BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 tygodni temu #504714 przez mamcia2013
wiecie co ja szczerze to nie wiem gdzie będe rodziła, albo Słubice albo Gorzów Wlkp. Zależy gdzie mnie chwyci i ile czasu na dojazd będzie :D :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #504729 przez andzia_zg
mamcia2013 napisał:

wiecie co ja szczerze to nie wiem gdzie będe rodziła, albo Słubice albo Gorzów Wlkp. Zależy gdzie mnie chwyci i ile czasu na dojazd będzie :D :D

Ja np mogłabym też wybrac poród w Zgorzelcu. Tam szpital po remoncie i ładne sale. Tylko jak pomyslę, ze będę tam sama i jakbym coś potrzebowała to nie będzie mi komu przynieść to zdecydowałam się na Lubań.Tutaj nie było remontu ale mam chociaz bliskich. Jak mąż nie będzie mógł przyjść to świrka na bank się zjawi (zreszta ona pracuje w szpitalu więc nie będzie miała daleko) Poza tym tu mam na miejscu i nie musze nigdzie jechać z bólami. Wiec obecność bliskich przewyższyła piękne sale.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #504731 przez Paulina 77
Patrycja ten szpital to mega wypas, żeby jeszcze personel był w porządku. Też planuję mutsy evo, bo mamy pożyczony fotelik maxi cosi. Czy kolor czerwony wózka był ładny?? Bo fotelik mamy czerwony.
Lafi może Ci coś lekarz poradzi z tym zadrapaniem kocura? Myślę, że jak szybko zadziałasz, to będzie w porządku, w dodatku w ostatnim trymestrze chyba już tak bardzo to nie szkodzi dziecku? Ja się wychowałam z kocurami, byłam podrapana nie raz i nigdy nie byłam zarażona toksoplazmozą - te nasze wiejskie koty nie były zarażone, a ładnych kilka się przez moje życie przewinęło.
Andzia ale masz ładną choinkę :) czerwony jest moim ulubionym kolorem - ja w tym roku będę miała malutką, bo nie mam gdzie w mieszkaniu ustawić dużej.

12 lata 2 tygodni temu #504732 przez xxElaElaEeexx
andzia Piękna choineczka ! :)

Ja właśnie zrobiłam ostateczną listę gości weselnych (z orkiestrą,kamerzystą i fotografem) wyszło mi 65 osób :) ( Z czego 2 osoby jeszcze nie potwierdzone ,bo mój facet nie może się do kuzyna dodzwonić :huh: ).

Na obiad zupka jarzynowa. :)

A to moja choineczka :lol: :woohoo:
Załączniki:

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #504735 przez vernix
Cześć Dziewczyny!

Andzia przystroiłaś pięknie choinkę, a że sapałaś i się nadyszałaś, to witaj w klubie:)

ElaEla choinkowe dzieło-śliczne:)

Gosia na serio masz bardzo dużo sił, pożycz troszkę. Dzisiaj prasowałam 3 koszule i jedną zmianę pościeli od 11 do 14.30--z dwiema przerwami:), bo nie miałam energii. Ciśnienie zatykało mi uszy, a kręgosłup nie chciał współpracować:)A Ty Kobieto latasz, załatwiasz mnóstwo rzeczy i tak rano wstajesz! szacun :lol:

Mamcia czytałam to, co napisałaś o swojej świrce i wiesz? wypisz, wymaluj-niestety jakbym widziała swoją. Nawet podobne teksty mają...Moja też z niczego nie pozwala się cieszyć, zaraz gasi człowieka w taki sposób, że czasami z zażenowania (bo sama bym tak się do kogoś nie odezwała), zapominam języka w gębie...
Co za kobiety!

Patrycja wózek bardzo ładny! mnie się podoba, to już wyższa szkoła jazdy:)
My jutro też wyjeżdżamy do rodziców:) także mentalnie będę z Wami w czasie drogi:)
Mój D. zdenerwował się rano, bo usłyszał informację, że na trasie, którą mamy zamiar jechać był dzisiaj śmiertelny wypadek i to w podobnych godzinach, o których jutro mamy się tam pojawić. Uważajcie na siebie w czasie podróży!
Szpital św. Zofii, to jeden z najlepszych w Polsce-zawsze jest podawany jako przykład sztandarowej, prawie wzorcowej placówki, dlatego też zazdroszczę Ci opieki, która tam jest!
Szkoda tylko, ze w większości szpitali ona nie obowiązuje, bo wszystko rozbija się o kasę. W sumie o jej brak. Jednak gdy dojdziesz do władzy to.... :lol: :laugh: :lol:

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #504736 przez Paulina 77
Ela, jest śliczna. Ja swojej nie będę pokazywała. :dry:
słodkie mamy przeczytałam na lutówkach, że jeśli 1 godz. po jedzeniu jest cukier poniżej 100, tzn. że się zjadło za mało węglowodanów.

12 lata 2 tygodni temu #504743 przez andzia_zg
xxElaElaEexx ale ładniutka mała choineczka :-) Od razu milej w domu jak stoi choinka :-) Ja właśnie zapaliłam swoją, napaliłam w kominku i odpoczywam.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 tygodni temu #504744 przez Beata 26
patrycja85 napisał:

baeta-nie chciałam nikogo zdenerwować. mam do wyboru 4 szpitale (w tym m.in ten na Inflanckiej który był na filmiku tvn)i we wszytskich które sprawdzałam właśnie tak wyglądają sale porodowe. wydaje mi się że w tych dużych miastach to już w większości tak jest. ale to wynika też z tego że jak wchodzisz na stronę szpitala to od razu masz cennik-wszystko jest jasne ile co kosztuje i widać na co idzie ta kasa. np. jak chcesz swoją położna to płacisz 1500 zł z czego część idzie dla niej a część na szpital i dzięki temu te porodówki tak wyglądają.

absolutnie nie Twoja to wina, to wina holenderskiego systemu zdrowotnego i to na ten system jestem zla, bo ja tez duze pieniadze za porod bede placila, a te glupki nawet warunkow normalnych kobietom nie sprawia!

12 lata 2 tygodni temu #504751 przez patrycja85
Paulina-czerwony widziałam tylko w wersji specarówka-ładny:) ale facet w sklepie mówił że można brać właśnie rózne kolory wtedy ma się w zasadzie 3 wózki:))) zwrócił nam uwagę że przez to ze spacerówka jest na dwie strony-tzn przodem i tyłem do rodzica to jest trochę mniejsza niż w standardowych wózkach bo z każdej strony od stelaża jest krótsza o 2-3 palce żeby można było zmieniać strony-mówił żeby brać takie rzeczy pod uwagę. generalnie to wózek jest bardzo drogi jak się doliczy że do maxi cosi trzeba dokupić adaptery-139 zł, do spacerówki spiworek bo nie jest w cenie a na zimę potrzebny (209 zł), i ewentualnie torba (też coś kolo 200 zł). ale chyba już zdecydowaliśmy:)

vernix-dokłądnie tak:) jak dojdę do władzy to wszędzie tak będzie;) tylko prawda jest taka że część wyposazenia tych oddziałów ufundowały pacjentki-placąc wcześniej za indywidulana opikę położnej czy za jednoosobową salę porodową. wy też jutro uważajcie! nie ma się co spieszyć. zwłaszcza że wieziecie drogocenny ładunek-Henia:)

piękne choinki dziewczyny:)

12 lata 2 tygodni temu #504756 przez Agnieszka86
Beatko to nie moja świrka, to świrka mamci taka nawiedzona

Patrycja wózek super, ale cena faktycznie też "super". A szpital powala na kolana, w takich warunkach to można rodzić... :woohoo:

12 lata 2 tygodni temu #504760 przez Beata 26
aaa sorry, ze namieszalam, juz sie nie lapie w tych swirkach ;)

ee dobra juz nie marudze Wam, lece sie zrobic, potem na przyjecie urodzinowe idziemy, a tak sie nam obojgu nie chce - juz mamy plan zmyc sie po godzinie..///

12 lata 2 tygodni temu #504763 przez Agnieszka86
Oj choinkowo u Was:) Ślicznie.
W szpitalu w którym będę rodziła, jest właśnie remont porodówki... siostra (pracująca w szpitalu) twierdzi, że raczej nie skończą do mojego porodu, a taką miałam nadzieję, że w luksusie urodzę :)

12 lata 2 tygodni temu #504768 przez andzia_zg
Beata Jak sie nie chce gdzieś iść to zazwyczaj na takiej imprezie jest bardzo fajnie :-) Więc może tym razem też tak będzie :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 tygodni temu #504772 przez andzia_zg
Agnieszka a może chociaż częściowo zdąrzą wyremontować... zawsze to cos...u mnie tylko podobno kibelek na porodówce wyremontowany, a porodówka i sale niestety nie :dry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 tygodni temu #504777 przez Agnieszka86
andzia_zg napisał:

Agnieszka a może chociaż częściowo zdąrzą wyremontować... zawsze to cos...u mnie tylko podobno kibelek na porodówce wyremontowany, a porodówka i sale niestety nie :dry:

z tego co wiem, to póki co cała porodówka jest zamknięta i przeniesiona na inne piętro:/ ale może ruszą tyłki i zrobią coś więcej do dnia narodzin Zosi :)
Przynajmniej masz pewność, że kibelek będzie exclusive:)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka