BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 3 tygodni temu #499103 przez xxElaElaEeexx
Witajcie mamuśki :)

Ja od rana mam nieproszonych gości,kominiarz,listonosz,facet od wody -spać mi nie dają .
Jeszcze kuzynka dzwoniła ,że nie przyjdą na ślub ,bo jednak kasy nie mają i nie przetłumaczysz jej ,że przecież będzie mnie farbić,podcinać, robić fryzurę mi i mojej mamie i tatę przy okazji podetnie więc to potraktujemy jak prezent ,ale nie uparta franca nie chce się zgodzić . :( Jeszcze tacie kazałam do niej dzwonić ,bo on chrzestnym jej jest może uda mu się ją namówić. :)

Depeche Co do historii z listonoszem to zawsze u nas chodziła inny taki fajny nie bał się mojego psa i zawsze wchodził przez bramkę i dzwonił na drzwi czasem nawet do ganku wchodził jak otwarte było ,ale naprawdę spoko to był gościu.A od kilku miesięcy chodzi nowy listonosz ,bo tamten się zwolnił i boi się naszego psa więc dzwoni dzwonkiem który jest na bramce.I jak np.mojej babce renta przychodzi to o życie dzwoni i 10minut potrafi stać ,bo wie ,że babka mu końcówkę renty daje .Ale jak listy przychodzą z potwierdzeniem odbioru to już mu się nawet zadzwonić nie chce wrzuca karteczkę do skrzynki żeby na poczcie odebrać.I akurat 3 razy tak zrobił z listami co były do brata i brat ich tak na poczcie opieprzył ,że teraz o życie dzwoni i stoi i czeka .Ale to jest chore ,że ja zawsze w domu jestem (no i moja babka na dole mieszka też zawsze jest w domu- no ale ona już głucha :P ) a jemu się na dzwonek zadzwonić nie chce :S Teraz jak ma coś do mnie przyjść to od rana kręcę się koło okna i słucham czy psy na ulicy szczekają ,bo wiem że listonosz nadchodzi :woohoo:

Ja właśnie robię sobie hennę i słucham świątecznych piosenek :blink:
Wczoraj próbowałam z latarką -moja dzidzia nie zareagowała .Ale po 20minutach się chyba obudziła i szalała jak nie wiem :lol:
Niedawno się ważyłam i ważę o kg mniej niż ostatnio (może wtedy byłam pojedzona) więc 71kg czyli tylko 5 kg na plusie :side:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #499110 przez andzia_zg
xxElaElaEexx schudłaś ze stresu przed slubem. Poza tym masz tyle latania więc to co nam sie odkłada w boczkach Ty poporstu gubisz :-) A wczoraj w gazetce "M jak mama" oglądałam sobie ciążowe sukienki slubne o od razu sobie skojarzyłam to z Tobą... Ty w pięknej białej sukni i ten słodziutki brzuszek :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #499113 przez offca87
andzia - sok z malin można pić! Napar z liści malin - nie. A to dwie kompletnie różne rzeczy. Ja sobie soki domowe rozpuszczałam w cieplej wodzie, a teraz piję herbatę, ale zieloną albo białą. Są zdrowe. Czwarnej herbaty nie powinno się byt wiele.

W ogóle na facebooku jest taka stronka "Trust me, I'm a Designer" - genialne pomysły niektore, serio - popatrzcie, genialne flakoniki można sobie zrobić na suszone kwiaty, albo kolorowe kulki szklane w nie powrzucac, czy potpourri :)
Załączniki:

12 lata 3 tygodni temu #499114 przez patrycja85
może któraś skorzysta:

dlamamyimalenstwa.pl/

12 lata 3 tygodni temu #499116 przez mamcia2013
Andzia właśnie wyczytałam w dzieciowej gazetce :

"Odmienne zdania na temat malin wynikają stąd, że inaczej działają liście a inaczej owoce. Kobieta w ciąży bez obaw może jeść maliny, pić herbatę z ich owoców i sok. To dobry środek na przeziębienie, ponieważ zawiera kwas ellagowy, który ma właściwości antybakteryjne i antywirusowe. Kontrowersje dotyczą wywaru z liści malin, który w pewnych okresach ciąży może działać pobudzająco na pracę mięśni macicy i nie należy go pić bez wyraźnych zaleceń"

12 lata 3 tygodni temu #499120 przez andzia_zg
patrycja mi ostatnio babka w aptece dała ta kartę i formularz rejestracyjny i tak myśle czy ja sobie załozyc, czy warto. Mam tez ten katalog w domu.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #499121 przez andzia_zg
mamcia2013 napisał:

Andzia właśnie wyczytałam w dzieciowej gazetce :

"Odmienne zdania na temat malin wynikają stąd, że inaczej działają liście a inaczej owoce. Kobieta w ciąży bez obaw może jeść maliny, pić herbatę z ich owoców i sok. To dobry środek na przeziębienie, ponieważ zawiera kwas ellagowy, który ma właściwości antybakteryjne i antywirusowe. Kontrowersje dotyczą wywaru z liści malin, który w pewnych okresach ciąży może działać pobudzająco na pracę mięśni macicy i nie należy go pić bez wyraźnych zaleceń"

Ooo to pocieszenie :-) czyli moge pic soczek :-) uff :-)

wow :cheer: mój 2000 post :ohmy: :ohmy: :ohmy: szok :cheer: :cheer: :cheer:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 tygodni temu #499122 przez mamcia2013
Andzia pij bez obaw :D a suszyć może Ciebie na mróz. Tak mi kiedyś babka w pracy powiedziała jak nie mogłam się niczym napić to do mnie z tekstem "mróz idzie" i faktycznie przymroziło wtedy. I teraz też mam takie reakcje jak się mrozy zaczynały.

12 lata 3 tygodni temu #499123 przez mamcia2013
Andzia Ty gaduło :D :D :D :D :D :D

12 lata 3 tygodni temu #499125 przez andzia_zg
Ja tak mam od jakiegoś czasu... non stop bym tylko piła... :unsure:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 tygodni temu #499128 przez mamcia2013
offca87 napisał:

W ogóle na facebooku jest taka stronka "Trust me, I'm a Designer" - genialne pomysły niektore, serio - popatrzcie, genialne flakoniki można sobie zrobić na suszone kwiaty, albo kolorowe kulki szklane w nie powrzucac, czy potpourri :)

Jakie to ładne :cheer:

12 lata 3 tygodni temu #499129 przez mamcia2013
Andzia może kaca masz ? :silly: :silly: :silly:

12 lata 3 tygodni temu #499131 przez patrycja85
andzia-GADULO jak masz gdzieś blisko to myślę ze warto:)

też kupiłam wczoraj m jak mama i znów nasze tematy: suknia ślubna (ela), dentysta (agnieszka), rozciąganie krocza (wszystkie w temacie nacięcia:))

12 lata 3 tygodni temu #499134 przez mamcia2013
ja uciekam pod kołderkę zagrzać się troszkę :) do później lalunie :)

12 lata 3 tygodni temu #499135 przez andzia_zg
mamcia2013 napisał:

Andzia może kaca masz ? :silly: :silly: :silly:

No chyba od zapachu whisky, bo mąż wczoraj pił drinka :P

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka