- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przyszly spodnie dla mojej malej, takie sniegowe nieprzemakalne na polarze, cieplutkie. Kupilam jej czarne, zeby potem byly dla malego, bo w zeszlym roku to raptem miala na sobie dwa razy, a ja dalam pond 100 zl za rozowe z Wojcika, teraz se je chyba wsadze.
Offca powiedz babci, ze jest moja idolka. Wszystkich bron Boze nie wkladam, moja druga babcia pokroju Twojej babci, ma swiezy umysl, mysli , analizuje, wychowala na ludzi 6 dzieci, sama , bo dziadk umarl, chowala wnuki, zapierdzielala na dwoch etatach zeby rodzine utrzymac.
A u mnie sama nie wiem jaka choinka. Zawsze mialam bialo-srebrna, ale chyba wywale te lancuchy, zreszta pewnie tez ziemniakami smierdza, kupimy jakies kolorowe. Maz kupil i cukierki sople na choinke, ale nie wiem czy dotrwaja, bo ja je podjadam i moze zrobimy z mala kolorowa, bo dziecko to chyba raczej woli taka wesola. A ona juz od miesiaca krzyczy, ze bedzie sama, ewentualnie z tatusiem... ja oczywiscie nie moge.
Ja wczoraj odwiedzilam grudniowki i listopadowki. Kurcze jezeli idzie o te poronienia to wspolczuje tym dziewczynom. Ja wam chyba nie pisalam, ale tez poronilam. Ja mialabym juz dwoje dzieci, pomiedzy nimi byloby rok i trzy miesiace roznicy. Miala byc Klara albo Karol, ale w 11 t,c. polecialo. Od poczatku wydawalo mi sie za male, jak robilam usg to wiek byl na 5t3d, a ja bylam juz w 11t.c. Zla bylam na tego lekarz, bo on mi wmawial, ze jest dobrze, ze sie musialam pomylic z liczeniem, a ja czulam,ze cos nie tak. Nie cierpialam bardzo, mala miala kilka m-cy i bardziej mi bylo zal, ze musze zostac w szpitalu dwa dni na czyszczenie, a nie bede z nia w domu. To w sumie dobrze, bo o tym nie myslalam za bardzo. Ale w tej ciazy do 13 t.c. prawie nikt nic nie wiedzial i dwa razy lekarza pytalam o wiek ciazowy. Takze ja tez mam swojego malego aniolka, jakos czuje ze to Klarcia. Dziwnym zbiegiem okolicznosci termin porodu wypadal mi na rocznice smierci mojej najlepszej przyjaciolki. Wierze, ze to dziecko bylo dla niej, bo zginela jako panna i ze ona sie nim opiekuje, to mi pomaga, tak sie z tym pogodzilam. Wiem, ze to moze niedorzeczne, ale ja wierze, ze ona mnie strzeze, starsznie przezylam jej nagla smierc, czasem sie jej w myslach zwierzam, radze ( nie, nie odpowiada mi ), mam nadzieje, ze jak kiedys przyjdzie na mnie dzien, to ona po mnie przyjdzie. Ale zrobilam nastroj. Nie lapcie dola, to jest juz poza mna.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
aksa Haha kiełbasę no nieźle Na mojej musiałyby wisieć same prince pola i kinder niespodzianki
Nasza choineczka będzie w kolorze złotym,mam trochę baniek,trochę rzeczy z rattanu ,jeszcze pokroje pomarańcza w plasterki podsuszę w piekarniku i też powieszę
A choinka w salonie od lat w kolorze czerwonym
Jak będą ubrane to zrobię fotki i Wam pokaże
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Vernix gdzie się podziewasz?
Ja tylko rzuciłam okiem na majówki i nawet tam nie zaglądam bo serce żal ściska, zaraz mi się myśli kotłują w głowie...
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz
A w sobotę można sobie sprawdzić czy wygraliśmy, o tutaj
www.promykslonca.pl/pl/na-jednym-wozku/5...zgoszone-do-programu
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
Aksa taaa ubierz w kiełbasę a ja swojego psa wpuszczę do Ciebie (owczarka) to Ci ją zeżre razem ze stojakiem
A ja miałam babcię bardzo kochaną!! Tylko czasem z dziadkiem się kłóciła np o śmietanę albo nóż jak to starsi ludzie kiedyś babcia mówi do dziadka "daj mi swój nóż na chwilę" a dziadek : "żadnego noża Ci nie dam!" to babcia do niego " przecież Ci go nie wpierdolę!" albo jak obiad jedli to dziadek to babci "weź sobie śmietanę" a babcia do niego " chyba z chuja Ci ją wezmę " (myślałam że jajo ze śmiechu zniosę , a łzy jak grochy mi leciały).
Idę chyba dalej pod kołdrę.
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Współczuje straty dziecka.Najważniejsze,że masz już jedną córeczkę drugi skarb nosisz pod sercem .I masz dla kogo żyć.A Twój aniołek w niebie sobie fruwa i jest mu tam na pewno cudownie.
Zaraz zabieram się za zjedzenie obiadku : dziś placki ziemniaczane i zupa kartoflana Ja to bardzo pomysłowe obiady gotuje hehe
mamcia No to też masz extra babcie
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Depeche to też troszkę przeżyłaś jeśli chodzi o dzidzie i przyjaciółkę, no ale nic takie to jest czasem życie pogmatwane. Trzeba życ dalej
Aksa taaa ubierz w kiełbasę a ja swojego psa wpuszczę do Ciebie (owczarka) to Ci ją zeżre razem ze stojakiem
A ja miałam babcię bardzo kochaną!! Tylko czasem z dziadkiem się kłóciła np o śmietanę albo nóż jak to starsi ludzie kiedyś babcia mówi do dziadka "daj mi swój nóż na chwilę" a dziadek : "żadnego noża Ci nie dam!" to babcia do niego " przecież Ci go nie wpierdolę!" albo jak obiad jedli to dziadek to babci "weź sobie śmietanę" a babcia do niego " chyba z chuja Ci ją wezmę " (myślałam że jajo ze śmiechu zniosę , a łzy jak grochy mi leciały).
Idę chyba dalej pod kołdrę.
UMARLAM ZE SMIECHU
Aksa ja mam charta, zezre kielbase, a z niego zrobisz sobie czubek na choinke, on sie nadaje taki chudziutki jest.
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja też juz babć nie mam, zmarły w 2006 roku obie Dominik ich nie pamięta bo jedna zmarla jak miał 2 miesiące a druga jak miał 8 miesięcy, w tamtym roku w sierpniu zmarł mój dziadek( ojciec mojego taty) więc mam tylko jednego dziadka .. no i nie mam taty...
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dominik pojechał z dziadkiem na trening i zostaje u nich na noc(tak sobie zażyczył) więc mam chwile spokoju i idę poleżeć bo coś małej dziś nie czułam , może przez to że ciągle coś robię
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3