BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #468684 przez Alina2408
ja smaruje czasem a dokladniej moj m mi smaruje jak go scigne bo mi to obiecal :) dwa razy dziennie ziajka dla mam... ze skora na brzuszku nigdy nie mialam problemow a na udkach rozstepy mam i juz sie do nich przyzwyczailam :) cycuchy urosly straszliwie ale rozstepow nie ma.. swedzi oczywiscie ze swedzi szczegolnie wieczorkiem po calym dniu ale nie drapiemy hihi

przypominam sie jak moge z glosowaniem :) www.bebiklub.pl/home/konkursy/moje-wyjat.../galeria/entry/11158

...nie oddam Cię nikomu...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #468699 przez jadziatopol
Kasiato dają teraz inne glukometry...widzialam jak je przywiezli do Kliniki niedawno kurcze tez bym sie przerazila jakbym zobaczyla bordo kolor :ohmy: ale juz jestes pod opieka Kasia...wiec teraz mozesz byc spokojniejsza. Ja jem na noc owsianke na mleku (1/2 szklanki mleka i 2 lyzki platkow owsianych nie rozgotowanych). Zimnego mleka nie pije wogole bo nie lubie :( ja sie boje ,ze moj glukometr zaniża wartosci :( dzisiaj wogole z posilkami mam dziwnie...poprzestawialo mi sie bo byla znajoma. Jak ktos przychodzi to mi sie wszystko kićka...zapominam zmierzyc cukru albo zjesc...jeszcze nie jestem na tyle biegła w tym ;)
Dobrze zrozumialas :) surowe warzywa sprawiaja,ze cukier nie wchlania sie tak szybko :) czasem o nich zapominam ;)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #468701 przez Alina2408
normalnie bym zapomniala dzis moja kolezanka po fachu z pracy miala cesarke i urodzila slicznego syneczka witusia 4120 i 58 cm

12 lata 1 miesiąc temu #468703 przez Marlena1888
A z naszą ciążą to jest śmiesznie, bo M akurat wyjechał na rozminowanie na drugi koniec Polski i miesiąc się nie widzieliśmy :( ale jak już przyjechał to było szaleństwo :)
podświadomie czułam że może już fasolka kiełkować ,bo zrobiliśmy to niedługo po okresie a nasze hormony szalały wiadomo. Najpierw 3 tyg po naszym szaleństwie zrobiłam test bobo i wyszła jedna kreska z drugą taką leciutką. Ja myślałam że ta leciutka to nic nie znaczy.. heh.. I jak mi się okres kilka dni spóźniał zrobiłam drugi test :) wyszły 2 mocne krechy wow :D zawołałam M i nieśmiało pokazałam mu teścik.. On ogromelnie się ucieszył :) zaczął przytulać, całować :) a ja powtarzałam tylko "o Boże, o Boże" przestraszyłam się, z jednej strony zaplanowane to było of course, a z drugiej szok :blush: niedowierzanie, radość:) i tak to było:) 9 maja miałam ostatnią miesiączkę, a M wrócił 19. maja:P czyli sam środek owulki :P potem to była nasza słodka tajemnica :D w 6 tyg. poszliśmy razem do gina i założył mi kartę ciąży..... :)
........ pomyśleć że to już 27 tydzień :lol:

a ja codziennie się smaruję kremami po kąpieli na piersiach ,brzuszku ,nogach i pupie. Ostatnio kupiłam sobie palmersa i jestem bardziej zadowolona niż z pharmaceris ;P

12 lata 1 miesiąc temu #468717 przez andzia_zg
Ja najpierw używałam Ziajki, a teraz tez mam Palmers'a i tez mi dobrze służy :-)

W necie czytalam, że nie powinno sie caly czas uzywac jednego kremu, bo sie skóra szybko przyzwyczaja wiec dobrze jest zmienic go na jakiś czas,a po kolejnym opakowaniu wrócic do starego, sprawdzonego.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #468725 przez Alina2408
przy naszej czestotliwosci to moja sie raczej nie da rady przyzywczaic hehe

12 lata 1 miesiąc temu #468740 przez princess
DOMI To dobrze, że Ci się poprawia :) U mnie też na razie odpukać brzuszek się uspokaja, już tak często nie twardnieje. Duży wpływ na to ma mój nastrój, jak mnie coś zdenerwuje to zaraz twardnieje, a jak jestem zrelaksowana i głowa zajęta czymś innym to jest dobrze :) Z tym wywoływaniem skurczy to prawda, dlatego warto zaopatrzeć się w mazidła, których nie trzeba wcierać cały dzień tylko takie, które mają lekką konsystencje. Ja osobiście polecam oliwkę z Ziaji. Ja też mam stare rozstępy, na pośladkach i nie wiem czemu mi się one zrobiły bo nigdy nie miałam skoków wagi, całe życie bylam taka sama :unsure:

Sylwia fajnie, moja przyjaciółka jest technikiem analityki medycznej u mnie w pracy, często jej pomagałam przy morfologii czy badaniu moczu, fajna praca :)

Alina, gratulacje dla koleżanki, ale wielki synuś :)

Lecę oglądać blok serialowy :)

12 lata 1 miesiąc temu #468749 przez Pliszka
Jadzia, to fajnie, że już masz bilet, wielkie odliczanie rozpoczęte :)

Ja smaruję się cała olejkiem migdałowym rano i wieczorem, póki co nie mam rozstępów, a skóra jest super gładka i miła w dotyku :)

Kurcze, coś mi dziś zaszkodziło na brzuszek :( Najpierw zgaga :( Potem jeszcze inne atrakcje :( Cały czas boli i czuję skurcze jelit, wzięłam już nospę, coś mnie co chwilę kłuje. Mam nadzieję, że nie zaszkodzi to ciąży. Olek fika dziś intensywnie, chyba w przeciwieństwie do mamusi czuje się dobrze :) Cały brzuch mi podskakuje :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #468750 przez chomiczka
A my zasialiśmy maluszka po grillu i po meczu na Euro :) nie planowaliśmy ale nie sądziłam też że tak łatwo zajść w ciążę :) myślałam, że raz jak zaszalejemy to nic się nie stanie... a jednak :lol:

W ciążę zaszłam 4 czerwca - NA PEWNO, test robiłam 16 czerwca bo mieliśmy wtedy wesele u znajomych i nie wiedziałam czy mogę pić alko, i wyszła 1 krecha, byłam pewna że nie jestem w ciąży. Troszkę popiłam a o ciąży dowiedziałam się 2 tygodnie później. Mam wyrzuty że wtedy piłam na tym weselu i czy to dzidzi nie zaszkodziło jakoś. Mam nadzieje że nie.

Jeśli chodzi o smarowanko, to bardzo tego pilnuję i od 2 miesięcy 2x dziennie smaruje rano i wieczorem wszystkie newralgiczne miejsca :) na razie nie mam ani jednej krechy, ale myślę że to wychodzi trochę później. Boję sie panicznie rozstępów :( a używam Musteli i bardzo sobie chwalę, nie muszę długo wcierać bo szybko się wchłania, nawilża i ma bardzo miłą konsystencję.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #468751 przez [email protected]
Używam palmersa rano i na noc,swedzi brzuch ale zawsze troche mniej jak posmaruje,rozsępów nie mam

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #468752 przez Madlen
Princess jedynie jajecznica wchodzi w grę u mnie :)
Co do swiadczeń w słuzbach są w fazie wymierania...
Złoty strzał. :) U mnie też był gool na Euro :)
Co do smarowania- po kąpieli smaruje się oliwką z Rossmana Babydream, bo zawiera olejek migdałowy, tylko trzeba oliwki wsmarowywać w wilgotną skórę, czytałam, że wtedy działają.
dodatkowo smaruje kremem Pharmaceris zapobiegającym rozstepom.
Często mnie swędzi brzuch.

Jadzia jak romantycznie... powiedziałaś ukochanemu, że będzie tatą w pieknej scenerii nad oceanem... :)
A grudzień jest Wasz :)

Paula ciesze się, że masz dobre wieści z wizyty :)

Marlena ciekawa opowieść. :)

A jakiego Palmersa macie? Miałam próbki i byłam zadowolona.

Kasiu trzymaj się.

12 lata 1 miesiąc temu #468753 przez Pliszka
Chomiczka, na tym etapie ponoć nie szkodzi. Ja musiałam zajść w ciążę 18 maja, 26 maja szliśmy na wesele i rano zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywnie no i się bardzo dobrze bawiłam na tym weselu ;) Generalnie to owulację powinnam mieć sporo po 18 maja, ale w brzuszku siedzi chłopczyk, więc też chyba coś się przyspieszyło... Widocznie tak musiało być :)

12 lata 1 miesiąc temu #468764 przez chomiczka
Pliszka no właśnie ja się też mega dobrze bawiłam na tym weselu :) to było jeszcze tydzień po mojej obronie, więc obronę, stres i zmęczenie musiałam odreagować. Też gdzieś czytałam że przez pierwsze 2 tygodnie komórka się jakoś dzieli i pozbywa sie uszkodzonych elementów czy jakoś tak. Miejmy nadzieję :) no ale w sumie dużo jest kobiet które jeszcze później dowiadują się o ciąży i żyją normalnie.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #468766 przez [email protected]
a propos EURO to mój gin kazał przekazac M żeby sie nie martwił że przegralismy bo to tak jakby wygrał Mistrzostwa Świata :laugh:
Madlen ja mam balsam palmersa nawilżający na bazie masła kakaowego

12 lata 1 miesiąc temu #468770 przez sylwia1986
Ale ze mnie geniusz:) właśnie po kąpieli postanowiłam nasmarować rzetelnie skórę brzucha oliwką i to co wcześniej uważałam za rozstępy to po prostu ślady po bieliźnie na biodrach, teraz całkiem zniknęły :D

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka