- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
Jadzia, troszkę się dziwię, że narzekasz że mało jedzenia na diecie cukrzycowej. Ja czasem nie mogłam przejeść tych porcji. A o ile pamiętam to nocna kolacja miała być odłożoną 1/3 kolacji "normalnej" i rzadko udawało mi się to wepchnąć tak późno. Jesz białe pieczywo ?
Ja żałuję nieświadomości bo może jeden z moich Aniołków byłby teraz ze mną.
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Trzymam kciuki zeby u waszystkich bylo ok.masakra ostatnio z tymi naszymi bolami i dziwnymi odczuciami.
Ja we wszystkich swietych sie z Wami niespotkam niestety.raz ze leze 70procent dnia a dwa ze wybieram sie do Mamy na grob a to juz bedzie dluga wycieczka ktora bede musiala odlezec.a o swietach nawet myslec nie chce.Jak sobie tamte przypomne to mi sie plakac chce.Mama po chemii byla juz oslabiona.Wolalabym zeby tych swiat nie bylo.Bez niej to juz nie beda swieta:( a jeszcze tesciowa bedzie nalegac zebysmy przyszli.
- chomiczka
- Wylogowany
- gadatliwa
C do tego twardniejącego brzucha to mi się wydaje, że mój też jest twardy (też bardziej wieczorem), natomiast nie potrafię powiedzieć, czy to jest jakaś oznaka że coś się dzieje nie tak... Gdyby nie to forum to myślałabym że jest ok. Wydaje mi się tak jak jedna z dziewczyn zauważyła, że taki ciążowy brzuszek musi byc twardszy niz taki zwykły, w koncu jest tam balonik z wodą. Chociaz ja się na tym nie znam w ogóle bo to moja pierwsza ciąża. Dopóki nie boli i nie ma "wycieków" wydaje mi się że jest ok już tyle jest innych rzeczy o które się martwię i jeszcze to, to chyba bym jobla dostała.
Wczoraj byłam u chirurga szczękowego, takie jaj wyszły, że masakra. Koleś totalnie arogancki, bezczelny i chamski. Jak tam weszłam to on do mnie, że zanim się zachodzi w ciążę to trzeba zęby wyleczyć - i cała tyrada : "jak to one zachodzą w ciąże teraz, na dyskotekach, a teraz płacz". Gadał mi tak chyba ze 20 minut!! tak na mnie nawrzeszczał, że płakać mi się zachciało. Nie wiedziałam czy mam stamtąd uciekać czy co;/ (czekałam na poczekalni prawie godzinę i tak się mega denerwowałam i byłam cała roztrzęsiona). Zapytałam czy ten zabieg nie zaszkodzi dziecku, a on do mnie znowu z mordą "pani mnie w ogóle nie słucha, teraz jest za późno, trzeba było wczesniej o tym myśleć, chce pani miec zdrowe dziecko?" no to ja już zgłupiałam całkiem, zatkało mnie i nie wiem czy spierdzielać stamtąd czy co. Pytam czy w takim razie to rwanie jest konieczne, a on do mnie że on nie wie bo on nie jest stomatologiem tylko chirurgiem i on tylko wyrywa zeby! Ja pierdzele !!!
Posadził mnie na fotelu, dał znieczulenie (bez adrenaliny - dla kobiet w ciąży) i wtedy zmienił trochę podejście i zaczął mnie zagadywać żeby odwrócić moją uwagę, pilnował żebym nie straciła przytomności bo były takie chwile Ząb był w kawałkach i wydłubywał go po kawałku, pełno krwi wszędzie, KOSZMARNE uczucie Na szczęście zrobił to w miarę szybko. Dostałam antybiotyk i dziś odpoczywam w domu. O dziwo czuję się ok, prawie mnie nic nie boli i krew tez przestała lecieć
W domu myślałam o tym chirurgu, bo miałam takie mieszane uczucia - z jednej strony cham i prostak!!! a z drugiej jednak widziałam że w trakcie zabiegu bardzo mi pomógł i zrobił go dobrze. Poszukałam go na necie i okazało się że jest on bardzo sławnym chirurgiem, robi operacje osobom z wypadków, z nowotworami twarzy i że jest wybitny w tym fachu. Czytałam nawet że jednemu pacjentowi wyciął nowotwór z oka. Dla niego pewnie taki ząbek to pikuś
Cieszę się że mam to już za sobą. Polecił mi żebym do końca 7mca podleczyła zęby, bo w ciązy między 5-7 miesiącem można robić takie zabiegi, wcześniej i później nie. A nie chciałabym stracić kolejnego zęba w taki sposób
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- DOMI
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Aniołki - Fasolka*, Agatka*, Adrianek *
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
Dominia głowa do góry! jesteś w dobrych rękach :* dasz radę, myśl o swoim Maleństwie..
Dziewczyny ja przez cały dzień na nospie ale takie delikatne bardzo ukłucia czuję na samym dole.. myślę że jest wszystko oki, i też mam twardniejący brzuszek na noc.
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A jezeli chodzi o swiadomosc...hmm...wydaje mi sie,ze trzeba zachowac umiar jak ze wszystkim i słuchac intuicji...jezeli faktycznie czujemy niewyjasniony niepokój trzeba to sprawdzic... Wspolczuje ci Domi bardzo masz racje lepiej dmuchac na zimne.
Chomiczka ale cham!!! Ja na 100% opierdzielilabym go i wyszla ...niestety ale jestem choleryczka i pewnie tak bym zareagowala. Ciesze sie jednak,ze masz zrobionego ząbka i okazal sie byc (pomimo swoich parszywych komentarzy) dobry w swoim fachu
Dominia przykro mi,ze musisz zostac w szpitalu...do poniedzialku? ...ale zleci szybko. Juz niedlugo bedziesz w domku. Przynajmniej mialas pelny zakres badan i wiesz,ze z dzidziem wszystko w porzadku trzymaj sie kochana...do poniedzialku niedaleko