiał pięknie i przyzwyczaił się do nowego systemu. Bawi się ładnie i zasypia kiedy trzeba i jest zmęczony.
W tej książce jest napisane że czas aktywności przed snem nie powinien być krótszy niż 3h. Nie wiem jak Adaś, bo z tego co piszesz to on twardy zawodnik. Ale może np trochę go "wymęczyć" wybawić się z nim i jakoś przetrwać to marudzenie i położyć do spania wtedy jak będzie już bardzo zmęczony. Jak wbije się w ten rytm to sam będzie czuł zmęczenie i chętniej pójdzie spać. Nie wiem, poczytaj może coś znajdziesz dla siebie i odpowiedz dlaczego Adaś ma taki problem ze snem. U nas właśnie to pomogło.
Dziś Oluś zjadł 2 posiłki pięknie, znalazłam śliczne piosenki na youtubie i patrzył jak zaczarowany a ja go karmiłam Piosenki są cudowne, strasznie mi się podobają, a to moje dwie ulubione :
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pewnie, że marzy mi się, że położę Igę do łóżeczka a ona sama grzecznie zaśnie. Niestety póki co jest dzieckiem, które uwielbia maminego cycusia i zasypianie przy nim. Na szczęście nie musimy jej nosic, po prostu posiłek kończy się odłożeniem jej do łóżeczka, a jak jest z tatą to wystarczy, że on ją do siebie przytuli i w 3 minuty jej nie ma. Jestem zbyt miękka, żeby nauczyć ją samodzielnego zasypiania okupionego długim płaczem...na razie. Może za jakiś czas... Jeszcze zajrzę do książki i skorzystam z co niektórych porad Teraz ja uwielbiam karmić i ten moment kiedy ona głaszcze mnie po piersi, cała się wtula i wiem, że zasypia...to są nasze chwile
Chomiczka super Olek śpi Długo i pięknie zasypia Upaćkany Oluś the best
Martyna ale macie przeboje z opiekunkami A pierwsza ciocia dlaczego przestała się Robciem opiekować? Jak masz dosyć karmienia to dla spokoju przejdź na mm...8 miesięcy to bardzo długo Ale mleczko na pewno jest dobre, nic złego w nim nie ma Iga też chuderlaczek...ale ona ciągle w ruchu, nie ma kiedy przytyć. No i z jedzeniem różnie...chociaż ostatnio polubiła kaszki na dobranoc Dostaje mleczno-ryżowe malinową i jabłkową ( ta jest z nestle typowo na dobranoc), mleczno-pszenną z herbatnikami i mleczną mannę.
Princess słuchaj swojego lekarza, skoro mówi, że z Adasiem jest dobrze to tak jest Cieszę się, że już w porządku
Banana ale z Dagusi słodki brój U nas też nie ma miejsc nie do zdobycia na dodatek mała doskonale wie, kiedy broi bo jak ją przyłapię i mnie zobaczy lub usłyszy to z piskiem i głośnym śmiechem nie wie w którą stronę uciekać
Świetnie z tym szczepieniem My wkrótce do szpitala...
Pliszka nie przejmuj się słowami mamy...skoro ona z natury jest taka krytyczna to może chciała usłyszeć, że jest najlepsza babcią, bo w kategorii mamy Ty teraz wygrywasz? Ja pomijam takie uwagi...po prostu mam pewność, że jestem najlepszą mamą i robię wszystko co mogę dla moich dzieci
Madlen a Adaś przypadkiem w ten długi skok teraz nie wchodzi??? Tak mi pasuje ten cyrk ze spaniem bo u nas też była wtedy masakra...
Współczuję kłótni z m...widzę, że jednak często się zdarza. U nas odpukać w finansach chujowo ale miłość wynagradza Ale to chyba kwestia jakiejś dojrzałości, kilkunastu wspólnych lat, tego, że to nasze drugie dziecko...no i my znamy się jak łyse konie, wiemy co i jak... Oby tak dalej...no tylko finanse mogłyby sie polepszyć
Dziś byłam w biurze, Igunia z ciocią. I pierwszy raz płakała...Ciocia dała radę, ale Iga jest z tych niepłaczących więc obie byłyśmy zdziwione...nasze rozstania nie są dłuższe niż 3 godziny a jednak musi się przyzwyczaić...
Ja wiem, że dobrze robię, zresztą to krótkie rozłąki ale serce mi pęka...no ale z drugiej strony jak zarobię to będę mogła coś dziewczynkom kupić...ehh życie
Miłego wieczoru
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Powrót do pracy dla każdej z mam jest trudny, ja na razie wole o tym nie myśleć, ostatnio zalogowałam się na moją pracową skrzynkę żeby przedłużyc sobie kartę Benefit Multisport, w bardzo wielu mailach wciąż jestem w kopii i aż mnie zabolał brzuch na myśl o powrocie Na szczęście mam jeszcze troszkę czasu. Monia - fajnie, że masz taki tryb pracy, cycusiowe dzieci chyba jeszcze gorzej znoszą rozłąkę, ale mam nadzieję, że dzisiejsze łzy Iguniwe się nie powtórzą.
- ola85
- Wylogowany
- gadatliwa
Princess - nie kierowałam tego pytania osobiście do żadnej z Was, bardziej przedstawiałam swoje zdanie
Madlen - ja myślę że rzeczywiście przyda Wam się jakiś sposób na uregulowanie dnia i nocy Adasia. Jestem pewna że znajdziesz najlepszą metodę, nie ważnie jaką, ważne byście oboje byli zadowoleni
Chomiczka - ja nie wierzę w szczęście, ja myślę że to noszenie u Twojej kuzynki nic wspólnego z zasypianiem to nie ma. Po prostu mała lubi być noszona, a rodzicom jest wygodniej, bo zabaw nie trzeba wymyślać Nie gniewaj się, że tak prosto z mostu napisałam, ale przecież jakby im było źle to by to zmienili. A że narzekają, no cóż są ludzie co po prostu narzekać lubią.
Wybaczcie że więcej nie odpiszę, ale M. mnie tu szturcha i idziemy się odstresowywać Miłej nocy dziewczynki
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wklejam tylko moja dzdzownice..charczaca nadal..oklepuje oklepuje a tak jej charczy w plucach dalej ze szok..
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
ostatnio M. Wlozyl w dzien Igunia do lozeczka.i chcial.zeby usnal sam. W zyciu ... Darl sie, przestawal i tak w kolko.. W koncu nie wytrzymalam i poszlam, wzielam na rece, tuli tuli, smoczek, pielusia, raz, dwa i dziecko spi.
Nie dalo sie ...
Za to na noc jest odkladany do lozeczka i sam pieknie zasypia
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chomiczka, śliczne te pioseneczki
Za oknem słonko My zdążyliśmy już wykąpać i wyczesać psa, bo ostatnio nie pachniał najlepiej Mieszkanie wysprzątane, pralka pierze, obiadu nie robię bo przekąsimy coś w galerii w trakcie zakupów, generalnie shopping to nie jest nasz przepis na udaną sobotę, ale już nam się tyle różnych sprawunków nazbierało, że musimy wziąć to na klatę No i mam nadzieję, ze nareszcie naprawię swój telefon
Miłej soboty!
- Marusha
- Wylogowany
- pierwsze słowa
jak zwykle nie nadrobię
jeśli chodzi o zasypianie u mnie też dwa podejścia, ale wycie histeria i ja nie dałam rady słuchać jak mała płacze, grochy z oczu lecą i tylko mama i mama, nie mam serca aby zasnęła z wycieńczenia ;/
My znowu chore!!! dwa dni było dobrze i chyba mała załapała ode mnie, poszliśmy do lekarza a ona znowu ten sam antybiotyk, wkurzyłam się bo tylko ją osłuchała i zmieniliśmy pediatrę, dała skierowanie do szpitala.
Pobrali Martynce wymaz z gardła i nosa, nie było to za specjalnie przyjemne ale po dwóch dniach wiedzieli jaką ma bakterię, przy okazji zrobili jej testy na uczulenie. Wyszło że ma gronkowca złocistego, podobno każdy ma i się tylko u niektórych uaktywnia, ale dopasowali antybiotyk do bakterii a nie tak jak tamta celowała na oślep. Uczuleń nie ma, znaleźli jeszcze jej w nosie pneumokoka zalecili zaszczepić.
Mamy jedną dawkę już za sobą ale teraz trzeba poczekać na wyzdrowienie.
Jak byłam na oddziale dziecięcego szpitala aż mnie serce bolało jak widziałam tamte maluchy ( mam nadzieję że u nas nigdy nie będzie konieczności, w 9-miesięcznicę nasza córcia puściła się od kanapy i zrobiła trzy kroki sama! pewnie przez przypadek
ps. spotkanie dopiero jak będzie z nami ok bo nie chcę zarazić nikogo ;(
miłego dnia
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Choroby współczuję...
U nas nocka kiepska, ale ja rano odespałam bo m jak mała wstała o 6 zabrał ją bez słowa do dużego pokoju, przebrał i sie nią zajął A ja trochę odpoczęłam po wstawaniu w nocy.
Za 2 godzinki jadę przyjąć mieszkanie na sprzedaż. A potem luuuuzik
No jeszcze ćwiczenie z Kinią matematyki, bo kiepską ocenę zarobiła i chce poprawić.
Miłego weekendu
- anoda89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72
Przyszłam z zapytaniem, otóż zakupiłam sobie magneb6 i na ulotce napisane żeby brać 6 do 8 tabletek na dobę czy to nie za dużo? Chociaż na te moje bóle taka końska dawka pomaga, dzisiaj jeszcze nospą się wspomogłam i jest o niebo lepiej.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.