BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #455057 przez DOMI
Jadzia, jasne, że masz się trzymać tego, co twój lekarz zaleca. Ja tylko tak z ciekawości pytam a nie krytykuję.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #455058 przez mrufka
Ja już po wizycie mała waży 560g crl 20 cm główka 5.96 cm :) Szyjka skróciła mi się o 0.5 cm ale twarda i zamknięta. Mam zwolnić tempo jakim żyję i co najmniej 1 godzinkę w ciągu dnia poleżeć i jeść :silly: tak ciążą przebiega prawidłowo :laugh: Mi też brzuch twardnieje i jest prawie cały czas twardy moja gin powiedziała że to przez chodzenie, schylanie i po prostu bycie w ruchu. Zaraz wkleję zdjęcie mojej panny :)

12 lata 1 miesiąc temu #455061 przez jadziatopol
DOMI wiem...wiem...spokojnie..nie odebralam tego w ten sposob :)
Mrufka to super! :) daj tą dziewuszke...zaraz ją tu obejrzymy :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #455062 przez kasia123m
Zarazilyscie mnie sk urczami.;)leze i czuje jak mi brzuch spina puszcza spina puszcza.pierwszy raz chyba wylapalam.magnez lykam za kilka godzin bo teraz mam lykac zelazo i ponoc razem z magnezem sie zle wchlania.moze dzis jest jakies zle cisnienie czy co...ech

12 lata 1 miesiąc temu #455065 przez Madlen
Jadzia i Gabilee. Piekne jesteście i macie przystojnych partnerów.. W ogóle same laski na forum.

Jeja co się dzieje, tyle z Was się dziś się skarży.. może pogoda tak nie sprzyja samopoczuciu. Oby wszystko bylo dobrze.

Ja pozwoliłam sobie na piwko Bavaria i miśki Haribo. Szkoda, że mam tak daleko do Krakowa, bo bym się z Wami spotkała..

12 lata 1 miesiąc temu #455069 przez mrufka
Moja córa :laugh:
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #455070 przez Madlen
Mrufka gratulacje. :)

12 lata 1 miesiąc temu #455078 przez princess
Mrufka, śliczna córcia.

Brzuch wiadomo, że w ciąży jest twardy ale ja czuję, jak mięśnie się spinają. Naciskam na brzuch a on twardy jak kamień, nie taki jak np. był wczoraj zanim zaczęły się stwardnienia. Czekam na M, dłuży mi się strasznie.

12 lata 1 miesiąc temu #455084 przez jadziatopol
Mrufka sliczniutka :)
Princess wspolczuje,ze musisz czekac....
Madlen szkoda,ze masz daleko :( a tak na marginesie to masz bardzo ciekawą prace...ale nieco niebezpieczną. Powiedz...zamierzasz pozniej tez pracowac w interwencji? nie bedziesz sie bala?

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #455093 przez Madlen
Jadziu Chciałabym się przenieść do innego wydziału, gdzie bym miała służby do 15.30. Ale nie tak łatwo bez znajomości, układów. Nie wyobrażam sobie organizować opieki nad dzidzią w dotychczasowym systemie pracy. Ciągłe zmiany w grafiku, służba się przedłuża.. Jednego dnia praca w dzień, nastepnego nocka.. I taki mix.
Mąż tez mundurowy- strażak, dojeżdza na służby do innego miasta, słuzby po 24h, do tego studiuje. A mamy tylko 1 babcię na stanie (moja mama) I to jeszcze będzie misiała dorabiać, bo ma marną emeryturę. Żłobka nie dostaniemy, bo masakra z miejscami. Jakis czas temu koleżanka w 7 tygodniu ciąży chciała zapisać dziecko do złobka i była 200któraś na liście rezerwowych. :laugh:
Priorytet jesli chodzi o miejsce w żłobku mają rodzice, wśród których jedno nie pracuje- fundusze unijne dofinansują. Zreszta, by korzystać ze żłobka trzeba miec stałe h pracy. Opiekunka też musi wiedzieć jak będzie pracować, a nie wiecznie zmiany.
Jesli zdrowie mojej mamy pozwoli to może ją zatrudnię..Nie jest najmłodsza- po 60ce.
Będę się martwić później.. Ale będzie rebus..

Na pewno bedzie jakiś strach, bo bardzo będę miała dla kogo żyć.

12 lata 1 miesiąc temu #455097 przez jadziatopol
Madlen no niełatwo bedziecie miec ;) ciezko bedzie wam pogodzic prace,opieke nad dzieckiem i studia....ale na pewno cos wymyslicie. Najbardziej to martwie sie o to,ze bedziesz wykonywala zawód,ktory bezpieczny nie jest. Bedziesz podejmowala ryzyko kazdego dnia.

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #455101 przez kasia123m
Mrufka sliczna mala.i nie taka duza.moja tez ostatnio nie byla za wielka i sie martwilam a pewnie dziewczynki takie sa.nie loczac naszej Marysi ktora wagowo przebija wszystkich.zazylam nospe i leze.Amela oczywiscie zadowolona bo kopie,byleby brzuch sie przez to kopanie bardziej niestawial.normaalnie az sie zdenerowowalm tym stawianiem.a ostatnio mu sie chwalilam ze jeszcze nie ma napinania.no to mam.tyle co Wam powiedzialam.poszlismy z mlodym na bajke i leze i bach..

12 lata 1 miesiąc temu #455104 przez Monia_T
Jadzia ja też mam 7 posiłków dziennie. Mnóstwo węglowodanów w postaci chleba razowego, makaronu pełnoziarnistego itd...ale owoce mogę jeść, tyle, że w towarzystwie np. razowca :) No i warzyw mnóstwo :)

Cieszyłam się rano z dobrych cukrów, popołudniu już tak pieknie nie było :angry:

Mrufka gratuluję córci :)

Współczuję dziewczyny tych twardnień brzucha, odpoczywajcie dużo... :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #455111 przez Madlen
Jadziu Pracuje rozsądnie, bezpiecznie. Staram się załagadzać agresję, choć oczywiście nie zawsze się da. Wierzę, że spotka mnie dużo dobrego w 2013 r. :) Wierzę w prawo przyciagania. :)
A właśnie czytałyście The Secret Rhondy Byrne? Albo oglądałyście film Secret? Albo inne pozycje traktujące o prawie przyciągania? Kiedyś dużo w tym siedziałam dawało mi to megadawkę optymizmu :)

12 lata 1 miesiąc temu #455115 przez gabilee
kasiu my nie chcemy sie spotkac w swieto zmarlych tylko w tym tyg po swiecie :P

mrufka sliczna , wazne , ze zdrowa :D

madlen a dziekuje :* ostatnio mowie do mojego n , ze im starszy tym przystojniejszy hehe az sie zarumienil i mowi do mnie : "no przestan nie prawda " heheh sie usmialam

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka