BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #421457 przez Paulaaa
Hej dziewczyny.

Kurcze dopiero znalazłam chwilę, żeby siąść do kompa.
Super macie brzuszki. :) Mój też już widać (chociaż mój to widać i bez ciąży :laugh: ), może jutro zrobię fotkę.
W Piątek idę do gina. Mam nadzieje, że wsio ok i dowiemy się czy będzie Amelka czy Wojtuś. :) :)

Ja od paru dni co wstanę to od razu lecę do łazienki. Nie wymiotuję, ale mam takie ''cofki''. :( Mam nadzieję, że niedługo to się całkowicie skończy.

Swoją drogą to nie wiedziałam, że za połówkowe mogą sobie liczyć więcej. Musze sie mojego gina dopytać. Za zwykłe usg i wizytę płacę 300zł to jak mi powie ile za połówkowe to zawał na miejscu. :)

Kupiłam dziś śpiworek. Drugi i ostatni. Mam jeden granatowy i jeden beżowy. Starczy! :) Półśpiochów dokupiłam, trochę małych skarpeteczek no i łapki niedrapki. Oliwii kupiłam dwie piżamki z Dorą. Ale miała banana na buziaku jak szła spać w piżamce. :)
Nie mogę, po prostu nie mogę przechodzić obok lumpa czy byle jakiego innego odzieżowego sklepu. Zawsze muszę coś kupić. Mąż już na mnie krzyczy, że popadam w zakupoholizm... Ale to nie moja wina, uwielbiam jak Oliwia jest ładnie ubrana. :P

Teraz uciekam do wyrka, bo już mnie kręgosłup boli.

Dobrej nocy laski. :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #421458 przez mrufka
Ja ten apap polecalam bo mi też pomagał :laugh: więc się nie wypieram :p co do wydzieliny z skutków to też mam i jest biała a gdy przycisne to wydobywa się taka przezroczysta ciecz. skutki nie bolą ale piersi po bokach są twarde i gorące. Ale dziś mi syn narobił wstydu w sklepie myślałam ze zapadne się pod ziemię. Przy płaceniu słyszę od syna mama swedzi mnie dupa patrzę na niego a on spuszczone spodenki majtki i drapie się po tylku. :cheer: Wszyscy z usmieszkami na twarzy a mi głupio jak nie wiem. Teraz jak opowiadam mężowi to śmiać mi się chce :)

12 lata 4 miesiąc temu #421464 przez kasia123m
Hahaha.Moj jak mial niecale 3 lata szedl ze mna ze sklepu.ja sie patrze a on skubie bulke i pakuje po kawalku do nosa.wiec ja do niego co Ty wyprawoasz.a on mi na t o Chcialem tylko kozy nakarmic. :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #421471 przez mrufka
Hehe dobre dobre dzieci to jednak są nieprzewidywalne, mój to czasem totalnie zaskakuje pytaniami stwierdzeniami. Ostatnio przyszedł do mnie jak się kapalam i mówi mama faktycznie nie masz siusiorka jesteś dzwiewczyka. Teraz jego ulubionym słowem jest faktycznie, weź się ogarni w kazde zdanie potrafi wcisnąć te wyrazy. I etap zadawania 10000 pytan

12 lata 4 miesiąc temu #421487 przez gabilee
mrufka ale sie usmialam , kasiu tego co twój syn powiedział to sama bym nie wymyśliła też se naśmiałam :P
a co do tej wydzieliny to ja nic takiego nie zauwazylam u siebie

wczoraj udalo mi sie w aptece wyhaczyc szampon bezzapachowy , ale jestem uradowana pozniej go wyprobuje

ja juz dzisiaj od 5 spac nie moge;/ glod mnie przyprawil o bol zoladka musialam wstac , zjadlam platki sniadaniowe i pije herbatke mam nadzieje ze jeszcze zasne jak sie poloze zaraz :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #421533 przez anoda89
Witam Dziewuszki:). Śmieszne są dzieci i ich pomysły nie z tej ziemi :laugh:.

Ja też nie mam żadnej wydzieliny. Słyszałam że nie wolno tego wyciskać, nie wiem dlaczego ale coś mi się o uszy obiło. Trza na ten temat trochę poczytać.

Co do tych próbek to tu są likni: www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html www.bebilon.pl/rejestracja?page=1 www.bobovita.pl/rejestracja.php?A=DONE Chyba Sylwka kiedyś wrzucała :).

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #421552 przez sylwka727
Hehe świetne są te wasze dzieciaki :)
Mój 14 letni brat w tamtym roku szkolnym miał kartkówkę z Polskiego a pytanie brzmiało: Wyjaśnij skąd wzięła się nazwa "Dziady"? a że polonistka powiedziała że mają nie oddawać pustej kartki to młody napisał: Nazwa dziady wzięła się stąd że w tym opowiadaniu były stare dziady i dlatego nazwa Dziady. :lol: haha z tatą pękaliśmy ze śmiechu a mama na nas krzyczała że nie ma się z czego śmiać że młody takie głupoty pisze ale też nie mogła się za bardzo powstrzymać

Paula Ty chyba licytowałaś tę ładną kołyskę prawda? I jak tam licytacja? :blink:

Tak tak to te linki na razie mi tylko Johnsons przyszły a wam? ALe to ktoś inny dawał chyba Madlen :blink:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #421577 przez andzia_zg
kasia123m napisał:

dziewczyny duzo macie tej wydzieliny bialej na sutkach.ja dzis mialam cale sutki biale i to wcale tak latwo sie nie zmywa bo sutki bola.nie pamietam zebym przy synu cos takiego miala..jesli juz to pewnie pod koniec ciazy...a jak u Was?

Też mi sie to pojawia, szczególnie jak wyjde wieczoram spod prysznica to sutki białe ;)
I też słyszałam, ze nie wolno tego wyciskać, bo mozna mieć potem problemy z laktacją

Dziewczyny a te próbki kosmetyków o których piszecie sa darmowe?

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #421600 przez sylwka727
Andzia oczywiście że darmowe :blink:

Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu #421616 przez sylwka727
Mam pytanie do ekspertek w dziedzinie wózkowej :blink:
Bo znalazłam fajne ogłoszenie wózek wygląda dość solidnie tylko mało jest opisane i nie wiem co to za firma na razie nie chce kupować tylko z ciekawości się rozglądam :blink:

Co to za wózek?
www.rzeszowiak.pl/sprzedam-wozek-2-funkc...kiem-wkladem-2814267

Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #421619 przez [email protected]
Hi dziewczynki,ale sie usmialam z samego rana :laugh: dzieci sa fajne,super macie chlopakow.

Wczoraj pierwszy raz poczulam dzidzie :laugh: nareszcie,trwalo chwilke ale na 100% to bylo moje SZczescie :) Myslalam ze jeszcze 2tyg poczekam a tu taka niespodzianka.

sylwka najlepiej zobaczyc na zywo wozek,zalezy czy mieszkasz na pietrze?i bedziesz wnosic wozek czy masz wozkownie,ten moze byc ciezki ale duzo jest ciezkich,ja wczoraj ogladalam Mutsy nie wiem jaki model ale spelnial moje oczekiwania,wypas na 4 pompowanych kolach,waga tez ok,cena juz mi sie nie podobala :huh:

12 lata 4 miesiąc temu #421628 przez Alice
Aganobla ale fajnie że poczulas już swoje malenstwo;) napewno to najsłodsruchy e uczucie jakie może być;) a jakbyś opisała ruchy?

12 lata 4 miesiąc temu #421632 przez sylwka727
Aganobla gratuluję ruchów :kiss: Mieszkam w domku na wsi więc z wnoszeniem wózka nie będzie problemów :blink:

Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu #421633 przez chomiczka
sylwka to jest 2w1 Nestor RAMBLER,to chyba jest polska firma, poniżej masz aukcję na allegro, nowy za ok 800zł

allegro.pl/polski-wozek-wielofunkcyjny-n...2w1-i2442486235.html

Ja raczej nie kupowałabym takiego modelu, bo z tego co wiem one nie mają osobno gondoli i spacerówki tylko to jest typowe 2w1, czyli gondola polega na tym że ustawia się oparcie spacerówki poziomo i wkłada się taki śpiworek, według mnie jest to mało stabilne i równe podłożone na delikatnych noworodków. Moja kuzynka ma podobny i nie była zadowolona. Dlatego zwracam uwagę na to żeby gondola była solidna i samodzielna. Zresztą za 800zł można już kupić taki wózek z 3 elementów; gondoli, spacerówki i fotelika do samochodu :)

12 lata 4 miesiąc temu #421638 przez sylwka727
Chomiczka czyli jak jest 2w1 tzn że podstawą gondoli jest rozłożona spacerówka a 3w1 to wszystko normalnie osobno zakładane? No po tej wiadomości to mi się nie podoba ten wózek bo faktycznie nie jest to stabilne właśnie cena mnie zdziwiła

Moje Aniołki[*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka