- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
Paulina ja uwazam ze to nie jest prawda...ze jak jest cukier ponizej 100 to sie zjadlo zamalo weglowodanow...bo ja do obiadu waze np kasze czy makaron czy ziemniaki i zjadam 90gram jak jest w tabeli...30gram suchego makaronu to 90 g po ugotowaniu...i do tego 150gram miesa..i surowki i potrafie miec po obiedzie 98..wystarczy czasami ze garnki umyje..czy ze do surowki dodam ogorka kiszonego lub kapuste kiszona ktore zanizaja cukier...i weglowodanow zjadam tyle ile w diecie...a najem sie tak tym obiadem ze pekam:)
a widzisz Kasia, dzięki za info
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
Aksa ja też przycięłam komara i tyle co się obudziłam...mega głodnaaaaa
Paulina nie przejmowałabym się tymi węglowodanami,ja dość często nie mam 100po posiłku(czasem po obiedzie mam 70-kilka) i DIABETOLOG nic nie mówiła,że nie jest dobrze,a gdyby było to by przecież powiedziała!!!
Kupiłam wczoraj kwas foliowy 90tabletek i dopiero w domu się kapłam,że aż tylu nie potrzebuję J powiedział,że będą na kolejną ciążę
Ja mam do szpitala 50metrów więc nawet nie zastanawiałam się nad innym.A wiem,że rodzące z innych miast przyjeżdżają rodzić do "mojego".Nie przejmowałabym się przesadnie wyglądem porodówki,szczerze wątpię,żebyście zwracały na to uwagę w trakcie.To opieka jest ważna a nie pomalowane ściany!Szpital Pati jest na wysokim standardzie ale to jednak szpital stołeczny więc raczej nie ma co porównywać do szpitali w naszych miastach.
Będzie dobrze dziewczyny,choć ja bym chyba chciała móc rodzić w wannie...może przy następnym dzieciątku.
Przejebane jest to,że od kilku lat(od kąd poszłam do pracy) pobierają nam niemałe składki a i tak za wszystko sobie trzeba zapłacić!!!Jak leżałam na patologii to gdyby mnie mąż nie dokarmiał to nie bardzo miaładym co jeść,na śniadanie i kolacje dają tylko pieczywo i kostkę masła,albo jest takie,albo ktoś Ci musi z domu jedzenia przynieść!!!
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
a mam pytanie jakie te witaminy bierzecie(znaczy ten kwas foliowy),prócz tego bierzecie żelazo?bo ja niestety musze
prenatal complex, prenatal dha, tardyferon fol
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Patrycja mam ostatnie pytanko-i już nie przynudzam. Rozważaliście zakup samej spacerówki, śpiworka i wożenia niemowlęcia w spacerówce rozłożonej na płasko? Wiem, że na zachodzie jest to bardzo popularne i dzieciom nic się nie dzieje, a nie trzeba by było kupować gondoli. Tylko czy spacerówka mutsy evo jest przystosowana (boczne zabezpieczenia, odpowiednie usztywnienie pleców) do wożenia niemowlaka? Ja do tej pory byłam raczej uziemiona w domu i nie mogłam wyjechać do dużego miasta pooglądać wózki - widziałam na żywo kilka, resztę w necie.
Hej,ja przy Mlodej szukalam, ale nigdzie nie moglam znalezc takiej spacerowki , ktora rozkladalaby sie dokladnie na plasko. Byla jedna Peggy cos tam, ale kosztowala 1600 zl ta sama spacerowka, wiec zadna rewelacja.
- lenusia7
- Gość
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- lenusia7
- Gość
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Noo owszem, bo tak naprawde to nasze dzieci urodzone w cieplych miesiacach, tego wozka z buda wcale tak bardzo nie potrzebuja. Teraz mam ten po Mlodej, wiec sie nie rozgladam. Jak bede w hurtowni to popatrze, moze jakas mi sie rzuci w oko to napisze.Depeche szkoda
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
O, to superPaulina 77 napisał:
Noo owszem, bo tak naprawde to nasze dzieci urodzone w cieplych miesiacach, tego wozka z buda wcale tak bardzo nie potrzebuja. Teraz mam ten po Mlodej, wiec sie nie rozgladam. Jak bede w hurtowni to popatrze, moze jakas mi sie rzuci w oko to napisze.Depeche szkoda