- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
wiecie co ja szczerze to nie wiem gdzie będe rodziła, albo Słubice albo Gorzów Wlkp. Zależy gdzie mnie chwyci i ile czasu na dojazd będzie
Ja np mogłabym też wybrac poród w Zgorzelcu. Tam szpital po remoncie i ładne sale. Tylko jak pomyslę, ze będę tam sama i jakbym coś potrzebowała to nie będzie mi komu przynieść to zdecydowałam się na Lubań.Tutaj nie było remontu ale mam chociaz bliskich. Jak mąż nie będzie mógł przyjść to świrka na bank się zjawi (zreszta ona pracuje w szpitalu więc nie będzie miała daleko) Poza tym tu mam na miejscu i nie musze nigdzie jechać z bólami. Wiec obecność bliskich przewyższyła piękne sale.
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
Lafi może Ci coś lekarz poradzi z tym zadrapaniem kocura? Myślę, że jak szybko zadziałasz, to będzie w porządku, w dodatku w ostatnim trymestrze chyba już tak bardzo to nie szkodzi dziecku? Ja się wychowałam z kocurami, byłam podrapana nie raz i nigdy nie byłam zarażona toksoplazmozą - te nasze wiejskie koty nie były zarażone, a ładnych kilka się przez moje życie przewinęło.
Andzia ale masz ładną choinkę czerwony jest moim ulubionym kolorem - ja w tym roku będę miała malutką, bo nie mam gdzie w mieszkaniu ustawić dużej.
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Andzia przystroiłaś pięknie choinkę, a że sapałaś i się nadyszałaś, to witaj w klubie:)
ElaEla choinkowe dzieło-śliczne:)
Gosia na serio masz bardzo dużo sił, pożycz troszkę. Dzisiaj prasowałam 3 koszule i jedną zmianę pościeli od 11 do 14.30--z dwiema przerwami:), bo nie miałam energii. Ciśnienie zatykało mi uszy, a kręgosłup nie chciał współpracować:)A Ty Kobieto latasz, załatwiasz mnóstwo rzeczy i tak rano wstajesz! szacun
Mamcia czytałam to, co napisałaś o swojej świrce i wiesz? wypisz, wymaluj-niestety jakbym widziała swoją. Nawet podobne teksty mają...Moja też z niczego nie pozwala się cieszyć, zaraz gasi człowieka w taki sposób, że czasami z zażenowania (bo sama bym tak się do kogoś nie odezwała), zapominam języka w gębie...
Co za kobiety!
Patrycja wózek bardzo ładny! mnie się podoba, to już wyższa szkoła jazdy:)
My jutro też wyjeżdżamy do rodziców:) także mentalnie będę z Wami w czasie drogi:)
Mój D. zdenerwował się rano, bo usłyszał informację, że na trasie, którą mamy zamiar jechać był dzisiaj śmiertelny wypadek i to w podobnych godzinach, o których jutro mamy się tam pojawić. Uważajcie na siebie w czasie podróży!
Szpital św. Zofii, to jeden z najlepszych w Polsce-zawsze jest podawany jako przykład sztandarowej, prawie wzorcowej placówki, dlatego też zazdroszczę Ci opieki, która tam jest!
Szkoda tylko, ze w większości szpitali ona nie obowiązuje, bo wszystko rozbija się o kasę. W sumie o jej brak. Jednak gdy dojdziesz do władzy to....
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
słodkie mamy przeczytałam na lutówkach, że jeśli 1 godz. po jedzeniu jest cukier poniżej 100, tzn. że się zjadło za mało węglowodanów.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
baeta-nie chciałam nikogo zdenerwować. mam do wyboru 4 szpitale (w tym m.in ten na Inflanckiej który był na filmiku tvn)i we wszytskich które sprawdzałam właśnie tak wyglądają sale porodowe. wydaje mi się że w tych dużych miastach to już w większości tak jest. ale to wynika też z tego że jak wchodzisz na stronę szpitala to od razu masz cennik-wszystko jest jasne ile co kosztuje i widać na co idzie ta kasa. np. jak chcesz swoją położna to płacisz 1500 zł z czego część idzie dla niej a część na szpital i dzięki temu te porodówki tak wyglądają.
absolutnie nie Twoja to wina, to wina holenderskiego systemu zdrowotnego i to na ten system jestem zla, bo ja tez duze pieniadze za porod bede placila, a te glupki nawet warunkow normalnych kobietom nie sprawia!
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
vernix-dokłądnie tak:) jak dojdę do władzy to wszędzie tak będzie;) tylko prawda jest taka że część wyposazenia tych oddziałów ufundowały pacjentki-placąc wcześniej za indywidulana opikę położnej czy za jednoosobową salę porodową. wy też jutro uważajcie! nie ma się co spieszyć. zwłaszcza że wieziecie drogocenny ładunek-Henia:)
piękne choinki dziewczyny:)
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Patrycja wózek super, ale cena faktycznie też "super". A szpital powala na kolana, w takich warunkach to można rodzić...
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
ee dobra juz nie marudze Wam, lece sie zrobic, potem na przyjecie urodzinowe idziemy, a tak sie nam obojgu nie chce - juz mamy plan zmyc sie po godzinie..///
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W szpitalu w którym będę rodziła, jest właśnie remont porodówki... siostra (pracująca w szpitalu) twierdzi, że raczej nie skończą do mojego porodu, a taką miałam nadzieję, że w luksusie urodzę
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agnieszka a może chociaż częściowo zdąrzą wyremontować... zawsze to cos...u mnie tylko podobno kibelek na porodówce wyremontowany, a porodówka i sale niestety nie
z tego co wiem, to póki co cała porodówka jest zamknięta i przeniesiona na inne piętro:/ ale może ruszą tyłki i zrobią coś więcej do dnia narodzin Zosi
Przynajmniej masz pewność, że kibelek będzie exclusive:)