BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #499243 przez Depeche
Nooo i pojawil sie u mnie pan listonosz z przesylka, jeszcze jak sie ch. przygladal. Oczywiscie, ze nowy jakis, tamten w zyciu by tak nie zrobil.

Przyszly spodnie dla mojej malej, takie sniegowe nieprzemakalne na polarze, cieplutkie. Kupilam jej czarne, zeby potem byly dla malego, bo w zeszlym roku to raptem miala na sobie dwa razy, a ja dalam pond 100 zl za rozowe z Wojcika, teraz se je chyba wsadze.

Offca powiedz babci, ze jest moja idolka. Wszystkich bron Boze nie wkladam, moja druga babcia pokroju Twojej babci, ma swiezy umysl, mysli , analizuje, wychowala na ludzi 6 dzieci, sama , bo dziadk umarl, chowala wnuki, zapierdzielala na dwoch etatach zeby rodzine utrzymac.

A u mnie sama nie wiem jaka choinka. Zawsze mialam bialo-srebrna, ale chyba wywale te lancuchy, zreszta pewnie tez ziemniakami smierdza, kupimy jakies kolorowe. Maz kupil i cukierki sople na choinke, ale nie wiem czy dotrwaja, bo ja je podjadam i moze zrobimy z mala kolorowa, bo dziecko to chyba raczej woli taka wesola. A ona juz od miesiaca krzyczy, ze bedzie sama, ewentualnie z tatusiem... ja oczywiscie nie moge.

Ja wczoraj odwiedzilam grudniowki i listopadowki. Kurcze jezeli idzie o te poronienia to wspolczuje tym dziewczynom. Ja wam chyba nie pisalam, ale tez poronilam. Ja mialabym juz dwoje dzieci, pomiedzy nimi byloby rok i trzy miesiace roznicy. Miala byc Klara albo Karol, ale w 11 t,c. polecialo. Od poczatku wydawalo mi sie za male, jak robilam usg to wiek byl na 5t3d, a ja bylam juz w 11t.c. Zla bylam na tego lekarz, bo on mi wmawial, ze jest dobrze, ze sie musialam pomylic z liczeniem, a ja czulam,ze cos nie tak. Nie cierpialam bardzo, mala miala kilka m-cy i bardziej mi bylo zal, ze musze zostac w szpitalu dwa dni na czyszczenie, a nie bede z nia w domu. To w sumie dobrze, bo o tym nie myslalam za bardzo. Ale w tej ciazy do 13 t.c. prawie nikt nic nie wiedzial i dwa razy lekarza pytalam o wiek ciazowy. Takze ja tez mam swojego malego aniolka, jakos czuje ze to Klarcia. Dziwnym zbiegiem okolicznosci termin porodu wypadal mi na rocznice smierci mojej najlepszej przyjaciolki. Wierze, ze to dziecko bylo dla niej, bo zginela jako panna i ze ona sie nim opiekuje, to mi pomaga, tak sie z tym pogodzilam. Wiem, ze to moze niedorzeczne, ale ja wierze, ze ona mnie strzeze, starsznie przezylam jej nagla smierc, czasem sie jej w myslach zwierzam, radze ( nie, nie odpowiada mi ), mam nadzieje, ze jak kiedys przyjdzie na mnie dzien, to ona po mnie przyjdzie. Ale zrobilam nastroj. Nie lapcie dola, to jest juz poza mna. ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #499249 przez xxElaElaEeexx
offca Twoja babcia jest the best ! :woohoo:

aksa Haha kiełbasę no nieźle :lol: Na mojej musiałyby wisieć same prince pola i kinder niespodzianki :woohoo:
Nasza choineczka będzie w kolorze złotym,mam trochę baniek,trochę rzeczy z rattanu ,jeszcze pokroje pomarańcza w plasterki podsuszę w piekarniku i też powieszę ;)

A choinka w salonie od lat w kolorze czerwonym :woohoo:

Jak będą ubrane to zrobię fotki i Wam pokaże ;)

12 lata 3 tygodni temu #499311 przez Depeche
a co tu tak pusto! Zatkalo was czy co?

12 lata 3 tygodni temu #499314 przez Gosia27
No jestem. Mam do nadrobienia 60 postów, ale najpierw żarełko jakieś...byłam na mega długim spacerze, 4h...łapki mi odpadają...ale mam już dla mamy prezent i część dla R, poszłyśmy z koleżanką do Mc :lol: nagadałyśmy się,poplotkowałyśmy i dobrze mi to zrobiło. Teraz kubeł ciepłej herbaty i za prasowanie się biorę. Z resztą cała suszarka prania do poskładania. R wróci w nocy więc jakoś muszę sobie czas zorganizować.
Vernix gdzie się podziewasz?

Ja tylko rzuciłam okiem na majówki i nawet tam nie zaglądam bo serce żal ściska, zaraz mi się myśli kotłują w głowie...

12 lata 3 tygodni temu #499315 przez Marta M
Witajcie, ja już ostatni raz nękam, bo jutro konkurs blogów się kończy, także proszę o ostatnie kliknięcia dziś i jutro...WSZYSTKIM SERDECZNIE DZIĘKUJĘ W IMIENIU MAI I JEJ RODZICÓW :kiss: :kiss:

www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz

A w sobotę można sobie sprawdzić czy wygraliśmy, o tutaj :)

www.promykslonca.pl/pl/na-jednym-wozku/5...zgoszone-do-programu

12 lata 3 tygodni temu #499320 przez mamcia2013
Depeche to też troszkę przeżyłaś jeśli chodzi o dzidzie i przyjaciółkę, no ale nic takie to jest czasem życie pogmatwane. Trzeba życ dalej :)

Aksa taaa ubierz w kiełbasę a ja swojego psa wpuszczę do Ciebie (owczarka) to Ci ją zeżre razem ze stojakiem :D :D :D

A ja miałam babcię bardzo kochaną!! Tylko czasem z dziadkiem się kłóciła np o śmietanę albo nóż jak to starsi ludzie :D kiedyś babcia mówi do dziadka "daj mi swój nóż na chwilę" a dziadek : "żadnego noża Ci nie dam!" to babcia do niego " przecież Ci go nie wpierdolę!" :D albo jak obiad jedli to dziadek to babci "weź sobie śmietanę" a babcia do niego " chyba z chuja Ci ją wezmę " (myślałam że jajo ze śmiechu zniosę , a łzy jak grochy mi leciały).

Idę chyba dalej pod kołdrę.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #499321 przez xxElaElaEeexx
Depeche Ja właśnie depilowałam woskiem sobie wąsik :lol:
Współczuje straty dziecka.Najważniejsze,że masz już jedną córeczkę drugi skarb nosisz pod sercem .I masz dla kogo żyć.A Twój aniołek w niebie sobie fruwa i jest mu tam na pewno cudownie.

Zaraz zabieram się za zjedzenie obiadku : dziś placki ziemniaczane i zupa kartoflana :lol: Ja to bardzo pomysłowe obiady gotuje hehe :blink:

mamcia
No to też masz extra babcie :woohoo:

12 lata 3 tygodni temu #499329 przez mamcia2013
Ela już nie mam babci, tzn mam w niebie...

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #499330 przez Depeche
mamcia2013 napisał:

Depeche to też troszkę przeżyłaś jeśli chodzi o dzidzie i przyjaciółkę, no ale nic takie to jest czasem życie pogmatwane. Trzeba życ dalej :)

Aksa taaa ubierz w kiełbasę a ja swojego psa wpuszczę do Ciebie (owczarka) to Ci ją zeżre razem ze stojakiem :D :D :D

A ja miałam babcię bardzo kochaną!! Tylko czasem z dziadkiem się kłóciła np o śmietanę albo nóż jak to starsi ludzie :D kiedyś babcia mówi do dziadka "daj mi swój nóż na chwilę" a dziadek : "żadnego noża Ci nie dam!" to babcia do niego " przecież Ci go nie wpierdolę!" :D albo jak obiad jedli to dziadek to babci "weź sobie śmietanę" a babcia do niego " chyba z chuja Ci ją wezmę " (myślałam że jajo ze śmiechu zniosę , a łzy jak grochy mi leciały).

Idę chyba dalej pod kołdrę.

UMARLAM ZE SMIECHU :laugh:

Aksa ja mam charta, zezre kielbase, a z niego zrobisz sobie czubek na choinke, on sie nadaje taki chudziutki jest.

12 lata 3 tygodni temu #499333 przez xxElaElaEeexx
mamcia Sorki nie umiem czytać :cheer: :S

12 lata 3 tygodni temu #499342 przez mamcia2013
Depeche ja też wymiękałam przy moich dziadkach :D :D :D aparaty z nich były że szok :)

Ela nic się nie stało :)

12 lata 3 tygodni temu #499347 przez kika1985
depeche moja siotra po cóce Natalce(jestem jej chrzestna) dwa razy poroniła i wiem co to znaczy .. przytulam

ja też juz babć nie mam, zmarły w 2006 roku obie :( Dominik ich nie pamięta bo jedna zmarla jak miał 2 miesiące a druga jak miał 8 miesięcy, w tamtym roku w sierpniu zmarł mój dziadek( ojciec mojego taty) więc mam tylko jednego dziadka .. no i nie mam taty... :(

12 lata 3 tygodni temu #499350 przez Depeche
Musze z takim tekstem wyjechac do mojego chlopa, ale nie wiem czy jego serce to wytrzyma!

12 lata 3 tygodni temu #499352 przez kika1985
w ogóle to jestem padnięta.. po tych piernikach, spacerze wzięłam się za lukrowanie pierników a teraz cierpię.. plecy bolą masakra

Dominik pojechał z dziadkiem na trening i zostaje u nich na noc(tak sobie zażyczył) więc mam chwile spokoju i idę poleżeć bo coś małej dziś nie czułam , może przez to że ciągle coś robię B)

12 lata 3 tygodni temu #499357 przez Gosia27
Kika z 2kg mąki zrobić pierników to masakra. U nas tylko parę polukrowałam bo już siły nie miałam. Odpocznij sobie. Ja też padałam na twarz

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka