- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- sylwia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
Martwiłam sie miesiac temu bo nie miał nawet 0,5kg a w miesiac tak wyskoczył. Patrze i widze na zdjeciu usg ze nawet ciut wiecej niz wam wczoraj pisałam bo 1142g.
Wczoraj jak wracalismy to jeszcze mieslimy przygode bo,, posałowalismy'' sie z innym autem lusterkami.Nam pękło a temu drugiemu całkiem odpadło. A i z meza byłam dumna bo tak nie przezywał tego, troszke sie wkurzył, ale nie było tak zle bo to jego kochane autko hehehe( oczywisie juz internet przetrzepał w poszukiwaniu innego)
Aha no i mnie niestety glukoza nie ominie w przyszłym tygodniu musze zrobic.
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
a już jak się tak mądrze to napiszę wam jeszcze co mówili w kwestii odżywiania z 3 trymestrze. najważniejsza jest woda-2,5 nawet 3 l. dziennie!!! i te kwasy DHA. mówili że żeby te kwasy dha dotarły do krwioobiegu dziecka to musi ich być 500mg dziennie, i niestety żadne witaminy dla kobiet w ciąży nie zawierają tyle. sprawdzałam-moje mają 200 mg. czyli trzeba jeść rybki:)
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Maluszek sporo przybrał. Ciekawe ile mój będzie ważył za 2 tygodnie
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
No i dobrze, że skończyło sie tylko na lusterkach w aucie
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Najważniejszy ktoś - jest nim mały Toś :) :)
andzia - maleństwa urodzone w 16tc naprawdę miały praktycznie zerowe szanse. ta dziewczyna na pewno teraz przeżywa traumę, ale żeby wody odeszly tak wczesnie, musiał być jakiś powód, niedopatrzenie, jakaś bakteria, niewydolność szyjki kompletna, cokolwiek. Tutaj większosć dziewcząt jest stale pod kontrolą, zwracamy uwagę nawet i za bardzo na każde symptomy, więc mamy podstawy, by myśleć wyłącznie pozytywnie.
sylwia - gratuluję! Syn będzie chłop jak dąb kiedyś Cię będzie na rękach nosil, zobaczysz I jednocześnie mi przykro. Bo ja nie mam pojęcia, ile waży moje malenstwo. tutaj nikt tego nie sprawdza, albo po prostu nie informuje matki. Dowiedziałam się jedynie, że wielkościowo jest tydzień do przodu.
depeche mialaś pełne prawo poskarzyć się na listonosza. Dostarczanie przesylek, to też jego praca. Wiadomo - zimno, nieprzyjemnie, więc lepiej zamiast stać i dobijać się do drzwi, przelecieć się szybko i powrzucać awizo jak ulotki mojej przyjaciółki babcia jest na wózku, sparalizowane ma nogi, więc silą rzeczy siedzi w domu non stop i czeka na rentę, na listy z utęsknieniem i na książki, bo namiętnei czyta kryminały. Listonosz jednak utrzymywał, że nikt nie odpowiadał, jak dzwonił i pewno babcia była w domu, ale jest już sgtara i pewno ma cos z uszami. Następnym razem dostał od niej parasolką powiedziała, że to, że nei chodzi nie oznacza, że już jej inne częsci ciala nawaliły i sluch ma doskonały
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
andzia - maleństwa urodzone w 16tc naprawdę miały praktycznie zerowe szanse. ta dziewczyna na pewno teraz przeżywa traumę, ale żeby wody odeszly tak wczesnie, musiał być jakiś powód, niedopatrzenie, jakaś bakteria, niewydolność szyjki kompletna, cokolwiek. Tutaj większosć dziewcząt jest stale pod kontrolą, zwracamy uwagę nawet i za bardzo na każde symptomy, więc mamy podstawy, by myśleć wyłącznie pozytywnie.
no wlasnie nie chcialam tu pisać żeby nikogo nie przestraszyć ale powodem był paciorkowiec:-( doszło do zakażenia wód płodowych paciorkowcem i po 2 tygodniach odeszły jej wody i podczas porodu maluszki umarły straszna tragedia. W ogóle strasznie się dzieje na majówkach. Tyle poronień,do tego jedne dziecko nie wiadomo czy ma czaszkę i teraz ten paciorkowiec
A mówią,że ciąża to taki piekny okres w zyciu kobiety...
Ale dośc już smutnych rzeczy Pomyślmy o czymś miłym...za kilka dni Święta ciekawe czy nasze maluszki dostana jakies prezenty
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mamcia - moi rodzice mają niskie ciśnienie, ja także po nich chyba, więc dla mnie normą jest 90 na 50, na 54. I też słyszę, że lepiej jest miec niskie, niż wysokie. Wyjątki: skoki ciśnienia. Jeśli ciśnienie skacze z wysokiego na niskie i odwrotnie. Wtedy trzeba się poobserwować, po czym, czy po wysiłku, posiłku, bo skoki są niebezpieczne dla łożyska. powiedz lekarzowi nastepnym razem, co Ci się wydarzyło i póki co się nie przejmuj, bo jakoś się nie chwaliłaś, żeby częściej coś takiego się dzialo
Masz rację, ciśnienie mi nie skakało nigdy. Powiem na wizycie ginowi. Na razie będę się kontrolowała i mierzyła ciśnienie oraz cukier.
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Najważniejszy ktoś - jest nim mały Toś :) :)
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Ja i tak ciągle chodzę przestraszona tym paciorkowcem, ale już mam wiedzę na tyle, że wiem, że pęknięcie worka owodniowego powoduje paciorkowiec nieleczony, namnażający się bez opamiętania, nieleczona infekcja. Ja już drugą serię antybityku biore, potem będę się obserwowac i w ogóle już nieługo III trymestr - wierzę, że mi się uda. Gdybym przestala wierzyć, przestałabym wstawać z łóżka.
offca będzie dobrze. Bierzesz antybiotyki no i już III trymestr ciąży więc nie ma innej opcji - bedzie dobrze
Dziewczyny mam pytanie: was też tak suszy? cały czas chce mi sie pić. Praktycznie cały czas stoi koło mnie herbata.Tylko,że słyszałam,ze nie mozna zbyt dużo pić herbaty a czystej wody nie lubię,a poza tym musze pić coś ciepłego, bo jak tylko napije sie czegos zimnego to boli mnie gardło. Mam też sok z malin ale soku z malin chyba tez nie mozna dużo pić