BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #468776 przez Dzolka
Witam przyszłe mamuski:-)
Ja mam termin na 10 lutego :laugh:
Ale oczywiście u mnie jest to troche skomplikowane ponieważ u mnie miesiączka była nieregularna mam nadzieje że dużo wczesniej mnie poród nie zaskoczy heeh :P

Jeżeli możecie głosujcie bardzo dziękuje:

www.bebiklub.pl/home/konkursy/moje-wyjat.../galeria/?start=4020

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #468786 przez andzia_zg
Madlen napisał:

A jakiego Palmersa macie? Miałam próbki i byłam zadowolona.

Ja mam tego Palmers'a
allegro.pl/show_item.php?item=2686199242

Dzolka witaj na forum :-)

[*] Aniołek 10.2014
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #468801 przez Pliszka
sylwia1986 napisał:

Ale ze mnie geniusz:) właśnie po kąpieli postanowiłam nasmarować rzetelnie skórę brzucha oliwką i to co wcześniej uważałam za rozstępy to po prostu ślady po bieliźnie na biodrach, teraz całkiem zniknęły :D

Też tak raz miałam :lol: , wieczorem spojrzałam na brzuszek i się załamałam, cały był w paski :ohmy: Po kąpieli wszystko zniknęło, uff :laugh:

Dziewczyny czy Wy już ćwiczycie mięśnie Koegla i robicie sobie masaż? Ja nieśmiało zaczynam, ale jeszcze tego do końca nie czuję i nie wiem czy dobrze rozumiem instrukcje ;) Chyba warto, więc się muszę pilnować.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #468819 przez kasia123m
Andzia dzieki za palmersika.bo musze jakis kupic a teraz wiem jaki bo ziajka mi sie konczy.

Jadzia sa jaja.stary pokazal teraz 104 a nowy 119.to samo bylo jak weszlam do domu i mierzylam po kanapce ze szpitala.czyli jakby moj mial zawyzac a zaniza.to moze byc niefajnie.trudno mam zapisywac pomiary z nowego.zjadlam na druga kolacje jedna schulstad z makrela i pol kiwi.wiem ze makrela powinna byc o 18 ale dzis nie jadlam nic konkretnego i boje sie ze te ciala ketonowe nieznikna i znow beda rano.musze te braki z dnia uzupelnic.a to 119 to bylo z drugiej czesci kolacji ale z nowym chlebem jakis mieszany razowy.ale chyba gorzej na niego reaguje niz na schulstad bo troche wyzze cukry.widze Jadzia ze bilet kupiony....wow bardzo sie ciesze..... :laugh:

Satine no wreszcie dosataniesz wozek...czekamy na foty :)

12 lata 1 miesiąc temu #468824 przez sylwia1986
Jaki masaż? Ja mięśnie Kegla ćwiczę przy siusianiu :D nie wiem czy to do końca o to chodzi, ale staram się wstrzymywać i puszczać strumień :D

12 lata 1 miesiąc temu #468828 przez andzia_zg
Ja jeszcze nie ćwiczyłam mięśni

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #468851 przez dominia
Jadzia super, ze bilet juz jest :) teraz trzeba odliczac do wylotu i zeby wszystko przebieglo tak jak trzeba ! :)

Kasia cukry ladne widze teraz Ci wychodza :) ciesze sie :)

12 lata 1 miesiąc temu #468854 przez Madlen
Dzieki za palmersa :)

12 lata 1 miesiąc temu #468859 przez Alina2408
lo tam lo tam jajak kiedys sie rozebralam i drapalam po zdjeciu stanika tez myslalam ze mam na cycuchach rozstepy a to tylko sladziska po pazurach ach ..

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #468861 przez Pliszka
sylwia1986 napisał:

Jaki masaż?

Na różnych stronkach można znaleźć różne wskazówki :) Na przykład:

Masaż krocza

Zanim skorzystasz z tej metody przygotowywania krocza do porodu, zasięgnij porady lekarza. Oceni on czy nie ma stanu zapalnego pochwy i innych przeciwwskazań. Masażu nie można wykonywać podczas infekcji narządów rodnych. Nie jest on również wskazany u alergików - po użyciu różnego rodzaju olejków czują dyskomfort okolic intymnych , pieczenie, szczypanie (w rezultacie może prowadzić do zapaleń).

Masaż uelastycznia krocze i uodparnia je na ból. Zacznij regularnie masować je w dwóch ostatnich miesiącach ciąży. Masaż wykonuj, gdy masz krótkie, obcięte paznokcie, inaczej możesz uszkodzić delikatne tkanki krocza.
Dokładnie umyj ręce a następnie posmaruj je olejem z oliwek lub słodkich migdałów. Do oleju możesz dodać kilka kropel witaminy E. Stań na podłodze bokiem do krzesła. Jedną nogę postaw zgiętą na krześle. W tej pozycji będzie Ci wygodnie masować krocze.

Rozsmaruj olejek palcem na wejściu od pochwy i stosuj ruchy okrężne. Następnie delikatnie włóż palec do pochwy i uciskaj w kierunku odbytu aż poczujesz mrowienie lub pieczenie. Wtedy przestań masować. Masuj krocze codziennie. Najpierw rób przez kilka dni masaż jednym palcem, potem dwoma, trzema, aż tak uelastycznisz krocze, że będzie mogła masować czteroma palcami. Tak rozciągnięte wejście pochwy będzie przygotowane na napieranie główki dziecka podczas porodu.

12 lata 1 miesiąc temu #468880 przez jadziatopol
Madlen no romantycznie chcialam :blush: chyba mi sie udalo :blush:
dziewczyny tez sie ciesze...teraz trzymajcie kciuki bo to juz bedzie poczatek 31 tygodnia ;)
Kasia ja tez reaguje roznie na rozne chleby...wczoraj zjadlam graham jakis podejrzany i mialam cukier pierwszy raz 130! dzisiaj jade na chlebie IG bo jest lekki i zamiast 2 kromek moge zjesc 4 i cukry super.Chleb chlebowi nie równy musisz wyczuc na ktorym najlepiej sie czujesz. :) a ztymi glukometrami mnie zadziwilas...im wiecej cztam na temat glukometrow tym mniej z tego rozumiem. Ludzie maja po 6-7 glukometrow i kazdy pokazuje inny wynik...to o dupe rozbic to cale mierzenie :ohmy:

Tez uzywam tego Palmersa. Wczoraj dostalam od kolezanki...ślicznie pachnie :P zjadlabym go :silly:

Kurczę...Pliszka takie przyjemności? :P

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #468890 przez andzia_zg
Oj na takie masaże pochwy to sie chyba nie odważę hihi :silly: :silly: :silly:
Jedynie trzeba będzie się wziąć za ćwiczenie mięśni Kegla :P

Ale mnie boli i piecze ten pępek :dry: Jak stanęłam przed lustrem przed kąpielą to był cały czerwony w środku :dry: no i nie moge go dotknąć :dry:
Czytałam w internecie, że to normalne w ciąży, ale przez jakiś czas u niektórych osób może być bardzo uciążliwe.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #468897 przez princess
Pliszka ja też dziś mam podobne rewolucje, do tego doszło zaparcie, wypiłam koper włoski i czekam na rezultat :) mięśni Kegla jeszcze nie ćwiczę i nie wiem, czy mogę ze względu na twardnienia... Masaż krocza, czytałam, że dzięki niemu przy porodzie mniejsze ryzyko popękania. Ja jeszcze niestety tego nie praktykowałam, myślę, że M się zainteresuje tą robotą ;)

Sylwia no to fajnie Ci :) U mnie to niestety nie są ślady po bieliźnie a świeże, czerwone małe rozstępiki :( Podczas wstrzymywania siusiania jak najbardziej ćwiczy się mięśnie Kegla :) W sumie to dzięki za odświeżenie pamięci, chyba też zacznę to praktykować :)

12 lata 1 miesiąc temu #468906 przez Marlena1888
wooow jaki masaż.. ciekawe czy skutkuje ;)
witam nową mamusię :) głosik oddany ;P
ale brzuszek mam napięty i tak jakbym miała fest wzdęcie, zaparcie.. ostatnio moje kiszki są okropne..

12 lata 1 miesiąc temu #468916 przez kasia123m
Jadzia no zdziwilam sie bo myslalam ze moj pokaze wiecej.zreszta myslalam ze dostane ten accucheck co Ty maz a tu jeszcze inenne cosik.teraz mierzylam tylko tym szpitalnym i po makreli i schulstadzie 105.no wprost pieknie.jedyne czego moge nieopanowac to tych na czczo cukrow.bo jak teraz mialam 80pare bez jedzenia na noc wiec jak zjem dzi pol buly....

No dzis jeszcze ziajki starczylo ale jutro musze isc do apteki po palmersa.

Najlepsze ze z tego wszystkiego zostawilam notes w gabinecie u lekarza z moimi curkrami i tymi wydrukami diety ze szkolen a bylo lepeij rozpisane niz na necie.maz rano tam pojedzie.mam nadzieje ze przekaza to do pokoju pielegniarek bo by mi sie przydalo.
Schodza Wam z nosa przy wydmuchiwaniu skrzepy krwi.mam pelny nos skrzepow.moze z zatok zlazy.a kataru nie mam.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka